![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,851 Joined: 16-March 07 From: Bucuresti Member No.: 1,359 ![]() |
Eu scriu legat niciun/ nicio. Prima data cand am vazut scris, mi s-a parut stupid, dar m-am obishnuit.
Acum ganditi-va si voi: in engleza se zice none. Ex.: none of the obove, nobody. Engleza mi-a venit mai la indemnana ca o vorbesc zilnic, dar cunoscatoarele altor limbi ce zic de asta, se poate face o comparatie? Mai era ceva aupra caruia vroiam sa atrag atentia, dar am ...uitat (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) |
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
O sa imi fac sepuku. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Imi pare rau, daca nu stiam cine a fost Nefertiti sau Periclis, Aspasia sau Phidias, Victor Hugo sau Aristotel, Nietzsche sau cine a scris Mein Kampf, ce constructie se vede cu ochiul liber de pe Luna, etc... imi faceam procese de constiinta... In cazul asta insa, mi se rupe in paispe! (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) In greaca "nici una" e "kamia" sau "oute mia"- nu se scriu intotdeauna legat, ci functie de categoria gramaticala. Ceea ce e de bun-simt. |
|
|
lxn |
![]()
|
Musafir ![]() |
Asa-i, Di, tu ai dreptate, dar mie-mi place sa le stiu pe toate... macar pe astea simple, daca nu mai mult (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) I'm smarter, X si 0 = tic-tac-toe (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif)
|
|
|
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Sa fiu al naibii (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Vedeti daca fac parte din generatia PRO? Io credeam ca Tic-Tac-Toe e numele unei trupe nemtesti care canta melodia aia beton cu Ich Find Dich Scheisse (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
|
|
|
roxanica10 |
![]()
|
Musafir ![]() |
Si eu la fel Angelu (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif)
Imi place acest topic. Nici eu nu ma obisnui cu nicio/niciun si ca atare nu le-am adoptat. Vorbeam cu profa de franceza si zicea si ea ca nu prea-i de acord cu regulile astea noi. Sa va zic si eu o chestie pe care am aflat-o de la ea si n-o stiam: - pluralul de la vis este - vise - atunci cand vrem sa spunem despre ceea ce am visat si visuri - atunci cand vorbim de realizari Care-i pluralul de la itinerar? This post has been edited by roxanica10: Mar 21 2008, 10:30 AM |
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
itinerariu / itinerarii
|
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,851 Joined: 16-March 07 From: Bucuresti Member No.: 1,359 ![]() |
Care-i pluralul de la intinerar? In priumul rand se zice corect itinerar, fara acel n (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) In al 2lea rand, pluralul este itinerarii. |
|
|
![]()
|
|
... care articulat la plural cu articol hotarit enclitic, face "itinerariile".
|
|
|
roxanica10 |
![]()
|
Musafir ![]() |
Scuze de 'n'-ul in plus. Na' ca m-ai prins (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) . Am corectat acum.
Corect e itinerar plural itinerare. Itinerariu si itinerarii nu exista (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) in dictionar. |
|
|
![]()
|
|
Itinerar s-a impus in vorbirea curenta in urma folosirii pe scara larga a formei gresite si a aparut din acest motiv si in dictionare, insa forma itinerariu (din latinescul itinerarium, iter=drum) este si a fost dintotdeauna forma corecta.
Includerea formei itinerar/itinerare in dictionare nu a exclus insa formele itinerariu/itinerar (cu plural itinerarii) care NU au fost eliminate si nici decretate incorecte. La fel e cu acvariu/acvarii. Nu "acvare". In cel mai rau caz formele itinerariu/itinerar vor ajunge forme livresti si mai apoi arhaisme. Neeext ! |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18th May 2025 - 05:57 AM |
|