![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Post
#1521
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 744 Joined: 31-May 06 Member No.: 352 ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/aplauze.gif) doi, pentru faza cu fara cafea. Indata ce aterizez pe o insula mai linistita, am sa ma las si eu din nou, promit solemn (am mai avut perioade de ani de zile fara, si stiu ca se poate). Vei fi modelul meu!
A propos, pentru ieri, zi fara nimic dulce, m-am "premiat" cu o pereche de nervi si o dimineata de cosmar. Acu' sunt dupa o plimbare si m-am mai inviorat, dar capul tot cat un dovleac imi este. (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) Pentru azi iar am planuri, dar nu se arata si timp de gatit. (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) MD - fulgi de ovaz + lapte P - o pizza fara aluat + salata C - planuiesc un fel de sufleu de branza sarata cu verdeturi si salata - inventie proprie. Va comunic mai incolo ce-a iesit. Zi cu soare si cu zambete tuturor! |
|
|
dr_wise |
![]()
Post
#1522
|
Musafir ![]() |
Buon giorno!
Daca vreti sa stiti cum e vremea in Sicilia, va spun eu, ca tot se invartesc navele mele prin zona: min 10 gr....max 19 gr C, soare cu nori tot weekend-ul, un picutz de ploaie sambata. Capisci? Deci ar cam fi o sansa de bronz silician, cu putina vointa....depinde de Kalua, cat de friguroasa e...de abia astept sa vina si sa ne povesteasca cum e, ca ma bate gandul sa-mi iau familia la vara, si finii, si s-o taiem si noi la mafioti!!! @Leea: eu am facut o pasiune pt salata cu ton, aseara am halit una XXL pe la 20:30, iar dimineata aveam un abdomen plat ca de fotomodel. Varianta mea: o conserva ton in ulei(eu iau maruntit, ca pare mai mult in salata, prefer ton in ulei soia de la "La Famiglia", culoare albastra), salata verde la greu, ceapa de care vor muschii tai, alba sau verde, castravete, marar, rosie, masline light(sunt prea sarate alea normale!), ulei masline...chiar daca conserva are ulei, imi place sa simt gustul uleiului de masline in salata, zeama lamaie. Iese ceva XXL, satioasa si dupa care slabesti garantat! Si daca tot o dai pe peste, iti recomand midii pane in faina de soia, iam iam! Iei midii congelate de la Carrefour, eu am cumparat de 9RON inainte de Craciun si am facut cate doua portii(eu si my son) cam de 6..7 ori-> sunt spornice), prepari un aluat de clatite din faina soia, sare, condimente, oua, lapte, pui midiile in aluat, iar cand e uleiul incins in tigaie, trantesti cu lingurita cate o midie "zapacita" in aluatul ei...vor arata precum niste gogosi facute cu lingura. Dupa ce le pui pe farfurie, faci un sos de usturoi cu usturoi pisat, condimente, ulei, otet, apa minerala, ceva care sa arate ca o maioneza, plus maioneza separat. Se servesc, dupa preferinta, cu maioneza, musdei, ketchup si cu garnitura de cartofi natur...de care n-avem voie...sub o ploaie de patrunjel tocat. Acum vezi tu cu ce poti inlocui cartofii natur... |
|
|
![]()
Post
#1523
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 744 Joined: 31-May 06 Member No.: 352 ![]() |
Imi place cum le povestesti tu, dr_wise. Midii! Hm, e randul meu sa ma intreb cum or fi - n-am mancat la viata mea. Am sa dau o raita pe la Metro, ca pe la noi inca n-a ajuns Carrefouru', si poate ma paste norocul.
Cred ca am sa incerc maine salata de ton si-ti spun impresiile dupa. Ce-ar fi sa muti si midiile la retete monti? Nu de alta, da pe-acolo mai rasfoieste omu' cand e-n criza de idei... Aha, si mai pe la sfarsit ai bagat un cuvant mai ciudat... cartofi - ce-i aia? (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif) |
|
|
![]()
Post
#1524
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/322.gif) am slabit 4 kile. (IMG:style_emoticons/default/tararam.gif) mai am inca 4 kile de eliminat, iar deadline-ul este sfarsitul lunii martie! dupa cum vedeti o iau lejer. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) nu ma grabesc nicaieri. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
azi am papat dimi: o salata verde+2 rosii+masli + putina branzica + un ceai pranz: o salata de fructe pt seara ma gandesc sa fac peste la cupor cu brocoli. n-am incercat niciodata... dar sunt singurica azi si am chef de experimente. |
|
|
crisstinuta |
![]()
Post
#1525
|
Musafir ![]() |
Da ,chiar Leea draga, cuvantul "natur" l-am inteles si eu,dar "cartofi" ce or fi?.... dar oare se gasesc pe la noi,sau numai in tari straine?.....
