IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

471 Pages V  « < 333 334 335 336 337 > »   
Closed TopicStart new topic
> Acneea - Totul despre acnee
maia
post Apr 17 2007, 11:26 PM
Post #3341

Contaminat
*

Group: Membru
Member No.: 1,499

QUOTE(geoo @ Apr 17 2007, 11:57 PM) *
deci fii atenta, ca in cazul retinului poti avea o reactie initiala de inrautatire a acneei (cam de asta mi-e teama si mie acum, dar nu ma las, pt ca am tot peticit treaba pana acum si nu mai vreau) asta cam 3 saptamani, dupa care se vor vindeca atat elefantii eventual scosi la suprafata cat si semnele lasate de ei! Din cate am inteles tu nu ai avut problema asta, deci inca insist ca e ceva la nivel de hormoni, si din pacate ai nevoie de un tratament specializat si in domeniul ala! Eu retinul l-am luat de la farmacie (e posibil sa ai nevoie de reteta....dar nu la toate farmaciile!! Eu am luat de la help net) nu mai retin cat am dat pe el...10, 20 lei, zau nu mai retin! Stai cuminte cu laserul ala, problema trebuie tratata in interiorul corpului si a pielii, nu la exterior, laserul este tot pt o exfoliere superficiala, ca si peelingul chimic, dar daca nu vindeci boala, nu risti decat sa fi dat banii in van!
Parerea mea (de om disperat cu atatea tratamente) incearca eventual Skinoren-ul (e ceva mai bland care da rezultate in cazuri mai blandutze) tot la farmacie, e in jur de 26 lei. Mai ales ca nu ai tenul obisnuit cu tratamente dermato, sa nu risti sa faci mai mult rau decat bine....
ai aici detalii:
http://www.schering.md/article/skinoren/rom.html

in caz ca Skinorenul nu-si face efectul apoi poti incerca Retin-A sau Glycon!
DAR NU UITA de tratamentul intern pt dereglare....fara el nu faci nimic!

nu skinoren!!!! a fost primul tratament care l-am luat la indicatia dermatologului si dupa trei zile de folosire am fost toata decojita si scria in prospect sa intrerup tratamentul!!! crezi ca pentru tratamentul intern nu sunt suficiente dine 35??? ma gandeam ca am doua luni de cand le iau si monstrii nu au mai aparut(rar de tot cate unul) dar sunt petele acelea rosii ft urate pe care nu le mai suport!!!!!

QUOTE(maia @ Apr 18 2007, 12:22 AM) *
nu skinoren!!!! a fost primul tratament care l-am luat la indicatia dermatologului si dupa trei zile de folosire am fost toata decojita si scria in prospect sa intrerup tratamentul!!! crezi ca pentru tratamentul intern nu sunt suficiente dine 35??? ma gandeam ca am doua luni de cand le iau si monstrii nu au mai aparut(rar de tot cate unul) dar sunt petele acelea rosii ft urate pe care nu le mai suport!!!!!

ce tratamente interne pt dereglare hormonala ati folosit si daca au avut efect???
Go to the top of the page

+Quote Post
Ciresica
post Apr 17 2007, 11:26 PM
Post #3342

V.I.P.

Group: Membru de Onoare
From: In livada
Member No.: 51

geoo, nici eu nu cred ca retinul iti va inflama punctele negre mai ales ca nu e primul tratament. dar mi se pare totusi cam mult ptr puncte negre. eu cand l-am folosit am facut-o ptr ca aveam cosuri multe si mari, chisturi etc.

eu dau in continuare cu hyseac si trebuie sa spun ca in afara de nas (plin de puncte negre) nu prea mai zgandar nimic. mai am ceva semne, dar merg inainte si sper sa scap de ele. kitten, tine-ma la curent cu keraknyl-ul. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

