IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

471 Pages V  « < 124 125 126 127 128 > »   
Closed TopicStart new topic
> Acneea - Totul despre acnee
Love2Hate
post Jul 19 2006, 04:22 PM
Post #1251

Contaminat
*

Group: Membru
Member No.: 425

QUOTE(michellemary @ Jul 18 2006, 09:11 PM) *
Daca tu spui ca ai vulcani, inseamna ca ai o acnee nodulara, ca niste noduli sub piele f durerosi, nu? Daca este asa nu are nici o legatura cu sexul. Iti recomand sa te duci la un dermatolog recunoscut, ai putea incerca sa te programezi la d-na Leventer. Eu am avut probleme cu monstrii si nici un dermatolog nu a reusit macar sa amelioreze starea acneei. Dansa mi-a prescris doxiciclina 45 de zile, una pe zi, ca sa se mai traga umflaturile si acum iau roaccutane. Nu mi-a mai aparut decat un singur monstru in timpul cat luam doxiciclina, iar de cand iau roaccutane nici unul. Mentionez ca sunt in perioada premenstruala cand ar fi trebuit sa fiu invadata de monstrii. Eu zic sa lasi povestile cu sexul si sa te duci la un dermatolog bun. Acneea poate fi determinata de multe cauze. Gaseste cauza si trateaz-o. Succes!
Pt acnee doxiciclina se ia una pe zi timp de maxim 90 de zile.

Intradevar, michellemary, este nodula, dar nu ma doare deloc nici macar nu le simt , si doctorii m-au intrebat daca ma dor si au ramas putin cam curiosi. Am incercat si cu doxicilina, si cu roacutane(parca se gaseste si sub alt nume roaccutane asta, un nume mai romanesc, pastile transparente,nu ? ) si cu amoxicilina, alte creme, totusi nici un efect. Dar parca cu roacutanne isi mai arata putin efect. Cred ca am sa mai incerc cu roacutane pe viitor, numai sa pun mana pe ceva bani ca roacutanne este foarte scump, dar pana atunci am sa ma arunc la doxicilina, nu ma vindeca, dar macar amelioreaza, oricum daca ma las de ele chiar daca nu mai am nimic, iar apar (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/sad.gif) .Deci si tu folosesti roacutane si doxicilina... astea oral, dar creme ceva mai bune ce folosesti, sau ce imi recomanzi (cred ca tot preparaturi ai si tu) ? eu sunt din Suceava nu cred ca pot sa ma programez la doctorul mentionat de tine. Daca zici ca acneea poate fii determinate de mai multi factori... cam care ar fii factorii mai principali sau mai comuni asa... eu stiu despre mine ca am un exces de secretie de sebum sub piele, adica mult peste normal. de la ce oare ar putea sa fie asa ceva ?
Era sa uit, multumesc pt sfaturi. si astept raspunsul tau daca mai sti ceva
Go to the top of the page

+Quote Post
fortelady
post Jul 19 2006, 04:35 PM
Post #1252

Musafir

QUOTE(georgias @ Jul 18 2006, 12:43 AM) *
Apropos, am citit in Formula as despre urinoterapie pt problemele legate de acnee (Stiu k suna ingrozitor).Domnul care scria spunea ca s-a vindecat de cancer(imbunatatirile s-au vazut dupa 3 zile) si ca o astfel de cura e foarte bine venita in ceea ce priveste acneea. Ma cam pune pe ganduri insa nu stiu daca o sa am curajul sa ma apuc de asa ceva.Spunea ca urina este un puternic reglator hormonal.
V -am :-* si noapte buna.

eu nu as pune 100% baza pe ce scrie in formula as (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) mai ales cand e vorba de terapii din astea.... alternative

+Quote Post
Cindy
post Jul 20 2006, 08:57 AM
Post #1253

V.I.P.

Group: Administratori
From: the Moon
Member No.: 180

pai ce ati incercat exact? ca sa stim ce sa recomandam...

+Quote Post
Girlish
post Jul 20 2006, 12:43 PM
Post #1254

Dependent

Group: Dependent
From: Cluj-Napoca
Member No.: 231

QUOTE(Love2Hate @ Jul 19 2006, 05:22 PM) *
Am incercat si cu doxicilina, si cu roacutane(parca se gaseste si sub alt nume roaccutane asta, un nume mai romanesc, pastile transparente,nu ? ) si cu amoxicilina, alte creme, totusi nici un efect. Dar parca cu roacutanne isi mai arata putin efect. Cred ca am sa mai incerc cu roacutane pe viitor, numai sa pun mana pe ceva bani ca roacutanne este foarte scump, dar pana atunci am sa ma arunc la doxicilina, nu ma vindeca, dar macar amelioreaza, oricum daca ma las de ele chiar daca nu mai am nimic, iar apar

Sotretul nu e transparent, e roz si are aceeasi forma ca si Roaccutane care e mov, niste pastilute ovale-rotunde. Roaccutane-ul se da compensat 70-80%, iar Sotretul gratuit.
Posibile cauze ale acneei: stresul, infectie, stafilococ, dereglare hormonala, alimentatia,etc.
Pt. acnnea nodulo-chistica se poate folosi Keracnyl(Ducray).
Eu is aproape foarte bine. Mai am o luna si ceva de tratament.

