IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

685 Pages V  « < 231 232 233 234 235 > »   
Closed TopicStart new topic
> Ce mancam azi - Montignac?, Idei pentru meniuri Monti
pescarush
post May 5 2007, 09:25 PM
Post #2321

Musafir

am mancat azi la pranz la un restaurant japonez, vegetarian. a fost super! suspectez ca nu era chiar totul conform, ca unele pareau un pic cam dulcege, dar na! gustul a fost minunat. a fost de inceput o supa de rosii f. buna (eu nu ma omor dupa supa de rosii, dar asta chiar a fost buna si asta mi s-a parut fara nici un adaos dulce), apoi un fel de stir fry de legume cu ciuperci si tofu, binainteles cu sos de soia, salata si ceva nuggets de soia. foarte bun!
pentru cina vreau sa fac piept de pui la barbeque cu o salata mare.
Go to the top of the page

+Quote Post
sylvia_31
post May 5 2007, 10:43 PM
Post #2322

Incurabil

Group: Membru de Onoare
Member No.: 868

azi am mancat asa:
dimineata tarziu, a tinut si loc de pranz : inainte un mar, apoi 2 oua prajite cu un castravete si o rosie, cateva lingurite de branza Almette
gustare: cateva alune
cina: salata verde cu ceapa verde, ridichi, rosii, castraveti, ulei de masline, suc de lamaie, si multa branza feta....ce sa mai, o bomba de sanatate...si foarte satioasa pe deasupra, dupa....tot alune (IMG:style_emoticons/default/blush.gif)

+Quote Post
Nimphetamin
post May 6 2007, 07:00 AM
Post #2323

Membru de Onoare

From: Bucuresti
Member No.: 1,359

salutare,
la mine ziua de ieri a fost de gatit pt toata saptamana.
si mi-am cam dat in petic cu retetele voastre: naut picant indian, salata de naut cu gogosari, piept de pui la cuptor cu condimente bulgaresti, snitele cu parmezan, iahnie de cartofi cu carnati (asta pt sotul meu (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) ) si inghetata de capshune.
am mancat pt prima data naut gatit, dar nu ma dau in vant dupa el...sotul meu insa e innebunit (IMG:style_emoticons/default/iloveelady.gif)
m-am dotat cu toate condimentele folosite de Kalua, cele indiene imi plac mult, insa coriandrul nu-l suport (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif)

intrebari:
1. uleiul de porumb este conform? am zis sa mai schimb uleiul de floarea soarelui pt gatit (la salate folosesc exclusiv ulei de masline extravirgin) si dup-aia mi-am dat seama ca e porumb (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) ma rog, eu sper ca e, imi amintesc ca avea Kalua o reteta cu ulei de porumb (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)
dar astept si confirmarea voastra
2. nu gasesc sos de soia conform (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) toate au zahar!! ieri la Selgros am gasit unul care avea doar soia, otet, sare si grau. nu am luat, pt va graul ala nu mi-a sunat bine deloc.
am avut dreptate sau nu?

cam asta e.
va pup.

+Quote Post
blu_dea
post May 6 2007, 08:44 AM
Post #2324

Musafir

Neatza fetelor!Eu ieri n-am avut deloc pofta de mancare asa ca am uitat sa mai mananc (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) (mai rar mi se intampla asa ceva,ce-i drept).In skimb,am constatat ca bunatatea de mere rase,calite imi umfla burta rau de tot (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) ... va trebui sa renuntz la ele...
So:
10:00- omleta (2 oua,cascaval,branza,verdeatza) , salata din roshii si castraveti
21:30- capshuni
01:30- cateva frunze de salata verde

Sa aveti o duminica minunata!

LATER EDIT: As vrea sa va intre,desi pare la mintea cocosului-dar prefer sa stau linistita daca am ok-ul vostru (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) :este conform ca dupa mere(rase si calite) sa mananc ceva lipidic(telemea)? Merele au IG 35 si ma gandeam ca este ok...si cu toate astea,am dubii...

+Quote Post
Ala80
post May 6 2007, 12:35 PM
Post #2325

Oli, Popeye's babe

Member No.: 194

QUOTE(kalua @ May 5 2007, 04:50 PM) *

Pai cum asa? Parca la un momendat s-a discutat ca sunt ok fructele dupa masa... Sucul lor de ce nu e?

