![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Am avut o perioada, acum vreo 13 ani, cand imi cumparam de la macelaria/mezeleria increderii mele in fiecare vineri salata de oua fierte facuta de ei. E simplu de tot de facut: oua fierte tare taiate marunt (vreo doua se pot taia mai mare) seamesteca cu ciuperci din conserva stoarse bine si muuuulta maioneza intreita cu iaurt. Unii mai pun pe-aici sparanghel in loc de ciuperci, dar mie nu-mi place combinatia asta.
|
|
|
dr_wise |
![]()
|
Musafir ![]() |
'Neata!!!
@leea: ti-as spune retete cu oua fierte, dar nu stiu nimic in afara de oua umplute...imi plac, dar n-am mai mancat de secole, ca-s cu pate si pate-ul e "out". Fetelor, eu am facut o pasiune pt micul dejun compus din kiwi, lapte, coffee, felii de finn crisp 21% fibre, cu b.proaspata si gem nemtesc dietetic...chiar mi-am imbunatatit "colectia", aseara am luat un gem de prune - chiar arata a gem - si l-am dezvirginat in dimineata asta...super gustos! Iar pt mesele de pranz din weekend, imi place sa ma alint cu un desert din branza de bivolita alaturi de cateva guri de vin rosu sec...nici macar un pahar intreg...placerea conteaza; am o sticla de vin rosu sec de trei sapt si nu reusesc s-o termin...sylvia, esti invitata mea la un pahar de vin, sticla ta o pastram de "fripturici" (IMG:style_emoticons/default/haninoroc.gif) ! Un inceput de an astrologic PERFECT pt toate frumoasele montignace! La multi ani! |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,334 Joined: 13-December 05 From: D Street Member No.: 96 ![]() |
Se mai pot face oua umplute si cu galbenusul lor amestecat cu mustar, sare, piper.
Eu mai mananc un fel de salata cu oua fierte taiate cubulete, sare, piper, ulei de masline, zeama de lamaie, cascaval cubulete. |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,405 Joined: 20-December 06 Member No.: 868 ![]() |
'Neata!!! @leea: ti-as spune retete cu oua fierte, dar nu stiu nimic in afara de oua umplute...imi plac, dar n-am mai mancat de secole, ca-s cu pate si pate-ul e "out". Fetelor, eu am facut o pasiune pt micul dejun compus din kiwi, lapte, coffee, felii de finn crisp 21% fibre, cu b.proaspata si gem nemtesc dietetic...chiar mi-am imbunatatit "colectia", aseara am luat un gem de prune - chiar arata a gem - si l-am dezvirginat in dimineata asta...super gustos! Iar pt mesele de pranz din weekend, imi place sa ma alint cu un desert din branza de bivolita alaturi de cateva guri de vin rosu sec...nici macar un pahar intreg...placerea conteaza; am o sticla de vin rosu sec de trei sapt si nu reusesc s-o termin...sylvia, esti invitata mea la un pahar de vin, sticla ta o pastram de "fripturici" (IMG:style_emoticons/default/haninoroc.gif) ! Un inceput de an astrologic PERFECT pt toate frumoasele montignace! La multi ani! salutare, salutare ! am mai multe de spus, asa ca: 1. tip:poti sa umpli ouale cu pate de soia de la Inedit, amestecat cu galbenus si cu mustar Dijon. 2. am mancat au petit dejeuner sandwichuri cu wasa, branza Milli si gem de caise, alaturi - o cana de ceai verde, super mega extra bune 3. doc, o sa zica lumea ca suntem beutoare inraite daca mai facem atat reclama la vinul rosu sec (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) deja am ochit o sticla pentru masa de Pasti, cam scumpisoara, dar arata tare bine pe raft. pe asta de mi-am luat-o ieri o desfac de Florii, ca v-am mai zis ca are mama o floricica scumpa apropos de desertul din branza de bivolita la care merge vinul rosu, mi-am adus aminte de familia de francezi la care-am stat prin...1998, din Bordeaux . tare tinerei eram atunci, iar cunostintele mele in materie de gastronomie erau aproape 0. ei bine, dupa ce-am stat la masa, in prima zi, spune frantuzul: si acum desertul: si scoate o tava plina ochi cu enspe feluri de branza, de la brie pana la Roquefort, branza cu mucegai si altele.... Noi, care aveam in sange mancatul branzei ca antreu si ne asteptam la un desert sofisticat, am facut ochii mari cat cepele. Nu va mai spun, dupa 2 saptamani de stat la ei, a inceput sa-mi placa la nebunie sa inchei masa cu un amalgam de branzeturi fine, alaturi de un pahar de vin de Bordeaux. A, si inca ceva: amicul nostru, bolnav de inima fiind, isi lua intotdeauna pastilele (de 3 ori pe zi) la masa, cu un pahar de vin rosu.... |
|
|
dr_wise |
![]()
|
Musafir ![]() |
Sylvia draga, daca eram beutoare inraita sau macar beutoare, eram de mult alone si cu pielea incretzita de riduri specifice...dar sunt fomeie maritata(chiar prea maritata...), sotul meu are curaj sa lase sticlele in fridgy singure, doar cu mine, iar pielea mea e super intinsa...asa ca oricand pot face reclama unui vin bun, daca-l gasesc, asta din pasiunea mea de a manca si a bea numai ce-i de calitate...iar pe frantzuzi am inceput sa-i plac de cand cu MM, nu stiu de ce, pana acum nu-i aveam la inima, nu pt un motiv anume, ci doar asa, ca vroia muschiul meu sa se uite urat la ei...au gusturi bune, domle!
