![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Incurabil Posts: 763 Joined: 16-December 05 Member No.: 107 ![]() |
va pup, fetelor :-*
iaca sunt bine, ma dau cu crema de galbenele in jurul okilor, k prea sunt maniaca in privinta ridurilor.si mai fol.doar ruj. apoi, nu mai fol.sapunul ala de cacao de la hofigal, care imi usuca excesiv fata. nu mai fol.decat sapun nivea pentru bebei. paiii...degeaba ma spal io cu apa plata pe fata, dac pe corp fol.apa de la robinet, pentru ca remediile actioneaza la nivelul intregului organism, nu doar la fetei.Apoi, pielea poate sa respire in voie, in ciuda cremutzei din jurul okilor... astept sa iau al doilea remediu peste 5 zile. in rest, toate bune si frumoase...putin ocupata si mai mult obosita...iar bebema supara ca nu vrea din senin sa mai pape :(... |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 629 Joined: 11-December 05 From: Bucuresti Member No.: 82 ![]() |
QUOTE angelito, te rog spune si tu cum ti s-a parut akneyl de la abocca...parca tu ziceai ca l-ai avut..si cam cat costa? Pastilutele, tot cu extracte din plante, costa cam la fel. Si cred ca in cazuri usoare dau rezultate bune aceste produse. Acum nu stiu insa daca ar fi ok sa combini crema Akneil cu Retin-A... QUOTE QUOTE Cred ca puteti comanda preparate care sa contina aceste principii intr-o farmacie. - antiseboreice si exfoliante clasice in mixturi sau lotiuni: sulf intre 5 si 10%, acid salicilic intre 1 si 3%, rezorcina intre 4 si 10%, acid lactic 0,5%; - antimicrobiene active fata de bacteria care produce acnee (Propionium acnes) si fata de stafilococi: eritromicina, tetraciclina, clindamicina, cloramfenicol (intre 2 si 4%); - benzoil peroxid - 2,5, 5 sau 10% - retinoizi sau acid azelaic Ex.: Talc, oxid de zinc aa 5g, acid salicilic 1-2g, rezorcina 3-5g, sulf precipitat 5g sau eritromicina propionil 2g, acid boric 1g, acid lactic 0,3-0,5g, glicerina 5g, alcool 70% pana la 95g. (cantitatea de alcool poate fi redusa in functie de sensibilitatea tenului sau se inlocuieste alcoolul cu o alta baza mai slaba) asa...gasisem chestia asta p un forum, am copiat datele si i le-am dat mamei sa mearga cu ele la farmacie...s-a intors cu aceasta solutie p care o folosesc acum (alba si putin alcoolizata)...nici mama nu stia pe care a folosit-o dar cu indiciile astea (alba, alcoolizata, trebuie agitata bine pt ca se separa alcoolul de praful albicios) mergeti la farmacista si sigur va obtine solutia care trebuie Hihihihi, Minnie, asta e un mesaj pe care l-am postat eu mai demult pe eva (la topicul despre acnee), vad ca a ajuns si pe alte forumuri :D! Sunt informatii copiate dintr-o carte de dermatologie. Totul e sa gaseasca farmacista o baza mai putin dura decat alcoolul... Chiar asa, tu la ce farmacie ai facut reteta asta, si ai cumva idee ce baza a folosit farmacista? Ca spui ca nu-ti usuca pielea, deci ma gandesc ca nu poate fi foarte alcoolizata... Merci :-*! QUOTE Buna fetelor! Imi place mult forumul asta si sunteti f dragute! :) Ma inscriu si eu in clubul acneicelor anonime.. ::) am 23 de ani si inca ma lupt cu morile de vant. Angelito, daca nici dupa urmatorul tratament cu Retin-A nu-i dau de capat sa stii ca ma apuc si eu de Sotret. Minnie am incercat multe produse, dar acestea cred ca au fost cele mai eficiente: 1. RETIN-A a avut efectul cel mai spectaculos. Mi-a curatat tenul mult dar nu de tot din pacate, pt ca sunt perioade cand imi ies elefantei mari pe barbie, si Retin-A nu prea le face fata. Dar pt imperfectiuni mici sub piele (acnee chistica) si pete este produsul ideal. 2. Brevoxyl - a fost mai bun decat Zynerit pt combaterea inflamatiilor. Acum mi-e si frica sa spun sa nu se spulbere visul dar chiar nu mai am nimic inflamat pe fata.. si am reinceput tratamentul cu Retin-A. 3. Clean-Ac de la Avene - nu-mi ingrasa tenul, este suficient de hidratanta pt mine, imi plac textura si mirosul ei. Am ramas fidela ei. 4. ZENIAC-LP o crema matifianta pe care o folosesc dimineata. Este cea mai buna descoperita de mine, in materie de matifiante. Mai am si Sebium matifiant care e ok si el, dar imi place mai mult Zeniac-ul. 5. Apa termala Avene - o folosesc de multa vreme, nu stiu exact dc e buna, dar imi place sa o folosesc. De ex dupa ce ma demachiez cu Sebium imi dau si cu apa termala si ma improspateaza. 