![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,498 Joined: 9-December 05 From: Bucuresti Member No.: 54 ![]() |
O pun eu : Cat de gros este nucleul exterior al Pamantului, din ce este facut si ce temperatura are?
|
|
|
missu |
![]()
|
Musafir ![]() |
hm, ma iertati , am fost sa spal masina :P
a fost ucis, indeed. ;) |
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Membru Posts: 87 Joined: 26-January 06 From: Bucuresti Member No.: 166 ![]() |
grosime=2200-2250 km,materia componenta=Fe si Ni in stare lichid-vascoasa,iar temperatura poate ajunge pana la 4900-5000 grade Celsius...
Am I right? ::) |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 8,980 Joined: 12-January 06 From: Six feet from the edge Member No.: 146 ![]() |
Asta nu e ala intern? ???
|
|
|
![]()
|
|
Another Stranger Me ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,084 Joined: 8-December 05 From: Capital City Member No.: 40 ![]() |
cred ca ma repet pe ziua de azi, nu am auzit nici de "nucleu exterior".. am auzit de scoarta pamantului, litosfera, miezul incandescent, da' recunosc, ultima oara am citit despre subiectele astea la geografia de a 7-a :D (si nici asta nu mai tin bine minte, sunt ramolit, excuse me)
|
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Nici eu nu am auzit pina acum de nucleu exterior.. :-X
|
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,498 Joined: 9-December 05 From: Bucuresti Member No.: 54 ![]() |
Da Onuka, corect! :aplauze:
Fetele, Pamantul are in structura mai multe straturi: crusta, mantaua, nucleul exterior si nucleul. Nucleul exterior are o grosime de 2.250 km, facut din fier si nichel lichid cu o temperatura intre 2.200 C si 5.000 C Nucleul incepe de la 5.150 km de la suprafata Pamantului, are 1.300 km grosime si oamenii de stiinta cred ca este facut din fier si nichel solid. :o |
|
|
![]()
|
|
niciodata sa nu spui niciodata ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,545 Joined: 12-December 05 From: Romania Member No.: 93 ![]() |
Cine pune intrebarea ?
|
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Onuka, dupa cum se vede si mai sus, din mesajul Catalinei.
|
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru Posts: 584 Joined: 7-December 05 Member No.: 11 ![]() |
vin si eu in sprijinul afirmatiei Catalinei:
Intre scoarta (invelisul exterior) si nucleul solid /interior (format in mare parte din fier) exista mantaua si...nucleul exterior. Nucleul exterior este un strat lichid, aflat in permanenta miscare :) Revin cu o informatia interesanta pentru cei pasionati de astfel de lucruri :): Potrivit unui studiu recent, nucleul pamantului se roteste mai repede decat suprafata planetei. Descoperirea se bazeaza pe analizele a cate 2 cutremure (dublete se numesc) care au avut aproximativ acelasi epicentru dar la momente diferite de producere. De ce este aceasta descoperire importanta? Pentru ca in final este afectata rotatia Pamantului per ansamblu...si asta are implicatii asupra satelitilor, rachetelor, navelor spatiale. :) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 2nd August 2025 - 03:28 AM |
|