IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

193 Pages V  « < 120 121 122 123 124 > »   
Closed TopicStart new topic
> Totul despre Dieta Montignac
Leea
post Feb 16 2007, 09:01 AM
Post #1211

Incurabil

Group: Obsedat
Member No.: 352

Asa am fost si eu cu pofta de dulce luni in sir dupa ce am inceput MM - nu aveam nici un chef sa mananc nici un fel de dulce. Si chiar daca ma atingeam de ceva, erau cantitati infime, cand si cand, dupa ce fusesem dependenta toata viata de gustul asta.
Apoi de Craciun am facut greseala sa-mi fac o prajiturica conforma (hmmm!). A durat mai multe zile pana ce am mantuit-o, si cu asta mi-am retrezit poftele. Greseala de strategie! De atunci ma chinui sa scap. Nu mananc lucruri ne-monti niciodata, doar ca as tot lua ceva dulce toata ziua. Iar dulcele mai are un efect urat asupra mea: imi starneste pofta de de toate, asa incat dupa dulce vreau ceva sarat, apoi neutru, si din nou dulce, etc. (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) .
Am gasit si o solutie in ultimele vreo 2 saptamani: mananc bine la masa, mancare adica, nu deserturi. Si dupa asta, cu stomacul plin nu-mi mai trebuie desert. Asta pana scap iarasi de pofte... Apoi voi reduce eu si cantitatile din nou, fiindca mi-e mai bine asa, cand mananc mai putintel.
Cam asta-i aventura mea cu deserturile. Am lasat garda jos doar cateva zile, si patimesc de cand... De luat exemplu!
Go to the top of the page

+Quote Post
anushca
post Feb 16 2007, 09:07 AM
Post #1212

Musafir

Am in fata cartea lui Michel Montignac si ca titlu e scris mare: Ma hranesc deci slabesc -regimul disociat- , afirmatie care se regaseste si-n contextul cartii, MM afirmand ca aceasta dieta e de fapt adevaratul regim disociat.(cartea e tiparita la editura "forum")
IMI CER INCA O DATA SCUZE daca v-am suparat cu ceva, topicul nu e secret(dar am presupus ca nu intereseaza pe nimeni), doar eu ma ghidez dupa acest regim si nu ne numaram caloriile.(asta era intrebarea mea la voi..daca nu cumva trebuie sa reducem un pic cantitatile)
Doi, nu e nevoie sa fii ironica, nu cred ca ti-am gresit cu nimic.Poate nu am citit cartea care trebuia, greseala mea. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)

+Quote Post
doi
post Feb 16 2007, 10:16 AM
Post #1213

Musafir

QUOTE(anushca @ Feb 16 2007, 09:07 AM) *
Am in fata cartea lui Michel Montignac si ca titlu e scris mare: Ma hranesc deci slabesc -regimul disociat- , afirmatie care se regaseste si-n contextul cartii, MM afirmand ca aceasta dieta e de fapt adevaratul regim disociat.(cartea e tiparita la editura "forum")
IMI CER INCA O DATA SCUZE daca v-am suparat cu ceva, topicul nu e secret(dar am presupus ca nu intereseaza pe nimeni), doar eu ma ghidez dupa acest regim si nu ne numaram caloriile.(asta era intrebarea mea la voi..daca nu cumva trebuie sa reducem un pic cantitatile)
Doi, nu e nevoie sa fii ironica, nu cred ca ti-am gresit cu nimic.Poate nu am citit cartea care trebuia, greseala mea. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)

Anushca, eu zic sa lasi supararea deoparte, suntem aici cu toate pentru ca avem o problema comuna, si vrem sa ne ajutam reciproc. Faptul ca noi am adoptat metoda Montignac este pentru ca am ajuns la concluzia ca este eficace in slabire si in acelasi timp foarte sanatoasa, ori cand vorbesti de disocierea alimentelor, numai la alimentatie sanatoasa nu te duce gandul.
Nu stiu ce carte ai cumparat tu de la editura forum, dar intr-adevar multi definesc astfel metoda, poate pentru simplul fapt ca nu gasesc alt mod de a o descrie in 2 cuvinete. Metoda Montignac este o intreaga carte, trebuie intr-adevar citita si studiata cu meticulozitate, dezbatuta in forumuri, altfel este greu de urmat, pentru neavizati.
Uite, te rog sa citesti neaparat intrebarile si raspunsurile la diverse neclaritati asupra metodei, de pe site-ul Montignac.
Iar in legatura cu caloriile, vei vedea ca in carte exista un capitol intreg destinat combaterii teoriei caloriilor .
Ironia mea s-a datorat faptului ca noi suntem fascinate de dieta Montignac, iar tu, fara sa-ti dai seama, ai dat o nota de ridicol metodei.
Asa ca eu zic sa urmezi sfaturile Kaluei si a lui Pescarush, citeste cu atentie cartea, apoi te asteptam cu drag pentru eventuale nelamuriri.

+Quote Post
dr_wise
post Feb 16 2007, 11:03 AM
Post #1214

Musafir

@anushca: for your info, am avut si eu fobia asta la inceput, ca mananc toate bunatatzurile si in cantitati apreciabile, mai ales seara, cand toti nutritionistii si medicii recomanda sa consumi cea mai mica cant de hrana din timpul zilei, si ca ma voi ingrasa, dar a disparut dupa primele rezultate pozitive. Iar acum am (-10Kg) dupa dieta MM!!! Asa a disparut si mitul "caloriilor", f bine impamantenit in creierasul meu multa vreme.
Iar "regimul disociat" din titlul cartii editate poate fi o greseala a traducatorului, nu? In definitiv, MM combate puternic ideea de dieta disociata.
In alta ordine de idei, fetelor MM, cum consumati voi spanacul, ca am o pofta de spanac de numa' numa'!!!
De obicei il fac cu ceapa innabusita in ulei, cu pasta de rosii, iar la sfasit adaug ou batut cu leama de lamaie. E OK? Prego!