6. Corector Tea Tree Oil de la Body Shop - cred ca am ajuns la al 20-lea baton, mereu zic ca sigur e ultimul dar mereu e nevoie de el.. Acum vreau sa-mi iau fond de ten dar nu m-am hotarat care e mai bun. 7 Creme cu AHA/BHA - aici intra mai multe creme cu eficienta asemanatoare pe care le tot alternez cand vreau o schimbare: Keracnyl (Ducray); Effaclar K (La Roche Posse); Diacnel (Avene); Skinoren etc 8 Masti - am masca de la Ducray care mi se pare buna; mi-am cumparat si masca hidratanta de la Avene care mi se pare eficienta, desi e mai mult crema decat masca. Cam astea sunt.. am folosit Normadem ceva mai mult pt ca mi se parea bun si matifiant.. si de doua saptamani am renuntat la el si fata mea arata mult mult mai bine. Acum nu stiu dc lipsa Normademului e cauza.. Dar cand am citit si parerile voastre despre el inclin sa cred ca da.. Un sfat pt fetele din Bucuresti: nu mai folositi apa de la robinet.. apa de la mine e galbena mai mereu, eu o fierb.. cred ca si asta mi-a facut bine. Numai bine :-* Rose, :welcome:! Esti cumva Rose de pe eva, din "vechea garda" de la frumusete?! Chiar m-as bucura sa re "reintalnesc" :-*! In rest, sa stii ca am folosit cred ca toate produsele enumerate de tine si am cam aceleasi pareri (doar Normaderm n-am folosit ca am vazut ca nu sunt multe utilizatoare multumite), doar ca acum nu prea mai pot folosi tratamente locale din cauza Sotret-ului. 17Girl, ce inseamna "mult" ceai ???? Care e denumirea exacta si ce contine? Ca tot aud de ceaiul asta care face minuni... Tx :-*! Pupici, Elle, sper ca intre timp si-a revenit si bebe si a reinceput sa pape! :-* pe toate, si week-end placut! |
|
|
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Eu nu mai inteleg absolut nimic .... dupa luni de zile in care imi mergea f bine cu o schema de tratament, acum asa din senin m-am umplut iar toata de monstri. Cred ca pana la urma e pe baza de stres la mine , pe cuvant ca am observat ca patesc asa doar in perioadele in care sunt f stresata.
Ce dumnezeu sa mai fac? :'( :'( :'( |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 629 Joined: 11-December 05 From: Bucuresti Member No.: 82 ![]() |
Offf, Angel, imi pare rau sa aud ca ai probleme... si intr-adevar e foarte frustrant ca niciodata nu poti sti cum si de ce iar revii la vechile "obiceiuri"... Cum zicea cineva, cand imi trece nu stiu de ce, cand revine iar nu-mi dau seama de ce...
Eu zic sa continui schema de tratament, si sa incerci sa nu mai fii asa stresata (usor de spus...) - incearca cu Magne B6, sau suplimente calmante cu plante, ceva care sa te linisteasca. :-* si bafta! |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 261 Joined: 8-December 05 Member No.: 35 ![]() |
Si eu ca si angel... :'(
Eram tare happy ca mutra mea s-a curatat, si de cateva zile buna mi-au iesit o gramada de monstrii, da o gramada, nu va imaginati unu, doi. Sambata m-am dus sa imi cumpar brevoxil, am zis ca poate, poate. M-am dat sambata, iar dumineca dezastru. Mi s-a iritat fata, de nu pot sa va descriu. E plina de bubitze, nu foarte vizibile, mai mult le simti daca o atingi cu mana. Ca si "pielea de gaina" ce apare cand ti se face frig. Una langa alta, n-ai loc sa pui un varf de ac intre ele. Numai nasul a scapat saracul. :'( In plus e rosie, iar sub ochiul stang am si o portiune umflata. :o Am fost la Help Net, n-am gasit demachiant nici sensibio, nici sebium, crema iarasi nu mai prea aveau decat cateva soiuri si nici nu or sa aduca degraba. Ce dumnezeu sa ma fac cu mutra asta? :'( |
|
|
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Zici ca nu ti-a priit brevoxyl?ca asta urma sa fac si eu...sa dau fuga sa imi cumpar. Pana una alta pe cosurile inflamate,caci mie dina lea dureroase sub piele mi-au iesit pun o tinctura care se cheama "Dermogent" de al Dacia plant.Nu pot sa zic ca e miraculoasa dar le mai usuca.Contine propolis.
