![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Eh, pescarush, acum mari prieteni nu trebuie sa fiti, important e ca el sa ramana un tata bun.
Fetelor, cum faceti ficateii la cuptor? (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) Eu fac numai in tigaie si asa ca ai mei am mancat si prin restaurante (cu multa,multa ceapa, prima data cu capac pe tigaie si la foc mai mic, apoi la foc marisor, sa se rumeneasca. Si ies o minune: rumeniti, dar moi, si sosul ala cu ceapa e bun tare). |
|
|
dr_wise |
![]()
|
Musafir ![]() |
Buon giorno!
@sylvia: am facut cotletele gratar, cu sare, condimente de Provence si unse cu putin ulei...sunt f bune, dar ciudat, n-au gust nici de peste de apa dulce(of course...), nici de apa sarata...si nu au oase deloc, cu exceptia unei coloane vertebrale sanatoase si ceva, f putin, cartilagiu...pe ansamblu, merita sa incercati, n-o sa va otraviti! Dar sa va spun revelatia mea din acesta dimineata: am pregatit finn crisp 21% fibre cu b.proaspata 0% grasimi si gem d-ala nemtesc(in care nu gasesti o picatura de fruct, dar probabil asa-i "filmul" la toate gemurile astea fara zahar...)din fructe de padure....MERAVIGLIOSA!!!! Este super super super gustos!!! Ca si cum ati manca paine prajita cu unt si gem, febletzea mea pt diminetile insorite si pline de energie!!! Incercati si n-o sa va para rau! Iar lui Blu o sa-i devina draga b.proaspata mai mult ca sigur! Am mancat trei felii d-astea, desi in mod normal mai mult de doua nu-mi trebuie. Dupa ce se termina gemul din fructe de padure, am de gand sa atac unul din prune...mi-e dor de aroma gemului de prune! Cam atat pt dimineata asta superba de primavara, insorita si destul de calduroasa! Dam legatura cu "studio-ul". (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) @kalua: n-am facut ficatei la cuptor, doar am prajit, dar mananc la cantina niste ficatei preparati la cuptor, super gustosi, asa ca le voi intreba pe dnele bucatarese cum ii prepara, asta doar in cazul in care vor fi dragutze sa-mi expliciteze "tehnologia" completa... @leea: am uitat sa spun, sambata am pregatit frigarui cu ardei kapia rosu si gras verde printre bucatile de carne...mai leea, am mancat bucatile astea de ardei copt cu telemea de bivolitza si am baut vin rosu sec...e ceva ce numai pe lumea ailalta, in rai, poti manca...un amestec super placut de arome! si m-am gandit la tine si la ardeii tai copti...cand ai drepate, ai! excelenti! Dar i-am multumit si lui MM pt recomandarile lui de a consuma branza la sfarsitul mesei, alaturi de un vin bun sec...si el are mare dreptate! |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,405 Joined: 20-December 06 Member No.: 868 ![]() |
am preluat legatura... (IMG:style_emoticons/default/cool.gif)
blu, baga reteta de tarta cu mere, de-abia astept. mie ficateii la cuptor nu-mi ies....neam, adica sunt fazi, desi le pun de toate. prefer sa-i fac prajiti, cel putin asa-mi ies sigur. kalua, la crema de zahar ars, fructoza se caramelizeaza la fel ca si zaharul ? cam cata fructoza pui la 10 oua, sa zicem ? desi caut cu incapatanare, inca n-am gasit branza cu 0% grasime, sa-mi fac si eu sandwichuri minune a la dr. wise, mai caut.... cred ca daca gasesc, imi iau mai multa si bag la congelator (sa nu radeti de mine) , oare se pastreaza bine ?!!! propunere de meniu (facuta mie insami (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ) : D: 2 wasa cu gem de caise si o cana ceai verde, inainte de asta am mancat 1/2 portocala; P: va fi ceva proteino-lipidic cu legume, dar nu stiu inca acum S: linte cu smantana . incet incet o dau si pe fiica-mea pe Montignac, aseara a mancat un castronel intreg de linte si a refuzat piureul de cartofi (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
dr_wise |
![]()
|
Musafir ![]() |
@ sylvia: cumpara dragutzo d-aia de la Milli, cu 1% grasimi sau degresata, cum scrie pe ambalaj, e f buna si merge de minune!
Slabit cu ea GARANTAT!!!! Iar cea degresata cu 0% grasimi e in cutie de plastic de 1kg(!!!!) de la Prod Lacta Brasov...descoperirea mea recenta! Da' e fada de fada, o puteti folosi pe post de superglue in casa...si asta GARANTAT!!! Lipeste limba de cerul gurii "ca marca de scrisoare", vorba cantecului.... @blu: uitai sa intreb ce ma macina de ceva vreme....blu draga, tatal tau e insurat?! (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ca daca nu e, spune-i ca am pus ochii pe el, pt viata mea urmatoare...domle, m-ai dat gata! tot ce mananci bun e facut de tatal tau!!! sotul meu nici macar cafeaua nu si-o face singur cand sta acasa...e tatal si mama comoditatii!!! transmitei salutari din partea mea, te rog!!! Are toata admiratia mea!!! Asa sunt si barbatii din familia mea(adica fratele meu si tata), le place sa bucatareasca si au gusturi f bune in privinta mancarurilor, in schimb sunt f pretentiosi cu produsele preparate de sotii...mde, avantaje si dezavantaje... |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,405 Joined: 20-December 06 Member No.: 868 ![]() |
@ sylvia: cumpara dragutzo d-aia de la Milli, cu 1% grasimi sau degresata, cum scrie pe ambalaj, e f buna si merge de minune! Slabit cu ea GARANTAT!!!! Iar cea degresata cu 0% grasimi e in cutie de plastic de 1kg(!!!!) de la Prod Lacta Brasov...descoperirea mea recenta! Da' e fada de fada, o puteti folosi pe post de superglue in casa...si asta GARANTAT!!! Lipeste limba de cerul gurii "ca marca de scrisoare", vorba cantecului.... n-am gasit, dr. wise, n-am gasit si pace, nici Milli si nici Prodlacta la cutie. si crede-ma, le-am cautat mai rau ca pe ac in carul cu fan... (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) tu de unde le cumperi ? or fi la Metro, dar acolo ajung mai rar. poate-mi vand vreun tip (tip, adica pont (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ) fetele din Galati |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 744 Joined: 31-May 06 Member No.: 352 ![]() |
Hai iute, ca n-am decat 10 minute!
