![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#11
|
Musafir ![]() |
Si pentru cele carora nu le place gorgonzola:
Andive (cicoare) la cuptor Cicoarea am injumatatit-o. Am facut un sos de rosii (ceapa, ulei de masline, rosii, busuioc). Am pus in tava 3/4 din sosul de rosii. Cicoarea am invelit-o in felii de sunca fiarta si am pus-o in sos si am dat-o la cuptor. Dupa vreo 20 min am turnat restul de sos peste cicoare, niste smantana lichida si cascaval. Cascavalul eu nu-l mai rad, il tai in felii. Iar la cuptor pana se rumeneste. Pe asta cu gorgonzola trebuie s-o incerc neaparat, e si buna tare reteta pentru ca merge repede. |
|
|
![]()
Post
#12
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
la andive nu era o taina cu spalatul? trecute scurt prin apa pt ca amareala se poate accentua si de prea mult contact cu apa?
n-am mai mancat din facultate ... si aia a fost o premiera din pacate soldata cu fluieraturi, nu cu aplauze. Azi merg sa fac una din retetele astea si va comunic impresiile |
|
|
contraste |
![]()
Post
#13
|
Musafir ![]() |
Ca să nu aibă andivele gust amar nu le tai cu metal, nu le manipulezi cu nimic metalic.
Le rupi cu māna şi le amesteci cu lingură de lemn sau plastic. |
|
|
fortelady |
![]()
Post
#14
|
Musafir ![]() |
eu am mancat cele mai faine andive in Belgia, intr-un restaurant. excelent pregatite, dar nu au vrut sa ne spuna si cum le-au pregatit.
am o reteta de salata cu andive usoara - branza verde, andive, suc de lamaie (mult) si ulei de masline. sau cu ton si porumb.... |
|
|
kalua |
![]()
Post
#15
|
Musafir ![]() |
Ca să nu aibă andivele gust amar nu le tai cu metal, nu le manipulezi cu nimic metalic. Le rupi cu māna şi le amesteci cu lingură de lemn sau plastic. Eu le tai cu cututul si nu se amarasc absolut deloc. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) forte, ce-i aia branza verde? Belgienii sunt cei mai mari consumatori de andive din Europa (pe locul doi Franta, apoi Olanda), deci imi inchipui ca ei or avea si retetele cele mai bune. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Din aceeasi familie face parte salata radicchio, noua ne place mult, fiica-mea n-o prea agreeaza. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) (IMG:http://www.radicchio.com/product/imagesrad/ph-radicchio.jpg) |
|
|
fortelady |
![]()
Post
#16
|
Musafir ![]() |
branza verde e branza cu mucegai. asa-i zic eu, de fapt maica-mea, cand i-am dat prima data (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) fromage bleu
|
|
|
![]()
Post
#17
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Girlies tre sa va informez ca mi-am luat ramas bun de la nick-ul vechi, desi am indragit diminutivul capatat (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ... de-acum sunt Cleo ( cu pronuntia Clio (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ) (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
am incercat andivele in 3 variante 1. salata cu creveti varianta artistica (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/salatacreveti.jpg) varianta mancabila (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/salatacreveti1.jpg) 2. scallops (moluste ?) cu andive servite cu paste penne (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/scallopscuandive.jpg) 3. andive, sunca si branza au gratin ...excelent (desi andivele din cauza gustului amarui nu vor fi niciodata preferatele mele) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/andiveaugratin.jpg) spor la treburi ...vin si cu retetele, dar mai tarziu va pupa h |
|
|
kalua |
![]()
Post
#18
|
Musafir ![]() |
pai sa ne pui retetele, mai ales la cea care ti-a placut tie cel mai mult, eu salivez intr-o bucurie...
|
|
|
![]()
Post
#19
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
cu o mare intarziere retetele pt pozele de mai sus, cu a 3-a care mi-a placut cel mai mult o sa revin
1. salata de andive cu creveti 1,5 livre creveti gata fierti 4 andive mari 1 castravete mare si 1 morcov (feliati) sosul de castraveti: 1 ceascuta de iaurt sau smantana 1 lingura de hrean 1 castravete micut ras si stors zeama de lamaie sau chitra (lime) 2 linguri marar tocat sare si piper 2. paste penne cu andive, usturoi si scallops 2 cepe shallots tocate 2 catei de usturoi pisati 3 linguri ulei de masline sau alt fel o mana de rosii cherry taiate in jumatate cate un 1 varf de lingurita din fiecare: cimbru, maghiran, oregano, busuioc 4 andive taiate 1,5 livre scallops o lingura de sherry (eu nu avui) 2 linguri unt busuioc pt ornat se soteaza in ulei usturoiul si ceapa pana ultima devine translucida, se adauaga 3 cesti de andive taiate (una se pastreaza pt mai tarziu), rosiile, scallops-ii, condimentele, sherry-ul si untul. Se soteaza pana scallopsul e gata (cam 5 minute) si se trage de pe foc. Se adauga si ultima cupa de andive, se amsteca si se serveste totul peste niste paste |
|
|
![]()
Post
#20
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Daca mai pui multe poze Cleo o sa salivez intr-una precum cainele pe care l-am avut care cand ne puneam la masa el era intr-o continua secretie salivara si binenteles ca manca si el o portie de mancare.
N-am mancat niciodata creveti sunt buni sau numa reclama e de ei? Pt mine nu-s prea aratosi da pot sa-i ocolesc in farfurie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 08:02 AM |
|