![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
De ce fructoza, care are indice glicemic 20 parca, si e si dulce este acceptata iar indulcitorii artificiali cu 0 nu? (Si eu folosesc fructoza la ceai/limonada/cafea cand beau, rarisim) Pentru ca Montignac e destept. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Uite-aici. |
|
|
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Membru Posts: 216 Joined: 19-March 07 From: Timisoara Member No.: 1,366 ![]() |
Ar trebui sa fi vazut expresia de pe chipul meu cand am citit articolul *emoticon de dat cu fruntea de laptop* (IMG:style_emoticons/default/iloveelady.gif)
Pe toti dracii. Multumesc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 113 Joined: 12-June 07 From: dallas Member No.: 1,785 ![]() |
offf...
deja ma chinui de 3 saptamani, si tot doar 1 kil am dat jos...nu mai inteleg nimic. (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) e drept, am mai baut cafea, si imi fac paine integrala pe care o combin cu grasimi...dar chiar asa sa nu se simta corpul meu ca nu mai primeste cartofi si paste?? si de unde pana unde nu avem voie migdale, alune, nuci in faza1? ca nu am inteles asta din cartea lui...ca eu am bagat tare ca sa nu-mi fie foame intre mese...si pana la urma, daca mie induclitorul nu-mi face pofta de mancare (ca nu-mi face!), e ok? ca eu am si bagat inghetata cu indulcitor in fiecare zi si si niste ciocolatele sugar free...ca m-am gandit ca ce e sugar free, e ok! (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) i mean... stiu ca am cam calcat pe bec, dar simt ca mananc sanatos...si nici nu prea mai am timp sa gatesc, am 3 joburi...plus ca incep si scoala...si urasc de-a dreptul gustul oricarei branze fara grasime...ca aici in state parca e dulce, nu sarata ca orice branza decenta... deci eu cam pe-aici is. ceva sfaturi?...o franghie de salvare..? (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
pescarush |
![]()
|
Musafir ![]() |
offf... deja ma chinui de 3 saptamani, si tot doar 1 kil am dat jos...nu mai inteleg nimic. (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) e drept, am mai baut cafea, si imi fac paine integrala pe care o combin cu grasimi...dar chiar asa sa nu se simta corpul meu ca nu mai primeste cartofi si paste?? si de unde pana unde nu avem voie migdale, alune, nuci in faza1? ca nu am inteles asta din cartea lui...ca eu am bagat tare ca sa nu-mi fie foame intre mese...si pana la urma, daca mie induclitorul nu-mi face pofta de mancare (ca nu-mi face!), e ok? ca eu am si bagat inghetata cu indulcitor in fiecare zi si si niste ciocolatele sugar free...ca m-am gandit ca ce e sugar free, e ok! (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) i mean... stiu ca am cam calcat pe bec, dar simt ca mananc sanatos...si nici nu prea mai am timp sa gatesc, am 3 joburi...plus ca incep si scoala...si urasc de-a dreptul gustul oricarei branze fara grasime...ca aici in state parca e dulce, nu sarata ca orice branza decenta... deci eu cam pe-aici is. ceva sfaturi?...o franghie de salvare..? (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) pai vad ca stii si singura unde gresesti. daca vrei sa slabesti, nu mai combina painea, chiar daca e integrala, cu grasimi. si nici nu manca paine, decat dimineata. ai grija sa fie 100% integrala, cel mai sigur daca ti-o faci tu. alune, nuci si migdale nu sunt conforme in faza 1 pentru ca contin atat lipide, cat si glucide. iar ciocolata si inghetata incearca sa le elimini. premiaza-te eventual o data pe saptamana (in cantitati mici) cu dulciuri conforme. si nu ciocolata "sugar free" ci ciocolata cu cel putin 70% cacao. dulciurile sugar free contin indulcitori artificiali si tocmai s-a discutat despre ei. de aceea nu simte corpul tau ca nu-i dai cartofi si paste (ii dai dulciuri prea multe). kalua, fructoza nemteasca e conforma? (sper ca da!) eu imi cumpar nemteasca, de la magazine europene. cand se poate, folosesc suc de agave. |
|
|
roxanica10 |
![]()
|
Musafir ![]() |
alune, nuci si migdale nu sunt conforme in faza 1 pentru ca contin atat lipide, cat si glucide. Eu, va spun ce-am observat pe proprie piele: am mancat in aceste 8 luni migdale in cantitati moderate si nu s-a vazut la cantar. Cert e ca atunci cand mananci, nici nu pierzi in greutate. Eu nu le privesc ca interzise pentru faza 1. Atata timp cat sunt mancate mai rar, nu cred ca dauneaza. Asta e parerea mea. Eu nu mi le-as putea scoate definitiv din alimentatie, chiar dac-as mai avea si 10 kg de pierdut. |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Interzise nu sunt la faza 1, Montignac (si nu numai el) le recomanda chiar ca gustare, daca-i trebuie cuiva neaparat.
Dar asta e, cum spune si roxanica, nici nu se slabeste cu ele din motivul zis de pescarush. S-apoi andutz, ceea ce faci tu numai Montignac nu se cheama. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Cu ingheatat si ciocolata in fiecare zi. (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
MIEREA - deasupra asteptarilor
Mult timp s-a crezut ca mierea are un IG foarte mare (95) pentru ca asta a rezultat la primele masuratori. Studii noi au aratat ca mierea poate avea un IG mult mai mic (pe la 60). Problema este ca nu exista nici macar doua feluri de miere cu acelasi IG. Aceeasi miere, de la un sezon la altul, poate avea IG-uri diferite (raportul fructoza/glucoza variaza foarte mult). S.a descoperit totusi ca in general mierea de primavara contine mai multa fructoza decat glucoza. Cu toate ca are un IG marisor, mierea se pare ca nu se comporta in organism ca un carbohidrat clasic, adica nu produce varsare mare de insulina deoarece contine foarte multe vitamine, minerale si elemente de baza (oligo). Concluzie: se poate consuma din cand in cand miere, la micul dejun sau la pranz. Cea mai buna miere este cea naturala cumparata direct de la apicultori. Sursa: newsletter Editura Artlen (a domnului Montignac) iulie 2007 |
|
|
roxanica10 |
![]()
|
Musafir ![]() |
Oau..super veste Kalua! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) Multumim. Chiar ma gandeam azi sa-mi fac un amestec de branza de vaci dietetica cu miere. Problema e sa mai gasim miere naturala.
|
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,851 Joined: 16-March 07 From: Bucuresti Member No.: 1,359 ![]() |
cu ce se poate combina mierea?
e pt faza 1 sau doar pt faza 2? |
|
|
pescarush |
![]()
|
Musafir ![]() |
wow!!! asta da veste buna!!!
nimphe, se poate combina cu paine integrala sau cereale, in general, ceva glucidic. kalua (IMG:style_emoticons/default/pupaceala.gif) mi-ai facut o mare bucurie pe azi. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 5th May 2025 - 08:32 PM |
|