IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

685 Pages V  « < 103 104 105 106 107 > »   
Closed TopicStart new topic
> Ce mancam azi - Montignac?, Idei pentru meniuri Monti
kalua
post Jan 30 2007, 11:12 PM
Post #1041

Musafir

bubulino, reteta am pus-o la topicul cu retete Montignac (e ultima reteta postata), la gastronomie. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Maine iar avem o petrecararie la serviciu si stiu ca vor fi o gramada de bunatati. Voi ciuguli si eu ce e conform. Si eu duc un Nemesis conform, deci voi putea manca si desert daca chiar n-oi mai putea de dor de dulce. (IMG:style_emoticons/default/pistolar.gif)
Go to the top of the page

+Quote Post
Leea
post Jan 31 2007, 10:32 AM
Post #1042

Incurabil

Group: Obsedat
Member No.: 352

Si eu fac salata de fasole verde cu telemea astazi pentru pranz. Doar ca trebuie sa-mi cumpar alta branza, fiindca telemeaua de oaie de la La Dorna nu-mi place absolut deloc. Uh!

dr_wise, ce ti se pare asa de complicat la ardeii aia copti? ii uiti in cuptor vreo 20-30 min, la foc tare, nici macar nu trebuie intorsi, si dupa ce i-ai scos, ii pui intr-o cratita sub capac, presarati cu sare, inca pe-atata. Si nu-ti cauzeaza nici la degetele, nici la pereti (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif)

Asa... Deci, la pranz salata de fasole verde cu telemea... Dimineata, dupa cafea, va fi chapati din faina de secara cu lapte (foarte bun!)... Seara poate pipote de pui cu salata, cam asa ceva. Zau cred c-as face mai bine sa scriu pe ieri (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)

+Quote Post
crisstinuta
post Jan 31 2007, 10:55 AM
Post #1043

Musafir

Buna ,
Eu ieri am mancat asa :
D (ora 9): -doua mere dupa jumătate ora cafea fara cofeina cu lapte 0%
si doua chifle facute de mine (faina integrala+tarate), branza 0%
P (ora13): -friptura de porc la tava
S (ora18): - o felie cascaval si ABATERE un pahar de vin

Chiar avem voie morcovi si telina fiarta ? Ca eu si in salata de beouf am pus crude legumele.Asta ar fi o veste tare buna.

+Quote Post
hanah
post Jan 31 2007, 02:01 PM
Post #1044

Tratabil
**

Group: Membru
Member No.: 218

am slabit!!!nu stiu cat (inca), insa simt un pic la fusta! nu ma mai strange "de gat"...
traiasca nemancatul seara!!
D: cateva bucatele mici, mici de cascaval, 3-4 lingurite de smantana si vreo 3 trufe conforme...asta a fost ce am mai gasit comestibil pt dimineata la ora 7
la serv: cafea (black) mai mult de o ceasca, alune (gata le-am terminat, nu mai iau altele)
P: cascaval la capac cu ficatei la tigaie
poate mai incolo, gustare, niste branza

si ca sa nu ma ia la ochi pescarusha, daca ajung acasa la o ora rezonabila (nu la 9 ca ieri), promit solemn sa-mi iau ceva legume, sa bag in mine o salata! Amin! (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

+Quote Post
doi
post Jan 31 2007, 02:29 PM
Post #1045

Musafir

QUOTE(crisstinuta @ Jan 31 2007, 10:55 AM) *
Buna ,
Eu ieri am mancat asa :
D (ora 9): -doua mere dupa jumătate ora cafea fara cofeina cu lapte 0%
si doua chifle facute de mine (faina integrala+tarate), branza 0%
P (ora13): -friptura de porc la tava
S (ora18): - o felie cascaval si ABATERE un pahar de vin

Chiar avem voie morcovi si telina fiarta ? Ca eu si in salata de beouf am pus crude legumele.Asta ar fi o veste tare buna.

Crisstinuta,si eu cand am inceput dieta Montignac mi-am pus aceasta problema, dar m-am documentat si am aflat ca da!, este permis consumul acestora, in cantitati rezonabile insa.
In site-ul oficial Montignac ( http://www.montignac.com/fr/ig_tableau.php) exista un tabel continand indicii glicemici pe produse, vezi ca este accesibil in 5 limbi straine, daca intimplator nu te descurci in nici una, spune sa te ajutam.
Acest tabel este esential a ti-l insusi, eventual ti-l printezi si il studiezi la fiecare imbucatura pe care o bagi in gura.
Vei vedea ca in subsolul tabelului ai niste explicatii pentru asteriscuri,*.** Astfel, la morcovi fierti si telina fiarta vei constata ca exista o derogare, in sensul ca desi IG este f ridicat, continutul in zahar pur al acestora este de numai cca 5%., ceea ce face ca un consum in limite normale al acestora sa nu influenteze negativ procesul de slabire.
In legatua cu meniul tau, am o observatie, avand in vedere ca te auzeam de unazi ca te plangi ca nu slabesti :observ ca atat pranzul cat si cina constau exclusiv din carne si cascaval, care sunt proteine animale continand grasimi saturate (grasimea din carne,branzeturi) si care sunt foarte usor stocate in organismul tau, in plus nu le insotesti de loc de fibre, care ar putea compensa acest dezavantaj (seamana mai mult a Atkins ceea ce maninci tu! Si mai mult, eu zic ca este si hipocaloric, ceea ce Monti dezaproba categoric).Eu zic sa fortezi putin nota mancand o perioada mai mult piept de pui si branza mai slaba, alaturi de multe multe legume, cu Ig cat mai mic.
Sa ma corecteze montgnacele mai experte decat mine daca gresesc...

