IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

471 Pages V  « < 34 35 36 37 38 > »   
Closed TopicStart new topic
> Acneea - Totul despre acnee
Ciresica
post Feb 3 2006, 09:46 AM
Post #351

V.I.P.

Group: Membru de Onoare
From: In livada
Member No.: 51

:-* :-* aurelia. bine ai venit pe la noi si nu te mai lasam sa pleci.   :pistolar:

eu nu am intrerupt tratamentul cu toate cremutele si nu cred ca o s-o fac vreodata atata timp cat inca mai iese cate-o buba acolo. dar am intrerupt anticonceptionalele si ce sa spun... mi-au iesit niste monstrulache mai mari decat ma obisnuisem in ultimul timp, dar au fost in preajma menstruatiei, asa ca...  :-X in fine, nu am parte de eruptia la care ma asteptam... si sper sa nu fie de deochi.  :'(
Go to the top of the page

+Quote Post
Aura
post Feb 3 2006, 11:19 AM
Post #352

Tratabil
**

Group: Membru
Member No.: 175

Neata! Scuze, sunt un pic in urma. Multumesc ciresica_dulce. Sa stii ca si eu am patit la fel cu anticonceptionalele. Imediat ce le-am oprit m-am umplut. De aceea am ajuns sa va cunosc.  ;) Ma declar multumita cu tratamentul primit de la dermatolog asa ca merg inainte.
Singura problema este ca in curand - sa speram  :(  - va veni primavara si nu stiu daca este recomandat Skinorenul, chiar si cu protectie.

+Quote Post
Ciresica
post Feb 3 2006, 11:49 AM
Post #353

V.I.P.

From: In livada
Member No.: 51

eu m-am dat si vara  :o :o :o si o data a venit o prietena pe la mine sa mergem pe bloc sa stam la soare :P si am uitat ca am skinoren pe fata si mi-am facut o pata galbuie de mai mare dragul...  :trozneala: ;D

+Quote Post
Aura
post Feb 3 2006, 11:51 AM
Post #354

Tratabil
**

Group: Membru
Member No.: 175

In momentul asta sunt pe sub birou pe ras. :offtopic:....s-a anulat intalnirea cu prietena asa ca mai stau prin zona.

+Quote Post
elle_ni
post Feb 3 2006, 12:26 PM
Post #355

Incurabil

Group: Incurabil
Member No.: 107

stiu k voi fi un pic  :offtopic:...dar va rog sa ma lamuriti: homeopatul a zis sa nu pun nik pe fata, sa nu ma spal decat cu apa si sapun....

ok...dar ce sapun nu usuca fata rau?
are ceva daca makr in jurul okilor dau cu ceva cremuta pentur hidratare?nu de alta, dar simt cum ma tine pielea, si e o senzatie tare naspa...acum vreau sa merg la un plafar si sa iau un sapun mai soft (desi aseara m-am spalat cu nivea for baby) si o pasta de dinti homeopata, ca d'aia clasica cu menta n-am voie...si nici orbit....

offfffff, ce nu as face io numa' sa scap de acneea asta...

dar hai, k sa fiu on topic, fata si-a mai revenit (de la ultima mea vaicareala), cosurile mi s-au cicatrizat frumos, adica fara urme, tenul arata atat de bine cat se poate (pori deskisi, ten cuperozic, skimbare de culoare cand ies afara, ca nu mai folosesc nici fdt...noroc ca am dezlegare la ruj, k altfel...flori pe piept mi-ar mai trebui si aleluiaaaaaaa...)

+Quote Post
ioannaraluka
post Feb 3 2006, 01:48 PM
Post #356

Incurabil

From: D Street
Member No.: 96

E bun Nivea de bebe, mie mai mult mi-a placut Johnson's baby (cu vanilie?), dar banuiesc ca si celelalte din gama sunt ok,sau, daca iti place, sapun moale vegetal (lichid) de la Hofigal.
Pasta de dinti pe vremuri era Optima nementolata, cu gust de fructe, acum cred ca s-au diversificat optiunile.

+Quote Post
elle_ni
post Feb 3 2006, 02:20 PM
Post #357

Incurabil

Group: Incurabil
Member No.: 107

pasta ca pasta, dar tu, ioana, ai rezistat atataa timp (3 luni) fara a pune nici un strop de crema pe fata?mi se apre groaznic, dar ma rog...

in perioada in care nu ai folosit nimic, ai observat cumva in timp cum ca fata e mai destinasa, sau mai hidratata in ciuda stoparii cremelor, sau ai avut acelasi disconfort de "piele ce sta sa crapa' ca si mine?

