![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,405 Joined: 20-December 06 Member No.: 868 ![]() |
pesto alla Genovese scrie pe borcan, cu ulei de masline presate la rece. nu mai am eticheta cu restul ingredientelor, dar din cate stiu e din busuioc proaspat. oricum, era o ....chestie verde in tigaie.
deci mai bine-l evit next time. |
|
|
blu_dea |
![]()
|
Musafir ![]() |
Si eu am mancat in seara asta paste integrale:P...vad ca am inceput sa comunicam la nivel telepatic (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Eu le-am papat cu 1 lingura de ulei de masline si masline.E ok?M-am gandit ca daca uleiul de masline e permis,la fel e si cu masline,ca doar din ele se face (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ....m-am inselat? (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) |
|
|
pescarush |
![]()
|
Musafir ![]() |
nu te-ai inselat blu. ma duc sa-mi pregatesc si eu lunch-ul pentru maine. tot paste integrale, cu sos de rosii si masline. (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
|
|
|
dr_wise |
![]()
|
Musafir ![]() |
Mey frate, da telepatice ne-am mai facut!!!!
'Neatza natiune!!! Pai cand ne apuca pofta de cioco, dam iama toate in rezerve, cand e "jam week", cautam toate disperate gemuri dietetice recomandate, cand e "apple week" e clar, mancam mere sub toate formele posibile(mai ales prajiturele), iar acum e "pasta weekend"...uauuu! ceva se intampla cu MM-istele de pe forum...aici miroase a zona crepusculara! Pastele mele au iesit excelente, nici dulci, nici uscate, m-am mai specializat intre timp; sfarsitul asta de sapt am scapat de micul dejun, va fi compus din kiwi, budinca, lapte si coffee pana la epuizare. Pescarush draga(sau alta dna/ dra care are o reteta buna), spune-mi si mie te rog cum faci conopida cu cascaval la cuptor? Eu n-am facut niciodata conopida la cuptor si, in general, am gatit conopida de f putine ori si atunci cu un sos; as face in seara aceasta, dar de post, cu cascaval din grasimi vegetale. Eventual, daca ati gatit vreodata brocoli, va rog, inca o reteta pt seara asta. |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
sylvia, citeste toate ingredientele de pe produsele pe care le cumperi, e pacat sa faci greseli pentru ca ti-a fost lene sa citesti 2 randulete acolo. Pesto genovese e cu parmezan si seminte de pin si, mai important decat asta, majoritatea pestourilor din comert contin amidon sau cartofi (ca-i mai ieftin pentru producator sa inlocuiasca o parte din parmezan sau seminte cu asa ceva). (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
|
|
|
dr_wise |
![]()
|
Musafir ![]() |
Adevarul e ca am fost si eu tentata sa cumpar un sos italienesc din mag, prea arata tentant, dar toate aveau ceva la ingrediente, nu mai tin minte ce, care era interzis pt dieta noastra. Asa ca am zis "pas", mai bine pauza de sosuri.
Ei, are cineva o idee de conopida/ brocoli cu cascaval de post? Per favore! |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Mai complicat de facut asa ceva de post, eu torn un maglavais din smantana (eventual indoita cu lapte) + oua + condimente peste conopida sau broccoli fiert aldente, acopar cu cascaval si dau la cuptor.
|
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,405 Joined: 20-December 06 Member No.: 868 ![]() |
ok, kalua, understood.
doctore, uite ce-mi vine in minte: dai in cateva clocote conopida, ungi o tava termorezistenta cu unt in care pui conopida, si cascaval ras, si gata. Sau mai presara niste faina de soia sau seminte de susan putin prajite in prealabil. Asta ca sa fie de post. sau poti sa faci piure de conopida, deasupra cascaval razuit sau bucatele si bagi la microunde sau servit ca atare. |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Piure cred ca-i mai bine, ca altfel se usuca conopida aia in cuptor de-ti trebuie la o gura din ea o gura buna de lichid ca sa alunece pe gatlej in jos.
Sau o faci poloneza: o fierbi. Intr-o tigaie prajesti usor niste pesmet in margarina si torni peste ea (dar nu-i conforma). |
|
|
dr_wise |
![]()
|
Musafir ![]() |
mey, cred ca reteta aia cu ou, smantana, condimente si unt suna mai misto...si cine tine post, sa-i fie de bine, ca mi-a mancat ficatii cu postul si mofturile lui...poate nici nu i-o placea conopida...asa ca fac pt mine, ca prea mi-e pofta! si lui ii dau, ce sa-i mai dau?!n-am inspiratie...ala, tu ce mananci astazi de post, dar sa nu fie soia?!
Da' sa vedeti belea deseara, ca vine si sotul meu...ala vrea orice leguma care are gust de porc...eu mananc MM, iar fiu-meu post...o sa fie un weekend de pomina! |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 16th May 2025 - 06:10 AM |
|