![]() ![]() |
Feb 14 2007, 08:12 AM
Post
#1181
|
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 42 Joined: 2-February 07 Member No.: 1,139 |
Eu beau multa cafea. E ok??
fara cofeina...dar mult ( un termos pe zi) |
|
|
|
| doi |
Feb 14 2007, 08:45 AM
Post
#1182
|
|
Musafir |
Am gasit pe site-ul Montignac, la intrebarea "cu ce inlocuiesc faina si amidonul de porumb, pentru prepararea sosurilor?", raspunsul: cu agar-agar. Agar-agarul este citez: substanta gelatinoasă extrasă din anumite alge marine şi folosită în industria alimentară, farmaceutică şi textilă
Stie cineva de unde putem procura agar-agar? |
|
|
|
Feb 14 2007, 09:07 AM
Post
#1183
|
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 42 Joined: 2-February 07 Member No.: 1,139 |
Am gasit pe site-ul Montignac, la intrebarea "cu ce inlocuiesc faina si amidonul de porumb, pentru prepararea sosurilor?", raspunsul: cu agar-agar. Agar-agarul este citez: substanta gelatinoasă extrasă din anumite alge marine şi folosită în industria alimentară, farmaceutică şi textilă Stie cineva de unde putem procura agar-agar? doi-eu am gasit in magazinele cu produse asiatice |
|
|
|
| doi |
Feb 14 2007, 09:54 AM
Post
#1184
|
|
Musafir |
Rimo-nika, habar n-aveam ca exista magazine specializate pe produse asiatice...ma interesez.
In legatura cu cafaua fara cofeina, o bei amara sau indulcita? Daca e indulcita cu ce? Nu stiu de ce dar eu casc toata ziua cand beau cafea fara cofeina, parca ar avea somnifer in ea (IMG:style_emoticons/default/angry.gif) |
|
|
|
Feb 14 2007, 10:20 AM
Post
#1185
|
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 42 Joined: 2-February 07 Member No.: 1,139 |
Rimo-nika, habar n-aveam ca exista magazine specializate pe produse asiatice...ma interesez. In legatura cu cafaua fara cofeina, o bei amara sau indulcita? Daca e indulcita cu ce? Nu stiu de ce dar eu casc toata ziua cand beau cafea fara cofeina, parca ar avea somnifer in ea (IMG:style_emoticons/default/angry.gif) Eu beau cafeaua asa neindulcita :-) m.am obisnuit demult sa o beau asa,numai cu putin lapte. |
|
|
|
| kalua |
Feb 14 2007, 10:44 AM
Post
#1186
|
|
Musafir |
Eu am vazut agar-agar la bucata la Carrefour in unele tari. Sosurile se pot lega si cu Biobin, dar nu stiu daca se gaseste in tara (aici se gaseste la Plafar).
Toate bune si frumoase, dar de ce trebuie ingrosat sosul cu ceva asemanator cu faina? (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) S-a mai discutat despre "problema" asta aici. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
Feb 14 2007, 11:24 AM
Post
#1187
|
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Membru Posts: 116 Joined: 14-February 06 Member No.: 218 |
cand am chef de ingrosat sosuri, pun 2 linguri de smantana..
|
|
|
|
| dr_wise |
Feb 14 2007, 01:22 PM
Post
#1188
|
|
Musafir |
Eu n-am ingrosat sosuri in viata mea, si este OK...doar ciulamaua, bineinteles...
Si, daca ma gandesc mai bine, nici nu mai fac mancare cu sos, ca daca nu mai exista paine in meniu, sosurile nu mai prezinta importanta...poate asta e si smecheria, nu? nexam paine, nexam sosuri, nexam sanse de ingrasare....capisci?! |
|
|
|
| crisstinuta |
Feb 14 2007, 01:48 PM
Post
#1189
|
|
Musafir |
@dr_wise nici eu nu mai fac sosuri.Carnurile le fac friptura la cuptor.Daca totusi mai fac cate o tocanita pun ceapa mai multa si o lsa sa fiarba mult pana scade si se ingroasa singura.Dar nici inainte nu faceeam sos cu faina decat cele cu smantana.daca fac spanac il las sa se ingroase de la ou si smantana ,rar pun o lingura de faina de soia.
@rimo-nika parerea mea este ca poti sa bei o tona de cafea fara cofeina atata timp cat nu are indulcitor.Dar nu-i vad rostul.Poate doar pentru aport de lichide. |
|
|
|
| doi |
Feb 14 2007, 03:25 PM
Post
#1190
|
|
Musafir |
Nici eu nu obisnuiesc sa fac sosuri, dar daca stiu ca exista acest agar-agar, mi-ar placea sa-l incerc, oricum avand in vedere ca ne pregatim pentru o cursa de lung drum (toata viata) e bine ca stim de el. Poate doar un sos de rosii mi-ar conveni sa fie mai consistent, numai sa nu aiba cine stie ce gust agarul asta, ca fii-mea are radar la tot ce e "altfel"
Vreau sa va mai solicit un sfat ...in privinta uleiului. Pentu salate stiu ca este recomandat si sanatos uleiul de masline extravirgin, dar pentru gatit, voi folositi uleiul Sansa de masline? O fi mai bun decat cel de floarea soarelui? |
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 26th November 2025 - 05:05 AM |
|
|