+Quote Post
geoo
post Apr 17 2007, 11:46 PM
Post #3343

Membru de Onoare

From: Pe canapeaua rosie
Member No.: 893

QUOTE(maia @ Apr 18 2007, 12:26 AM) *
ce tratamente interne pt dereglare hormonala ati folosit si daca au avut efect???

maia, eu tratamente hormonale nu am luat! nu stiu cam care e treaba cu ele, din cate stiu diane 35 e un antionceptional folosit si pt acnee...dar doar in cazuri extreme!!! Cunosc destule persoane care o data ce au intrerupt administrarea lor, acneea a revenit si chiar se inrautatise

ok, deci sa inteleg ca tenul tau nu a reactionat bine la skinoren, asta ori inseamna ca ai un ten sensibil ( iar retinul nu este indicat decat in administrari rare, ca si glyconul dealtfel) ori ai alergie la acid azelaic! petele vor disparea si de la exfoliere mecanica (aspirina de care ti-am spus) si ia si un produs cu AHA sau BHA concentratie de 1 sau 2%. Nu stiu ce produs sa-ti recomand, pt ca eu folosesc ceva din afara!
Si retinul si glyconul sunt tratamente pe termen lung si sigur, deci daca ai curajul si rabdarea necesara, poti incerca, insa cum am zis, se poate inrautati situatia pt inceput!

ciresica...chiar ma gandeam la tine, ma bucur ca si tu ma incurajezi, stiu ca pare o solutie disperata cu retinul in ceea ce ma priveste, dar am obs ca BHA-ul nu face fata la mine...si m-am hotarat sa folosesc Retin ca tratament pe toata viata....si de ce sa nu incep acum?!

In seara asta mi-am facut o masca cu aspirina, m-am frecat bine, am dat cu BHA, am asteptat 30 min, am dat (pt a 2-ua oara) cu Retin, am asteptat 30 min, si am folosit Ivadermaseb!!! Dupa 2h, mi-am mai zgandarit niste puncte negre care vedeam ca se clatina, am obs ca au iesit foarte repede, acum imi e teama sa nu ma trezesc maine cu surprize.....in mod normal nu ar fi trebuit, insa sa vad ce zice si retinul....

+Quote Post
dana1
post Apr 18 2007, 07:39 AM
Post #3344

Tratabil
**

Group: Tratabil
From: Bucuresti
Member No.: 1,347

QUOTE(andreica @ Apr 17 2007, 09:43 PM) *
Dana, dar tu ai inceput sa ai probleme de cind cu sarcina sau nu are legatura una cu alta?
Nu de alta, dar acum a inceput sa fie sarcina ca o sperietoare din punctul asta de vedere (am mai auzit si alte fete care din cauza hormonilor provocati de sarcina au avut probleme cu acneea...), in loc sa fie doar o mare bucurie, asa cum e normal...

Andreica, eu aveam probleme si inainte de a ramane insarcinata, dar tineam totul sub control cu zineryt (acum nu-si mai face deloc efectul). Chiar ajunsesem dependenta de acest zineryt care ma ajutase enorm, ma vindecase complet, puteam merge la serviciu si fara fdt daca vroiam. Dar de la 3 luni de sarcina, a inceput cosmarul meu, tenul parca nu mai reactioneaza la nimic, imi apar in fiecare zi cosuri (iti dai seama de 3 luni jumatate, sa ai in permanenta cosuri si cate semne s-au adunat). In astea 3 luni jumatate am fost cu moralul la pamant, plangeam intruna, nu am mai iesit nicaieri (doar la spital pt control), acum stau si numai la pat ca sa tin sarcina, mi-au facut si cerclaj. Am fost la multi dermatologi, care au zis ca nu au ce sa-mi faca acum in sarcina si sa revin dupa nastere.