+Quote Post
ioannaraluka
post Feb 3 2006, 02:30 PM
Post #358

Incurabil

Sincera sa fiu, nu imi aduc foarte clar aminte daca mi-a spus sa nu pun nimic pe fata, oricum era acum cativa (multi) ani, aveam 19 ani si nu foloseam decat crema de noapte ocazional,  :rusinosul:, pentru ca dupa o serie de "remedii" antiacneice cu alcool si alte prostii imi lucea tenul groaznic ziua si nu aveam impresia ca mi-ar mai trebui si crema peste. Tot ce stiu exact este ca in perioada tratamentului homeopat nu am pus nimic din prostiile alea de la farmacie sau alte preparate pe fata si de atunci am trecut la ingrijire minimala cu produse blande si fara indicatii specifice antiacnee si a mers.
Cu o precizare: am descoperit zilele trecute retetele de la derma din perioada aceea si mi s-a facut rau, atunci nu mi-am dat seama: de la acnee juvenila pe primele la stafilococie cutanata pe ultima... :(...si de atunci n-am mai mers la derma.
Si nu ma tinea fata, asta stiu sigur, nici acum nu ma tine daca nu dau cu nimic doar daca sunt foarte deshidratata si obosita. Si arata bine tenul, chiar ai gasit un cuvant bun, destins...

+Quote Post
pitzigoi
post Feb 3 2006, 02:39 PM
Post #359

Musafir

Ash vrea sa va impartasesc si voua cate ceva din cursurile mele de dermato... :-*  :-* ....am miine examen si am ajuns la un capitol fain despre retinoizi...so ...

Retinoizi sunt derivati naturali sau de sinteza ai vitaminei A.In principiu sunt 3 generatii de retinoizi.Retinoizii de prima generatie: IZOTRETINOINUL (ROACCUTANE, IZOTRETINOINE, ACCUTANE) are actiune puternica sebatrofianta, reducand numarul si functia glandelor sebacee.
       Indicatia majora este acneea in forme severe (nodulo chistica si conglobata).Principalii beneficiari ai tratamentului sunt pacientii cu acnee severa de sex masculin,pe de o parte pentru ca acestia dezvolta cele mai grave forme de acnee,pe de alta parte pt ca la sexul masculin nu se pune problema riscului teratogenitatii(adica malformatii la bebe).
       Efectele adverse sunt numeroase : uscaciune tegumentara, uscarea mucoaselor, a conjunctivitelor, caderea parului, hepatotoxicitate, dureri osoase, musculare, cefalee, risc mutagen si teratogen...
      Exista izotretinoin de uz topic (ISOTREX, ROACCUTANE GEL) eficient in tratamentul imbatranirii cutanate foto-induse.Concentratia propusa este de 0,05-0,1%.
       Aceeasi actiune si indicatie este pentru RETINALDEHIDA (YSTHEAL) cu beneficii in preventia imbatranirii pielii.

TRETINOINUL (SMOODERM, RETIN-A) este primul retinoid antiacneic, cu structura de vitamina A, folosit topic in tratamentul acneei si avand structura fizologica(exista in mod normal in pielea umana).Indicatia majora este in acneea in forme medii (microchistica si comedoniana).

Actiuni: -efect antiseboreic, de scadere a secretiei sebacee
               -este comedolitic, prin efectul de crestere a turnoverului celulelor epiteliale, de crestere a descuamatiei corneocitelor, prin care deschide si expulzeaza comedoanele  :-*  :-*
              -are o componenta antiinflamatorie importanta
 Acestor efecte antiacneice, li se alatura unele efecte dermice,tretinoinul fiind un etalon experimental in ceea ce priveste refacerea retelei de colagen.
  Se aplica 1 data pe zi(la inceputul curei, in mod alternativ,o data la 2 zile pentru urmarirea tolerantei individuale)sub forma de :-lotiuni 0.05-1 %
                                                        -crema 0.025-0,1 %
                                                        -gel 0.035 %
in asociere sau nu cu antibiotic (eritromicina)

Poate produce un episod erimatos,care de regula este tranzitor, si se dezvolta o singura data pe parcursul terapiei, de regula in prima luna.Exista persoane care repeta acest episod erimatos si care astfel sunt intolerante la tretinoin.Creste sensibilitatea pielii la lumina(in sezonul cald si nu numai folositi creme filtru)

Rezultatele apar dupa primele saptamani de aplicare,iar in acneea medie si usoara curabilitatea este de 100 % .In aplicarea pe termen indelungat se reduc ridurile fine si se inbunatateste marcat aspectul pielii.Poate produce uscaciune tegumentara,motiv pt care necesita tratament cosmetic hidratant pe parcursul curei.

Mie  cosmeticiana mi-a zis ca am ten gras asfixic...suna cam urat....de fapt am pucte negre de nu mai au loc pe nas barbie si mai putin pe frunte.....si porii dilatati....m-as apuca si eu de ceva tratament mai serios ca pana acum mi-am tratat fetzisoara cu masca de argila....mai frec din cand in cand cu portocala si in rest diferite creme...care zic eu ca nu sunt prea profi....mai merg si la cosmetica o data pe luna....acum vreau sa-mi iau de la avene cleanence...pe mine cel mai tare ma dispera punctele astea negre....ca monstruleti nu prea am....naiba stie...cred ca pentru fiecare exista o reteta anume...va pupicesc...sper ca nu v-am plicti cu povesti luuuungi si teorii despre retinoizi.
     :-*  :-*  :-*

+Quote Post
ioannaraluka
post Feb 3 2006, 02:41 PM
Post #360

Incurabil

Nu ne-ai plictisit, dimpotriva, eu una am citit cu placere...si mai astept daca mai ai.
Bafta multa la examen! :-*

+Quote Post

471 Pages V  « < 34 35 36 37 38 > » 
Closed TopicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 11th June 2025 - 02:00 AM