![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Ia lamuriti-ma, va rog, ce-i cu ombleta asta si care e-o fi etimologia? Eu n-am auzit cuvantul asta in viata mea (pana zilele astea aici, pe forum), stiu numai de omleta (oua batute cu lapte sau smantana si cu diverse adaosuri) sau scrob, papara, (oua sparte-n tigaie si amestecate acolo). (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Care ombleta, bre (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif)
Nu am mai auzit de asta... omlétă (-te), s.f. – Mîncare de ouă bătute prăjite. Fr. omelette. |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,405 Joined: 20-December 06 Member No.: 868 ![]() |
O fi omleta cu obletzi, rezulta nemaiauzitaaaaaa: OMBLETA !!!!!!!
|
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Pai scrie una din montignace de ombleta si doftoreasa noastra a zis ca-i altceva decat omleta, dar n-a intrat in detalii. (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,405 Joined: 20-December 06 Member No.: 868 ![]() |
Cred c-a fost totusi o greseala de ortografie, de ombleta n-am auzit pan-acum .
|
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
No, io mi-s de parere ca ce nu e la decteoner nu se iezista. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
I agree !
Ca sa fie neologism, cine ar trebui sa aprobe, Academia Romana ? Nu , e clar, "ombleta" nu exista. |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Sper s-aveti dreptate! (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
![]()
|
|
E un falfabetism - si nimic mai mult. Ombeleta nu se iezista ombleta decit la Patirlagele din Deal, laolalta cu parizelul si reseul, cu ghiuveta samd....
|
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/morderis.gif) Am gugalit oleaca si chiar vad ca lumea scrie parizel la modul serios (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif)
Si vad ca si ombleta asta-i folosita. (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18th July 2025 - 02:50 AM |
|