+Quote Post
kalua
post May 6 2007, 02:43 PM
Post #2326

Musafir

@nimphetamin: toate uleiurile sunt conforme, deci si cel de grau.
Singurul sos soia conform este Tamari.

@blu: cu fructele astea nu poti spune niciodata ceva exact, GI-ul lor depinde foarte mult de cantitatea de fructoza pe care le contin si asta este diferita de la mar la mar. Senzatia noastra de dulce e subiectiva (mie mi s-a intamplat chiar saptamana asta: marul ras mi s-a parut mult mai dulce decat mancat ca atare (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) ).
Pe de alta parte si piureul de mere (facut din mere fierte) MM il pune la GI-ul 35...
Deci cel putin teoretic e ok.

@ala: fructele da pentru ca ele contin si fibre. La inceputuri spunea MM sa se bea sucuri inainte de masa. Dupa aceea a spus dupa masa.
Sucurile de fructe fac ca insulina sa tasneasca din pancreas, nu alta (diabeticilor, cand au o criza hipoglicemica, li se recomanda un pahar de suc de portocale ca sa-si revina (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) ).
Cine vrea sa bea neaparat suc de fructe, s-o faca intr-adevar dupa masa. Cel mai bine numai dupa micul dejun si in nici un caz seara.

+Quote Post
Nimphetamin
post May 6 2007, 03:46 PM
Post #2327

Membru de Onoare

Member No.: 1,359

QUOTE(kalua @ May 6 2007, 03:43 PM) *
@nimphetamin: toate uleiurile sunt conforme, deci si cel de grau.
Singurul sos soia conform este Tamari.

@blu: cu fructele astea nu poti spune niciodata ceva exact, GI-ul lor depinde foarte mult de cantitatea de fructoza pe care le contin si asta este diferita de la mar la mar. Senzatia noastra de dulce e subiectiva (mie mi s-a intamplat chiar saptamana asta: marul ras mi s-a parut mult mai dulce decat mancat ca atare (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) ).
Pe de alta parte si piureul de mere (facut din mere fierte) MM il pune la GI-ul 35...
Deci cel putin teoretic e ok.

@ala: fructele da pentru ca ele contin si fibre. La inceputuri spunea MM sa se bea sucuri inainte de masa. Dupa aceea a spus dupa masa.
Sucurile de fructe fac ca insulina sa tasneasca din pancreas, nu alta (diabeticilor, cand au o criza hipoglicemica, li se recomanda un pahar de suc de portocale ca sa-si revina (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) ).
Cine vrea sa bea neaparat suc de fructe, s-o faca intr-adevar dupa masa. Cel mai bine numai dupa micul dejun si in nici un caz seara.

kalua, multam fain.
Tamari nu am vazut in nicunul dintre magazinele d eunde imi fac cumparaturi (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) oricum, nu-i nik, traiesc si fara
stati ca nu mai inteleg nimic: cum adica sa be suc de fructe dupa mic dejun??? pai eu imi fac suc din 3-4 mandarine sau portocale dis de dimineata!!
deci cum e???

+Quote Post
kalua
post May 6 2007, 05:21 PM
Post #2328

Musafir

Nu-i bun deloc: ultima masa ai luat-o cel putin cu 8 ore mai devreme, tu ii dai corpului prima data suc de portocale, deci corpul va reactiona extrem cu cresterea glicemiei. De aceea mai bine deloc sau dupa micul dejun.

+Quote Post
lotte
post May 6 2007, 05:58 PM
Post #2329

Incurabil

Group: Obsedat
From: Ro Mania
Member No.: 324

eu, azi

12pm lapte cu cereale, apoi suc natural morcov cu grepfruit
16 fasole fara carne cu salata
mai pe seara fructe

am gasit wasa 16%fibre, compozitie faina de secara, sare? e conform?

+Quote Post
kalua
post May 6 2007, 07:48 PM
Post #2330

Musafir

Daca faina nu e integrala, nu-s conformi.

+Quote Post

685 Pages V  « < 231 232 233 234 235 > » 
Closed TopicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 19th May 2025 - 01:13 PM