IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

16 Pages V  < 1 2 3 4 5 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Bronzul artificial, bronzul la solar, Unde? Pro sau Contra?
Delphina
post Feb 4 2006, 10:57 PM
Post #21

Dependent

Group: Membru de Onoare
Member No.: 50

A, stai asa ca sarisem peste o etapa...

Acum vreo 4 ani (Doamne... deja???  :o) m-am socotit io cu o pretena sa merem la plaja - mai mult de dragul ei, ca era constanteanca venita la Baia Mare, si obisnuita cu soarele, cu plaja, chiar isi dorea sa facem asa o iesire. Si ne duseram noi pe dealuri, ne-am expus cind ti-e  lumea mai draga - intre 11 si 2, 3 dupa masa. La o poveste, la un riset, nu ne-am prins noi cum sta treaba, si-a doua zi am continuat, inca o tura.
Ea fireste ca n-a patit nimic, si cred ca nici nu folosise nimic cu FPS... insa io, prostanaca, mi-am luat un ulei da plaja, cica sa nu ma ard... Va dati seama ca efectul a fost contrar.  M-am ars cum nu am crezut in viata vietii mele ca se poate arde omu, de la soare... In doua zile de plaja, in citeva ore, m-am transformat intr-un crocodil veritabil, mi se facusera niste solzi pe spate de am crezut ca nu me vindec niciodata... e limpede ca abia puteam imbraca cite ceva....

Mi-am adus aminte de aceasta patanie, fiindca, de atunci, pe spate si pe umeri am o droaie de pistrui, care is fermecatori, nu zic nu, insa nu cred ca vor mai disparea vreodata.
Go to the top of the page

+Quote Post
elle_ni
post Feb 5 2006, 08:54 PM
Post #22

Incurabil

Group: Incurabil
Member No.: 107

va multumesc pentru sfaturi.....cel mai probabil imi voi invinge curiozitatea, sau mai bine zis mi-o voi infrana-o, si ma voi multumi cu branza sanatoasa ce sunt  :P

+Quote Post
Ariana
post Feb 5 2006, 10:02 PM
Post #23

Membru de Onoare

From: Timisoara
Member No.: 15

Fetelor intre atatea opinii antisolar apar eu gigi-contra...
Adica stiu ca e nesanatos dar ce mai e sanatos in ziua de azi?...intreba ea clipocind galesha din gene...

Trei ani de zile am mers la solar constant...fara sa ma ard,fara sa am vreo problema cu alunitzele si departe de a fi obsedata de asta.

Ma bronzez relativ usor desi fetele care ma cunosc au observat ca am un ten destul de alb iarna.Am stat trepatat la solar si ca sa prin un bronz fain pana la inceptul primaverii am inceput sa merg din perioada asta de cate doua ori pe saptamana.Stiu ca trebuie sa lasi o distanta minima de trei zile intre sedinte si numarul de minuute per sedinta sa creasca treptat in functie de cum stiti voi ca reactioneqaza tenul..E indicat sa nu alegi un solar Turbo desi la un solar normal stai de iti ies peri albi.Eu anul trecut am inceput sa merg la Turbo(asta repet insa e mult mai nociv din cate am inteles).
Solarul vertical ...mult mai igienic decat cel orizontal dar exsta inconvenientul ca nu te bronzezi f ok la glezne si mai exista un inconvenient solarele verticale sunt de obicei Turbo.
Solarul orizontal mie personal mi-a placut mai mult.Cele cu aromoterapire cel putin sunt bestiale...nu imi mai venea sa ies din el.eu sunt ca soparla cand vine vorba de soare.
Vis-a-vis de acnee nici nu a inrautatit situatia dar nici nu a imbunatatit-o doar ca un ten bronzat arata mai bine...asta e.

Acum marele bai e anul asta caci turb si nu stiu cat mai rezist eu sa fiu Regina Branza.Dar stiu ca solar  cu Brevoxyl(sau Skinoren ,Smooderm ori RetinA)...nu se impaca deloc.Cunosc o tipa care dupa ce s-a dat cu smooderm a mers la o inmormantare unde a stat in soare si a avut arsuri pe fata dupa (nu a avut nici crema de protectie solara).
Angelit parca spunea ca tenul nostru e mai sensibil in urma tratamentelor -soc cu cremele sus mentionate.Nu stiu care ar tebui sa fie pauza intre tratament si mers la solar!?

O chestie f misto pe care am observat-o e faptul ca daca prinzi un pic de culoare la solar si apoi faci plaja normal doar la soare bronzul arata tare fain si e mai durabil.
Nah eu fac parte din trupa pro-soare...stiu ca e nociv dar iubesc soarele si caldura.

