IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

11 Pages V  « < 3 4 5 6 7 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Peripetii si off topicisme de bucatarie
pescarush
post Apr 1 2008, 04:49 AM
Post #41

Musafir

buburuza (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif) (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif) rad aici de una singura, mi-a trecut si somnul.
sa va spun ce "complimente" am primit si eu azi de la copii. (IMG:style_emoticons/default/rusinosul.gif)
in general, nu le plac supele, ca asa "se poarta" pe-aici. asa ca, nu prea-i mai chinui, le fac o data pe saptamana, sa le ajunga pe vreo 2 zile.
le-am facut ieri supa de cartofi (ca asta le placea, tineam eu minte (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) ). au mancat ei asa mai fara entuziasm ieri, nu prea au comentat. azi, supa din nou. (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) n-au indraznit sa deschida gurile pentru comentarii, dar in momentul in care am constatat ca a mai ramas si pe maine, zice cel mare: "putem sa luam un purcel, in loc de caine?" (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)
dupa alte cateva minute, cel mic cere ardeii iuti, zicand: "it tastes terrible without hot peppers!"
cateodata imi vine sa nici nu mai fac mancare. (IMG:style_emoticons/default/angry.gif)
adevarul este ca-mi venea sa rad (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) si chiar n-a iesit rea supa, dar asa sunt copchiii mei, niste mofturosi.
Go to the top of the page

+Quote Post
dr_wise
post Apr 1 2008, 07:36 AM
Post #42

Musafir

Domle, sa va povestesc eu cum i-am oferit sotului meu, pe vremea aia prietenul meu, prima cafea....deci, eram studenti, el imi facea curte, asa ca l-am invitat la o cafea in camera de camin...mde, eu eram constanteanca, nu se gaseau de nici unele, asa ca produsele aduse de mine "de la mare" erau la mare cautare, respectiv cafea, guma de mestecat, sucuri la cutie, etc...mdaaaaa...in camera erau si colegele si prietenele mele, fiecare in patul ei, cu o figura de "mimosa pudica" toate...cica citeau...pe naiba, erau concentrate sa asculte tot ce se intampla pana in ultimul cromozom din ADN-ul lor...si pun eu de cafea la ibric pe resoul din dotare...ok....fac cafeaua cu zahar, asa cum am vazut la tata - eu nu eram bautoare de cafea pe vremea aia, o pastram doar de "protocoale" - iar la sfarsit adaug.....mai, rad si acum, numa' cu gandul la mutra lui "amore puro"!!!! - esenta de rom, vreo juma' de sticluta.... (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif) (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif) (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif) eu il vazusem pe tata ca pune rom, da' rom rom, nu esenta, si ce mi-am zis, unde merge romul, merge si esenta....si ii ofer lui mr wise cafeaua ca si cum ii ofeream cescuta de sake, stiti, ritualul ala japonez....nu va spun ca putea a rom in toata camera....astea erau moarte de ras, da' nu scoteau un sunet, fiindca stiau ca le ia mama naibii daca-mi strica momentul magic...ca doar eram in "vrajeli"....ia iubitul meu ceasca, inghite prima gura....iar rad!!!...se aude in toata camera doar cum aluneca inghititura aia pe gatul lui...ok....incearca si pe-a doua....va spun, parol, se auzea cum incearca sa alunece pe gat, dar se impiedica in omulet...saracul omulet din gatul lui, cred c-a fost in coma de esenta de rom pe putin o saptamana... (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif) (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif) (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif) ...ok, gagicile erau cu lacrimi in ochi de ras, da' nu au scos un sunet. Ei, iubi al meu a suportat cu stoicism prima mea cafea daruita lui deeply from my heart, inghititurile lui au fost singurele zgomote auzite in camera aia atunci, da' ma iubeste si acum si bea numa' cafea facuta de mine! Sa-mi traiasca!
Mai, mi-au dat lacrimile de ras amintindu-mi de momentul acela "feeric"...

This post has been edited by dr_wise: Apr 1 2008, 07:40 AM

+Quote Post
pescarush
post Apr 3 2008, 06:58 PM
Post #43

Musafir

Doctore si mie mi-au dat lacrimile de ras, citind despre cafeaua ta oferita lui amore puro.
Dar transpare si dragostea care va leaga. (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) Frumos!
Pot sa pun o intrebare? Si acum ii dai cafeaua tot cu esenta de rom? (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

+Quote Post
ToothFairy
post Apr 3 2008, 07:05 PM
Post #44

Incurabil

Group: Editorialist
From: SB
Member No.: 1,062

da,super amintiri ai dr_wise,cre`ca acu` va amuzati amandoi pe seama primei cafele
noroc ca al meu nu bea cafea,ca cine stie ce-i puneam in ea:)))

+Quote Post
Szimcsi
post Apr 3 2008, 08:01 PM
Post #45

V.I.P.