Si acum folosesc glycon (am sunat la clinica si mi-au zis ca il pot folosi fara probleme acum in sarcina). Nici nu stiu daca si acesta ma va ajuta, fiind o dereglare hormonala. Dar eu sper. Aseara a fost seara de pauza, cand nu m-am dat cu glycon, iar dimineata cand m-am trezit imi mai aparusera cateva cosuri, dar ma abtin sa nu le storc ca sa ma irit si mai rau. Diseara imi voi da iarasi cu glycon, dar intr-un strat ffffffff subtire. Tie cum iti mai merge cu glyconul? Eu zic totusi sa ai rabdare si sa te dai o data la 2 zile (ai vazut ce a zis si ala), decat sa te arzi si apoi sa-ti para rau. Lasa ca o sa treaca repede prima saptamana si o sa te dai apoi in fiecare seara. Pupici!

+Quote Post
ioannaraluka
post Apr 18 2007, 07:51 AM
Post #3345

Incurabil

From: D Street
Member No.: 96

Andreica, desi nu e relevant, pentru ca eu am si semne mult mai vechi, deci nu pot aprecia in "cat timp" au aparut imbunatatirile, pot sa iti spun ca am inceput cu Glycon forte in 15 ianuarie. Mentionez inca o data ca nu m-am dat zilnic, ci cel mult 3 zile consecutiv, una nu, apoi iar 3 si tot asa.
Ma gandesc dupa ce o termin sa o iau iar pe cea simpla peste vara, sau sa fac pauza pana in toamna si sa imi iau atunci iar varianta asta.

+Quote Post
Girlish
post Apr 18 2007, 08:57 AM
Post #3346

Dependent

Group: Dependent
From: Cluj-Napoca
Member No.: 231

Cam cat timp e valabila crema Photoderm AKN FPS 30? Am luat-o anul trecut si pe ea scrie ca e indicata valabilitatea pe ambalajul extern, deci pe cutie, dar nu mi-a dat cutia de la farmacie. Vreo 2-3 ani?

+Quote Post
Kitten
post Apr 18 2007, 09:35 AM
Post #3347

Incurabil

From: Kronstadt
Member No.: 783

QUOTE(Girlish @ Apr 18 2007, 08:57 AM) *
Cam cat timp e valabila crema Photoderm AKN FPS 30? Am luat-o anul trecut si pe ea scrie ca e indicata valabilitatea pe ambalajul extern, deci pe cutie, dar nu mi-a dat cutia de la farmacie. Vreo 2-3 ani?

de obicei nu e bine sa folosesti creme la un an dupa ce le deschizi. uite-te pe crema, nu are un simbol care seamana cu o cutie cu capacul deschis si pe care scrie 12? la rimel de exemplu scrie 6... si stiu ca acum e obligatoriu sa fie simbolul asta pe toate produsele cosmetice.

eu sunt multumita de keracnylul asta... ma dau si cu hyseac la 30 de min dupa. ma sperie insa faptul ca voi scrieti pe aici ca Glyconul are doar 7% acid glicolic!!!!!!! mie mi se parea super agresiv, din cate am vazut de la voi...ca va faceti probleme cand va dati cu el.... DAR keracnylul are 10.6%!!!!! si eu dormeam linistita cu el pe fata. acum incepe sa-mi fie frica. daca ma cojesc, daca ma irit, daca.... daca.... voi de ce nu va dati zilnic cu glyconul? sau de ce e diferit? sau... de ce va chinuiti sa comandati glycon sau sa asteptati dupa el atata timp?

a mai folosit cineva keracnyl? sweet, tu de ce ai renuntat la el?
fata mea este mai alba, au cazut absolut toate cojitele care stateau inchistate de vreo saptamana. dimineata mi s-a cojit un pic barbia, dar s-a dus cand m-am demachiat. vad ca fatza mea este mai neteda, porii sunt mai inchisi. oare o sa fie asa si mai incolo? sau se obisnuieste tenul cu el si dup-aia nu mai merge?

