![]() ![]() |
Jan 14 2006, 12:51 AM
|
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 629 Joined: 11-December 05 From: Bucuresti Member No.: 82 |
Bine ati venit, fetelor: Lore, Larisa :welcome: :floricele: !
Bebi, ai mare grija cu Retinul, toate cele care l-am folosit am crezut la un moment dat ca daca in prima sau a doua zi de utilizare nu se intampla nimic, e ok! Dar dupa aceea s-a dovedit ca nu-i chiar asa... Eu cel putin dupa doua nopti de utilizare consecutiva m-am pomenit cu niste pete rosii, mari si uscate de toata frumusetea :'(! Cred ca mi-au trecut dupa o saptamana sau doua! Deci e mai bine sa incerci sa respecti regulile pe care le-a enumerat Elle, adica sunt de baza o curatare a fetei cat mai blanda (Sensibio sau Sebium H2O de la Bioderma sunt ideale), crema hidratanta foarte buna si fotoprotectie. Cat despre tipul tau de acnee, pare a fi mixta: adica ai si microchisturi (bubitele pe sub piele, care nu se vad decat de aproape, in relief), si leziuni inflamatorii (cosurile rosii, dureroase). Primele se trateaza cu exfoliante ca Retin-A sau varianta mai "blanda" - produse cu AHA (acizi de fructe, cum ar fi Keracnyl de la Ducray, Cleanance K sau Diacneal de la Avene), celelalte cu produse antibacteriene, ca Zineryt sau Brevoxyl. Cel mai bine ar fi sa combini tratamentele (adica sa folosesti si Retin si Zineryt sau Brevoxyl). Partea mai putin buna a povestii e ca toate aceste tratamente sunt agresive cu tenul, de aceea trebuie sa fii foarte prudenta: nu trebuie sa le folosesti in fiecare zi, ci cu pauze de minim o zi intre ele, sa folosesti neaparat o crema hidratanta buna si demachiere/curatare cat mai blanda. Si toate aceste produse, toate, sunt fotosensibilizante (nu fac de nici un fel casa buna cu lumina soarelui, de aceea e mai bine sa le folosesti numai seara si ziua sa folosesti crema de protectie solara). Cam asta ar fi, in mare... Intern poti folosi ceaiuri, tincturi, extracte din muguri de plante, pastilutze cu extracte din plante si vitamine (exista variante special pentru ten, par etc.) etc. Vezi ce mai discuta fetele pe tema asta... Mult succes :floricele: si ai grija de tine! Si sa va traiasca bebeii tuturor (si cei "prezenti" si cei viitori ;) )! Lary, eu sunt pe baricade cu Sotret-ul ;)! Ieri n-am luat pastilutza ca am uitat... In rest, imperfectiunile sunt localizate pe barba, si principala problema acum e ca tenul meu a devenit foarte usor deshidratabil si iritabil :(. Ieri noapte nu m-am dat cu crema hidratanta si azi dimineata deja aveam obrajii plini de pete rosii si deshidratate (asta in conditiile in care in general ma dau cu crema in fiecare dimineata si seara! de fapt numai asta mai folosesc, Sensibio H2O si crema hidratanta Sebium, deci mai putin agresiv decat atat nu stiu ce poate fi...) :'(... De-asta si intrebam de cea mai buna crema hidratanta si reparatorie. Plus ca am o gramada de ridulete mici-mici de deshidratare in jurul ochilor :'(, desi ma tot dau cu creme de toate felurile, cred c-o sa iau cat de curand serul Blossom sa vedem ce face. Zau, ma apuca disperarea cand vad cum scapam de o problema si dam intr-alta (sau, si mai rau, nici nu scapam de una si hop altele!!)