![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
De-a lungul istoriei, femeia a fost privita in fel si chip. Societatile tribale au trecut de la matriarhat la patriarhat, in antichitate in unele culturi rolul femeii era minimalizat, in altele exacerbat, ca de-abia la inceputul epocii moderne sa se inceapa un proces lung si anevoios de accpetare a egalitatii cu barbatul.
Totusi, nici in prezent nu putem spune cu mina pe inima ca sintem privite asa cum ar trebui... Citind articolul despre conditia femeii despre Conditia femeii am realizat ca de-a lungul timpului, femeia si tot ce inseamna rolul ei in societate par sa fi fost victima unei "conspiratii generale" al carei scop nu pare sa fi fost altul decit limitarea... |
|
|
![]()
|
|
Another Stranger Me ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,084 Joined: 8-December 05 From: Capital City Member No.: 40 ![]() |
Eu sunt cu agitatia: Dar cum sunt privite femeile, si cum ar trebui sa fie privite? (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/magindesc.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Citeste articolul Luminitei Enescu din site, e linkul in primul mesaj, Invi si spune-ne parerea ta. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 8,980 Joined: 12-January 06 From: Six feet from the edge Member No.: 146 ![]() |
Desi topicul este destul de serios, nu ma pot abtine sa nu imi aduc aminte de Dan Brown, care spune in Codul lui Da Vinci ca aceasta coditie marginalizata a femeii isi gaseste cauzele intr-o mare conspiratie a Bisericii care vroia sa ascunda latura divina a femininului (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Totusi, procesul de minimalizare a rolului femeii este mult mai vechi decit Biserica ca institutie, deci argumentul lui Dan Brown (de altfel la fel de bazat pe comercial ca si cartea mai sus amintita) pica in nas si isi juleste si genunchii. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Eu sunt de parere ca din ce in ce mai mult femeile sunt privilegiate in toate aspectele vietii. Pe langa intreg arsenalul de tactici si secrete feminine pe care il are deja, dobandit in sute de ani de evolutie, femeia are acum acces si la toate armele specific masculine ce ii erau cu desavarsire interzise pana nu demult.
Una peste alta, consider ca ne lamentam prea mult cateodata, pt ca e chair mai usor sa fii femeie in ziua de azi. Acum e normal si social acceptabil sa fii dura si hotarata atunci cand o cere situatia ca peste 5 minute sa redevii excesiv de feminina daca asa iti convine. Partea "proasta" e ca pe de alta parte barbatul a inceput sa isi doreasca si el acces la toate lucrurile care pana nu demult nu aveau nici o legatura cu masculinitatea (vezi aparitia metrosexualului). Unde o sa se ajunga peste zeci de ani numai God stie, eu zic sa profitam acum cat suntem in avantaj (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]()
|
|
--- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,601 Joined: 8-December 05 Member No.: 28 ![]() |
Eviva la revolucion!
Femeile vor conduce lumea, privilegii si responsabilitati in aceeasi masura. Cred ca esti privita asa cum te prezinti, ca femeie, pur si simplu. Sunt de acord cu intrebarea lui invisible? Cum ar trebui sa ne priveasca? Emanciparea femeii ar trebui sa stea in faptul ca nu mai e necesar sa se perpeleasca atat de mult de cum e privita.. |
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 35 Joined: 6-April 06 From: Bucuresti Member No.: 295 ![]() |
conditia femeii de la inceputuri si pana astazi este data de responsabilitatile avute. femeia e cea care are grija de familie. de aceea, timpul rezervat carierei e de obicei redus, prin decizia ei.
cand avem copii si familie, intervin dragostea si responsabilitatea materna, care e mai presus de cariera. cate femei nu sufera, atunci cand au o functie ce le solicita foarte mult timp, ca nu au timp suficient pentru familia lor? consider ca femeia e cea care a decis sa ramana pe locul II datorita responsabilitatilor materne. caci cu sentimentul maternitatii nu te lupti. femeia a avut si are grija de familie, barbatul era si este cel ce asigura traiul de zi cu zi. de aici... si realitatea sociala: femeia e supusa barbatului, femeia e slaba. in zilele noastre, libertatea de actiune si emanciparea femeii au determinat-o sa-si aloce timp mai mult carierei. astfel, sarcina femeii devine mult mai grea. trebuie sa lupte mai mult (prin decizia ei) pentru a face fata celor doua aspecte. iar parerile ca barbatul e mai puternic, mai destept...sunt machonerii ale barbatilor, prea mandri de puterea lor, de statutul de lider pe care l-au obtinut (femeia a cedat locul I). asta este parerea mea. Eviva la revolucion! Femeile vor conduce lumea, privilegii si responsabilitati in aceeasi masura. Cred ca esti privita asa cum te prezinti, ca femeie, pur si simplu. Sunt de acord cu intrebarea lui invisible? Cum ar trebui sa ne priveasca? Emanciparea femeii ar trebui sa stea in faptul ca nu mai e necesar sa se perpeleasca atat de mult de cum e privita.. tits...nu femeile vor conduce lumea...ele conduc lumea ((IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif) ...doar o mica rautate). nu poti nega ca femeia nu are muuulte responsabilitati, iar privilegiile si le face ea (daca se respecta). ai dreptate, esti privita asa cum te prezinti. caci comportamentul in diverse situatii (de fapt in toate situatiile) ne caracterizeaza. cu emanciparea legat de perpeleala nu sunt de acord. nu-si are locul in definitia emanciparii, ci mai degraba: trezeste-te la realitate! lamurire...cum e privita de cine? de barbatii de pe strada? daca da, pai, e privita asa cum se prezinta. fusta scurta, privesc barbatii cu pofta (d-aia si-a pus fusta scurta). daca vrea sa fie privita ca o femeie inteligenta, nu tre sa se straduiasca mult, daca chiar e inteligenta. |
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 57 Joined: 16-December 05 Member No.: 106 ![]() |
(IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif) Da, corect.
Alvin Toffler a explicat conditia "inferioara" a femeii prin aceea ca, odata cu separarea producatorilor de consumatori, ea a fost perceputa drept consumator, cu toate ca de consumat consumau si barbatii, iar munca in gospodarie era - in parte - si productiva (numai ca nu aducea "salariu"). In general, munca in gospodarie este lipsita de prestigiu si considerata "usoara". Ei, cu timpul, se pare ca lumea a inceput sa reconsidere importanta cresterii si educarii copiilor ( care nu este nici pe departe o chestiune marginala), in genere importanta mamei in formarea noilor generatii. Ma tem, insa, ca e putin cam tarziu. |
|
|
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
lamurire...cum e privita de cine? de barbatii de pe strada? daca da, pai, e privita asa cum se prezinta. fusta scurta, privesc barbatii cu pofta (d-aia si-a pus fusta scurta). daca vrea sa fie privita ca o femeie inteligenta, nu tre sa se straduiasca mult, daca chiar e inteligenta. Eu nu inteleg de unde aceasta delimitare intre femeile inteligente si cele "sexoase". Nu prea are a face cu realitatea. In general femeile cu adevarat inteligente sunt si sexoase (a nu se intelege vulgare, dar o fusta scurta sau un decolteu mai adanc nu se incadreaza in definitia mea despre vulgaritate). Poate ca nu ai vrut tu sa zici chiar asta, dar am mai intalnit ideea asta preconceputa conform careia dc o femeie este inteligenta atunci nu trebuie sa se straduiasca prea mult sa arate si foarte bine. In opinia mea este gresita ideea asta. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 07:02 PM |
|