![]() |
![]() ![]() |
![]() |
roxanica10 |
![]()
|
Musafir ![]() |
Roxanica, pe tine cred ca te ajuta foarte mult si Metabolul. O colega de serviciu a slabit foarte mult cu acest medicament. Am inteles ca are destul de multe contraindicatii si reactii adverse. Tu il iei cu recomandarea medicului? (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) Ala, il iau ca i l-a recomandat mamei farmacista. Eu am citit prospectul si mi s-a parut ok. Chiar sunt contra medicamentelor de slabit si ceaiurilor de acest gen. Ma gandeam sa va scannez prospectul si sa-l cititi si voi sa va dati cu parerea. Nu am citit de vreo reactie adversa. Colega ta, ala, s-a ingrasat dupa? Eu am zis sa-l iau pe o perioada de 3 luni...adica il termin la 28 februarie. Eu nu prea am incredere in medicii endocrinologi, care-ti recomanda ceva inainte sa-ti faca analize. So, spuneti-mi daca am acordul vostru sa-l scannez si sa-l pun aici ca sa va faceti si voi o opinie. |
|
|
![]()
|
|
Oli, Popeye's babe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,290 Joined: 7-February 06 From: Bucuresti Member No.: 194 ![]() |
Colega mea a slabit si nu a mai pus un gram la loc. Lipsa poftei de mancare/dulciuri de la el ti se trage. Cu scanatul prospectului...nu stiu ce sa zic.
Eu cred ca o sa stau in banca mea de manuta cu dl Monti. Daca mai dau jos 2-3kg o sa fie perfect. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
@roxanica: stiu si eu, mai bine ne scrii ce scrie pe prospect la contraindicatii si posibile reactii adverse decat sa pui prospectul aici.
Eu una n-as avea curaj sa iau asa ceva oricum. @blu: fruntea sus, ce-i cu starea asta? Ai grija sa mananci conform si eu zic ca doctorul ala care ti-a zis sa faci sport abia in martie nu stie ce inseamna inotul pentru tine. @crisstinuta: inainte MM mancam de toate. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) De pe la 35 de ani am inceput sa ma ingras cam cu un kil pe an si m-am intrebat unde o sa ajung daca merg inainte tot asa? In plus am vrut sa ma hranesc mai sanatos. In mod normal am 54 kg la 1,70 m, acum ma invart pe la 55. (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) Eu am spus numai de magiunul de prune facut din prune uscate ca mi se pare ca are un GI mai mare de 35. Celelelte (fara nici un fel de indulcitor) au sub 35, asa cum scrie pe site. @Leea: exista un topic de paine la gastronomie. Si da, ai dreptate, cea de secara e mai "eleganta". Poti pune un pumn de tarate in paine, dar in nici un caz mai mult daca nu vrei sa-ti iasa chitan (cunoasteti cuvantul asta? ca-i moldovenesc de la mama lui). Si un pic mai multa apa atunci. Reteta de chapati o pun la retetele de paine, ok? Si eu iubesc chapati, dar fara grasime (oleaca de ghee pe deasupra macar) nu cred ca ies asa bune, asa ca n-am facut niciodata. |
|
|
doi |
![]()
|
Musafir ![]() |
Fetelor care le place cicoarea, important!!! Azi, contaminata de dr_wise, am luat si eu la studiat tabelul IG-urilor de pe site, si ce credeti ca am gasit? Cicoarea are IG 40!!!!!! (daca nu ma credeti, vedeti la chicoree- boisson in fr ca in engleza n-am gasit-o sau nu stiu eu cum ii zice, dar oricum franceza e de baza, ca-i de la mama lui Montignac de-acasa...)
Si cand te gandesti ca ma gandeam serios sa mai beau cate o ceasca de cicoare din cand in cand, desi cum va spuneam deunazi, eu nu m-am innebunit dupa ea cand am cumparat-o... Apropo de tabelul de pe site, nu are nimeni o traducere completa a listei IG-urilor alimentelor? |
|
|
crisstinuta |
![]()
|
Musafir ![]() |
Fetelor,help.Nu pot sa beau apa .Nici nu stiu daca sunt in stare sa beau 500ml de lichide pe zi.E asa de important sa bei cei 2l pe zi?
