IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages V  « < 2 3 4  
Reply to this topicStart new topic
> Abuzurile in societatea actuala
Ati fost vreodata supusa unui abuz (de orice fel) doar pentru faptul ca sinteti femeie?
You cannot see the results of the poll until you have voted. Please login and cast your vote to see the results of this poll.
Total Votes: 2
Guests cannot vote 
Cleo
post Feb 13 2006, 02:54 PM
Post #31

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

bravo carrie ...asta-i spiritul! ... o fata desteapta, frumoasa si cu 12 ani de experienta sunt convinsa ca-si gaseste de lucru cat ai clipi. eu iti doresc bafta! bafta! bafta!
Go to the top of the page

+Quote Post
carrie30
post Feb 13 2006, 03:47 PM
Post #32

Incurabil

Group: Membru de Onoare
From: Constanta
Member No.: 2

Multam fain, h.  :-*

Totusi, as fi vrut sa stiu, la noi in tara ce se poate face concret impotriva acestor nemernici?

+Quote Post
ella
post Feb 13 2006, 04:21 PM
Post #33

Incurabil

Group: Membru
Member No.: 11

parerea mea:

Viata cotidiana ne ofera situatii conflictuale de natura diversa a caror finalitate produce, intotdeauna, urmari ce se concretizeaza in...abuzuri.

Abuzul indreptat asupra femeii imbraca, in general, 4 forme:
1.abuzul emotional-manifestat prin injuraturi, amenintari,  intimidari verbale. Aici intra, in gandirea mea si jignirile, umilirea, blamarea, etichetarea...si lista ar putea continua...
2.abuzul fizic-orientat asupra femeii sau asupra celor dragi ei (copii, parinti, frati,). Exista, in abuzul fizic o progresie nefasta a gesturilor: de la a impinge, a scutura, a plesni pana la a o "snopii din bataie".
3.abuzul sexual-care incepe cu comentariile degradante, continua cu atingerile neplacute si poate avea ca finalitate violul.
4.abuzul social-care este, in acelasi timp, o bariera in calea valorizarii resurselor femeii in afara familiei si favorizeaza abuzul in planul vietii private si intime.

din lipsa de timp ma opresc aici...

revin
din cate stiu eu exista la noi o lege si cateva articole in Codul penal legate de abuzuri/violenta dar nicaieri nu se vorbeste despre mijloacele de proba care pot fi utilizate mai ales atunci cand abuzul nu este fizic si nu se poate certifica prin constatare medicala sau expertiza. In concluzie....singurul lucru pe care il poti face este sa refuzi sa devii "victima". Dar cum acest lucru nu depinde, de multe ori , in totalitate de tine... :(

+Quote Post
Fahnell
post Feb 13 2006, 07:28 PM
Post #34

Dependent

From: Bucuresti
Member No.: 65

mai dar oare barbati hartuiti de femei la locul de munca exsista?

+Quote Post
carrie30
post Feb 14 2006, 08:57 AM
Post #35

Incurabil

Da, multumesc Ella, pentru info.
Eu am rezolvat, ii stiam punctul slab, m-am folosit si am obtinut si o marire de leafa.  :hainoroc:  Imi era teama, sa nu imi pierd locul de munca, dar nu.
Cert e ca nu ii mai trebuie.  :evil:

Fane, cunosti? Ii ajut eu, fara probleme.  :D

+Quote Post
ella
post Feb 14 2006, 10:23 AM
Post #36

Incurabil

Member No.: 11

:hohote:

off topic:
Carrie  :-*
nu am vrut sa sune ca o info dar se pare ca asta am facut!  :-X 
nu am avut atunci timp sa citesc ce au postat ceilalti. acum am facut-o. si ma bucur sincer ca ai reusit sa-l "faci" pe tip.

Fahnell
poate hartuiti de alti barbati  :hohote:
glumesc desigur
serios-poate exista. dar ma gandesc ca voi barbatii aveti un alt mod (mai barbatesc  ;)) de a rezolva astfel de "neplaceri" :)

+Quote Post
Fahnell
post Feb 15 2006, 05:45 PM
Post #37

Dependent

Member No.: 65

eu de ex patesc sa mi se puna mana pe fund f des pe strada sau in cluburi. aia ce e?

+Quote Post
Cleo
post Feb 15 2006, 05:48 PM
Post #38

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

eu de ex patesc sa mi se puna mana pe fund f des pe strada sau in cluburi. aia ce e?

:morideris: absolut hilar .... nici sa arati prea bine nu-i un cadou ....  :morideris:

+Quote Post
carrie30
post Feb 16 2006, 10:48 AM
Post #39

Incurabil

Pai Fahnell, asta inseamna ca ai fund bombat. Ori ca porti pantaloni stramti.  :P

+Quote Post
angelina
post Feb 20 2006, 04:15 PM
Post #40

Tratabil
**

Group: Tratabil
Member No.: 196

sau ca experimentezi senzatiile "de exceptie" pe care fetele cred ca le stiu prea bine...  :D
lasand gluma, cred ca exista atat femei, cat si barbati hartuiti la locul de munca. din pacate, solutiile sunt dificil de gasit si.. chiar mai greu de aplicat, daca exista o doza masiva de orgoliu din partea agresorului.
eu, de obicei, "nu inteleg" avansurile. cand au fost evidente intentiile si.. era culmea sa mai pretind ca nu inteleg, am inceput sa plasez pe ici, pe colo informatii vitale ... despre cat de dificila sunt, imposibil de multumit, fara chef mai mereu, cu un prieten gelos, etc..
din ce am vazut eu, daca delimitezi bine teritoriul, putini sunt dispusi sa il incalce.. mai ales daca exista riscul sa fie "sifonati"..  pana la urma, fiecare din noi are ceva de pierdut, de ce nu ar avea si agresorul un punct slab?  ;)
mda.. stiu ca e un caz fericit.. si ca sunt multe alte abuzuri in fata carora chiar poti fi descoperit.. 

+Quote Post

4 Pages V  « < 2 3 4
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 19th July 2025 - 07:33 PM