![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
@ Blu: vazusem si eu problemuta ta... stomacala, dar eu m-am confruntat atat de rar cu ea, incat sfaturi nu am sa-ti dau. pot sa-ti spun doar ca o colega a devenit dependenta de activia din acest motiv. cred insa ca tu iti cunosti cel mai bine organismul si o sa-ti dai seama care este solutia cea mai buna ca balonarea sa dispara forever. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
eu astazi mi-am inceput ziua cu o salata de ton si cateva smochine. pt mai tarziu o sa gatesc snitele de vinete, dovlecei si pui. pt mine, cu faina de soia (sau naut, daca gasesc la plafar) si ou, pt restul lumii cu pesmet. fac si pateu de linte. pentru cina nu m-am gandit inca... probabil o sa pap din ce ramane la pranz + un salatzoi. |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,851 Joined: 16-March 07 From: Bucuresti Member No.: 1,359 ![]() |
Sa scriu si eu meniul meu de joi si vineri. Nu stiu de ce stateam eu cu impresia ca sunt la zi cu scrisul pe aici (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Joi: D: o portocala, dupa iaurt cu fulgi P: ciorba de pui taraneasca (in care mi-am pus putina smantana), mancare de fasole verde, mazare cu piept de pui la gratar si gogosari murati C: salata de cruditati (salata verde, ardei gras, rosii, castraveti, masline, ciuperci); aceasta salata am mancat-o la 'cafeneaua actorilor' c-am iesit sa-l sarbatorim pe prietenul sora-mii. Fac o mica paranteza: a fost o seara cu karaoke si vreau sa va spun ca mi-a placut f mult. E prima data cand merg la karaoke. Evident, ca n-am avut tupeu sa cant si eu, dar avem un tip in grup care are voce si-a cantat 'What a wonderful world' cu o voce ragusita...a fost super. O sa pun mai tarziu 1-2 poze pe grup. Vineri: D: o portocala, dupa iaurt cu fulgi P: ciorba de fasole, icre de fasole cu piept de pui la gratar si salata de varza (am fost un adevarat balon (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) ) C: o portocala si 5 nectarine. Va spun ce-am observat pe proprie piele. Cand nu mananc seara fructe greutatea imi creste cam cu 300-500 gr. E ciudat ca daca mananc o salata de cruditati, care mi se pare super sanatoasa si f gustoasa, sa iau in greutate. Care o fi influenta asupra corpului meu a legumelor si a fructelor? (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) Mancand foarte bine la pranz, eu nu mai simt nevoia unei mese consistente seara. Pe mine ma satura fructele. @Sylvia, multa multa sanatate! Si H-ulica e racita cobza (am vazut la alt topic). E ciudat ca pe caldurile astea sa racim, dar si mie mi s-a mai intamplat. Aveti grija de voi fetelor si nu tratati racelile superficial. @Blu, eu am citit ce-ai scris, dar mi-ai lasat impresia ca esti intr-o situatie pe care stii cum s-o infrunti. Ai spus ca ai o depresie...dar nu ai dat prea multe amanunte. Ca sa descoperim cauza si sa franam efectele, ar trebui sa-ti faci un pic de curaj si sa scrii mai multe amanunte...pentru ca scriind 2-3 randuri, nu prea putem sa deducem ce-i in sufletul tau. Nu trebuie sa-ti fie rusine de noi, c-am devenit destul de apropiate, zic eu, scriind toate pe aici si impartind deopotriva reusitele si nereusitele. @Nimphetamin, cum reusesti sa gatesti atatea mancaruri? Eu abia in weekend imi fac un pic de timp pentru bucatarie. Probabil ai un pic mai mult timp liber sau esti foarte expeditiva, cum este Kalua noastra. A...apropos de lucrul in bucatarie, pe mine ma enerveaza cel mai tare sa tai ceapa, cand imi mai ramane putina imi aluneca printre degete...cred ca trebuie sa-mi caut un robotel care s-o taie marunt, dar sa n-o zdrobeasca. Va pupic si sa aveti un weekend formidabil! Astazi vreau sa dau o fuga cu mi marido si inca un cuplu la un tenis mic, ca n-am mai facut miscare de o buna bucata de vreme. roxanica draga, am atata timp de gatit pt ca deocamdata... am ramas fara job (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) si intre un interviu si o iesire in oras la plimbare, iti dai seama ca am timp bereket sa gatesc... de fapt numai asta fac tot timpul (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) nu intru in detalii, pt k e un subiect f trist si sunt extrem de dezamagita de ceea ce mi se intampla. |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
