IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

193 Pages V  « < 130 131 132 133 134 > »   
Closed TopicStart new topic
> Totul despre Dieta Montignac
kalua
post Feb 26 2007, 10:47 PM
Post #1311

Musafir

ena, aici e topicul cu meniuri.
La ce ora incepe tura de noapte, mai bine zis la ce ora trebuie sa pleci seara de acasa cand lucrezi noaptea? Cand ajungi acasa, cand te culci si cand te scoli? Si cum lucrezi in ziua urmatoare?
Go to the top of the page

+Quote Post
doi
post Feb 27 2007, 08:51 AM
Post #1312

Musafir

Blu@ co....pentru a fi siguri ca nu contine zahar pateul din soia, poate incercati sa va faceti in casa.

+Quote Post
ena
post Feb 27 2007, 12:18 PM
Post #1313

Musafir

Pt Kaula.....tura mea incepe la 7 seara,deci pe la 6.15 ies pe usa ,ajung acasa a 2 a zi pe la 8 ,9 depinde daca nu mai am nimic de facut prin oras.....si nu pot sa dorm pina seara,programul asta il am de 12 ani si dupa o tura de noapte ff rar dorm numai daca sunt ff obosita dar mai atipesc asa 2-3h pe la ora 13-14 si ma culc pe la ora 23 (mai si depasesc ora 23) iar a 2 a zi sunt libera ..dar dorm pina pe la 12 deci am un program destul de dezordonat si atunci la mine nu mai poti sa zici ca e mic dejun la ora 12 cind eu nu vad decit o mare cafea si 4 tigari apoi mananc ceva......partea proasta e ca ma mai trezesc noaptea din somn ca mi-e foame si mai mananc iaurt sau un mar depinde ce ma la mai indemana stiu ca e un oboicei super prost dar parca nu mai pot dormi daca nu pun ceva in gura...deci si apoi a 3 a zi ma trezesc la 5 ca intru de zi (o tura de 12h) de la 7 dimineata la 7 seara si ajung la 8 seara acasa,cind plec de-acasa la 6 in statia de masina e un magazin unde are o lipie cica fara drojdie din tarate si nu mai stiu ce,mereu o intreb pe doamna de-acolo daca are drojdie .......ea zice ca nu....si pe la 10 mananc la serv o branzica de casa la cutiuta si pe la ora 13 se aduce masa la bolnavi si mi se cam face foame si mie mai tirziu mai mananc 1-2 mere golden care-mi plac ff mult si ajung seara acasa pe la 8 si sigur ca mi-e foame.......am un program ff dezordonat ma repet....plus ca la capitolul lichide satu ff prost pt ca ma balonez si fac un burtoi de abia ma misc......imi mai fac ceai de fructe uscate cu lamaie cu zaharina ,nu am mai folosit zahar nici nu mai stiu de cind,ulei nu cumpar de ani de zile,dar eu tre sa ciugulesc pt ca nu pot sa mananc o masa copioasa ,ma balonez repede si atunci mananc putin si automat peste 3 ore iar mi-e foame.........deci ce-i de facut..sper ca ai inteles ceva din toata povestea asta........merci pt rabdare si numai bine!!!!

+Quote Post
Fanny
post Feb 27 2007, 06:02 PM
Post #1314

Moderator Global

Group: Membru de Onoare
From: Bucuresti
Member No.: 1,055

Sar'na, Doi! Nu pare dificil de preparat... cred ca o sa incerc (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)

+Quote Post
sylvia_31
post Feb 27 2007, 06:39 PM
Post #1315

Incurabil

Group: Membru de Onoare
Member No.: 868

QUOTE(blu_dea @ Feb 26 2007, 08:00 PM) *
A!Pt fetele care-si amintesc, in special lotte,vorbeam noi de un pateu vegetal de la Inedit.Le-am scris acu multa vreme si au catadicsit sa raspunda.Intrebam daca prin "condimente" nu exista cumva si zahar.Au raspuns cam asa:
<<CONDIMENTELE NU POT FI DIVULGATE NUME CU NUME, DAR VA ASIGURAM CA FOLOSIM NUMAI CONDIMENTE NATURALE FARA NICI UN E SAU ADITIV . SUNT IMPORTANTE DIN GERMANIA DE LA UNA DINTRE CELE MAI MARI FIRME DE CONDIMENTE DIN LUME . NOI SUNTEM VEGETARIENI DE FOARTE MULTI ANI SI SCOPUL NOSTRU ESTE ACELA DE A PRODUCE ALIMENTE CAT MAI SANATOASE SI NATURALE. IN TOATE PRODUSELE INEDIT FOLOSIM SOIA ECOLOGICA , IAR CONDIMENTELE NU SUNT ALCEVA DECAT LEGUME DESHIDRATATE SI PLANTE >>
M-au bagat putin in ceatza,nu pot divulga condimentele,dar e pana la urma vb de legume si condimente.Deci,trag eu concluzia e conform.So,fetele din Buc,pe el! (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)

conform legislatiei in vigoare, ar trebui sa scrie pe ambalajul pateului inedit ce ingrediente contine, si implicit si zahar, daca are in compozitie asa ceva...plus ca specificatia tehnica a produsului respectiv (care contine insiruirea ingredientelor) ar trebui sa fie publica, in baza ei se acorda licenta de fabricatie, doar reteta de fabricatie (ingrediente+cantitati+tehnologie de fabricatie) poate fi secret de firma. asa ca, nu inteleg de ce atata secretomanie, blu !
eu am mers pe premisa ca nu are, daca nu scrie, si am consumat la greu....chiar e super bun, o sa incerc sa fac si acasa, sper sa iasa la fel de bine condimentat, cred ca , (con)dimentele sunt secretul gustului bun la pate-ul asta.

ena, mult succes !