|
|
|
![]()
|
|
Oli, Popeye's babe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,290 Joined: 7-February 06 From: Bucuresti Member No.: 194 ![]() |
doi, uite aici:
Gelatina 0 Salate verzi 10 Vinete, dovlecei 10 Varza, broccoli, praz 10 Rosii, ardei 10 Ceapa, usturoi 10 Varza murata 15 Lapte prins, iaurt 15 Alune de pamant 15 suc de legume proaspat facut 15 ciuperci, sparanghel 15 Fasole soia din conserva 15 Lamai 15 Caise proaspete 20 Avocado 20 Alune de pamant, uscate, sarate 20 Fructoza, sirop de agave 20 Branza vaci 1,5% 20 Tarate de orez 20 Rosii uscate 20 Germeni de soia 20 Fasole boabe proaspata (din pastaie) 22 Linte verde 22 Marmelada fara zahar 22 Nuci, migdale 22 Ciocolata 70% 22 Mazare uscata 22 Fasole bruna uscata 24 Orz boabe neprelucrat 25 Grapefruit,cirese, prune 25 Linte rosie 25 Fasole kidney (rosie) 29 Cereale All-Bran 30 Amaranth 30 Mere, piersici, Nectarine 30 Paste sticla (glas noodles, Glasnudeln) din fasole Mungo 30 Pastai (fasole verde) 30 Naut 30 Fasole Lima 30 Lapte degresat 30 Morcov crud, ridichi 30 Fasole alba uscata 30 Lapte de soia 31 Iaurt 1,5% cu fructe (fara zahar) 34 Caise si smochine uscate 35 Anghinare 35 Hrean 35 Portocale, pere 35 Quinoa, secara 35 Lapte si iaurt 3,5% 35 Orez salbatic 35 Orz 36 Fasole mungo verde 38 Supa de rosii 38 Fasole pestrita uscata 39 Paine 100% integrala, tipul 2000 (faina macinata mare) 40 Smochine proaspete 40 Linte conserva 40 Inghetata cu alginate 40 Mazare proaspata 40 Suc de fructe proaspat 40 Banane de gatit verzi 40 Fulgi de ovaz 40 Paine integrala din secara 40 Bulion 40 Fulgi cereale neprelucrati 40 Vollkornmehl 40 Paste din faina integrala fierte al dente 40 Struguri 40 Naut conserva 41 Grau boabe 41 Tarate 42 Inghetata din fructe (fara zahar) 45 Suc morcovi proaspat 45 Kleiebrot, Schrotbrot 45 Spaghetti al dente 45 Pere conserva (fara zahar) 46 Laktose 46 Fasole romana 46 Piersici conserva (fara zahar) 47 Ananassaft 48 Baked Beans, conserva 48 Suc de Grapefruit 48 Porridge de ovaz 49 Faina de hrisca 50 Mazare conserva 50 Orz prelucrat 50 Paine din faina integrala tipul 1500 50 Gris integral 50 Orez Basmati, orez brun, neprelucrat 50 Kiwi 50 Linte verde conserva 52 Fasole Kidney rosie, conserva 52 Ciocolata 52 Stiulete porumb 54 Grau boabe 54 Hrisca 55 Cocktail de fructe 55 Biscuiti din ovaz 55 Honey Smacks (Kellog's) 55 Biscuiti cu unt 55 Spaghetti fierte moi 55 Paste din faina alba 55 Müsli 56 Stafide din struguri Sultana 56 Kartoffel, neue 57 Mango, Papaya 58 Orez cu bobul lung 60 Inghetata 61 Muffins 62 Sirop din cereale 62 Pizza Margherita cu branza 63 Mars Twix (caramel) 63 Baston cu musli sau cereale 63 Din colectia mea de copy/paste dupa kalua. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Cred ca e de prin 2005. (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) Poate s-a mai schimbat cate ceva. |
|
|
doi |
![]()
|
Musafir ![]() |
Multumesc mult,Ala, o sa le studiez si revin cu ceva intrebari...de ex.la prima vedere mi-au sarit in ochi tarate = IG 42 ...nu se poate!!
|
|
|
crisstinuta |
![]()
|
Musafir ![]() |
Si eu am tabelul asta cu tarate 42.Exista si calculatoare IG unde apare la tarate 42.Am mai gasit discrepante.Cred ca mai am gasit un tabel pe undeva si am gasit diferente la mazare.
Poate ne ajuta Kalua cu carticica care are si tabel cu indici glicemici. |
|
|
pescarush |
![]()
|
Musafir ![]() |
crisstinuta, de ce nu poti bea apa? este important sa bei macar 1.5l - 2 l / zi, Montignac nu e singurul care sustine asta.
nici eu nu beam apa pana acum vreun an, dar am tot citit cat este de important si am inceput sa beau apa inainte de a incepe Montignac. Eu am la servici o sticla de 0.5 l si sorb tot cate o inghititura in timp ce lucrez. Cand se termina, ma duc in lunchroom sa o umplu la loc. Parca trece si timpul mai usor, daca sorbi cate un pic de apa in timp ce lucrezi. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) e adevarat ca acasa nu am atata timp sa stau tot cu sticla langa mine, de aceea beau cam 1.5 l la servici si acasa restul. in week-enduri nu ajung intotdeauana la 2l/zi, dar ma straduiesc sa nu uit. later edit: era sa cad cand am vazut kiwi = 50. eu mai mananc dimineata cate un kiwi. m-am mai linistit ca m-am dus pe situl lui Monti si am vazut ca nu creste in mod semnificativ glicemia. |
|
|
crisstinuta |
![]()
|
Musafir ![]() |
Nu mi-e sete si daca nu mi-e nu pot sa o inghit.Singura data cand beam un flacon de apa plata de 2l pe zi a fost in perioada cand am fost gravida si cand am alaptat.Ma trezesc seara ca nu am baut nimic decat o cafea ,ca lichid.Nici supe nu mai mananc desi cand eram tanara mancam destul de multe.
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18th May 2025 - 06:19 PM |
|