IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

685 Pages V  « < 197 198 199 200 201 > »   
Closed TopicStart new topic
> Ce mancam azi - Montignac?, Idei pentru meniuri Monti
kalua
post Apr 3 2007, 06:24 PM
Post #1981

Musafir

dottore, asta-i Miss World la specia lor! (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
N-am gasit nici un peste pe plac, mi-am luat pana la urma pastrav afumat. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Go to the top of the page

+Quote Post
Leea
post Apr 3 2007, 06:56 PM
Post #1982

Incurabil

Group: Obsedat
Member No.: 352

Kalua, am tras cu ochiul la reteta de tort de ciocolata si n-am prea priceput cum se pune untul - se amesteca cumva cu ciocolata topita?
Ma gandeam sa-i fac si o crema cu mascarpone si gem amestecate - rau nu poate fi, nu? - si poate si sa-l imbrac in crema ca sa nu am asa de multa ciocolata. Ce ziceti?

+Quote Post
kalua
post Apr 3 2007, 07:16 PM
Post #1983

Musafir

Haolica, Leea, ca mare dreptate ai, am uitat sa zic de unt. (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) Am editat. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
De mers merge si cu mascarpone, daca nu-ti place asa ciocolatos.

+Quote Post
dr_wise
post Apr 3 2007, 07:49 PM
Post #1984

Musafir

Fiti atente ca in 5 minute trec la aparate!!
Am intrat doar sa mai arunc un ochi la reteta de tort si unul la "ce mancam astazi" si am taiat-o!
Gata, incep sa fac tortul din seara asta, eventual sa-l termin.
Revin asap cu impresiile de la fata locului!

+Quote Post
kalua
post Apr 3 2007, 07:51 PM
Post #1985

Musafir

Asteptam reportaj live de la locul cu pricina. Spor la treb'soara!

+Quote Post
dr_wise
post Apr 3 2007, 09:59 PM
Post #1986

Musafir

(IMG:style_emoticons/default/tararam.gif) L-am razbit!
Domle, uitasem ce bine e cand lingi toate cratitzele din dotare!!! Am lins cratita in care am topit ciocolata, am mancat cioco cand am rupt-o bucati pt topire, am ciugulit din nuci, in timp ce le tocam...n-am mai mancat nuci de nu mai tin minte cand!!!! mi-am balacit buricele degetelor in amestecul de galbenus, fructoza, cioco si esenta de vanilie, apoi si in cel in care am adaugat nucile si albusurile batute spuma....ce mai, a fost "Seara Oscarurilor" la mine...ieeeee!!!!
Doamne, ce bine e! Sa-i dea Dzeu sanatate si idei noi celui care a inventat reteta aceasta!!!
Gata, m-am linistit.
Acum am scos blatul din cuptor, mi-am cam parlit degetele pe forma, dar acum zace frumusel cu fundul formei in sus, pe gratarul de lemn(ala pe care tai painea, de obicei). Il las asa conform indicatiilor, pana la 11spcie fix.
Tot ce pot sa va spun e ca a crescut cat forma de tort, si e inalta, nu gluma, e d-aia babana de la Zepter. Voi avea un tort mai mare decat al invitatilor mei...hehe! si spre deosebire de ei, eu voi slabi mancandu-l. Habar n-au ei ca eu sunt in avantaj!
Si ca sa nu bat campii numa' of topic, sa prezantez meniul zilei:
d - kiwi, budinca - mi s-a urat de ea, maine sa n-o vad!, lapte, black coffee
p - macrou la cuptor cu lamaie, salata verde cu ceapa verde
desert: orbit
s - conopida la cuptor, salata din rosie, castravete, ceapa, ardei gras verde, ulei masline, otet mere
desert: lins cratitzele + cioco+nuci. Amin!

+Quote Post
Leea
post Apr 3 2007, 10:17 PM
Post #1987

Incurabil

Group: Obsedat
Member No.: 352

Sa-ti fie de bine, doctoreaso! Hai ca te bat nitelus si pe spate, sa nu ti se-aplece de-atatea bunatati deodata!

Mersi, Kalua, ca m-ai luminat cu untul ala, ca cine stie ce ispraveam. Maine poate ca trec si eu la aparat cu blatul, iar crema o fac mai pe sambata-asa. Problema e ca am cuptor nou si nu stiu inca sa coc in el.

Maine iar mananc resturi - la pranz ce-a mai ramas din baby octopus, seara ce s-o mai gasi cu o salata, ca m-apuc si eu de pregatiri (teoretic!). Incep de la cantatul cocosilor cu piata - verdeturi imi trebuie. Nu stiu cum am s-o scot la capat cu stevia ca e asa devreme Pastele anul acesta. La noi daca nu sunt de Paste sarmale in foi de stevie si plutind in smantana, nu e nimic. Adica toate sunt obligatorii: mielul umplut (nu doar drob, ca sughitam!), cozonacii, ciorba de miel acrita cu macris, pasca (pe asta o fentez usor: fac sufleu de branza in schimb), sarmalutele in stevie, ouale vopsite in coji de ceapa, friptura. Basca prajituri! Sa indraznesc numai sa schimb ceva, ca indata-mi cer condica de reclamatii.
Cand citesc meniul imi vine sa m-apuc cu mainile de cap.

+Quote Post
dr_wise
post Apr 3 2007, 10:35 PM
Post #1988

Musafir

Fetelor, daca m-ati vedea ce fac acum...zac in fata PC-lui si mananc de zor blatul lipit de fundul formei...domle, se lipi ca marca de scrisoare! si arata grozav cand l-am scos de la cuptor!
Cred ca n-am indeplinit doua conditii esentiale: nu am pus hartie pergament pe fundul formei si nu am taiat nucile suficient de fin!
Dar e bun, ceva de speriat! Acum am deja doua parti de blat: una lipita de fundul formei, si una care zace intr-o farfurie, alaturi. Ce sa fac, sa torn si niste gem, sa fie "parfum de frezii"?! (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Mai, da 'de bun, e fffff bun!
Am zis!
Sa fiu prima care trimite poze cu antiretezte? Sau cu fiasco-uri? Sa ma gandesc...am scos aparatul, dar n-am bateriile incarcate si pana le incarc cred ca voi hali ambele parti....
In concluzie: 1) sunt un om fericit, fiindca am mancat in seara asta un desert grozav; 2) a fost un semn: nu trebe sa mananc dulciuri de Paste, dupa fripturi. Capisci?!

+Quote Post
kalua
post Apr 3 2007, 10:43 PM
Post #1989

Musafir

Imi pare rau, doftoreaso. (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) Eu l-am facut de cateva ori dar nu mi s-a intamplat asa ceva. Blatul il fac intotdeauna in forma de silicon, nu o ung si nici pergament nu pun. Blatul imi cade din forma cand il pun prima data la racit, pe grilaj.

+Quote Post
dr_wise
post Apr 3 2007, 10:48 PM
Post #1990

Musafir

Pai cazu, de prima data, da' partial...nu-i bai, nu-mi pare rau, ca m-am indopat cu ceva f gustos in seara asta...poate mai trag unul maine, la aceeasi ora...nu de alta, da' fiu-meu s-a inscris deja la o portie si habar n-are ce mi-a iesit in seara asta.
Somn usor!

+Quote Post

685 Pages V  « < 197 198 199 200 201 > » 
Closed TopicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 17th May 2025 - 10:00 AM