A...apropos de lucrul in bucatarie, pe mine ma enerveaza cel mai tare sa tai ceapa, cand imi mai ramane putina imi aluneca printre degete...cred ca trebuie sa-mi caut un robotel care s-o taie marunt, dar sa n-o zdrobeasca. Eu am ceva de genul asta, nu ia mult loc in bucatarie si-i foarte bun (ceapa trebuie curatata si taiata in patru inainte de-a o baga in aparat). (IMG:http://www.spotsatis.com/content_files/prd_images/moulinex_moulinette.jpg) Blu, asa-i cum a spus roxanica, trebuie sa ne dai mult mai multe detalii. Tu esti destul de des necajita si astepti de la lume sa-ti citeasca gandurile. Nu zic asta cu rautate, si eu eram la fel (ma enervam, nu eram cu depresiile si asteptam de la lumea din jur sa-si dea seama singura de la ce-mi vine) pana am invatat ca asa nu merge. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Despre problema stomacala nu cred ca-ti va putea veni cineva in ajutor. Eu am citit foarte atenta ce-ai mancat cand ai scris de chestia asta si n-am putut descoperi nimic cu care sa fac o legatura. De obicei sunt fibrele care sunt prelucrate de niste bacterii din intestinul gros care ne baloneaza si ne dau senzatii neplacute de tot. Bacteriile astea nu reusesc sa prelucreze fibrele mancate in cantitate prea mare o data, se formeaza "baloane", in plus bacteriile intra si in intestinul subtire, unde nu le e locul. Soacra-mea are probleme cu balonari si arsuri pe esofag de zeci de ani de zile. Nu-ti zic cati doctori a perindat, a incercat in fel si chip cu mancarea, rezultatul zero. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 649 Joined: 2-December 06 From: Kronstadt Member No.: 783 ![]() |
Fetelor,cu riscul ca va veti supara pe mine,am sa va spun ce-mi sta pe suflet:am intrat de 1 sapt aproape zilnic aici,intai va ziceam ca m-am pus pe picioare dupa o perioada de depresie,combinata cu raceala,stres,etc. Apoi m-am plans de o problema stomacala,cu care probabil ca multi se confrunta...dar aici nici naiba nu ma mai baga in seama (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Adica,se comenteaza atatea offtopic si de-asta ma mira atitudinea voastra...nu fac reprosuri,doamne fereste,e doar o constatare trista. blu, chiar daca eu nu tin monti, m-am bagat si mi-am exprimat parerea...... am zis ca in unele zile mancai muuuuult prea putin...si v-am intrebat cum sta treaba cu fructele, ca eu stiam ca monti nu permite combinarea lor (aici cred ca se include si gemul, nu?). in plus, eu pot sa-ti zic ca daca bag in gura o singura frunza de leurda sau usturoi imi vine inapoi o saptamana intreaga. dar voi mi-ati raspuns ca fircare isi cunoaste propriul organism.... ceea ce este mai mult decat corect (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) recunosc ca nu ma pricep la monti, dar mie personal mi se pare normal sa ti-o ia razna tractul digestiv dupa meniuri ca: 10:00- 6 wasa, 225g gem 15:30- carnaciori leurda, castravetzi 18:00- caise 11:30-fulgi ovaz cu gem caise(home made,fara indulcitori de orice fel) 18:30-pui la gratar,foi de salata verde 10:30-1 iaurt 0.1%, putin gem caise,5-6 wasa 15:30-paste integrale,1 linugura ulei 23:30- cateva foi salata mi se pare prea putin ce ai mancat, sincer.... acum vad ca ai mai multe lucruri in meniu, macar un pranz mai consistent... care cred ca va ajuta stomacul tau... hai nu mai fii trista.... (IMG:style_emoticons/default/pupaceala.gif) si mie mi se intampla uneori sa nu-mi raspunda nimeni la ceea ce scriu, si, chiar daca pa moment sunt trista (pt. ca eu sunt mai timida si imi trebuie ceva curaj sa ma exprim), imi dau seama apoi ca poate fiecare are problemele sale, sau pur si simplu nu are timp (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Blu, te rog sa nu mai postezi retete de la noi pe alte forumuri.