Group: Membru de Onoare
From: Six feet from the edge
Member No.: 146

De mult n-am mai ras asa (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

Hai sa va spun ultima peripetie din bucatatie, intamplata saptamana asta (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Am vrut sa-i fac lui Mr o mamaliga. Si al meu sot e mai rau ca o soacra, mananca si carcoteste: are prea putina sare, mai trebuia ceapa, mai trebuia fidea, etc... Toate ca toate, dar faza cu sarea ma cam seca. Eu nu mai mananc sarat de ceva vreme, deci niciodata nu-mi iesea suficient de sarata. De data asta, am pus sare direct din borcanel, nu am mai luat in lingura. Mi-a scapat cam multa, m-am gandit eu, dar probabil tocmai bine pentru el. Am facut mamaliga, am pus-o pe platou...in ceaun am pus lapte, ca sa manance cu restul de mamaliga ramas acolo...ma rog...gusta cumnata-mea: Mama, ce sarat e laptele asta! (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) Cum naiba? zic eu. Ia sa gust! Am gustat :| I-am zis: inseamna ca mamaliga e ocna. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Am gustat-o: pe cuvant va spun, nici daca muscam dintr-o bucata de sare nu era mai sarata (IMG:style_emoticons/default/ninja.gif)

+Quote Post
chintesenta_raul...
post May 11 2008, 11:27 PM
Post #46

Membru de Onoare

From: buricul pamantului
Member No.: 3,252

mda... cred ca o sa-mi tot fac veacul pe aici (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

in seara asta am sfeclit-o rau cu o varza care se voia a fi calita, dar a iesit alba, nu aurie ca a mamei, plus ca baltea apa prin ea :| carnea era si ea fff deschisa la culoare, desi era de porc :|

acum vreo 2 luni am facut la fel cu niste peste. dupa ce m-am chinuit cu un burete abraziv sa curat pielea somnului pana s-a facut alba, am pus eu intr-o cratita un pat de legume, pestele deasupra si niste apa (suficienta mi s-a parut in acel moment). nu mai spun ca a iesit un soi de mancare peste care ziceai ca a trecut dunarea, pestele era super fiert, inota prin zeama aia si legumele faceau si ele scuba diving (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) incep sa cred ca nu am simtul masurii cand e vb de cantitatea de lichide din mancare :|

+Quote Post
LostWhispers
post May 12 2008, 12:02 AM
Post #47

Musafir

chinte ai pus multa apa in varza de aia a iesit alba, trebuia calita inainte si atunci se facea aurie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

eu prin liceu : ador spaghetele asa ca am zis ca e timpu sa invat, eu vroiam al dente dar au iesit dente de tot (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) sosul la fel era prea lichid iar peste 2 ore cine statea pe buda MOI (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

+Quote Post
3A
post May 12 2008, 04:32 AM
Post #48

Incurabil

From: Toronto
Member No.: 3,077

Eu am fost un dezastru in bucatarie...si nici acum nu-s departe. Imi place sa gatesc numai din cand in cand, cand imi vine inspiratia, deci nicidecum stresul permanent sa fie ceva pe masa...
Faza a fost ca m-am maritat si copilul a venit f. repede si eu habar n-aveam sa gatesc si aveam 26 de ani...stateam la mama, care avea doua servicii pe vremea aia, barbatul venea seara, si eu stateam acasa cu bebeul...

Ziua decurgea in felul urmator: dimineata ma apucam cu spor sa citesc din cartea cu bucate, sa fac ceva ce ma inspira...dupa ce trecea o juma de zi citind, ma fixam si eu la una, cand ma uitam la ingrediente si in frigider...normal ca n-aveam ce-mi trebuie, si cu bebeul nu puteam ajunge la piata...asa ca faceam ce era in casa si ce stiam: "tocanitza de cartofi"

Si acum rad cand imi aduc aminte (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) veneau oamenii infometati de la servici si nici nu mai era nevoie sa le zic ce au de mancare, stiau ei singuri...

Dar tot intr-una din zilele astea s-a trezit lumea si cu un gulas, d-ala la meserie...cu bobitze de faina...sa nu ma intrebati cate ore am facut bobitzele si cum nu stiam ca se fierb separat, le-am fiert 3 ore in sos...de mi se acrise, dar si-au lins toti degetele, si au zis ca mai vor...n-au mai pupat (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

+Quote Post
dr_wise
post May 12 2008, 06:50 AM
Post #49

Musafir

QUOTE(pescarush @ Apr 3 2008, 07:58 PM) *
Pot sa pun o intrebare? Si acum ii dai cafeaua tot cu esenta de rom? (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

Scuze, de abia acum am vazut intrebarea ta. Nu, acum s-a lasat de baut cafea, fiindca s-a lasat de fumat. A zis ca astea doua merg mana in mana si-n concluzie, daca renunta la fumat, renunta implicit si la cafea.

+Quote Post
Master of Norule...
post May 12 2008, 08:38 AM
Post #50

V.I.P.

From: Flower power
Member No.: 1,880

Dr.Wise (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) faza cu cafeaua.
Eu dezastre culinare am facut destule, pana la uitat mancarea pe foc si oala zbura direct in cosul de gunoi ca era neagra.
Tin minte ca eram studenta si ma apuc sa fac orez cu lapte , ce-mi vine mie sa ma tulesc la tenis si las orezul la foc mic si pe o plita si ma duc la tenis stau vre-o ora si ceva, in drum spre casa imi aduc aminte de orez, bag viteza spre casa, cand am intrat in casa scarii (stau la et. 1) deja mirosea a fum, cand intru in casa un val de fum negru sa-l tai cu cutitul , a iesit mirosul din casa in vre-o saptamana.
Chinte da trebuia sa pui pasta de rosii sau chiar rosii si mai varsai din zeama si o mai fierbeai un pic, patanii d-astea am si eu, al meu sot cand faceam mancarea cu multa zeama imi spunea ca n-am stiut exact ce vreau sa fac ciorba sau felul 2. Noroc ca al meu sot nu comenteaza la mancare, eu sunt cam pretentioasa la mancare si in consecinta ma stradui sa iasa gustoasa, socrella tragea cateodata niste mancaruri de numa' ea le manaca si d-aia cred ca nu-i pretentios.

+Quote Post

11 Pages V  « < 3 4 5 6 7 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 8th May 2025 - 08:26 AM