+Quote Post
michellemary
post Jul 20 2006, 04:33 PM
Post #1255

Dependent

Member No.: 296

Love2Hate, pana nu vei afla cauza nu vei scapa de ea, dar o vei putea "mentine" sub control. Este foarte bine sa iei doxiciclina una pe zi, deoarece reduce umflaturile destul de adanci din piele si tine in frau aparitia cicatricilor. Sa nu cumva sa iei roaccutane in acelasi timp cu doxiciclina, este contraindicat deoarece produce tensiune intracraniana. Ca sa iei roaccutane trebuie sa consulti un dermatolog deoarece doza este strans legata de nr kilogramelor tale si este stabilita doar de dermatolog. Ca si creme poti folosi keracnyl de la ducray, este cu AHA si alta crema: brevoxyl, foarte bine ar fi sa alternezi o seara keracnyl o seara brevoxyl. Cum spunea si Girlish, cauzele sunt stresul, infectie, stafilococ, dereglare hormonala, alimentatie plus cine stie care altele nedescoperite, asa ca este musai sa ajungi la un doctor. Vezi la tine in oras care dermatolog este mai bine cotat sa zic asa si du-te. Odata stabilita cauza producerii acneei si forma acesteia (poate fi si o forma mixta si atunci poti folosi si alte creme) urmezi tratamentul de rigoare si o sa fie foarte bine. Tine-ne la curent!

+Quote Post
angelito
post Jul 21 2006, 03:56 PM
Post #1256

Incurabil

Group: Membru de Onoare
From: Bucuresti
Member No.: 82

Buna, fetelor dragelor, imi cer scuze ca nu v-am mai raspuns, dar am fost putin in vacanta - la mare, la soare... Trebuie sa spun ca e chinuitor sa mergi la mare si sa fii nevoita sa te protejezi la maxim de soare - crema cu SPF 100, palariuta, umbreluta, si cand stateam pe plaja ma inveleam cu un prosop sau pareo (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/zapacitul.gif) . Cu ocazia asta mi-am dat seama ca petele de sub ochi sunt de fapt ceea ce se numeste melasma, adica o hiperpigmentare provocata de soare (in combinatie cu Sotretul), si care e dificil de eliminat, deci trebuie de-acum incolo sa ma protejez si mai mult (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/sad.gif) . Partea buna e ca am reusit sa nu ma ard, cu atatea protectii, doar putin, pe pielea capului...

Si mi-am cumparat in sfarsit gelul Prolagene de la Decleor, in formatul mare - mi-au spus fetele de la Ina Center ca la noi se pare ca nu se importa formatul mic (great!). O sa va tin la curent cu rezultatele, pana una-alta am auzit numai pareri bune despre el.

Acum ca am revenit, in primul rand, bafta tuturor fetelor (si baietilor (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/tongue.gif) ) care dau diverse examene in perioada asta, va tin pumnii si sper sa reveniti cu vesti foarte foarte bune!! Sweet, mult succes, sunt convinsa ca ai sanse la toate aceste facultati - ce universitate ai ales (SNSPA sau Univ. Buc., sau ambele?!)? Eu de exemplu am facut un master de comunicare la FJSC si mi-a placut foarte mult totul acolo - cursurile, profesorii etc. Iti tin pumnii!!

Walpurgik, dintre produsele Darphin am folosit pasta de dinti, serul cu niaouli si am si acum concentratul purificator, pe care l-am folosit o data sau de doua ori. Cred ca dintre aceste produse cel mai mult mi-a placut pasta de dinti... Oricum, din cate am vazut, se pare ca eficienta acestor produse nu este pe masura preturilor, din pacate.

Hera, daca ti-e frica de Smooderm, incearca ceva cu acizi de fructe, nu sunt chiar asa de agresivi... Oricum nu trebuie sa ne asteptam la miracole cand e vorba despre urmele lasate de acnee, in general petele trec destul de greu (dupa cateva luni).

17girl, Eryfluid am avut si eu intr-o vreme si nu mi-a placut - este intr-adevar pe baza de eritromicina, e o solutie lichida care miroase urat (ca mai toate preparatele care contin eritromicina), deshidrateaza pielea dar o lasa grasa, si e amar... De eficient s-ar putea sa fie eficient, eu una nu mi-am dat seama de efecte pentru ca nu l-am mai folosit (din cauza inconvenientelor descrise mai sus). Dexten nu stiu ce e, sunt si eu curioasa sa stiu mai multe despre el (pastile, crema, preparat?!)... Cat despre raritul parului, am luat vitamina B6, extract de palmier pitic (Serenoa repens sau Sabal serrulata) si Spironolactona (diuretic), si mi s-au parut eficiente. Cat despre vitamina A, capsule, n-are mare efect asupra acneei, pentru ca trebuie luata o cantita imensa pentru a fi eficienta. Dar e buna pentru piele, in general (atentie totusi la doza, sa nu fie mai mult de 5000 de UI/zi).

