IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

11 Pages V  « < 6 7 8 9 10 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Atacuri de panica
fortelady
post Jan 29 2008, 07:39 PM
Post #71





Musafir






eu am ramas cu sensibilitate cam la orice medicament care da ca efect secundar somnolenta. asta dupa povestile cu xanax.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ISSA
post Jan 29 2008, 07:47 PM
Post #72





Musafir






Fetelor, Cautati ''Asul Verde'' din Ianuarie. Am vazut titluri potrivite pentru problema noastra. Si tratamente naturiste.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Master of Norule...
post Feb 1 2008, 08:57 AM
Post #73


V.I.P.
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 3,295
Joined: 1-July 07
From: Flower power
Member No.: 1,880



Am gasit si eu un articol poate va e de folos.
Mai rea decāt frica este teama de frică, ''fobofobia''. Atacul de panică şi teama de a suferi de un asemenea atac. Este vorba de o boală din ce īn ce mai răspāndită, probabil fiindcă ea se depistează mai bine şi mai devreme decāt īn trecut, şi probabil fiindcă este maladia-emblemă a acestei lumi nebune care se lasă pradă telejurnalelor , a terorismului şi a catastrofelor naturale, notează La Stampa.
De pildă, īn perioada sărbătorilor, cānd lumea călătoreşte, există unii care nu reuşesc să urce īn avion, să ia trenul, să intre īntr-un tunel. La un moment dat, ei sunt cuprinşi de palpitaţii, tremur, senzaţie de sufocare, de detaşare de realitate, chiar ajung să fie siguri că vor muri. ''O minciună a creierului'', susţine Rosario Sorrentino, fondator şi director al Institutului de cercetări şi tratament a atacurilor de panică din cadrul Clinicii Pio XI din Roma), angajat īn această activitate de 20 de ani. El prescrie medicamente, uneori o psihoterapie scurtă. Este un neurolog, nu un psiholog sau psihanalist. Psihanaliza, īn opinia sa, riscă să īmpiedice īnfruntarea bolii, erodānd acel rest de autostimă care ar permite pacientului să reacţioneze.
Dar ce este un atac de panică? ''O experienţă tulburătoare, o confruntare cu un puternic sentiment al morţii. Din acel moment viaţa se schimbă īn mod radical. Persoana descoperă că este vulnerabilă, fragilă, existenţa sa pare nesigură. Prima dată poate ajunge la un spital de urgenţă iar medicul ori nu īnţelege ori spune că nu este nimic, este ''doar'' un atac de panică. Dar din acel moment fobia fricii īl constrānge să trăiască cu sentimentul de groază că trebuie să găsească o cale de scăpare, să adopte mereu acea 'exit strategy'. Ca de pildă o pacientă, care a sosit la clinică īn plină iarnă cu pretenţia de a fi consultată afară, īn piaţeta din faţa instituţiei. Īn cele din urmă, soţul ei a fost nevoit să controleze intrarea din clinică īn timp ce ea controla interiorul pentru a se asigura că există o altă ieşire, şi numai atunci a intrat şi apoi a ieşit īn mare grabă de teamă să nu rămānă īn capcană şi să moară de teamă''.
Sau, să amintim de cazul cāntăreţului Franco Califano, care era cuprins de atacuri de panică īn timpul concertelor, fapt ce-i putea compromite randamentul artistic. Este important faptul că el a devenit un 'testimonial' spontan al necesităţii de a se adopta soluţia medicamentelor, care nu numai că duc la o īmbunătăţire netă, īn cāteva săptămāni, a calităţii vieţii, reducānd frecvenţa, intensitatea şi durata acestor atacuri, dar stimulează şi capacitatea creierului de a găsi īn el soluţii de recuperare a echilibrului pierdut, mai susţine medicul.
Īn momentul crizei se īntāmplă că īn creier este alertat un radar, un fel de senzor al fricii, īn formă de mandarină prezent īn lobul temporal din fiecare emisferă. Un īntrerupător al panicii, care citeşte semnale de pericol acolo unde pericolul nu există. De aceste atacuri ''nu se moare niciodată'' dar se trăieşte greu. ''Odată, un pacient mi-a relatat foarte serios că el a acceptat să călătorească cu avionul numai dacă i s-ar fi pus la dispoziţie o paraşută şi permisiunea de a se arunca cu ea...''. Alte locuri riscante sunt sălile de cinematograf, ascensoarele, metroul, băncile, supermarketurile, restaurantele, īn general oraşul cu numeroasele sale bariere arhitectonice. Mai afectate sunt femeile īntre 16 şi 45 de ani aflate sub stress, persoanele care īşi schimbă activitatea, suferă o traumă, sau au probleme īn familie sau la locul de muncă.
Majoritatea atacurilor de panică ating intensitatea maximă īn zece minute. Simptomele: unii prezintă fenomenul depersonalizării, cu alte cuvinte au senzaţia că se află īn afara propriului corp şi că se privesc de sus. Alţii au senzaţia că propriul corp este ireal. Īn fine, se pare că ar exista şi o predispoziţie genetică, că această boală se moşteneşte.

