IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages V  < 1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Somnul si rolul lui
Cite ore dormiti pe zi?
You cannot see the results of the poll until you have voted. Please login and cast your vote to see the results of this poll.
Total Votes: 27
Guests cannot vote 
angeldust
post Feb 17 2006, 10:55 AM
Post #11

Musafir

Citeam ieri pe undeva ca persoanele care fac yoga sau alte forme de meditatie au nevoie de mai putine ore de somn decat in mod normal.
Go to the top of the page

+Quote Post
tits_herbert
post Feb 17 2006, 05:02 PM
Post #12

---

Group: Membru de Onoare
Member No.: 28

Si daca faci sport, tin minte cand mai faceam si eu, nu mai adormeam noaptea, aveam o energie extraordinara :magandesc:

+Quote Post
punct
post Mar 5 2006, 02:34 AM
Post #13

Contaminat
*

Member No.: 111

QUOTE(Diana @ Feb 11 2006, 04:02 AM) *
In general, se recomanda un program regulat de somn, de circa opt ore pe noapte.
Chiar daca unii oameni nu pot dormi atit, perioada minima sanatoasa de somn este de sase ore.
Se spune ca o viata in care somnul este respectat poate fi prelungita cu cel putin trei ani.

Eu mai mult de 5 sau 7 ore de somn nu pot prinde. Foarte rar dorm 8 ore sau mai mult. De fapt, am perioade cand dorm si perioade cand nu pot dormi (ca aceasta, de ex. ... (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/magindesc.gif) ). Sunt zile cand ma simt sfarsita in timpul zilei si-atunci e musai sa-mi fac asa-zisul "somn al frumusetii", este suficient sa prind o jumatate de ora de somn si gata - ma simt ca noua.

________
Mananc ca sa traiesc si nu traiesc ca sa mananc.
Sunt sanatoasa si am 45 kg.

(IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
scumpic
post Nov 27 2007, 03:38 PM
Post #14

Incurabil

From: Bucuresti
Member No.: 2,663

Am citit undeva:

Ştiinţa Siestei a apărut la NASA în urma cercetărilor coordonate de Ph. D. Mark R. Rosekind care în anii 1990 - 1997 a condus Programul de Cercetări pentru măsuri de Combatere a Oboselii, iar acum este Fondatorul şi Preşedintele Firmei de Consultanţă în Domeniul Somnului Alertness Solutions din SUA:

Aceste cercetări confirmă importanţa Somnului pe timpul Nopţii ( cu o durată optimă confirmată prin Trezirea Naturală în Formă Fizică şi Psihică Maximă ) şi completat prin Somnul la Prânz între orele 15:00 - 17:00 de 30 -40 minute.

Daca suntem la serviciu e mai greu cu somnul de la prinz, dar cind venim acasa ne putem intinde mai intii o jumatate de ora si apoi sa ne apucam de celelalte treburi.

+Quote Post
Master of Norule...
post Nov 27 2007, 04:09 PM
Post #15

V.I.P.

From: Flower power
Member No.: 1,880

Mie mi se mai intampla sa dorm cateodata la pranz cand sunt f. obosita si nu dorm mai mult de 40 min da ma trezesc asa odihnita.
si eu dorm cam 8-10 ore pe noapte cateodata mai putin de 8 ore, eu sunt o somnoroasa de felul meu.Cand eram in liceu faceam 3 minute pe scurtatura pana la liceu si ma trezeam dimineata la 8 fara 10 fara un sfert, ma imbracam rapid si o tuleam la scoala.
Cu sportul nus daca e chiar asa, eu dupa ce vin de la aerobic dupa o ora de efort ma apuca un somn cateodata , oricum dorm m.mai bine cand merg la aerobic.
Asa e cu visele se intampla in perioada de somn de veghe si spre dimineata si chiar daca ni se pare ca visul a fost lung ele de fapt sunt cateva minute. Probabil de aia ne amintim visele ca se intampla inainte de a ne trezi (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)

+Quote Post
albinuza
post Nov 27 2007, 05:05 PM
Post #16

V.I.P.

From: Bra, Italia
Member No.: 56

eu de cand am venit aici dorm cel putin 8 ore pe noapte. dar ma trezesc atat de obosita...de parca as fi dormit o ora. dupa 3 zile de nesomn. cand eram acasa dormeam intre 5-7 si ma simteam mult mai odihnita. nu-mi explic de unde toata oboseala asta!!

+Quote Post
Cindy
post Nov 27 2007, 11:41 PM
Post #17

V.I.P.

Group: Administratori
From: the Moon
Member No.: 180

Eu cu somnul stau foarte prost. Cam 3-4 ore (si ma culc tot timpul la ore tarzii gen 2-3-4), cateodata nu dorm deloc. Nu stiu, eu tot timpul am impresia ca in timpul asta as putea face altceva si nu mi s-a dovedit pana acum ca as avea mai putin randament, nici obosita nu arat/ma simt. (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) Dar in fine, eu sunt o ciudata. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
Master of Norule...
post Nov 28 2007, 10:41 AM
Post #18

V.I.P.

From: Flower power
Member No.: 1,880

Nu esti o ciudata sweet (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) asa tinerica cum esti nu simti oboseala. Sunt pers. care au nevoie de mai mult somn altii de mai putin.
Al meu sot imi spune ca o viata ai si pe aia o dormi, eu sunt tare somnorasa si daca nu mi-am facut somnul, sunt cu nervii asa ca prefer sa dorm cat imi trebuie, cand pot.
In perioada cand a fost fetita mea mica dormeam din cauza alaptatului cam 3-4 ore pe noapte dar eram zombie (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) .
Lucky u ca poti dormi asa putin fara efecte.

+Quote Post
scumpic
post Nov 28 2007, 02:34 PM
Post #19

Incurabil

From: Bucuresti
Member No.: 2,663

Eu trebuie sa dorm 9-10 ore, nu stiu de ce sint asa somnoroasa! dar altfel ma simt total ametita si nu sint buna de nimic in ziua aia.

+Quote Post
pescarush
post Nov 28 2007, 07:28 PM
Post #20

Musafir

mai, eu daca ma intind o jumate de ora cand vin de la servici, acolo uit de mine. (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) nu ma mai ridici nici cu macaraua din pat.
cred ca depinde de fiecare cum isi organizeaza ziua/noaptea.
nu prea prind nici eu 8 ore de somn (cam atata as avea nevoie sa ma simt in forma), dar incerc sa nu reduc perioada sub 6 ore, totusi.
in week-end ma mai culc de-amiaza, atunci ma simt asa de bine, daca lenevesc! si imi place mult sa dorm dimineata (ghinionul meu ca trebuie sa ma trezesc la 5:30 (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) ).
oricum, am inteles ca somnul inainte de ora 12 e cel mai bun.

+Quote Post

3 Pages V  < 1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 19th June 2025 - 08:41 AM