![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,851 Joined: 16-March 07 From: Bucuresti Member No.: 1,359 ![]() |
Aham...good 2 know (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)
|
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Diseara sau deseara?
|
|
|
![]()
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
Corect mi se parea ca este diseara, dar dexul mi-a dat peste nas. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Bine ca stiu! Acum am sa evit formula. O inlocuiesc cu "in seara asta".
|
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Cum e corect?
"dragele mele fete" sau "dragile mele fete"? |
|
|
walpurgik |
![]()
|
Musafir ![]() |
Ma tot gandeam insa s-ar putea sa fie corecte amandoua, fiindca drage apare in gramaticile mai vechi si dragi in cele mai noi.
Mie corect mi se pare dragile mele fete. This post has been edited by walpurgik: May 14 2008, 06:26 PM |
|
|
lxn |
![]()
|
Musafir ![]() |
Eu as spune dragele (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif)
Eu am o nelamurire: la verbul a avea, voi cum spuneti? -> sa aiba, sa aibe, sa aiva dreptate |
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Walpu are dreptate. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
walpurgik |
![]()
|
Musafir ![]() |
sa aiba
Celelalte forme sunt incorecte si nu variante permise. |
|
|
lxn |
![]()
|
Musafir ![]() |
Asa spun si eu si am spus intotdeauna, insa aud de foarte multe ori celelalte doua variante si mereu ma intreb daca eu sunt cea pe dos (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) M-am lamurit, multumesc!
|
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,851 Joined: 16-March 07 From: Bucuresti Member No.: 1,359 ![]() |
Pai stati putin! Eu asa va salut pe voi: buna, dragelor! Sa inteleg ca ar treui sa spun Buna, dragilor? Pai in cazul asta as avea senzatia ca ma adresez unor tipi, nu unor tipe?
Ma lamuriti? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Apoi: aud si eu pe multi cu sa aiva si mi se pare de-a dreptul scrabos, dar nu-mi pot explica de ce (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) Nush, imi suna aiurea rau. (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) Si eu merg pe varianat sa aiba |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 15th July 2025 - 01:51 PM |
|