|
|
|
![]()
|
|
Didi, e posibil sa ai o reactie de intoleranta la Brevoxyl, asa pare a fi din ce spui tu. Eu zic sa mergi la medic, iti va da probabil un antihistaminic (de tipul Hismanal, Claritine, chiar Clorfeniramin - e mai ieftin dar provoaca somnolenta) si poate un produs pe baza de dermocorticoizi (de tipul Elocom, sau, mai ieftin, Nidoflor), pe care va trebui sa-l folosesti pana se duce iritatia. Ce poti face tu e sa aplici o crema calmanta si hidratanta (cum este crema pentru piele intoleranta de la Avene, sau cremele din gama Atoderm de la Bioderma), eventual apa termala (Avene, Vichy, Uriage), sau poti incerca sprayul cu zinc si cupru de la Uriage. Fata o poti curata cu apa plata/minerala/termala, sau cu Sensibio H2O (apa de la robinet stim ca nu face bine, mai ales pe un ten iritat). Mai poti lua intern si vitamina E (pe care poti s-o aplici si pe fata, pura sau adaugata in crema - iei fiole sau spargi cu un ac dezinfectat capsulele de vitamina E).
Eu aseara, de ex., mi-am facut un gomaj, si desi nu folosesc nici un produs, doar masez usor cu degetele, m-am iritat rau pe obraji (unde pielea e si mai sensibila din cauza tratamentului cu Sotret), aveam o gramada de pete rosii care ma usturau. Am aplica crema Sebium (cea hidratanta, nu mai spun ca si de la ea ma usturau zonele respective), si apoi multa crema de galbenele (o marca nemteasca, intr-o cutie maaaare cu eticheta galbena, se numeste ceva gen Merkfelt sau pe-aproape ???), e foarte grasa si lucioasa (compozitia nu e comedogena, am verificat), dar in cateva ore petele s-au estompat destul de mult, asa ca azi-dimineata am pus putin fond de ten si aproape ca nu se mai vedeau deloc. In seara asta am de gand sa repet figura, dar o sa adaug si vitamina E din capsule. Cat despre tratamentele antiacneice, ar trebui sa le lasi deoparte, pana scapi de aceasta problema. Dupa ce pielea isi revine, le poti relua (BTW, ce fel de acnee aveai tu si ce produse ai folosit/folosesti?). Angel draguta, acum faptul ca pielea Didilicai a reactionat astfel la Brevoxyl nu inseamna ca si a ta va reactiona la fel. Eu am tenul foarte sensibil si n-am patit nimic rau folosind Brevoxyl-ul (atunci cand l-am folosit in mod rational; iar cand l-am folosit prea des, tenul mi s-a deshidratat rau, dar n-a fost in nici un caz o reactie atat de puternica precum a avut Didi). Deci eu zic sa nu te sperii, nu poti sti niciodata cum va reactiona pielea ta la un produs... Pentru cosuri inflamate, furuncule, si alte uratenii, sunt destul de eficiente si antibioticele de tip Fucidin si Bactroban (unguente), uleiul esential de tea tree (chiar si cel de la Body Shop e ok, desi diluat) si lavanda. La mine vad ca merge ok si combinatia Zineryt-Brevoxyl (adica pun putin Zineryt, si dupa cateva minute aplic si Brevoxyl peste - bineinteles, numai local, pe zona inflamata, ca altfel se usuca rau pielea). Sa nu va suparati pe mine ca recomand atatea produse, dar niciodata nu poti sti care merge si care nu merge intr-un anumit caz, pana nu incerci. Va :-* pe toate si va tin pumnii sa scapati de probleme cat mai repede! |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Incurabil Posts: 1,263 Joined: 7-December 05 From: Timisoara Member No.: 15 ![]() |
Didi ma simt cu musca pe caciula caci eu ti-am recomandat Brevoxylul fiind ferm convinsa ca tenurile noastre sunt asemanatoare...se pare ca nu...:(
Mie mi-a facut f bine Brevoxylul in schimb Zinerytyl mi-a nenorocit fata(scuze ca tot repet asta)... :o |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 768 Joined: 5-February 06 Member No.: 185 ![]() |
17Girl, ce inseamna "mult" ceai ???? Care e denumirea exacta si ce contine? Ca tot aud de ceaiul asta care face minuni... Tx :-*!
