![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Aici sa le pui, sunt sigura ca te descurci. (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
|
|
|
blu_dea |
![]()
|
Musafir ![]() |
QUOTE Sper ca acum esti OK , in forta, nu de alta, dar sa-l intampini cum se cuvine pe ex. cand vine. Asa ca, trebuie sa fii mai stralucitoare decat luna de pe cer. Sylvia,sar'na de urari si incurajari...Acu-s asa si asa,se fac apoape 2 sapt,am skimbat 2 antibiotice si tot nu da inapoi raceala/gripa asta...am sa incerc sa ma invatz sa traiesc cu ea (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Cat despre ex...a venit,dar mai bine ramanea acolo!Mi-a facut numai faze una si una(tipice lui)dar ma simt bine pt ca am fost extrem de rezervata,iar el se astepta sa-i sar in bratze.A ramas cam siferat (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) QUOTE Blu, eu am citit ce-ai scris, dar mi-ai lasat impresia ca esti intr-o situatie pe care stii cum s-o infrunti. Ai spus ca ai o depresie...dar nu ai dat prea multe amanunte. Ca sa descoperim cauza si sa franam efectele, ar trebui sa-ti faci un pic de curaj si sa scrii mai multe amanunte...pentru ca scriind 2-3 randuri, nu prea putem sa deducem ce-i in sufletul tau. Nu trebuie sa-ti fie rusine de noi, c-am devenit destul de apropiate, zic eu, scriind toate pe aici si impartind deopotriva reusitele si nereusitele. roxanica,stiu ca-mi sunteti alaturi,de-asta m-am si simtit un pic "neglijata",tocmai pt ca ma simt excelent printre voi si va simt ft aproape,ca pe niste prietene. QUOTE Blu, asa-i cum a spus roxanica, trebuie sa ne dai mult mai multe detalii. Tu esti destul de des necajita si astepti de la lume sa-ti citeasca gandurile. Nu zic asta cu rautate, si eu eram la fel (ma enervam, nu eram cu depresiile si asteptam de la lumea din jur sa-si dea seama singura de la ce-mi vine) pana am invatat ca asa nu merge. kalua(si fanny),n-am nici cea mai vaga idee ce s-a intamplat...pana acum cca 3 sapt nici nu stiam ce-i aia constipatie.(mi se mai umfla abdomenul,ce-i drept,dar atat).Poate fi oare de la stres?Cineva zicea ca s-ar putea sa fie vb de "colon iritabil".Dar,asa,de-odata?Eu chiar nutresc sperantza ca e ceva trecator...Despre problema stomacala nu cred ca-ti va putea veni cineva in ajutor. Eu am citit foarte atenta ce-ai mancat cand ai scris de chestia asta si n-am putut descoperi nimic cu care sa fac o legatura. De obicei sunt fibrele care sunt prelucrate de niste bacterii din intestinul gros care ne baloneaza si ne dau senzatii neplacute de tot. Bacteriile astea nu reusesc sa prelucreze fibrele mancate in cantitate prea mare o data, se formeaza "baloane", in plus bacteriile intra si in intestinul subtire, unde nu le e locul. Soacra-mea are probleme cu balonari si arsuri pe esofag de zeci de ani de zile. Nu-ti zic cati doctori a perindat, a incercat in fel si chip cu mancarea, rezultatul zero Am sa incerc varianta sugerata de pescarush,cu 2-3 prune uscate dimineatza. kitten,esti o dulcica,iti multumesc pt sugestii.Regula cu fructele nu se aplica la cele din gem si eu consider ca mananc cum zice nenea Monti.Dimineatza meniu glucidic(wasa,gem),la pranz proteine cu legume,seara ceva frugal....Foooarte ciudat ce se intampla cu stomacul meu. QUOTE Mai blu, bag seama, tu esti rac si te-ai obisnuit cu grija altor raci (eu & roxy)...nu toata lumea e asa mamoasa ca noi, dar asta nu inseamna ca nu tin fetele la tine...ai vazut, cand sunt probleme grave, toate sarim in ajutor, nu? Fiecare isi exprima grija in felul ei...de ex kalua: nu posteaza tot timpul, chiar ii duc dorul de multe ori, dar e in continuare cu ochii pe noi ca pe butelie; isi face aparitia exact cand e ceva de spus. Capisci?! padrina,sa stii ca asa e cu "afectiunea asta virtuala" pe care o resimte racul din mine...!Stiu ca toate imi sunteti alaturi cand e vb de ceva mai grav. QUOTE Pentru blu : stiu un ceai foarte bun care te poate ajuta cand ai probleme cu digestia. E de la Favisan, ii zice Favicalm, ceai pt. fermentatii, balonari si gaze. E verificat de mine in multe ocazii, iar de curand chiar m-a rezolvat cand am facut abuz de niste cirese... danati,multumesc,am sa-l incerc!pana acum am incercat cu cel antiadipos(celebrul ceai in cutie verde)dar nici cu 2 pliculete nu s-a intamplat nimik...altadata daca il beam...nu mai eram om la cateva ore dupa |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,405 Joined: 20-December 06 Member No.: 868 ![]() |