Ari, Triamcinolonul este tot un dermocorticoid, care pe termen lung are efecte secundare extrem de neplacute, in plus poti avea supriza sa ramai cu portiuni de piele decolorata in urma folosirii lui. Eu l-as evita pe cat posibil.

Georgias, eruptia poate fi intr-adevar cauzata si de capsulele cu trei-frati-patati, dar in cazul asta ar trebui sa fie ceva trecator. Oricum, ar fi bine sa mergi la dermatolog (fara jena, ca asta e meseria lui - gandeste-te ca vede probleme muuuult mai grave si mai urate decat a ta!), poate iti va prescrie niste antibiotice-ceva... Cat despre urinoterapie, am maaaaaari indoieli ca functioneaza, pe langa faptul ca e dezgustatoare numai ideea!

Love2Hate, ideea ca sexul duce la vindecarea acneei e un mit, e absolut fals. Cat despre injectiile cu hidrocortizon, ele chiar pot provoca acneea. Din ce spui ai o forma destul de severa, iar un dermatolog probabil ca intr-adevar ti-ar prescrie antibiotice sau Roaccutane/Sotret. Pana una-alta mai bine iei antibiotice (Doxiciclina, Minociclina), si daca nu functioneaza din toamna poti incepe un tratament cu Sotret/Roaccutane. Local poti folosi Zineryt sau Brevoxyl - care omoara bacteriile responsabile pentru aparitia acneei, si ceva exfoliant de genul Keracnyl (Ducray), Diacneal (Avene) sau Boreade (Noviderm). Produsele se gasesc la farmacie. E important de asemenea sa folosesti un produs de curatare eficient dar delicat cu pielea, o crema hidratanta buna si una de protectie solara (in general tratamentele antiacneice sensibilizeaza pielea si o fac mult mai vulnerabila fata de radiatiile UV - deci te poti trezi cu pete, arsuri etc. daca nu te protejezi). Poate nu ar strica sa faci si niste analize - de ex. o antibiograma, sau dozaje hormonale.

Pupici si pe curand (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif) ! Week-end placut!

+Quote Post
17girl
post Jul 21 2006, 04:20 PM
Post #1257

Incurabil

Member No.: 185

ce bine k ai revenit, angelito... n-am incercat erifluid-ul, azi merg sa-l i-au de la farmacie, sper k macar sa aiba efect, k inconveniente vad ca tot are (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/closedeyes.gif) ... cel mai mult m-a enervat la dermatoloaga k a zis k sotretul iese din discutie... (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/mad.gif) , macar o doza mica daca imi dadea, acum cat nu am de gand sa fac copii (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif) ink, nu?

+Quote Post
Cindy
post Jul 21 2006, 11:39 PM
Post #1258

V.I.P.

Group: Administratori
From: the Moon
Member No.: 180

angelito, ce bine ca ai revenit!!!ne-a fost dor de tine!!! (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif) (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif) (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif)
dau la universitate, ma gandeam sa dau si la SNSPA, dar trebuia sa invat filosofia si nu prea mi-a placut..prefer gramatica, dar si la asta trebuie sa ma pregatesc o groaza.. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/zapacitul.gif) sper sa intru.. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/sad.gif) oricum, mi-am depus dosarul si la psihologie si la administratia afacerilor...pentru orice eventualitate..

+Quote Post
michellemary
post Jul 23 2006, 06:19 PM
Post #1259

Dependent

Member No.: 296

Angelito sau cine a mai luat roaccutane, la cat timp dupa prima doza incep sa se simta efectele secundare? D-na Leventer mi-a zis ca mi se vor usca buzele, dar iau 2 pastile pe zi, adica 20mg/zi de 11 zile si nu am simtit nici un efect secundar. E prea devreme?

+Quote Post
Laryss_A
post Jul 23 2006, 06:24 PM
Post #1260

Incurabil

From: in the middle of nowhere
Member No.: 149

este cam prea devreme , nu pot sa iti raspund decat prins prisma modului cum a reactionat organismul meu. cam peste inca doua-trei saptamani se va intampla sau cine stie poate esti tu mai rezistenta si nu vei pati asa . ar trebui sa fii bucuroasa si sa nu astepti momentul. oricum hidrateaza-te bine de tot , apa multa si pe tot corpul foloseste lotiuni cat mai hidratante plus balsam de buze. good luck!

+Quote Post

471 Pages V  « < 124 125 126 127 128 > » 
Closed TopicStart new topic
5 User(s) are reading this topic (5 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 3rd June 2025 - 09:41 AM