IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

471 Pages V  « < 245 246 247 248 249 > »   
Closed TopicStart new topic
> Acneea - Totul despre acnee
geoo
post Jan 15 2007, 11:58 AM
Post #2461

Membru de Onoare

Group: Membru de Onoare
From: Pe canapeaua rosie
Member No.: 893

QUOTE(ioannaraluka @ Jan 15 2007, 12:17 PM) *
Din cate am citit, pentru tenurile acneice/cu tendinta acneica nu se recomanda deloc bai de abur, indiferent cu ce fel de ceai sunt facute.

Mey, cam asa ceva stiam si eu!! Sau cel mult o data pe luna pentru curatarea tenului! Oricum, eu nu mai fac demult bai de abur!
Go to the top of the page

+Quote Post
arissuca
post Jan 15 2007, 04:41 PM
Post #2462

Membru de Onoare

Member No.: 104

Eu tocmai am facut comanda pt crema Glycon. M-am saturat sa tot folosesc Smooderm/Retin-A (functioneaza, dar parca prea lent, in plus, ma irit f usor de la ele si ma inrosesc la cea mai mica diferenta de temperatura sau la emotii) si indiferent de crema pe care o foloseam pt hidratare nu reuseam sa utilizez si fdt pt ca pielea era descuamata si se vedea aiurea. Sper sa am rezultate bune.

Ioannaraluka, tu o mai folosesti?

(IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)

+Quote Post
MonicutzaB
post Jan 15 2007, 04:49 PM
Post #2463

Incurabil

Group: Incurabil
Member No.: 176

nici nu stiu de unde sa incep. (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)
ba da, intai vreau sa le salut pe fetele noi: (IMG:style_emoticons/default/welcome.gif)
asa ... acum o sa ma refer mai ales la post-urile lui flory:
1) CREMA HIDRATANTA
innebunesc cand aud idei de genul crema hidratanta la 2-3 zile! (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) CURATAREA/DEMACHIEREA + HIDRATAREA (deci crema!!!) sunt OBLIGATORII de 2 ori pe zi, adica dimineata si seara. chestia asta nu e sub semnul intrebarii, nu exista nici o controversa in sensul asta, e o certitudine. pe vremuri, da, existau doar cateva crema care erau comedogene si astfel s-a nascut mitul cf caruia orice crema este grasa deci provoaca cosuri. chestia asta e o mare aberatie. acum exista creme pentru absolut orice combinatie de probleme si de tenuri. chiar daca aparent nu simtiti nevoia de crema hidratanta ea este necesara, cu atat mai mult atunci cand urmati un tratament dermatologic (DA, si daca te dai doar cu Retin-A se cheama ca faci un tratament dermatologic). flory, dr. tau ti-a recomandat Clean AC/Avene, intamplator este o crema pe care o folosesc cam de jumatate de an si sunt foarte multumita de ea (eu chiar am un ten super alergic). ideea este in felul urmatator: iti cureti fata (eu ti-as recomanda cu mare caldura Sebium H2O/Bioderma), te dai cu retin A, astepti macar 30 minute dupa care te dai cu crema hidratanta.
2) CLERASIL si alte produse care usuca excesiv
asa cum ti-a explicat si geo cred, iti faci mai mult rau folosind astfel de produse. explicati este f simpla: uscand foarte tare pielea o obligi sa secrete si mai mult sebum pentru a regla aceasta anomalie. chiar si in cazul celui mai gras ten trebuie sa folosesti produse care protejeaza stratul lipidic al pielii. cazul prietenei tale tind sa cred ca a fost o exceptie fericita decat o regula.
3) MILIOANE de tratamente in paralel
crede-ma, inteleg perfect dorinta de a rezolva problema asta cat mai repede dar daca te hotarasti sa folosesti mai multe tratamente anti-acneice, care prin natura lor sunt foarte agresive, pe termen lung nu vei avea decat de regretat. vorbeam noi astea mai "batrane" (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) la un moment dat ca cea mai mare problema dermatologica in zilele noastre este hipersensibilitatea. in mare masura asta se trage si de la folosirea dupa ureche a nenumarate tratamente. de-a lungul timpului am citit cam tot ce am prins in domeniul asta, am ascultat cam tot ce aveau cei din jur de spus si de multe ori mi-am cheltuit ultimii bani pe creme si alte produse de skin care. asa cum am mai spus pielea mea e foarte sensibila si nu tolereaza nici un tratament anti-acneic incercat pana acum dar, in timp, respectand niste reguli elementare (gen curatare+hidratare) si folosind in special dermato-cosmetice, pielea mea a ajuns sa arate OK, principala problema ramanad porii mariti. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) f important e sa folosim si produse de machiaj de calitate si care sa fie adecvate tenului nostru. principiul meu este ca mai bine imi iau o haina mai putin dar pe piele ma dau cu ceva de calitate.
4) ASPIRINA
chiar e o chestie simpla dar care da rezultate foarte bune. sincer nu as abuza de combinatia aspirina+retin a pentru ca e scris foarte clar in prospectul retin a ca este contraindicata. eu as face 2 zile pauza de retin a, iar intr-una din zilele respective as aplica masca cu aspirina. daca observi orice reactie negativa nu insista.
in alta ordine de de iei poti sa folosesti si doar aspirina amestecata cu apa plata, sau amestecata cu iaurt., daca nu suporti mierea.

