![]() |
![]() ![]() |
![]() |
doi |
![]()
|
Musafir ![]() |
@ blu- legat de grasimile din branzeturi, carne si produse de carne,de care iti pomenea kalua, iti citez unul din raspunsurile lui monti de pe site-ul montignac:
Cum sa faci distinctia intre grasimile permise si cele nepermise? R: Grasimile (lipide) sunt metabolizate diferit in functie de natura acizilor lor grasi.Grasimile saturate (carne,unt,lactate integrale ,oua...) sunt foarte usor stocate intrucit ele nu suporta nici o transformare metabolica.Grasimile mono nesaturate (ulei de masline, grasimea de gisca...) au avantajul de a scadea glicemia si nu sunt usor stocabile intrucit ele trebuie transformate.- Grasimile poli nesaturate (omega 3 din peste, ulei canola) sunt foarte greu stocabile, mai mult, metabolismul lor anteneaza un consum energetic superior continutului lor caloric. |
|
|
![]()
|
|
Oli, Popeye's babe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,290 Joined: 7-February 06 From: Bucuresti Member No.: 194 ![]() |
d-cafea
p-paste cu ton c-gratar cu salata verde |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,405 Joined: 20-December 06 Member No.: 868 ![]() |
Dimineata: alune, alune si iar alune, din pacate, n-am avut chef si timp de nimic altceva, fiica-mea are febra si m-am ocupat numai de ea
Pranz (undeva pe la ora 2-3 dupa-amiaza): cred ca niste clatite din faina integrala, prea m-am gandit la ele zilele astea, plus ca ieri mi-am cumparat din Kaufland o tigaie Teflon speciala pentru clatite, si stiu sigur ca nu mi se vor lipi, va mai spun dupa-aia ce si cum Seara: niste fructe probabil |
|
|
doi |
![]()
|
Musafir ![]() |
Silvia_31, sant situatii cand intr-adevar nu-ti mai arde nici de dieta, nici de nimic. Totusi, alunele alea macar erau nesarate si neprajite? Ca atunci n-ar fi chiar asa de grav.
Si in legatura cu pranzul , probabil stii ca Monti sugereaza sa mananci clatitele doar la mic dejun (mic dejun glucidic) iar pranzul sa fie invariabil protido-lipidic . Insanatosire grabnica iti dorim pentru fetita! Meniul meu de azi: D- Wasa fibre cu bruschetta (mi-am adus aminte ca in toate restaurantele cu specific italian se serveste inainte bruschetta, adica pentru cine nu stie paine cu : rosii taiate marunt, amestecate cu ulei masline, usturoi, busuioc si oregano,sare) A fost un mic dejun excelent, vi-l recomand cu caldura!! P- putin ton preparat cu lamaie si ceapa, putina ciorbita de perisoare, 2 chiftele si una salata cu ton. C- sper sa fie frugala, salata |
|
|
crisstinuta |
![]()
|
Musafir ![]() |
Meniul meu de ieri:
D (ora 9): - cafea fara cofeina cu lapte 0% , doua chifle (faina integrala+tarate) cu gem fara zahar P (ora13): - chiftelute (carne ,ou,cimbru,usturoi,boia) +spanac( ou,smantana,ulei,usturoi) S (ora18): - fructe |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 8,980 Joined: 12-January 06 From: Six feet from the edge Member No.: 146 ![]() |
Acum nu stiu ce sa zic, dar pentru mine alunele, fisticul si semintele de floarea soarelui nu au reprezentat pericol. Chiar sarate si prajite. Eu am consumat destule si nu m-au influentat negativ la cantar.
|
|
|
![]()
|
|
Oli, Popeye's babe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,290 Joined: 7-February 06 From: Bucuresti Member No.: 194 ![]() |
Doi, ai gasit Wasa fibre in Bucuresti?
Si eu pap alune de cate ori am pofta de rontait ceva. Nici pe mine nu ma influenteaza negativ. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
pescarush |
![]()
|
Musafir ![]() |
doi, bruschetta ai facut-o tu sau ai cumparat-o? eu m-am uitat pe-aici la ea, dar fara exceptie, toate felurile au zahar adaugat.
asa ca am renuntat. si eu mai mananc migdale din cand in cand, cateodata chiar ma bag mai tare in ele. incerc sa nu mananc mai des de o data la 3-4 zile (cateodata trece si o saptamana) si foarte rar fistic. nu prea imi cumpar, ca stiu ca daca incep sa mananc fistic nu ma mai opresc. nici eu n-am observat vreun efect la cantar dupa ce mananc migdale, dar fiecare corp reactioneaza diferit la alimente. de asemenea, eu mananc 2-3 fructe pe zi fara probleme. dr_wise, incearca sa mananci cantitati mai mari la pranz si dimineata, si redu cat poti cina. nu sa nu mananci nimic, dar sa fie cat mai usoara. cred ca s-a mai spus pe-aici. sau sa iei cina mai repede. eu, din cauza programului meu, iau cina la ora 5 - 5:30, de obicei, iar cateodata, daca mi-e pofta, mai mananc pe la 8 - 8:30 un mar sau o mandarina. eu mananc azi: D - o mandarina, apoi tarate de ovaz cu putin gem P - spaghetti cu fructe de mare (ramase de aseara) C - ma mai gandesc, trec pe la magazinul polonez azi, sa vad pe ce mis e pune pata. |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 8,980 Joined: 12-January 06 From: Six feet from the edge Member No.: 146 ![]() |
Eu mananc azi:
MD (luat pe la 2 (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) ) lapte cu cereale P - somon marinat stropit cu lamaie, branza fara grasimi si conopida murata. C- ma mai gandesc. Ori paste cu ton, ori o friptura cu salata de rosii si ardei si salata de vinete. |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Eu am mancat o portie de muncitor in constructii de varza a la Cluj cu smantana (o nebunie), iar pe seara, Doamne-ajuta ca mananc in targ si vor fi comandate turnuri de-alea pentru facut fajitas, spare ribs, chicken wings (astea din urma sunt unse cu sos neconform) si dintr-astea. Si nu vreau sa m-apuc eu sa-mi comand eu altceva cand se mananca la comun. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 19th May 2025 - 09:50 AM |
|