Eu astazi:
D- lapte cu fulgi de ovaz (vai ce-mi plac!!)
P- salata de naut cu tot felul, ca si ieri, ca mi-a placut!! Incredibil ce bun gust ii da nautului branza telemea,ardeiul iute, usturoiul,ceapa...iam,iam.
C- Inca nu stiu, cred ca buseuri de dovlecei, ca mai am pregatite de ieri...

+Quote Post
lotte
post Jan 31 2007, 03:07 PM
Post #1046

Incurabil

From: Ro Mania
Member No.: 324

Azi

d: cereale
p: iahnie de fasole cu varza murata
c: urda cu salata

o sa incerc sa evit si eu alunele.Azi am facut jumatate de ora sport, mi-am indreptat si eu oasele (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif)

Fetele, voi va uitati pe National TV, cand vine Gabi Andronache(cred ca e nutritionist)?Azi dimineata a spus ca grasimea in jurul taliei e mai periculoasa decat cancerul la san.Daca o femeie are talia 65 (banuiesc ca la o inaltime medie, nu eram chiar pe faza la discutie), e considerata bolnava, din punctul lui de vedere.

Ce am citit in alta carte, cand suntem bolnave, corpul are tendinta de a se autoapara, si iti da senzatia ca nu ti-e foame sau ca nu poti manca nimic.Asta pentru ca organismul trebuie sa lupte cu boala, iar mesele normale/grele ar solicita si impiedica procesul de restabilire a metabolismului.

Mi se pare logica aceasta opinie.Deci nu trebuie sa ne ambalam daca nu ne e foame cand suntem bolnave, si sa exageram, ca de fapt e grav!

Blu, tu cum te mai simti?

+Quote Post
pescarush
post Jan 31 2007, 03:35 PM
Post #1047

Musafir

ouch! iar am dat-o in bara cu GI-ul. (IMG:style_emoticons/default/trozneala.gif)
ar trebui sa ma apuc sa mai citesc tabelele alea, vad ca am inceput sa le uit.
eu mananc azi:

D - am inceput cu 3-4 migdale, m-am trezit cu o foame... pe drum spre servici, cafeluta, apoi jumate de grapefruit, dupa 30 min. cereale cu lapte si 3 lingurite germeni de grau

P - conopida cu branza la cuptor, salata de varza, apple sauce neindulcit, ca desert

C - wasa cu pate de ton, a la leea.

hanah (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) sunt cu ochii pe tine.
felicitari ca ai slabit (IMG:style_emoticons/default/aplauze.gif)

+Quote Post
crisstinuta
post Jan 31 2007, 03:38 PM
Post #1048

Musafir

@doi,multumesc pentru atentionari,chiar vroiam sa va intreb daca va uitati peste meniurile mele.Promit sa schimb macazul.E greu cu legumele acum ,stau si intr-o localitate mica si nu gasesc nici proaspete nici congelate,dar am sa fac tot posibilul.
In general ma uit si pe site-ul oficial pe tabel,cateodata chiar mai pun cate o intrebare si de fiecare data mi se raspunde promt.Dar am nevoie si de experienta voastra.Uite de pilda am vazut si eu adnotarile la cateva produse cu incarcatura glicemica mica dar am vazut ca toti montignacii se feresc de ele.
@lotte ajutor,sunt bolnava am 67 peste talie....

+Quote Post
lotte
post Jan 31 2007, 03:52 PM
Post #1049

Incurabil

From: Ro Mania
Member No.: 324

criss, Andronache sugereaza sa se tina cont de grupa sanguina cand mancam.El spune ca la unele alimente, sangele refuza sa ia substantele necesare din ele pentru a regla digestia, si de aceea avem zone de grasime, chiar daca facem sport de performanta.
Comparatia lui a fost, ca si cum tu ai o masina pe benzina, si o alimentezi cu motorina.

daca vrei mai multe detalii, cauta pubicatia Taifasuri, unde are articole (eu azi am auzit de publicatia aceasta).Oricum, principiile lui sunt gen Monti.
Si cred ca iti cam dai si tu seama, ce iti face rau si ce nu, din alimentatie.
Eu, de exemplu, ma simt rau de la paste, desi imi plac mult.De gemuri, dulceturi, nu mai spun. Produsele panificate fermenteaza in stomacul meu.Combinatia ou si smantana (de exemplu la conopida la cuptor), este caz de urgenta. Si ceapa calita.

+Quote Post
crisstinuta
post Jan 31 2007, 05:43 PM
Post #1050

Musafir

Eu cred ca sarcina e responsabila in mare parte si repartitia de tip androgin pe care o am si poate lipsa abdomenelor.
Iar pe Andronache l-am ascultat la Taifasuri( daca azi ai auzit de revista exista si emisiunea pe canalul Etno) de cateva ori dar pe mine nu m-a convins desi are si principii sanatoase dar meniurile lui seamana cu ale unui calugar tibetan retras departe de lume care traieste cu boabe macerate ,trei verdeturi si multe rugaciuni.Si parca Andronache e prea plin de el.Probabil in publicatie apar doar principiile sale nu si toata vorbaria lui plina de sine .Dar recunosc ca are adepti.
N-are studii medicale ,bine nici Monti nu are .Eu raman cu Monti.

+Quote Post

685 Pages V  « < 103 104 105 106 107 > » 
Closed TopicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 20th May 2025 - 06:55 AM