QUOTE Angelito, ceaiul se numeste Favidetox -ceai pt dezintoxicarea organismului, de la Favisan Initial nu m-am uitat pe instructiuni (unde scrie ca se beau 2-3 cani pe zi intre mese)si am baut doar ceai (adica 7-8 pahare ). Nu a avut deloc reactii adverse, desi depasisem "oleaca" limita. Are un gust ok chiar daca e sau nu indulcit si seamana la compozitie (putin) cu trei frati patati... PS Eu am vazut efecte in doua zile, desi nu eram intr-o perioada in care sa zic ca nu-mi apar cosuri.... pupici |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 261 Joined: 8-December 05 Member No.: 35 ![]() |
QUOTE Didi, e posibil sa ai o reactie de intoleranta la Brevoxyl, asa pare a fi din ce spui tu. Eu zic sa mergi la medic, iti va da probabil un antihistaminic (de tipul Hismanal, Claritine, chiar Clorfeniramin - e mai ieftin dar provoaca somnolenta) si poate un produs pe baza de dermocorticoizi (de tipul Elocom, sau, mai ieftin, Nidoflor), pe care va trebui sa-l folosesti pana se duce iritatia. Ce poti face tu e sa aplici o crema calmanta si hidratanta (cum este crema pentru piele intoleranta de la Avene, sau cremele din gama Atoderm de la Bioderma), eventual apa termala (Avene, Vichy, Uriage), sau poti incerca sprayul cu zinc si cupru de la Uriage. Fata o poti curata cu apa plata/minerala/termala, sau cu Sensibio H2O (apa de la robinet stim ca nu face bine, mai ales pe un ten iritat). Mai poti lua intern si vitamina E (pe care poti s-o aplici si pe fata, pura sau adaugata in crema - iei fiole sau spargi cu un ac dezinfectat capsulele de vitamina E). Angelito, am fost la medicul de familie si am primit doar un antihistaminic, pentru vreo 5 zile. Cat despre curatat si hidratat, sensibio s-a terminat si nu am mai gasit, crema nu am decat bioten, care nu e prea grozava pentru probleme. Astept sa mi se intoarca iubitelul de la bucuresti maine dimineata, ca l-am pus sa imi cumpere si sensibio si demachiant si crema. Pana atunci, mai pot eventual sa incerc varianta cu vitamina E.QUOTE Cat despre tratamentele antiacneice, ar trebui sa le lasi deoparte, pana scapi de aceasta problema. Dupa ce pielea isi revine, le poti relua (BTW, ce fel de acnee aveai tu si ce produse ai folosit/folosesti?). Tratamentele normal ca le-am lasat deoparte, dar cosurile, parca taman acum vor sa se razbune, imi tot iasa din alea mari si albe, la suprafata pielii. >:( Acnee am mai zis eu, am si inflamatorie, si chistica, si puncte negre, si cicatrici, si tot ce vrei tu poti gasi pe mutra mea. :pistolar: QUOTE Didi ma simt cu musca pe caciula caci eu ti-am recomandat Brevoxylul fiind ferm convinsa ca tenurile noastre sunt asemanatoare...se pare ca nu...:( Mie mi-a facut f bine Brevoxylul in schimb Zinerytyl mi-a nenorocit fata(scuze ca tot repet asta)... :o Ari, stai linistita, ca doar nu era sa visezi tu cum reactioneaza mutra mea. Cred ca sunt prima care pateste asta de la brevoxil. Nici la zinerit nu reactionez prea grozav, adica ma inrosesc putin si imi usuca pielea cam repede, dar il aplic doar local si e ok. :-* |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 9th June 2025 - 06:06 PM |
|