cire, keracnylul mi se pare exact ce cautam noi doua. un pic mai puternic decat hyseac (dar repet eu dau si cu hyseac peste). dar depinde de ten cred. ca eu nici dupa hyseac nu prea mai aveam pe nas puncte negre.... contine: 10,6% acid glycolic, 0.1% acid salicilic, 2% acid lactic, 0.5% salicilat de zn, extract de sabal serrulata 0.3%, alfa bisabolol 0.5%, stearil glicirretinat 0.1%.

sweet eu am urmatoarele probleme: am trecut prin retin, am ramas cu semne, chisturi, ceva puncte negre, imi mai apar cosuri in perioada respectiva a lunii, aveam unele rani care nu se mai vindecau. am impresia ca hyseac + keracnyl imi fac bine.

geoo, iti tin pumnii! te admir ca ai curaj sa dai cu aspirina in timp ce folosesti retin... iti aduci aminte cand ai intrat tu prima oara... si ziceai de aspirina, eu ziceam ca mi-e frica sa folosesc pt ca foloseam retin si stiam ca nu e indicat.... dar uite asta dovedeste ca avem tenuri diferite, unele sunt mai rezistente, altele mai sensibile...

+Quote Post
Ciresica
post Apr 18 2007, 11:04 AM
Post #3348

V.I.P.

From: In livada
Member No.: 51

hmm, eu ma gandeam sa-mi iau boreade next, dar cred ca ma risc si eu la keraknyl (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) oricum si mie imi place mult hyseac si nu as renunta nici la el. (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)

+Quote Post
Girlish
post Apr 18 2007, 11:10 AM
Post #3349

Dependent

Group: Dependent
From: Cluj-Napoca
Member No.: 231

Eu am folosit anul trecut 3 tuburi de Keracnyl si n-am avut deloc probleme cu el, chiar mi-a facut bine, desi dupa folosirea lui timp de o luna nu l-am mai gasit asa eficient.

+Quote Post
arissuca
post Apr 18 2007, 12:13 PM
Post #3350

Membru de Onoare

Member No.: 104

QUOTE(Kitten @ Apr 18 2007, 07:35 AM) *
eu sunt multumita de keracnylul asta... ma dau si cu hyseac la 30 de min dupa. ma sperie insa faptul ca voi scrieti pe aici ca Glyconul are doar 7% acid glicolic!!!!!!! mie mi se parea super agresiv, din cate am vazut de la voi...ca va faceti probleme cand va dati cu el.... DAR keracnylul are 10.6%!!!!! si eu dormeam linistita cu el pe fata. acum incepe sa-mi fie frica. daca ma cojesc, daca ma irit, daca.... daca.... voi de ce nu va dati zilnic cu glyconul? sau de ce e diferit? sau... de ce va chinuiti sa comandati glycon sau sa asteptati dupa el atata timp?

Kitten, eu folosesc zilnic Glycon, dar am grija sa nu dau prea mult pt ca ma irit si atunci treb sa intrerup 2-3 zile (de fapt imi usuca excesiv tenul si imi apar cojite si nu-mi place aspectul, de asta treb sa fac pauza, nu ca m-ar ustura prea tare daca as insista).
Daca suni la clinica ei iti trimit pachetul in max 5zile (eu sunt in celalalt colt al tarii si n-am asteptat m mult pt comanda), dar daca faci comanda prin mail, iti raspund mult mai tarziu, dupa minim 10zile.

Andreica, folosesc Glycon de pe 19ianuarie si de o saptamana am inceput si cu Glycon forte, dar varianta forte doar la 2-3 seri, pt ca e intr-adevar puternica, iar dimineata Glycon normal. Pe frunte, in schimb ma dau in fiecare seara cu Glycon forte pt ca pielea e mult mai rezistenta acolo, nu ma ustura, nu ma irit, nu se descuameaza.

+Quote Post

471 Pages V  « < 333 334 335 336 337 > » 
Closed TopicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 10th June 2025 - 04:03 AM