! >:( >:( Lary, cat despre porii dilatati, intr-adevar, sunt in general mostenire genetica si rezultat al acneei (care si asta e tot mostenire, fir-ar...). Mare lucru nu e de facut, nu prea poti spera decat la mici ameliorari sau efecte pur optice (adica folosesti un produs care provoaca diminuarea lor aparenta, dar numai pe moment, o data ce nu mai folosesti produsul, s-a dus si efectul). Zineryt nu prea are cum sa te ajute in tratarea porilor... Iar in legatura cu punctele negre, intr-adevar Retin-A, sau varianta "soft", AHA - ce-i recomandam mai sus lui Bebi... Aaa, si a propos de produse noi ;) (e oarecum off-topic, cred ca ar trebui sa deschidem un topic pe tema asta, hihi), eu mi-am cumparat dupa ce am citit posturile de la topicul despre par samponul crema Node DS, si acum il folosesc cu incredere, dar e prea devreme sa ma pronunt asupra efectelor (l-am folosit pana acum doar o data). Si am mai cumparat si balsamul pentru volum de la Foltene, nu stiu daca are efect, dar macar nu mi se mai electrizeaza parul (ceea ce iarna e o problema...). Si ma tenteaza henna, dar vad ca nu se mai gaseste neutra (n-as vrea sa ma colorez...). Si am mai cumparat un balsam de buze, Carmex, auzisem de mult ca e foarte apreciat in State, acum vad ca aparut si la noi (la HelpNet l-am gasit), costa 180 sau 190.000, contine si camfor si acid salicilic, si da o senzatie de racoare, dar pana acum mi se pare ok. Si mai am si un balsam de buze, stick, cu propolis, de la Bottega Verde (marca asa-zis "naturala"). |
|
|
|
Jan 14 2006, 09:24 AM
|
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 303 Joined: 9-December 05 Member No.: 69 |
in legatura cu balsamul de buze cu propolis..am unul de la tiss, mi l-am luat la sinaia dintr-o farmacie prapadita, ca mi se facusera buzele varza de la vantul de pe munte...excelenta alegere, vi-l recomand pentru iarna..si a costat 30.000 cred
|
|
|
|
Jan 14 2006, 03:51 PM
|
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Incurabil Posts: 763 Joined: 16-December 05 Member No.: 107 |
QUOTE am o gramada de ridulete mici-mici de deshidratare in jurul ochilor :'(, desi ma tot dau cu creme de toate felurile, cred c-o sa iau cat de curand serul Blossom sa vedem ce face. eu inca de cand am inceput sa folosesc retinul, apoi brev, apoi zineryt si toate cel pemtru acnee care usuca excesiv fata, am observat ca pielea din apropierea okilor se deshidrateaza foarte repede, si cremutele de oki nu ma mai ajuta deloc (efect inexistent, adica nu g=hidratau deloc).mi-am luat o cremuta de oki de sensibio si nici aia nu e ok... de cand am incercat ungunetul asta, mi se pare produsul ideal de hidratare(e drept ca nu mai palic fard de oki, ci numai rimel si/sau tus de oki). apoi, fardurile pe care le folosim, in timp, deshidrateaza pielea extrem de sensibila din jurul okilor.macar in week-end sa hidratam corespunzator aceasta zona si in timp pielea va fi mai ok... QUOTE eu nu stiu ce sa fac sa imi inchid porii am in obraji niste gaaaauri mari mari ...si una recent s-a astupat si s-a fct o frumuseste de punct negru...dar nu stiu cu ce sa mai dau sa se inchida porii. ca vad ca cleanance K a mai diminuat prblema dar nu a eliminat-o..sa perseverez pe locurile alea cu zineryt? so, :welcome:...din pacte eu te confundam cu cealalta larisa....te tzuc si ma bucur ca ekipa se reintregeste... pentr pori cat casa poporului, poti incerca ca la capitolul tonifiere, pe tamponul demakiant sa pui 2-3 picaturi de lamaie (cel mai bine ar fi totusi sa faci amesteculin alta parte si sa nu abuzezi de lamaie, caic te poti irita rau, unde mai pui ca pisca...mama Doamne...) eu cu lamaia am vazut ceva rezultate, dar numai pe perioada cat am folosit lamaia. zyneritul, cum a spus si angelito, nu inkide porii, in skimb e absolut mirific pentru acnee (dar, daca nu ma insel, tu esti cu roaccutanul in dinti, deci nu e nevoie sa tratezi si extern, cel putin angelito spunea pe undeva ca nici nu e indicat...) |