Deci, raspund in ordine: 1. Traduc, adica ii traduc pe toti. Uneori e mult de lucru in timp foarte scut (asta daca aceept eu (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ), dar zau ca merita! De data asta cam 250 acte in 6 zile. Data trecuta: 400 in 6 zile! Dupa care stau ca boieroaica si bat pe picior. E programul ideal pentru mine, ca de ore de lucru fixe imi vine a casca dupa doua zile. Cred ca e un pret destul de mic pentru bucata mea de libertate si mai ales e important ca pot spune nu oricand. 2. Kalua, am vazut un fel de Dr. Faust in regim comic + tragic (n-am vrut sa scriu tragi-comic, ca suna cam peiorativ). Excelent! Actori tineri din provincie, foarte tineri majoritatea, nici un nume cunoscut. Dar s-a vazut bine mana maestrului de la regie: Victor Ioan Frunza. Exact ce-mi trebuia. Acum ca sa intru si eu in topic, c-am batut campii destul: Tot mancare de campanie: D - cafea; lapte cu paine P - macrou marinat (de mine) + salata C - ... pe baza de branza si salata, in orice caz Zau c-as mai avea chef de scris, dar nu mai pot suferi tastatura in fata nasului! Pupici si zile bune! Revin cand ies din carantina, adica pe poimaine. Tineti-mi pumnii sa termin cu bine! |
|
|
pescarush |
![]()
|
Musafir ![]() |
kalua, eu doar pun ficateii in tava, cu putin piper, cu f. putin ulei si putina apa si ii dau la cuptor vreo 15-20 de minute. la sfarsit pun si sare pe ei. dar acum mi-ai facut pofta de ficatei cu ceapa, ca n-am mai facut demult. oricum, mai am o portie pe azi la pranz.
acum, de prieteni, atata vom si ramane, sa discutam civilizat problemele copiilor (sper eu). eu mi-am propus sa mananc azi: D - un kiwim, apoi cereale cu lapte P - ficatei de pui cu linte rosie si castraveti murati C - cred ca fac un pate de ton cu rosii, ardei, castraveti. |
|
|
dr_wise |
![]()
|
Musafir ![]() |
@leea: gata domle, ma luminai!!! Merita!
@sylvia: cumpar b proaspata degresata Milli de la Billa(ca-i aproape de office), Careefour, sau orice magazin mititel de cartier...iar de la o firma din Galati/ Almera achizitionez cu mare placere iaurtul cu 0.1% grasimi, la cutie de 1kg...cel mai bun din pct de vedere pret/ calitate/ cantitate!!! Verifica, poate produc si b proaspata degresata, e imposibil sa nu faca si asa ceva... Fetelor, pana la ora asta am mancat: d - kiwi, finn crisp cu b proaspata si gem nemtesc, lapte, black coffee p - salata de varza alba cu un piept de pui gratar desert: mestec de zor la o guma Orbit fara zahar...asa-mi trebe daca duminica imi pun poalele in cap cu bunatatzuri! s - as vrea fasole verde cu carne de porc...sa vad...I'll be back! |
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 41 Joined: 11-March 07 Member No.: 1,332 ![]() |
silvia, eu am cumparat branza Milli din Metro, iar sambata din Billa Braila, deci ar trebui sa existe si in Billa Galati. Dimineata ma duc acolo. Daca gasesc, te anunt maine seara .
Dar de ce nu incerci branza Dieta de la Galacta, are 0,1% m.g. si este foarte buna. Sigur nu contine conservanti! dr. wise, felicitari pentru kilogramele topite! Multe inainte! Topite... (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) Meniul de azi: -md: doua iaurturi mici degresate cu fulgi secara; - p: salataverde, ceapa verde, castravete, ridichi, marar, ou fiert, telemea, ulei masline, zeama lamaie; - c : am cam exagerat!!! doua bucatele macrou gratar, mancare spanac, doi carnaciori la gratar, rosii si ceapa rosie. |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
sylvia, am pus reteta de crema de zahar ars la retete.
Eu am mancat azi la pranz un mar, apoi varza de Savoia cu ciuperci gratinata (de-asta multa) si cu o mini chifteluta. Mai inainte am ras doua linguri de crema de zahar ars si peste vreo ora voi manca iar chiftelute cu salata verde multa. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 14th May 2025 - 05:08 AM |
|