sursa: Rompres

This post has been edited by Ala80: Feb 1 2008, 02:49 PM
Reason for edit: adaugare sursa
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ISSA
post Feb 1 2008, 05:40 PM
Post #74





Musafir






Excelent articolul. Multumim mult. (IMG:style_emoticons/default/floricele.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
scumpic
post Feb 1 2008, 05:49 PM
Post #75


Incurabil
*****

Group: Membru de Onoare
Posts: 997
Joined: 17-November 07
From: Bucuresti
Member No.: 2,663



Multumim, chiar ne e de folos.
M-am mai lamurit un pic cam ce se intimpla in creierul nostru.Adevarul e ca acum sint mai linistita de cind am citit ca e o minciuna a creierului si ca n-o sa mor, asa cum simt in timpul atacului, n-o sa mi se intimple nimic. (IMG:style_emoticons/default/friends3.gif) (IMG:style_emoticons/default/rock.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pescarush
post Feb 2 2008, 01:50 AM
Post #76





Musafir






fetelor, eu nu stiu mai nimic despre atacurile astea de panica, decat ce-am mai citit pe-aici.
imi pare tare rau de voi, ca treceti prin asa ceva, sunt alaturi de voi si sper sa va vindecati, sau macar sa le puteti tine sub control. (IMG:style_emoticons/default/consolare.gif) (IMG:style_emoticons/default/hug.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
iuliana17
post Feb 18 2008, 11:52 AM
Post #77


Contaminat
*

Group: Membru
Posts: 1
Joined: 18-February 08
Member No.: 3,315



Salut! Se poate sa ai un atac de panica cauzat de un cosmar in timpul somnului ? Sufacarea poate fi o cosecinta a atacului de panica? Acum aproximativ 5 luni de zile m-am trezit din somn avand senzatia de sufocare, criza s-a repetat de curand. Prima data mi-am revenit singura si am considerat ca aceasata criza a fost cauzata de pozitia gatului in timpul somnului dar a doua oara daca nu se trezea fratele meu cred ca as fi murit asfixiata. El mi-a spus ca ma stateam rezemata de perete , ma tineam cu mana de gat si nu puteam respira, a incercat sa ma trezeasca dar nu am reactionat , aveam gura inclestata si era cat pe ce sa-mi inghit limba. Credeti ca pot fi atacurile de panica cauza?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
asgaard
post Feb 18 2008, 12:26 PM
Post #78


Obsedat
****

Group: Obsedat
Posts: 414
Joined: 1-November 06
Member No.: 670



iuliana, eu stiu ca exista o afectiune numita apnee in somn, adica intreruperea respiratiei in timp ce dormi, cred ca mai degraba despre asta e vorba.
Intreaba-ti medicul, stiu ca se pot face niste teste in timp ce dormi ca sa vezi daca intr-adevar suferi de asa ceva.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
scumpic
post Feb 19 2008, 04:47 AM
Post #79


Incurabil
*****

Group: Membru de Onoare
Posts: 997
Joined: 17-November 07
From: Bucuresti
Member No.: 2,663



Eu NU am simtit asa ceva in timpul atacului de panica.Cred ca e mai bine sa vezi un doctor.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cristina_h
post Jul 9 2008, 08:55 AM
Post #80


Contaminat
*

Group: Contaminat
Posts: 13
Joined: 8-July 08
Member No.: 4,198



prezenta sunt si eu la discutii si ma bucur enorm ca am descoperit topicul asta pe forum. Iata cum sta treaba, in Februarie am fost diagnosticata cu agorafobie. Nu am atacuri de panica , dar am o frica care ma insoteste peste tot. In unele zile e mai mare si atunci nu-mi doresc sa fac altceva decat sa ajung acasa, in pat. In alte zile e chiar ok, is chiar normala, doar ca e tot acolo, undeva , ascunsa si o simt si ma astept sa apara.Prostia pe care am facut-o, si nu o recomand la nimeni, a fost ca timp de 3 anide zile am crezut ca o sa treaca de la sine. In fine intr-o zi pe autobuz am fost cat pe ce sa plang, atat de mare mi-a fost frica si atunci m-am hotarat sa merg la psihiatru. Zis si facut, de atunci fac tratament, dar nu pot sa zic ca e mai bine, si din cate am observat tot efortul nu sta in medicamente ci in propria mea vointa de a scapa. E un drum lung si nu neaparat cu un deznodamant fericit. Daca maisufera cineva de aceasi afectiune as aprecia sa am cu cine discuta, pentru ca cei care nu au simtit o astfel de frica nu te pot sfatui, si apoi cred ca simpla conversatie face bine. De un lucru mi-e teama: timp de 2 luni is in vacanta, deci nu mai sunt obligata sa merg la servici, si mi-e frica ca nu o sa ies din casa, o sa ma izolez, iar apoi in Septembrie o sa-mi revina frica aceea teribila de spatiile deschise. Cam atat , astept raspuns (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

11 Pages V  « < 6 7 8 9 10 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 3rd May 2025 - 02:35 PM