|
|
|
Jan 14 2006, 04:02 PM
|
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,448 Joined: 13-January 06 From: in the middle of nowhere Member No.: 149 |
merci elle_ni pt urarea de bun venit , te :-*
da, you're right sunt cu Roacc si nu imi agresez prea tare mocutza cu alte produse dar ..nici nu o las in pace :pistolar:....am mai auzit de lamaie dar mi-a cam fost teama sa nu ma irit si daca ai mai si spus ca exista riscul asta plus ca nu dureaza efectele decat atat cat tine "tratamentul" ...mai bine nu ma amagesc..am de gand candva ..someday somehow sa-mi fac un peeling asa ca ..poate putina rabdare nu mi-ar strica :D |
|
|
|
Jan 14 2006, 04:25 PM
|
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Incurabil Posts: 763 Joined: 16-December 05 Member No.: 107 |
QUOTE am de gand candva ..someday somehow sa-mi fac un peeling asa ca ..poate putina rabdare nu mi-ar strica :D cred k rabdarea ne lipseste tuturor, atunci cand intram "in criza", sau cand ni se pune pata pe ceva.... |
|
|
|
Jan 14 2006, 05:01 PM
|
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 629 Joined: 11-December 05 From: Bucuresti Member No.: 82 |
Elle, merci mult pentru sfat :-*! Unde gasesc crema asta de galbenele dupa reteta Mariei Treben?!
Va pup, fetele, si week-end placut! |
|
|
|
Jan 14 2006, 05:57 PM
|
|
|
QUOTE Elle, merci mult pentru sfat :-*! Unde gasesc crema asta de galbenele dupa reteta Mariei Treben?! ingers...la plafar...e o cutiuta mica, rotunda...iote o "pozna" cu ea...te pup pe fetzisoara aia frumoasa :-* (IMG:http://i34.photobucket.com/albums/d148/elle_ni/DSC01660.jpg) |
|
|
|
Jan 14 2006, 06:00 PM
|
|
|
Merci, Elle, o sa o cer in mod special pe asta de la Plafar, mai ales ca vad ca m-am si iritat in jurul ochilor, grrrr... Frigul asta nu-mi prieste deloc...
Pupici :-* :-* :-* :-*! |
|
|
|
Jan 14 2006, 07:52 PM
|
|
|
si eu te pup, ingeras :-*...ti-o recomand p'asta, pentru ca din toate cremele/unguentele cu/de galbenele , cea de la Maria Treben mi s-a parut cea mai putin mirositoare, adica nu "pute", este grasa ca orice "galbenea", in schimb intra bine in piele (daca pui un strop, ca daca pui multa, nu mai intra nici in 2007 :P...)
intr-o seara am folosit o alta crema cu galbenele, luata tot de la plafar, caci cea a Mariei nu am gasit-o, si o noapte intreaga m-a obsedat mirosul respectiv. aaaa....e foarte important sa nu contina prea multe ingrediente, dar la capitolul asta esti "dotata" :P....doar tu ne-ai educat :P :-* |
|
|
|
Jan 15 2006, 04:27 PM
|
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Incurabil Posts: 1,263 Joined: 7-December 05 From: Timisoara Member No.: 15 |
Fetel mi-am luat Bolosum antirid de zi ca m-am zgaricit sa dau 500.000 pe fiole...so...ii comedogena?Pot sa ma dau cu ea pe fata ori ba(in sensul ca o folosesc doar in zona ochilor)?
M-am enervat ca nu am gasit Brevoxyl.Se pare ca doar anuumite Sensiblu-uri o au.:( |
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 7th November 2025 - 07:39 PM |
|
|