|
|
|
dr_wise |
![]()
|
Musafir ![]() |
Gagici, nu fiti triste, sfioase sau depresive, c-o viatza avem!!! (IMG:style_emoticons/default/iloveelady.gif)
Pupici tuturor montignacelor, dar si nemontignacelor care sunt alaturi de noi!!!! (IMG:style_emoticons/default/pupaceala.gif) Mai blu, bag seama, tu esti rac si te-ai obisnuit cu grija altor raci (eu & roxy)...nu toata lumea e asa mamoasa ca noi, dar asta nu inseamna ca nu tin fetele la tine...ai vazut, cand sunt probleme grave, toate sarim in ajutor, nu? Fiecare isi exprima grija in felul ei...de ex kalua: nu posteaza tot timpul, chiar ii duc dorul de multe ori, dar e in continuare cu ochii pe noi ca pe butelie; isi face aparitia exact cand e ceva de spus. Capisci?! Dragutzelor, o zic cu rusine: azi am tras chiulul de la sport, am fost cu fiu-meu sa-i cumpar niste haine mai acatarii pt un majorat, dar am si profitat de iesirea asta si mi-am achizitionat un costum de baie supermisto de la Jolidon (e intreg, din cauza ca am enorm de multe alunitze pe piele si tb sa impac si capra si varza, adica si cheful meu de-a sta la soare ca o gargaritza fericita pe-un pietroi, dar si pielea asta alba si sensibila). Am venit acasa sarind intr-un picior de fericire c-o s-o tai la plaja...ti-ai gasit! Amore mio avea program de spalat sosete si jeansi, asa ca s-au dus visele mele de prajeala la soare pe apa sambetei...nu-i bai, si maine e o zi, dar e o zi dupa petrecere de nunta... Meniul de astazi: d - mere rase cu scortisoara si fulgi ovaz + finn crisp rupti bucatele...nu-mi ajungeau fulgii; black coffee p - un mar baban, mancarica de stevie cu copan de pui, ceapa verde cred ca pe la 19:00: o cafea decofeinizata indulcita cu lapte degresat s - nunta mare, asa ca ma voi descurca la fatza locului; am promis ca voi fi Maica Tereza pana cand imi ating scopul! Fetelor, am un chef de dans, ceva de speriat!!!!!! O fosta colega de facultate si buna prietena e nasa de cununie today si ne-a invitat la nunta. O tai pe la 16:30 pe post de paparazzi la cununia religioasa, fac si ceva poze cu ea si alte prietene, iar deseara e petrecerea cea mare. Sa vedeti zbantzuiala! Sper sa prind lumea in pozitii "ciudate", ca vreau sa imi umplu PC-ul de poze! Va pup cu drag si va urez un weekend minunat! (IMG:style_emoticons/default/pupicei.gif) |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 744 Joined: 31-May 06 Member No.: 352 ![]() |
Vai ce mi-a placut astazi! Mi-a zis o matusa ca arat asa de bine ca nici nu mi-ar sta bine mai slata de atata ("atata" insemnand 85 kg la 1.54 (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) - in cifre suna rau, dar in realitate...). Basca un fost elev care s-a apucat sa ma complimenteze de-am intrat la idei.
Azi; MD - wasa, ceai; cafea P - tocanita de vitel cu ardei copti si rosii gustare: un pumn de cirese, primele de anul asta, dar nu ma prea dau in vant dupa ele C - rondele din faina de soia cu tzatziki; capsuni |
|
|
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 344 Joined: 11-March 07 Member No.: 1,329 ![]() |
Buna fetelor,
Daca nu va suparati as vrea si eu sa incep sa-mi postez meniul zilnic, poate asa s-o mai misca ceva... (IMG:style_emoticons/default/huh.gif) dim : o omleta cu branza si trei rosii, cafea ( cu putin lapte degresat si fructoza (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) ) pranz : un pumn de cirese si un mar seara : fasole cu carnati si muuulta salata Eu cam stiu pe unde gresesc, dar cred ca mi-ar prinde bine de multe ori un tras de urechi ca sa revin pe drumul cel bun... vreau neaparat sa mai dau jos niste kilograme (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) Pentru blu : stiu un ceai foarte bun care te poate ajuta cand ai probleme cu digestia. E de la Favisan, ii zice Favicalm, ceai pt. fermentatii, balonari si gaze. E verificat de mine in multe ocazii, iar de curand chiar m-a rezolvat cand am facut abuz de niste cirese...Mare dreptate are Kalua, chiar nu stiu de ce ciresele ingrasa...cand bateam si eu spre 74 am mancat cam multe cirese si acum iar sunt blocata la75... (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Si putin off topic...unde gasesc si eu topicul cu "fetele" de peste 40 de ani ca tare as vrea sa dau si eu o raita pe acolo ? Va multumesc de pe acuma si va urez sa aveti o seara frumoasa si o duminica placuta ! |
|
|
pescarush |
![]()
|
Musafir ![]() |
Leea, ca de obicei nu ne dezamagesti. (IMG:style_emoticons/default/sexylady.gif)
Sylvia, mersi mult ca te gandesti la mine! de citit va citesc zilnic, chiar daca n-am timp sa postez. peste 12 zile isi iau zborul pustii spre Romania, asa ca suntem intr-o alergatura continua si am mai avut de rezolvat si niste check-ups ale celui mic inainte de plecare. iar la job, nu mai spun ce speedy gonzales sunt, mai ales ca ma grabesc sa ajung cat mai repede acasa. sa spun ca asi azi a trebuit sa dau o fuga pana acolo, direct din piata? (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) meniul meu pe azi: D - cereale cu lapte P - cateva cirese, pauza, ciorba de varza, piept de pui la barbeque cu salata de varza, rosii, ceapa si usturoi verde si marar C - prajitura cu caise (reteta de la prajitura cu mere a la blu, dar inlocuite merele cu caise). blu, nu ai incercat sa iti incepi ziua cu 2-3 prune uscate? problema constipatiei cred ca s-ar rezolva, v-am pupat, imi vin musafirii (pentru ei am facut prajitura, ca implinesc un an de Canada, acum un an eram prin aeroport sa-i astept, asa ca acum le fac surpriza). (IMG:style_emoticons/default/valea.gif) sa aveti week-end placut! cred ca doctorita noastra danseaza acum de a rupt sandalele. |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
danati, masa ta de pranz e prea frugala si cina mult mai consistenta. Ar trebui sa fie exact pe dos.
Aici gasesti topicul cu femeia la 40 de ani. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 15th May 2025 - 07:46 AM |
|