in incheiere in exprim o suparare mai veche: de ce naiba nu mai scrie angelito? (IMG:style_emoticons/default/huh.gif)

(IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)

+Quote Post
Kitten
post Jan 15 2007, 06:18 PM
Post #2464

Incurabil

From: Kronstadt
Member No.: 783

wow.... dap... MonicutzaB, subscriu cam la tot... (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dar trebuie sa recunoastem faptul ca e mare tentatia de a incerca tot ce exista pe lume (mai ales daca da rezultate la altcineva), in ideea ca e mai bun decat ce folosim noi... asta cel putin la inceput, cand chiar nu stii in ce directie s-o mai apuci, cum sa dai jos mizerabilii astia de monstri de pe fatza. eu citesc cu interes si bag la cutiutza tot ce se scrie pe forum (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Dar sunt o fire mai fricoasa si nu as avea niciodata curaj sa incep un tratament de capul meu.
DAR, este foarte bine sa ne sfatuim una pe alta, pt ca dermatologii pot avea unele scapari: dermato a mea mi-a prescris retinul si skinorenul (cu atentionarile de rigoare ca va fi naspa samd), FARA sa-mi prescrie vreun demachiant, vreo crema hidratanta, etc. Eu am intrebat-o ce parere are de vichy... hmm... a zis ca-s ok, da ca adjuvante, si ca tratamentul medicamentos e baza. eu am ascultat, am dat pe fata cu un cocktail mortal de retin si skinoren si eram cam fiarta (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) dupa 3 zile inainte sa descopar (IMG:style_emoticons/default/iloveelady.gif) . Am citit la voi de Ivatherm, Avene si de demachiantul elmiplant, de subst comedogene, de fdt-uri ok. Mi-am facut apoi o listoaie cu ce parea mai ok (mi-am aruncat cam tot ce aveam) si m-am dus sa o intreb. Mi-a recomandat Ivademaseb si apa avene. Ceea ce si folosesc!!! (IMG:style_emoticons/default/inocentul.gif)

Ziceam ca e important sa ne sustinem moral, pentru ca eu sunt aproape sigura ca nu as fi ajuns pana aici cu tratam cu retin daca nu va aveam pe voi (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)

ioannaraluka, promit sa fiu cuminte si sa nu mai fac baitza cu aburi... (IMG:style_emoticons/default/bataita.gif) . nu am stiut ca e contraindicata, de altfel mai facausem doar de 2 ori inainte, acum cativa ani!! Vedeti.... ne ajutam una pe alta (IMG:style_emoticons/default/friends3.gif)

+Quote Post
MissM
post Jan 15 2007, 07:44 PM
Post #2465

Contaminat
*

Group: Membru
From: Constanta
Member No.: 851

MonicutzaB ai pus punctul pe i . Ai perfecta dreptate! Daca am mai urma si un regim de viata si o alimentatie sanatoasa cred ca ar fi aproape perfect... Pup!

arissuca crezi ca de la tratament te inrosesti asa repede? si eu am aceeasi problema, dar am crezut ca am inceput sa ma inrosesc asa repede din cauza ca nu mai am incredere in mine si ma simt urata, kiar nu m-am gandit ca ar putea fi de la tratament...insa tind sa-ti dau dreptate, si sper sa nu continue si dupa ce intrerup tratamentul..Pup!

Kitten am vrut sa-ti zic de ceva vreme, dar am uitat (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) : ai o poza bestiala. Anti-stress as putea spune, ptr ca de cate ori ma uit la ea zambesc. Sa nu o schimbi !! (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)

+Quote Post
arissuca
post Jan 15 2007, 08:59 PM
Post #2466

Membru de Onoare

MissM, sunt sigura ca de la tratament ma inrosesc, pt ca am facut trat asta acum 5ani, foloseam Retin-A (de fapt Airol, dar e practic acelasi lucru) numai pe fata si aveam practic o linie de demarcatie intre pielea pe care aplicam unguentul si pielea gatului. Dupa cateva luni de utilizare l-am intrerupt si pielea si-a revenit.

Inainte de sarbatori nu am mai folosit Retin-A, doar o crema hidratanta, pt ca doream sa ma pot da cu fdt si bineinteles ca dupa cateva zile de pauza pielea si-a revenit la culoarea initiala.

