![]() |
![]() ![]() |
![]() |
missu |
![]()
|
Musafir ![]() |
gallienus ?
prin ea se infiinta un corp de cavalerie mobila pentru interventii rapide in zonele amenintate de Imperiu; senatorii erau inlocuiti la comanda legiunii cu militari de profesie, iar in trupele auxiliare erau recrutati un numar mare de barbari. asta e?? |
|
|
![]()
|
|
Another Stranger Me ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,084 Joined: 8-December 05 From: Capital City Member No.: 40 ![]() |
nu chiar :-X
|
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Marius? Infiintand profesia de soldat?
|
|
|
![]()
|
|
Another Stranger Me ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,084 Joined: 8-December 05 From: Capital City Member No.: 40 ![]() |
exactamente.
Gaius Marius a trecut armata romana la profesionism. :) asteptam intrebarea :floricele: |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Hai sa ramanem in aceeasi tara: cum se numeste cursa de cai de la Siena si in ce consta?
|
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
"Il Palio" .
Nu stiu mai multe, e o sarbatoare cu radacini catolice, caii si calaretii sint binecuvintati... Lamureste-ma, si pe mine, te rog! :) Am gasit asta: http://www.ilpalio.org/cosa_e_palio.htm insa italiana mea de balta nu ajuta! :-X Se apropie termenul de 24 de ore si fac spume ca samponul... Lumineaza-ne! :) |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Este o sarbatoare care nu-si are radacinile in secolul XX, pentru turisti, ci una veche, care are loc in ciuda turistilor :P Multi ghizi spun ca Il Palio exista de pe la 1600, dar exista documente scrise din 1300 care atesta aceasta sarbatoare (pe atunci nu avea loc in Campo - piata din centru -, ci pe strada principala).
Pe scurt: cursa de cai are loc pe 2 iulie si 16 august, 10 din cele 17 cartiere ale Sienei participa (de fapt sunt mai mult decat cartiere, un fel de ligi delimitate geografic). Jockeii, asa numitii fantini, nu sunt sienezi, calaresc aceasta cursa pe bani punandu-si in pericol viata si sunt asemanati cu niste cavaleri neuitati, dar cu caracter mizerabil (sienezii spun despre cineva in care nu pot avea incredere ca este un fantino). Caii sunt binecuvantati inainte de cursa in biserica fiecarui cartier si asta este una din momentele cele mai importante ale zilei. Caii au parte de acest tratament regesc pentru ca, in vremurile "pagane", o infatisau pe zeita Diana :D Fantinii calaresc fara sea si au niste ciomegele subtiri (facute din penis uscat de bou) cu care se lovesc. Este o cursa periculoasa, calaretii cad, cateodata aluneca si caii, se poate lasa cu morti. Cartierul castigator nu primeste bani, ci numai glorie. Se lasa cu sarbatori pana la inceputul lui septembrie. Este o sarbatoare crestineasca pentru ca are loc pe 16 august, a 2-a zi dupa Sfanta Maria, care este patroana Sienei (si la inceputul lui iulie este o Sf. Marie). |
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Kalua, m-ai lasat paf. Nu stiam mare lucru despre Il Palio.
Jos palaria! |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Pai si de-asta suntem aici, nu? Mai tot invatam despre una, alta, ca pe toate nu avem cum sa le stim. :hainoroc:
Tu esti la rand, ca i-ai gasit numele :) |
|
|
![]()
|
|
Christian Dior? ;)
Era pentru celalalt joc... :o ;D Am gresit ferestrele... :morideris: ------------------------- Intrebare: Cum se numea bombardierul care a aruncat bomba atomica la Hiroshima si de unde venea numele lui? |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 21st July 2025 - 05:25 AM |
|