![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Post
#21
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
reteta pozei number 3
andive cu sunca in sos de branza si ardei pt 4 portii 4 linguri ulei masline 8 andive mari curate de ...cotor cate 1/4 pahar ardei verde taiat si la fel si rosu 1 lingura de faina 1/2 cana branza rasa (eu am pus mozzarela prospata) 2 linguri de parmezan ras 8 felii de sunca sare si piper dupa gust patrunjel verde tocat intr-o tigaie sotam lejer andivele, intorcandu-le pe toate partile, apoi le scoatem si punem deoparte. Se soteaza lejer ardeii apoi la fel se scot din tigaie si se pun deoparte. In uleiul ramas in tigaie adaugam faina si amestecam pana capata o culoare usor maronie, adaugam sarea,piperul si branzele amestecand pana se topesc, adaugam acum si ardeii si mai tinem pe foc pret de-un minut. Intr-o forma ce merge la cuprot, yena sau ceramica, punem andivele, le invelim pe fiecare in cate o felie de sunca, acoperim cu sosul de branza si ardei si dam la cuptor la 350F cam 20 de minute sau pana se rumeseste sosul frumos. Se presara patrunjel verde si se serveste fierbinte sosul asta e o minunatie. |
|
|
kalua |
![]()
Post
#22
|
Musafir ![]() |
Am facut si eu tot cam asa, numai ca n-am pus faina in sos, m-am lipsit si de sunca fiarta. In sos am pus gorgonzola si camembert, rozmarin, cimbrisor, olecutica de tabasco si niste unt.
Data viitoare prajesc si niste cubulete misnuscule de sunca cruda si le pun pe deasupra. Ar merge si cu crutoane de paine, dar eu nu m-ating de asa ceva din motive de silueta. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 08:17 AM |
|