+Quote Post
kalua
post Feb 16 2007, 01:27 PM
Post #1215

Musafir

dr_wise, foarte ok spanacul tau. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
crisstinuta
post Feb 16 2007, 02:13 PM
Post #1216

Musafir

@dr_wise eu spanacul il gatesc in doua moduri:
1.glucidic- spanac fiert si tocat ,lapte 0%,o lingura de faina desfacuta in iaurt 0%,mult usturoi
2.lipidic-spanac fiert si tocat amestecat cu usturoi prajit in ulei iar la sfarsit un ou batut cu smantana si zeama de lamaie
Varianta 1 , e mai naspa dar merge cu paine dimineata la mesele glucidice.
Varianta 2 merge la mese lipidice.Daca doresc sa iasa mai gros pun si o lingura de faina de soia.

Mie si acum mi se pare ciudat ca mananc prea bine.Parca sunt in vacanta si tot astept sa se termine......

+Quote Post
pescarush
post Feb 16 2007, 02:27 PM
Post #1217

Musafir

cu dulciurile, si eu am patit la fel dupa Craciun, cand am mai dat iama si in neconforme. apoi, imi trebuia dulce in fiecare zi (mancam conform, dar in fiecare zi).
pana m-am suparat si mi-am impus sa nu mai mananc decat in week-end. si am reusit, doar saptamana asta ce-am mai zbarcit-o (am gustat duminica neconform, si apoi de Valentine's Day, o inimioara mica de cioco neconforma), dar imi revin eu!
si sa vedeti ce tone de bomboane si bombonele stau aici in birou la mine (numai eu le-am adus vreun kg) si pot spune cu mana pe inima ca nici nu le-am gustat, in afara de cea pe care mi-a pus-o colega pe birou la mine (prea mi-a bagat-o sub nas (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ).

+Quote Post
dr_wise
post Feb 16 2007, 02:53 PM
Post #1218

Musafir

QUOTE(crisstinuta @ Feb 16 2007, 02:13 PM) *
@dr_wise eu spanacul il gatesc in doua moduri:
1.glucidic- spanac fiert si tocat ,lapte 0%,o lingura de faina desfacuta in iaurt 0%,mult usturoi
2.lipidic-spanac fiert si tocat amestecat cu usturoi prajit in ulei iar la sfarsit un ou batut cu smantana si zeama de lamaie
Varianta 1 , e mai naspa dar merge cu paine dimineata la mesele glucidice.
Varianta 2 merge la mese lipidice.Daca doresc sa iasa mai gros pun si o lingura de faina de soia.

Mie si acum mi se pare ciudat ca mananc prea bine.Parca sunt in vacanta si tot astept sa se termine......

Merci pt retete!
Eu folosesc prima varianta pt piure de urzici, cu lapte si muuuuuult usturoi. E BETON!!!

QUOTE(pescarush @ Feb 16 2007, 02:27 PM) *
cu dulciurile, si eu am patit la fel dupa Craciun, cand am mai dat iama si in neconforme. apoi, imi trebuia dulce in fiecare zi (mancam conform, dar in fiecare zi).
pana m-am suparat si mi-am impus sa nu mai mananc decat in week-end. si am reusit, doar saptamana asta ce-am mai zbarcit-o (am gustat duminica neconform, si apoi de Valentine's Day, o inimioara mica de cioco neconforma), dar imi revin eu!
si sa vedeti ce tone de bomboane si bombonele stau aici in birou la mine (numai eu le-am adus vreun kg) si pot spune cu mana pe inima ca nici nu le-am gustat, in afara de cea pe care mi-a pus-o colega pe birou la mine (prea mi-a bagat-o sub nas (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ).

Asta-i buba mea!!! Daca le prizez e OK, pot sta in stand by cat vor ele, nu ma tenteaza, in schimb dar daca apuc sa gust numa' o bucatica infinezimala, am incurcat-o RAUUUUU! STIU ca nu ma mai opresc si, vorba l;ui Leea, dupa dulce vine pofta de sarat, dupa sarat, de fripturi...si uite asa, ma trezesc ca dau in bulimie 100%.
Asa ca mai bine stau in banca mea si doar le prizez. Hotarat!!!

+Quote Post
annia
post Feb 16 2007, 02:59 PM
Post #1219

Contaminat
*

Group: Contaminat
Member No.: 1,172

dr. wise, in cat timp ai slabit cele 10 kg?
Eu tin Monti de 3 saptamani si s-au dus 2 kg. Sunt f fericita.

+Quote Post
rimo-nika
post Feb 16 2007, 03:03 PM
Post #1220

Contaminat
*

Group: Contaminat
Member No.: 1,139

QUOTE(kalua @ Feb 16 2007, 02:27 PM) *
dr_wise, foarte ok spanacul tau. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Fetelor simt ca inebunesc (IMG:style_emoticons/default/crying.gif)
Ajutati-ma! Mindra ca slabisem 5kg,am reusit si nu stiu cum (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) sa pun 2kg la loc.
Maninc conform,nu pap ciocolata deloc-nu simt nevoia,gemul conform dimineata pe paine imi ajunge.
M-am inscris la sala si ma duc de 3 ori pe sapt.iar in rest cele 2 zile la bazin(inot). Sportul ma ajuta sa slabesc..sau....??? Ce am gresit?? E imposibil intr-o perioada asa de scurta sa pun 2kg inapoi... voi ce parere aveti?? (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)

+Quote Post

193 Pages V  « < 120 121 122 123 124 > » 
Closed TopicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 15th May 2025 - 10:27 PM