De altfel, sunt f atenta sa nu dau cu Retin_A in jurul ochilor si acolo pielea este alba comparativ cu restul fetei.

So...este de la tratament. De asta vreau sa trec pe Glycon, am inteles ca nu este atat de agresiva si ca nu descuameaza tenul.

+Quote Post
Kitten
post Jan 15 2007, 10:23 PM
Post #2467

Incurabil

From: Kronstadt
Member No.: 783

fetele care aveti experienta cu retinul, am si eu o intrebare: In medie, cam cat dureaza tratamentul??? (IMG:style_emoticons/default/ametit.gif) eu abia am 3 luni si ceva... off.... citisem pe drugs.com ca poate dura si 10-12 luni. Voua cam dupa cat timp nu va mai ieseau cosuri? (nu mai am rabdare). chestia naspa e ca atunci cand zic si eu ca sunt mai ok, se apropie perioada aceea a lunii (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) si mai aterizeaza si cate un monstru...

(IMG:style_emoticons/default/estifftopic.gif) mersi MissM... si mie imi place... l-am avut wallpaper si ma bine-dispune (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

+Quote Post
andreica
post Jan 15 2007, 10:35 PM
Post #2468

Dependent

Group: Dependent
Member No.: 485

Am citit acum in revista Story ca crema Cicaderm de la Ivatherm este buna pentru urmele lasate de cosuri si imperfectiuni, pt ca ajuta pielea sa se refaca rapid. A folosit careva dintre voi?

+Quote Post
Adellina
post Jan 15 2007, 11:00 PM
Post #2469

Contaminat
*

Group: Contaminat
Member No.: 922

Ciao fetelor, eu mi-am facut in seara asta o masca cu taratze, miere si lapte, am tinut`o vreo 20 de min si inainte sa o dau jos am facut un mic gomaj cu ea, acum pielea e fina si iritatiile atenuate.Mie personal, chiar imi prieste masca cu aspirina si cu miere, aseara am adaugat cateva picaturi de lapte in loc de apa, si e super.imi fac in fiecare seara cate o masca, o zi cu aspirina, o zi cu argila, o zi cu cea hidratanta de la Avene.asta fac de vreo 2 saptamani si chiar se vad rezultatele.
O intrebare, a incercat cineva Clean&Clear pt ten sensibil?si altceva, toate fondurile de ten pe care le am, au cel putin 2 subsante comedogene (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) imi puteti recomanda un fond de ten care acopera foarte bine si nu este comedogen? ca pe unde ma duc, la Beauty Shop sau alte magazine, vanzatoarele sunt total pe dinafara.Si nu prea pot sa ma duc cu lista dupa mine, sa verific toate ingredientele sa vad care e comedogen si care nu.Pe unele fdt scrie ca nu ar fi comedogene, si daca iei fiecare ingredient in parte, descoperi ca de fapt nu`i asa!! innebunesc! eu personal nu pot trai fara fond de ten, si cred ca nu sunt singura, dar ma frustreaza foarte tare gandul ca fac un tratament la sange, si fdt pe care il folosesc imi impiedica raspunsul la tratament.
Vroiam sa va intreb, daca folositi o crema antiacneica, si dupa ceva timp va dati cu crema hidratanta, sau invers, nu se intampla nimik? eu de ex nu am curaj sa ma dau cu crema peste alta crema ca mi`e frica sa nu agraveze.Voi asa faceti? ce se intampla atunci?
Eu folosesc in continuare Diacneal de la Avene, si imi dau cu crema hidratanta doar dimineata dupa ce ma spal pe fata, eventual inainte sa imi dau fondul de ten.pe care vreau sa`l schimb neaparat.

Va pup (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)

+Quote Post
arissuca
post Jan 15 2007, 11:06 PM
Post #2470

Membru de Onoare

Kitten, eu am scapat de cosuri de mult, nici eu nu mai stiu cu ce sau daca de la sine. Eu folosesc Retin-A pt ca am un ten seboreic, cu pori dilatati si speram sa remediez probl astea. Prima data cand am folosit Retin-A, l-am folosit totusi pt acnee si tin minte ca tenul mi se curatase binisor dupa 2luni de tratament, dar l-am intrerupt pt ca ma inroseam prea tare si tenul devenise prea sensibil. Oricum, depinde f mult de tenul fiecareia si de cauza acneei (hormonala/microbiana/etc) si de cum ractioneaza fiecare la un anumit tratament. Din pacate, se pare ca treb sa mergem m mult "pe incercate". (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif)

+Quote Post

471 Pages V  « < 245 246 247 248 249 > » 
Closed TopicStart new topic
6 User(s) are reading this topic (6 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 25th May 2025 - 10:40 AM