+Quote Post
elle_ni
post Feb 6 2006, 11:17 AM
Post #24

Incurabil

Member No.: 107

offffff....io fac parte din trupa "urasc soarele" atata timp cat tre' sa stau in el, dar mi-as dori enorm sa arat si eu oleaca bronzata....in viata mea nu am fost bronzata, nici in copilarie la tara, in nici o tabara, k io eram singura cu spatele care se cojea, dupa noti de jale...

acum, mergand la electrostimulare, vad gagici grase, pline de celulita (ceea ce imi ridica considerabil moralul, avand in vedere ca eu merg pentur tonifiere), dar ....bronzate, nene, de nu se poate...si asa bine arata...iar io slaba si branza....

oricum, pana mai apare angelito sa ne spuna cat ar trbui sa lasam pauza de brev sialte ale pana la solar, ma consolez cu gandul ca oricum acum nu am voie la solar (vreo 2 luni)....sun t in stadiul de informare, cac i as vrea vara asta sa fiu si io un trop bronzata, unde mai pui ca vreau sa mergcusufletelul meu mic la amre, deci nu voi putea sta pe plaja, ci doar in apa si la umbra...si iar n-as vrea sa arat ca penibilele alea branzoaie ce maulul marii, cand soarele te prajeste de nu te vezi...

bai, skimb piele alba, pe una creola....care se baga?ofer si bonus ceva-ceva.....

+Quote Post
angelito
post Feb 6 2006, 05:47 PM
Post #25

Incurabil

From: Bucuresti
Member No.: 82

Ma bag si eu Elle, da' tot la schimb de branza pe piele creola!!!!

Off-topic: inca o data la multi ani, sa fii fericita alaturi de familia ta minunata  :-*!

Iar on-topic, a propos de ce spuneau fetele, si eu m-am gandit daca as putea sta intr-un solar, din cauza claustrofobiei: numai cand ma gandesc si ma apuca  :o!!

Eu zic Elle sa te indopi cu beta-caroten, ca rau nu face (se elimina din organism surplusul), si cu un pic de soare (natural sau de la solar) s-ar putea sa te colorezi si tu putin...

:-*

+Quote Post
mititik
post Feb 6 2006, 05:58 PM
Post #26

Membru de Onoare

Group: Obsedat
Member No.: 4

Sa stiti ca nici beta-caroten in exces nu face bine. Sora unei bune prietene a tinut o cura cu morcovi intr-un timp. Ajunsese portocalie (nicidecum nu parea bronzata, era o culoare f ciudata), iar la analize i-a iesit beta carotenul cu mult peste normal si i-a interzis doctorul sa mai pape morcovi o perioada!

La solar si mie imi este frica sa ma duc. Am auzit prea multe povesti cu fete arse de vii si vorba voastra: numai cand ma gandesc ca tre' sa stau inchisa acolo brrrr! Pe langa asta, e prea raspandit cancerul in ziua de azi ca sa imi mai permit!
Si eu sufer ca sunt ca o "branzoaica"  :frustraree:  Vara cand ma duc la mare reusesc sa ma mai bronzolesc un picut (cu greu, ca nu pot sta decat dimineata la primele ore si seara un pic la soare, altfel ma inrosesc ca racul si in doua zile ma cojesc ca o soparla). Cred ca am sa incerc sa folosesc un autobronzant, desi tare mi-e ca o sa ies cu pete! Alta alternativa momentan nu vad!  :'(  :-*

+Quote Post
angelito
post Feb 6 2006, 06:19 PM
Post #27

Incurabil

From: Bucuresti
Member No.: 82

Mititik, la noi pe piata nu cred ca se gasesc suplimente de bete-caroten atat de concentrate incat sa ajungi portocalie  :D, si nici sa-ti faca rau! Dozajele sunt de obicei (prea) mici...

Dar ce ciudat! Nu mi-as fi inchipuit ca daca mananci multi morcovi chiar te "portocalesti"! Oare cati o fi mancat totusi prietena ta  ::)?!

+Quote Post
Ariana
post Feb 6 2006, 06:38 PM
Post #28

Membru de Onoare

From: Timisoara
Member No.: 15

Si eu cunosc pe cineva care a ajuns portocalie de la prea multi morcovi :)...deci e real...

Cat despre solar si prajeli :) chiar mi se par amuzante legendele astea.Doamne iarta-ma dar iti alegi un salon de bornzat ok nu ultima bomba.Legat de cancer...din pacate soarele natural cred ca e mai periculos decat solarul.Povestea ciresica parca faptul ca si ea mergea la bvornzat pe bloc :)...la fel si eu si invatam in sesiune catarata pe bloc insa de vreo doi ani nu mai rezist la soare ca si acum 5 ani de exemplu soarele a devenit mult mult prea puternic.

+Quote Post
Delphina
post Feb 11 2006, 09:59 AM
Post #29

Dependent

Member No.: 50

Asa e, eu am o pretena care a baut foarte mult suc de morcovi, facut cu minuta ei in strorcatorul de fructe si legume, si in scurt timp s-a portocalizat.

+Quote Post
angeldust
post Feb 11 2006, 11:31 AM
Post #30

Musafir

Eu am citit niste chestii conform carora suplimentele de beta-caroten pe termen lung , la fumatoare cresc mult riscul de cancer pulmonar.In schimb, la nefumatoare, protejeaza de cancer. Am retinut asta pt ca mi s-a parut bizar.

+Quote Post

16 Pages V  < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 14th July 2025 - 12:04 AM