+Quote Post
kalua
post Feb 27 2007, 11:46 PM
Post #1316

Musafir

ena, incearca sa mananci bine de tot pe la 5-5 jumate cand lucrezi noaptea. Mai ia-ti cu tine de-o masa si niste migdale, de ex, pe care sa le mananci intre mese. Pentru ca ai un program dezordonat incearca sa scrii la topicul celalat exact ce si cand mananci si cum dormi, astfel cred ca te putem ajuta mai mult.
La lipiile alea de care vorbesti tu nu drojdia e problema (drojdia e conforma si e sanatoasa), ci "nu mai stiu ce"-ul ala. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Zaharina in ceai nu e solutie pe termen indelungat, ar trebui sa te obisnuiesti sa bei ceaiul neindulcit.
Ca nu folosesti ulei e foarte prost, grasimile bune sunt importante si chiar ajuta la slabit.
De la ce te balonezi? De la orice aliment? Ce zic doctorii de treaba asta (pentru ca normal nu este)?

+Quote Post
doi
post Feb 28 2007, 05:58 AM
Post #1317

Musafir

Mey fetelor, eu va propun sa edificam un aspect, in privinta pastelor fainoase:

In tabelul IG-urilor de pe site, pastele fainoase au Ig dupa cum urmeaza:

-paste integrale (al dente) 40
-spaghete al dente (fierte 5min) 40
-paste complete(grau integral) 50

Cred ca ar fi de facut o intrebare pe site Monti care este diferenta intre paste integrale si paste complete(grau integral), si ce intelege prin spaghete...
Parerea mea este ca prin spaghete se inteleg spaghetele obisnuite (gen Barilla) din grau dur, despre care mentioneaza in mai multe randuri ca daca sunt fierte doar 5 min (al dente) isi pasteaza IG-ul mai mic.
Ori daca este asa,putem folosi cu incredere si spaghetele obisnuite din grau dur din comert(cele albe), si nu trebuie sa ne batem capul cu gatitul de spaghete in casa.
Iata citez de pe site MM (traducere fidela din franceza,de pe site, rubrica "Factori de modificara a IG"):
O gatire” al dente” va permite sa se conserve IG-ul spaghetelor la nivelul lor cel mai mic, in timp ce o fierbere prelungita de 15 la 20 minute va antrena o ridicare a indexului, accelerand gelatinizarea amidonului.

De asemenea:
Chiar daca retrogradarea nu antreneaza o reversibilitate totala a gelatinizarii, totusi ea permite o diminuare a IG-ului. Asa se face ca spaghetele (chiar albe) fierte al dente si apoi racite, si consummate in salate , vor avea un IG de 35.

Si inca ceva, uite ce-am mai gasit, tot acolo:
graul dur (mai bogat in gluten) are un IG mai mic decat graul moale cu care se face painea

Va invit sa va dati parerea in privinta celor de mai sus.

+Quote Post
kalua
post Feb 28 2007, 09:56 AM
Post #1318

Musafir

Spaghetele normale (din grau dur fara adaos de oua) au GI-ul mai mic din cauza prelucrarii lor: pasta (aluatul) este impinsa prin niste tuburi subtiri cu viteza foarte mare si din cauza asta se "inchid porii" spaghetelor, ceea ce determina un GI mai scazut. Treaba asta este valabila numai pentru spaghete.
Eu una m-am gandit atunci ca cu cat mai subtire spaghetele, cu atat o fi mai bine. (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) Si cumpar spaghetini (mai au si alte nume), mai subtiri decat spaghetele.

+Quote Post
doi
post Feb 28 2007, 10:36 AM
Post #1319

Musafir

Asa e,Kalua, este vorba de vermicelli, sau fidea pe romaneste, care au IG de numai 35.Probabil ca prin racire or avea IG-ul si mai mic...Si eu mi-am cumparat o cutie de vermicelli de la Barilla, ii pun si fetitei in supe, e drept ca pana acum n-am avut curaj sa mananc si eu, dar acum am capatat curaj ca observ ca si tu vezi la fel lucrurile.
Deci sa inteleg ca prin spaghete al dente cu IG 40,e corect cum am inteles si eu ca se refera la spaghetele din grau dur? E super fain atunci!
Dar ce-or fi totusi pastele complete (grau integral) cu IG 50?

+Quote Post
crisstinuta
post Feb 28 2007, 10:45 AM
Post #1320

Musafir

Deci fetelor ,bine am inteles spaghete din grau dur fara ou fierte al dente si racite ,sunt OK?
Fetelor eu cred ca fideaua spre deosebire de spaghete nu se obtine prin extrudare ci prin taierea foarte fina a aluatului.

+Quote Post

193 Pages V  « < 130 131 132 133 134 > » 
Closed TopicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 14th May 2025 - 01:58 AM