![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Specific: dreptul consumatorului sa-si aduca mancare de acasa (vine gospodina si cu fata de masa de acasa, cu servetele si cu tacam pe langa haleala) sau cumparata din alta parte. Dupa aceea: umbra este facuta de copaci, mesele sunt lungi si inguste, iar bancile la fel (rar exista scaune tot de lemn intr-un Biergarten traditional). Pamantul este acoperit cu pietris. Si, binenteles, se consuma bere pe care trebuie sa ti-o cumperi de acolo, dintr-un loc anume (chelneri nu prea exista).
(IMG:http://www.jugendherberge.de/jh/bayern/muenchen-thalkirchen/freizeit/biergarten.jpg) Fluturas sau buburuza, care dintre voi e mai rapida pune intrebarea urmatoare. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 779 Joined: 3-November 06 From: pe malul apei... Member No.: 673 ![]() |
De ce foarte multe cuvinte din limba engleza contin litere care nu se pronunta ? (ex: caught)
Cine sunt responsabilii si de ce? |
|
|
![]()
|
|
Mamuca crocodililor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 945 Joined: 4-May 07 From: Din floare in floare :) Member No.: 1,584 ![]() |
buburuzo ne-ai bagat in ceata. lumineaza-ne (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 779 Joined: 3-November 06 From: pe malul apei... Member No.: 673 ![]() |
Cica de vina sunt nemtii... Acum nu stiu cati ani, pe la inceputurile limbii, nemtii erau cei care detineau "tipografii" (cam mult spus) si prestau servicii pentru englezi care nu dispuneau de aceasta tehnica. Taxarea se facea la litera asa ca multe cuvinte au fost tranformate.
Povestea asta o stiu de la proful de engleza, englezoi din Cambridge (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) |
|
|
![]()
|
|
Mamuca crocodililor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 945 Joined: 4-May 07 From: Din floare in floare :) Member No.: 1,584 ![]() |
wow (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)
bun...si amu baga alta intrebare ca sa nu stam pe uscat (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Bubu, da-ne un exemplu pentru ca mie nu mi se pare logic ce spui: ar fi taiat atunci literele care nu se pronunta, nu? (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)
|
|
|
![]()
|
|
mie mi-a dat ca exemplu "caught"
|
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Si cum se chema inainte "caught"?
|
|
|
![]()
|
|
Asta nu mai stiu si nici el nu stia. Cunostea doar povestea acestor cuvinte din engleza care contin litere care nu se aud.
Daca el m-a mintit (ceea ce imi e greu sa cred ) va mint si eu pe voi (IMG:style_emoticons/default/fluierat.gif) |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Eu nu zic ca minte cineva. Dar nu inteleeeeg (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) (IMG:style_emoticons/default/crying.gif)
Buburuzo, baga urmatoarea intrebare. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 20th July 2025 - 05:46 PM |
|