|
|
|
dr_wise |
![]()
Post
#1526
|
Musafir ![]() |
Imi place cum le povestesti tu, dr_wise. Midii! Hm, e randul meu sa ma intreb cum or fi - n-am mancat la viata mea. Am sa dau o raita pe la Metro, ca pe la noi inca n-a ajuns Carrefouru', si poate ma paste norocul. Cred ca am sa incerc maine salata de ton si-ti spun impresiile dupa. Ce-ar fi sa muti si midiile la retete monti? Nu de alta, da pe-acolo mai rasfoieste omu' cand e-n criza de idei... Aha, si mai pe la sfarsit ai bagat un cuvant mai ciudat... cartofi - ce-i aia? (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif) Eu sunt moarta dupa orice are gust de apa sarata, adica peste oceanic, midii, calamar. Pestele de apa dulce nu prezinta importanta pt mine, doar sotul meu, ca-i facut pe malul Dunarii, este fan crap si caras. Cahhh! A, scuze, imi place totusi carnea de somn si morun. In Cta gasesti midii congelate la orice chiosc cu specific piscicol, dar daca vrei sa incerci niste midii bine preparate si ieftine, iti recomand, cand vizitezi Cta, sa servesti o masa la "On plonge", in portul Tomis(portul vechi) sau la debarcader, in Mamaia, pe malul Lacului Siutghiol. Si voi pune midiile pane la retete Monti, dar nu stiu cate persoane se dau in vant dupa ele. Asa si macroul facut la cuptor cu marar, condimente, ulei si otet e beton de bun si conform pana la Dzeu!!! Hai ca dau o raita pe acolo, sa-mi "depun" retetele. (IMG:style_emoticons/default/iloveelady.gif) Mai, mai, ce de "mimoza pudica" printre fetele MM-iste! N-au auzit de cartofi, of, of!!! Pai sunt aia mancati ani de-a randul prajiti cu mimitei vara, la picnic-uri, de se depuneau oblu pe solduri, etc, etc!!!! Si cu o bere rece, sa va stinga iuteala!!! |
|
|
dr_wise |
![]()
Post
#1527
|
Musafir ![]() |
By the way, am de gand sa-mi alint baietii in weekend cu tochitura cu mamaliguta, branza burduf si ou ochi, bineinteles cu salata XXL, ca sa stinga grasimile. Eu am voie sa mananc asa ceva(without mamalingi)? Tochitura o fac din pulpa de porc slaba, inabusita bine bine, si cu mujdei.
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#1528
|
Musafir ![]() |
Da, dr_wise, ai voie! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Eu m-am intors, a fost mai mult o dusa si-o venita. (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) Si-as mai fi stat, macar inca o saptamana. Palermo e frumos tare, oamenii prietenosi, iar mancarea o nebunie. (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) Vremea acum e cam ca-n aprilie in tara, totul este verde, copacii infloriti... Am carat o punga de faina de naut dupa mine de-acolo pentru ca avea trei retete pe ea (una e de Farinata), o sa-i dau Lui Blu un MP cu celelalte doua sa ni le traduca la marea arta si sa ni le puna la retete (am vrut sa traduc eu, dar eu cu italiana mea de balta - cea care ii sta bine oricarui roman si ce-am mai prins din niste cantece (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) m-am gandit ca poate mai fac vreo greseala si oricum avem experta printre noi). |
|
|
pescarush |
![]()
Post
#1529
|
Musafir ![]() |
si eu cu meniul pe azi, ca mi-am cam facut de cap dimineata:
D - jumatate de grapefruit, apoi am primit cate ceva pe-aici de la colegul nostru care ne paraseste azi, asa ca am mancat un bagel integral cu seminte, prajit, pe care am pus un strat f. subtire de unt si gem conform, un ceai verde. anyway, am spus un NU hotarat gogosilor (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ora 11 - un mar P - vestita salata de fasole boabe (mai multe tipuri, inclusiv naut - din conserva ca n-am mai avut chef sa ma apuc de fiert aseara), tocmai o savurez si e yummy C - conopida cu branza Brie la cuptor si eu vreau primavara!!! numai cand vad nametii de zapada in fata casei imi vine sa iau primul avion spre Florida, dar din pacate sunt "legata de glie" anul asta, pana in august. @ Leea sa stii ca eu am ajuns sa simt mirosul de ardei copti de cat ai descris tu acolo ca-i faci, dar tot nu m-am indurat sa ma apuc de copt inca. am ales varianta mai usoara, si i-am cumparat gata copti si murati in otet, fara zahar, macedonieni (ce mai, gospodina desavarsita (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ). |
|
|
blu_dea |
![]()
Post
#1530
|
Musafir ![]() |
Gata,kalua,le-am tradus si le-am pus la retete.
Ma bucur ca am putut sa fiu si eu utila p'aci. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 19th July 2025 - 01:02 PM |
|