In privinta pateului, mi s-au bulbucat ochii de cand caut mult laudatul pate de inedit...nu-l gasesc fratilor, si colindai jdemii de magazine: billa, carrefour...cum arata pateul asta, faceti-i o poza va rog, sa nu mor fraiera!!! |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 744 Joined: 31-May 06 Member No.: 352 ![]() |
Multumesc de tipurile cu ouale fierte. Va spun eu mai incolo ce mi-a iesit. Mi-ar face cu ochiul ideea kaluai cu maioneza. Totusi, cum "sesiunea" mea se prelungeste inca o vreme, s-ar putea sa nu am chef sa o fac - mai vedem noi...
Da' fasolea promisa tot am facut-o; n-am avut mai nimic de lucru la ea. Mi se intampla in ultimul timp un lucru ciudat: cum trebuie sa mananc tot pe fuga, parca nimic nu ma chiar satisface, oricat de gustos ar fi. A propos, eu in materie de beuturi, sunt neprihanita ca un prunc. Nu-mi plac decat cele dulci si aromate. Cum lichiorurile le-am taiat de pe lista, mi-a mai ramas doar Lacrima lui Ovidiu, pe care, nu stiu de ce, il suspectez totusi ca e cam indulcit. Restul vinurilor, precum si tariile, berea si orice altceva, nu exista pentru mine. Nu fac nici o deosebire intre vinuri, spre rusinea mea, abia pot sa deosebesc vinul rosu de cel alb. Imi place insa foarte mult vinul pe fripturi, asta da! Poate-mi faceti voi un curs rapid de initiere, sa nu rada lumea de mine c-am imbatranit degeaba. Hai noroc si la multi ani! |
|
|
pescarush |
![]()
|
Musafir ![]() |
leea, eu deosebesc vinul alb de cel rosu, daca nu dupa altceva, dupa durerea de cap pe care o am dupa ce beau vin rosu.
mie imi placea berea, dar de cand cu MM, pas. si nu sufar nici dupa asta. eu pap azi: D - jumatate de grapefruit, apoi un feld e fin crisp din faina de grau integrala si tarate, cu gem conform si un ceai verde ora 11 - probabil voi rontai un mar P - bruschetta C - supa de fasole boabe. |
|
|
dr_wise |
![]()
|
Musafir ![]() |
Ptiuuu, Leea! Acum chiar ca ma "traduci"(cum e la trecut pe oltenish language..tradusesi?)!!!
Cum vine blasfemia asta, sa nu poti deosebi vinurile albe de cele dulci?!!!!! (IMG:style_emoticons/default/angry.gif) Pai nu exista asa ceva, la un gurmand de elita!!! Inteleg ca n-avem voie multe soiuri, da' nici asa, sa n-ai habar care cu ce mancare se consuma...pacat de mancarea aceea excelent gatita de tine si cu atata dragoste, sa nu fie sustinuta si innobilata de un vin de calitate...mare pacat! Si avem atatea soiuri bune de vin in tara, e pacat sa nu cunosti bogatia asta! E si asta o forma de patriotism... Acum sincer, nici sotul meu, care-i oltean si vine din tara zaibarului - iubesc vinul asta pe cale de disparitie(fraieri oltenii astia, si-au scos viile de zaibar pe motiv ca nu-i sanatos, cine i-o fi vrajit cu prostiile astea, in loc sa-si patenteze soiul la intrarea in UE) - nu le are cu vinurile, le strica cu apa, el prefera berea, in schimb ma ocup de fiu-meu sa-i fac "cultura gen" in privinta vinurilor, cum sa le bea, cum sa le asorteze cu mancarea, si mai ales, cand tb baut un vin la masa, ca sa nu cazi traznit dupa primul pahar. Am zis ca-i mai bine sa-i dau toate amanuntele, fiindca a inceput perioada party-lor de majorat si n-am chef sa-l vad ametit sau, Dne fereste, in coma alcoolica, cum vad o multime de tineri. Dar nu cred ca-i cazul... ...Pardon, corectez: vinul alb de cel rosu |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Leea, exact asa eram si eu, auzi, imi placea la nebunie vinul Samos (grecesc, e un vin-lichior, dulce de-ti raman buzele lipite de pahar). (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Si am inceput sa beau numai vinuri seci, bine, si astea rar, mi s-a dat cu vremea gustul pe ele, recunosc buchetul, il simt cum e la gust cand intra in gura si ce aroma lasa dupa ce s-a dus pe gatlej, cu ce se potriveste, daca are temperatura potrivita. Dar toate simturile astea au venit cu vremea si exersand. Nu simteam vreo diferenta intre sampania de Champagne si celelalte, de prin alte regiuni, acuma o mai ghicesc. Mi-am tot propus sa-mi iau carti despre vinuri si sa studiez problema, o carte am imprumutat-o de la biblioteca, dar n-am nici un drive sa ma apuc de citit. Si eu fac azi fasolica batuta, dar cu carnati cabanos si salata de varza. Cred ca e ultima fasole pana la toamna (inafara de salate). |
|
|
dr_wise |
![]()
|
Musafir ![]() |
Kalua draga, azi la pranz am mancat ficat de porc "albanez"...ce-o fi asta?! Erau facuti la cuptor, cu pasta de rosii si condimentati...dar problema este: avem voie ficat de porc, ca eu doar de pui am mancat pana acum? Promit ca sapt asta nu ma mai ating de ficat.
Meniul meu de pana acum: d - kiwi, finn crisp/ 2 felli cu b.proaspata si gem dietetic nemtesc din prune(iam-iam! cica din 145 g fructe s-au obtinut 100 g produs finit), lapte, coffee p - ficat porc la cuptor cu salata de varza murata s - imi fac o salata mare cu ton sau sunca Praga...sau carnaciori cu ou ochi si telemea, plus salata verde...mai vedem, in fct de inspiratia momentului |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 14th May 2025 - 06:04 PM |
|