IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

12 Pages V  « < 3 4 5 6 7 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Paine de casa, cornuri, croissante, Cele mai bune retete din aluat dospit
Master of Norule...
post Jul 26 2007, 05:06 PM
Post #41

V.I.P.

Group: Membru de Onoare
From: Flower power
Member No.: 1,880

Am facut de 2 ori paine in vasul de lut prima data am lasat capacul vre-o jumate de ora apoi l-am scos si s-a rumenit frumos, a doua oara n-am mai pus capacul si nu s-a facut asa bine ca prima oara. Da coci la ea la 200 grade cam 2 ore. Am pus-o tarziu in cuptor a 2 oara si era 12 noaptea si nu era inca gata si mi-era un somn , next time o fac mai devreme.
Go to the top of the page

+Quote Post
elly
post Aug 20 2007, 01:10 PM
Post #42

Obsedat

Group: Dependent
Member No.: 17

ne-am luat si noi masina de paine, un moulinex, suntem foarte multumiti de ea! ieri am framantat cozonac la ea, primul meu cozonac, nu ma asteptam sa-mi iasa!
Kalua - dupa cum ai tu reteta, am impresia ca masina ta are capacitate mare si este cu doua palete cumva? a mea are capacitatea maxima 1000g.
Cand termina painea de framantat eu ii scot repede paletica, sa nu mai fac gaura in paine atunci cand o scot.

+Quote Post
Diana.
post Aug 20 2007, 01:14 PM
Post #43

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

Valeu, de cind nu te-am vazut! Ce mai faci (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

On topic: zilele astea vreau sa "prestez" si eu vreo tava de piinica de casa. O sa o fac cu faina integrala si cu ceva faina de secara integrala (daca gasesc.)

+Quote Post
kalua
post Aug 20 2007, 03:59 PM
Post #44

Musafir

A mea tot pentru max. 1000 g este, dar are doua palete. Eu nu le scot ca nu vreau sa-mi bag mainile in aluat. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Si eu sunt in continuare foarte multumita de masina asta (chiar daca nu fac des paine), ieri am folosit-o pentru aluatul de langosi.

+Quote Post
elly
post Aug 21 2007, 02:07 PM
Post #45

Obsedat

Group: Dependent
Member No.: 17

(IMG:style_emoticons/default/estifftopic.gif) - Bine, multumesc, Diana, (IMG:style_emoticons/default/floricele.gif) multa munca, mai intru si mai citesc repede ce mai ziceti voi, va urmaresc!

pupici

+Quote Post
Meg
post Feb 14 2008, 07:49 PM
Post #46

Membru de Onoare

Group: Editorialist
From: Here and There
Member No.: 70

Painici

Avem nevoie de:
250 gr faina (eventual ceva in plus, oricum simti coca; nu trebuie sa fie lipicioasa)
o lingura cu unt (cum ai lua o data dintr-un pachet.. cat o cupa din aceea speciala pentru inghetata) - reteta spunea ca trebuiesc 125 grame, insa eu asa am masurat si a iesit bine (prea mult unt da un gust oribil, am patit-o, asa ca mai putin e mai bine)
3 lingurite zahar
2 lingurite sare
un sfert de pahar de lapte cald
un ou
drodjie praf - un pliculet de la dr. oetker are 7 grame si e foarte bun
un galbenus (albusul poti sa il pui in aluat, deci ar trebui separat din timp)

1. se pune drojdia in paharul cu lapte. amesteci si adaugi si o lingura din cantitatea de faina; amesteci iar
2. separat punem zaharul, sarea, oul si restul de faina. topim untul si il punem si pe el peste toate ingredientele si amestecam. poti folosi o lingura sau un dispozitiv special.faina pui pana nu se mai lipeste coca de maini. aluatul e usor elastic. lasi 10 minute la odihnit.
3. rupi in bucatele relativ egale aluatul si le iei pe rand. in foto eu facusem ca o turta si pusesem in mijloc sunca, cascaval si o fasie de gogosar. insa poti sa le faci si "goale". o prietena a folosit forme de briose; eu nu am din acelea, insa mi s-ar parea prea mici oricum. asa ca le-am pus direct in tava.
4. ungi painicile cu galbenus si le lasi pentru 10 minute in tava. apoi le dai la cuptor pentru 20 de minute. poate 25.
le vezi dupa culoare.
pofta mare!
sper ca am fost destul de explicita.. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) daca nu, intreaba-ma si iti raspund cu placere. saptamana viitoare o sa le fac iar si poate atunci o sa postez si retata in imagini (m-am gandit, dar m-am si razgandit).
succes:)

This post has been edited by Meg: Feb 14 2008, 07:51 PM

+Quote Post
kalua
post Mar 28 2008, 08:57 PM
Post #47

Musafir

Reteta de fagure de chifle
(IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_7440.jpg)

Se mai lasa o data la crescut jumatate de ora. Se bate oul cu laptele, se ung chiflele cu amestecatura si se presara semintele.
(IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_7441.jpg)

Se dau la cuptorul preincalzit (200°C) 25-30 minute.
(IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_7446.jpg)

Sunt bune numai proaspete. Fiind mititele, se usuca destul de repede. Arata foarte bine la mese festive. Si sunt foarte bune.

+Quote Post
Cleo
post Mar 28 2008, 09:23 PM
Post #48

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

ce dragalasenie.
ar trebui sa pun si eu reteta de pogace cu jumari si-astea-s bune atunci din cuptor.

+Quote Post
MirelaR
post Aug 18 2008, 09:43 AM
Post #49

Tratabil
**

Group: Tratabil
Member No.: 4,455

Painea mea
-un ou
-250ml lapte (apa)
-3 linguri ulei
-o lingurita sare
-doua lingurite zahar
-450g faina
-25g drojdie proaspata

-faina cernuta se pune in vasul de framantat,se adauga sarea si zaharul si oul
-drojdia se dizolva in laptele caldut,dupa care se rastoarna peste faina
-se incorporeaza,se framanta bine si se adauga uleiul putin cate putin
-se framanta pana aluatul devine elastic
-se lasa la dospit 30 minute

Eu am facut-o impletita si am procedat asa:

-am impartit aluatul in doua bucati-o bucata 2/3 din aluat,cealalta 1/3
-fiecare bucata ,la randul ei,am impartit-o in 3 parti egale si am format rulouri(cate 3)
-am impletit cele 3 rulouri mai groase,am aplatizat putin si am pus impletitura in tava
-am procedat la fel cu celelalte3 rulouri si le-am pus peste prima impletitura
-am lasat la crescut painea inca 20 min.

(IMG:http://i351.photobucket.com/albums/q472/MIMI76_photos/Picture_280.jpg)

(IMG:http://i351.photobucket.com/albums/q472/MIMI76_photos/Picture_281.jpg)

+Quote Post
kalua
post Aug 18 2008, 09:52 AM
Post #50

Musafir

Mirela, te rog sa pui la retete si modul de preparare, nu numai ingredientele. Astfel incat sa poata sa faca painea asta si cineva care n-a framantat niciodata un aluat. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post

12 Pages V  « < 3 4 5 6 7 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 2nd May 2025 - 08:32 AM