![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Incurabil Posts: 1,263 Joined: 7-December 05 From: Timisoara Member No.: 15 ![]() |
Fetele mele faine numai sa nu ingrase :)...ca nu am nevoie de ceva care sa imi accentueze pofta de mancare...astept parerile voastre si dupa asta fuga la farmacie...sau nu :o !
|
|
|
![]()
|
|
--- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,601 Joined: 8-December 05 Member No.: 28 ![]() |
Frumoasele mele, m-am hotarat in sfarsit sa aplic tratamentul cu retin A :P :frustraree:
As vrea sa-mi spuneti si mie inca o data pasii care trebuie urmati. Cu crema, retin a, demachiant. The works. :-* |
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 34 Joined: 5-February 06 Member No.: 184 ![]() |
Tits :) pasii ca la carte pt Retin-A ar fi acestia:
1. Te speli seara cu un produs bland care nu usuca prea tare (Cleanance gel) sau deloc (vezi Sebium H20, Bioderma). 2. Astepti 15-20 minute dupa spalare, pt a se usca pielea. Daca pielea nu este uscata tretinoinul va patrunde in piele mai repede si mai profund si risti o iritare f frumoasa. 3. Aplici Retin-A in zonele dorite intr-un strat subtire. 4. Daca doresti sa aplici si o crema hidratanta noncomedogena (ex Clean Ac, Avene; Sensiblio Bioderma) asteapta inca 20-30 de minute dupa aplicarea Retin-A. 5. Dimineata aplici o crema cu protectie solara (eu folosesc Sebium AKN Spray de care sunt multumita) si pe deasupra aplic si un matifiant uneori (Zeniac LP sau Sebium matifiant, Avene Cleanance). Protectia solara e importanta pt ca tretinoinii sunt fotosensibilizanti. Acum, daca nu o folosesti se poate sa nu patesti nimic dar e bine sa o folosesti. La inceput aplica crema o seara apoi pauza vreo doua zile, si iar aplici o data si tot asa pana se obisnuieste tenul cu ea. Nici nu iti dai seama cat de iritanta poate fi pana te trezesti cu tenul f rosu si exfoliant. Dar se poate evita asta. Cam asta.. Mult succes :-* Zincul pentru mine a fost eficient clar. Am reinceput sa iau Zinc de la Wallmark in paralel cu vitamina A si E. Acum cateva luni mi-am cumparat Zinkit tablete efervescente care sunt mult mai scumpe vreo 300k dar nu am observat sa fie mai eficiente decat Wallmark. Stiu ca Mihaela Leventer a recomandat Zinkit.. in fine am revenit la Wallmark, are tot 10mg si e mai ieftin. Vroiam sa-mi iau combinatia Zinc+Seleniu care e mai buna dar nu am gasit. Angelito si eu ma bucur sa te regasesc aici :) :floricele: Da sunt din "vechea garda". Sunt inca pe front si dau si lupt, si dau si lupt. Dar nu ma las pana nu o sa am ten piersicuta. Anul asta termin facultatea, am un serviciu f bun, prieten la fel.. numai tenul asta imi umbreste viata :'( .. dar macar sa fie asta problema majora. Mi-am cumparat Photoderm AKN in sfarsit, si o folosesc cuminte asa cum mi-ai spus. Vreau sa-mi cumpar un tonic ca sa-l folosesc alternativ cu Sebium H2O. Angelito sau altcineva poate sa-mi recomande o lotiune tonica buna? Multumesc ::) |
|
|
![]()
|
|
--- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,601 Joined: 8-December 05 Member No.: 28 ![]() |
Rose :-* mersi frumos pentru pasi. Ii si printez. Inca o intrebare crema e la bioderma,sensibio e cea de 40 ml in ambalaj ce culoare? Ca mereu ma incurc in ele cand ajung la farmacie.
:) |
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 34 Joined: 5-February 06 Member No.: 184 ![]() |
Crema Sensibio este alb cu grena.
|
|
|
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 303 Joined: 9-December 05 Member No.: 69 ![]() |
nu stiu daca zincul are contraindicatii..vad ca scrie pe el sa nu depasesti doza zilnica de o pastila pe zi...
sweet, da, am ramas cu ceva pete enervante, cu atat mai mult cu cat tenul meu e alb, alb...de aceea folosesc retin a, dar nu chiar in fiecare seara..e produsul pe care-l iubesc cel mai tare, am avut prin decembrie o eruptie pe gat ( nici acum nu stiu de la ce ) si cred ca aveam vreo 20 de cosuri, unul lg altul...am umblat legata la gat 3 saptamani cred si acum nu se vede absolut nimic, nici o urma, nici o pata..si toate astea in mai putin de o luna, dar am dat cu retin pe gat zilnic...din experienta mea va recomand sa folositi ictyane pentru hidratare, este cea mai performanta crema la capitolul asta..nu am avut nici o arsura, mancarime sau inrosire de la retin atata vreme cat dadeam cu ictyane de 2 ori pe zi...nici skincode si nici hydrabis ( bioderma ) nu au atata putere de hidratare..daca tot va apucati de folosit retin e bine sa stati ceva cu el pe fata, la mine timpul e cam de 2 ore si apoi aplic crema hidratanta...vedeti si voi cum suportati, va dati din doua in doua zile sau chiar mai rar..si evident, aveti rabdare, nu stoarceti, nu rupeti pielea etc..azi m-am uitat in oglinda de la amsina, in plin soare si am fost deplin multumita de ce am vazut sau mai bine zis de ce n-am vazut, iar fondul de ten e deja istorie...acum sa vedem cat ma tine :) |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 7,155 Joined: 3-February 06 From: the Moon Member No.: 180 ![]() |
Rose, mie imi place lotiunea tonica de la Lush Tea Tree Water.. dupa aplicare pielea pare mai proaspata, e mai mata..bine, nici nu am mai incercat alta lotiune.. :D dar ti-o recomand :hainoroc:
|
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Incurabil Posts: 1,263 Joined: 7-December 05 From: Timisoara Member No.: 15 ![]() |
Multumesc pentru raspunsuri fetele...azi merg sa achizitionez zincul.
|
|
|
![]()
|
|
Sweet Girl, multumesc pentru recomandare. Nu am incercat nici un produs Lush. Ma uit pe site acum.. sunt o gramada de produse. Sunt noncomedogene? Parca as vrea sa incerc lotiunea tonica, mai ales dc are ulei de arbore de ceai.
|
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 768 Joined: 5-February 06 Member No.: 185 ![]() |
salut girls!!! As vrea sa intreb si eu (pe fetele care au incercat retin_a ) cam cum arata tenul lor dupa 3-4 saptamani de tratament.... se mai exfoliaza sau au disparut problemele ?
Tenul mai are structura aia terna, deshidratata...?- ca am citit pe forumuri atatea pareri k nu stiu ce sa mai cred... a si inca ceva .... am citit un articol in care zice ca ceaiul detoxifiant (si cel e slabit... ) elimina odata cu toxinele din organism si calciul si magneziul.... deci nu e prea sanatos chiar nu stiu dak sa incerc sau nu retin_a, mai ales ca acum am renuntat si la ceai... pup`s & hugs |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 9th June 2025 - 10:24 AM |
|