![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Chiftelutele de ton se fac repede, casa nu se umple de miros de peste si, important la mine, e singura forma de peste pe care o mananca fiica-mea ;)
Chiftelute de ton 2 conserve cu ton in ulei ceapa taiata marunt usturoi taiat marunt 1 ou intreg + 1 galbenus sare, piper marar (sau ce verdeata puneti la chiftelutele normale). Se scurge uleiul din conserva in mare, carnea de ton se scoate si se faramiteaza cu furculita. Se adauga celelalte ingrediente (cine vrea poate cali ceapa). Se formeaza bile sau chiftelute plate, care se prajesc in ulei. Eu fac un sos de rosii la ele (ceapa taiata marunt in ulei de masline, rosii pasate, sare, piper, oregano sau amestec de plante italienesti), garnitura niste orez sau linte rosie fiarta si o salata. |
|
|
![]()
Post
#2
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Membru Posts: 83 Joined: 22-December 05 Member No.: 127 ![]() |
De unde cumparati peste si cum il pregatiti?
|
|
|
![]()
Post
#3
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 3,877 Joined: 9-December 05 From: Here and There Member No.: 70 ![]() |
honey, eu am luat din carrefour niste retete de peste.. stii acolo unde se vand pestisorii :)
:-* |
|
|
![]()
Post
#4
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Incurabil Posts: 1,440 Joined: 2-February 06 Member No.: 176 ![]() |
eu amestec suc de lamaie, ulei de masline si condimente pt peste (Fuchs de ex.), las pestele cat am chef sau timp in combinatia asta, dupa care pun fiecare bucata in folie de aluminiu, mai torn din amestec peste, impachetez bine si bag in cuptor cam 20 min. mie mi se pare foarte bun. cateodata mai pun sos de soia sau sos de peste.
|
|
|
![]()
Post
#5
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 105 Joined: 8-February 06 From: Bucuresti Member No.: 200 ![]() |
Hai sa-ti spun cum fac eu cod-ul sau merluci file:
Curat de coaja 2-3 rosii.O mana potrivita de patrunjel si cativa catei de usturoi.Pun in blander ulei de masline,sare,patrunjelul si usturoiul si le amestec.Le pun in cratita incinsa si inca putin ulei de masline dupa care adaug rosiile taiate felii (iese mai bun cu rosii chery) si las totul sa se caleasca 2-3 min dupa care adaug file-urile peste si sunt gata in 7-8 min.La un moment dat se intorc file-urile si pe partea celalta sa intre sucul bine in ele.Sper sa v-a placa. M-am gandit ca, cu zeama care ramane se pot face si paste dar nu stiu daca e conform Montignac.Poate imi spune kalua. :P |
|
|
kalua |
![]()
Post
#6
|
Musafir ![]() |
Da, paste in combinatie cu peste si niste ulei de masline e conform.
|
|
|
fortelady |
![]()
Post
#7
|
Musafir ![]() |
Stiuca umpluta
reteta e luata de pe alt forum, testata si aprobata Postat: 2005-08-07 20:42:38 Subiect: STIUCA UMPLUTA cantitatile sunt ptr 2 stiuci maricele tai pielea in jurul capului si apoi trag de ea spre coada cu atentie sa nu se rupa aleg oasele ,iar carnea o toc si o amestec cu: -sare, piper, 1 leg. marar, 1/2 leg. patrunjel,putin delicat -2-3 cepe, 1 capatana mica usturoi -2 felii de paine inmuiate in lapte si stoarse bine -1 cartof maricel ras -2 oua, 1 lingura pasta tomate -1-2 linguri faina se amesteca bine si se umple pielea.se coase . pun ulei in tava ,pun stiucile si putina apa . atentie pielea stiucilor trebuie unsa cu ulei. tinem tava la cuptor cam 40-50 minute. sosul : 3 linguri pasta tomate 1pahar si jumatate de vin alb piper sare putin usturoi si o jumatate de leg de patrunjel verde . sosul se pune cand e aproape gata incercati ...n-o sa va para rau... |
|
|
kalua |
![]()
Post
#8
|
Musafir ![]() |
forte, cred ca reteta asta am vazut-o la TV, era prezentata o manastire din sudul Romaniei, maicutelor le apartine un lac din apropiere unde sunt stiuci. Si exact asa au preparat pestele, numai ca reteta nu a fost dezvaluita in detaliu.
Trebuie s-o-ncerc neaparat! (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
fortelady |
![]()
Post
#9
|
Musafir ![]() |
eu am facut-o acasa. e absolut dementiala... merita incercat, si nu e asa de greu de preparat cum suna. am pus poza cu rezultatul la baru' lu tits la off topic.
aseara am facut salau la cuptor - simplu, cu apa+ulei, condimente si felii de lamaie pe deasupra. vreo alta reteta cu salau are cineva? |
|
|
kalua |
![]()
Post
#10
|
Musafir ![]() |
Simplu de facut, delicios la mancat:
Salau in sos de vin 1 kg salau (curatat) zeama de lamaie 80 g unt 2 cepe esalote 200 ml vin alb (sec sau, si mai bine, demisec) sare, piper 200 g ciuperci Sosul: 200 ml supa de peste (evtl. de la borcan) 125 ml frisca lichida neindulcita (sau smantana) 1-2 lingurite faina 1 lingurita mustar sare, piper Pestele se spala, sterge cu hartie de bucatarie, se unge cu zeama de lamaie, apoi cu sare si piper. Se unge o forma termorezistenat cu un pic de unt, se pune pestele in ea. Ceapa se toaca marunt, ciupercile se taie felii.Se pune si ceapa si ciupercile in tava, apoi se toarna 100-125 ml vin peste tot si se da la cuptor cam 30 minute, la 170-180°C. Supa si frisca(smantana) se fierb la foc mic pana ce scad un pic. Intre timp se amesteca faina cu restul de vin si se adauga sosului. Se lasa cateva minute pe foc. Se adauga si mustarul, se stinge focul, se potriveste de gust cu sare si piper. Mie-mi place cu orez si salata verde. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 1st May 2025 - 03:19 PM |
|