Blu, vezi ca microbii care sunt "pe piatza" acum, sint sensibili la cefuroxim - substanta activa (sub forma Zinnat-ului, de ex.) . Atat eu, cat si fiica-mea luam asa ceva, ca si ea e bolnavioara (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) . Eu am luat inainte Amoxicilina fara nici un efect. Dar cel mai bine e sa te duci sa-ti iei un exudat faringian, ca sa stii exact la ce e sensibil microbul din gatul tau sau, ma rog, din tine....In Galati, e epidemie de infectii ale aparatului respirator si de astm bronsic, mai ales la copii, pentru asta trebuie sa-i multumim minunatului combinat siderurgic. (IMG:style_emoticons/default/mad.gif)
Zilele astea am mancat foarte multe fructe, mai ales capsuni si cirese, pentru ca astea-mi intrau mai usor pe gat . (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Ieri am avut o experienta culinara nefericita: am facut clatite din faina de naut, umplute cu ciuperci si ceapa calite in putin ulei, plus cascaval ras. Foile au iesit super naspa, nu stiu unde am gresit, dar cu siguranta n-o sa mai gatesc asa ceva prea curand... Nu mi-au placut absolut deloc. Iese de o mie de mai gustoasa mancarea de naut sau salata de boabe de naut. |
|
|
roxanica10 |
![]()
|
Musafir ![]() |
Kalua, iti multumesc mult pentru detaliile vis-a-vis de robotel; chiar voiam sa te intreb mai multe amanunte. Eu zic ca-i foarte util in bucatarie si mai facem economie de timp. Tocmai am consultat schita apartamentului si dimensiunile bucatariei mele sunt 2.84 m x 2.08 m. Eu zic ca-i mica, comparand-o cu a maica-mii, care e mai lunga. In toamna asta intra si ea in planul de renovare si dupa, o voi mobila cat mai eficient.
Parca am citit pe undeva ca pleci in vacanta: concediu placut si sa faci cat mai multe poze. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Poate la intoarcere, o sa-ti dam niste vesti bune (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) vis-a-vis de kilograme. Meniul meu de azi: D: iaurt cu fulgi de grau si secara si gem dietetic P: ciorba de perisoare, piept de pui rotisat cu salata de cruditati cu naut G: cateva migdale C: capsune Sylvia, parca si lotte zicea mai demult ca nici ei nu i-au iesit clatitele cu faina de naut. Eu nu le-am incercat pana acum. |
|
|
dr_wise |
![]()
|
Musafir ![]() |
Scriu repede ce-am mancat astzi si ma culc...
d - 1 finn crisp + cafea cu lapte p - piept pui rotisat cu salata din ceapa verde, rosie, ardei gras 19:00: o lavazza decofeinizata, pe terasa, in Mamaia 21:30: doua mere ionatane Somn usor! |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Eu pun acum mai tot timpul praf de copt la clatitele cu faina de naut. Si iaurt in loc de lapte. Ies foarte pufoase dar e complicat cu intorsul lor pentru ca-s asa de fragede.
Roxanica, si bucataria mea e cam 2,50 pe 2 m, nici loc de masa n-am in ea! (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) |
|
|
roxanica10 |
![]()
|
Musafir ![]() |
Roxanica, si bucataria mea e cam 2,50 pe 2 m, nici loc de masa n-am in ea! (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) Da, pai am o amica arhitect, care m-a ajutat si la restul casei si de-abia astept sa vad ce idei imi da. Noi avem o masa micuta, dar jumatate din spatiul ei e ocupat de cuptorul cu microunde. De mancat, mancam in sufragerie. Cand a venit soacra-mea, la nunta, ea si socra-miu au mancat in bucatarie. Probabil ca asa erau obisnuiti, dar mie mi s-a parut super strange. |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,405 Joined: 20-December 06 Member No.: 868 ![]() |
Eu pun acum mai tot timpul praf de copt la clatitele cu faina de naut. Si iaurt in loc de lapte. Ies foarte pufoase dar e complicat cu intorsul lor pentru ca-s asa de fragede. Roxanica, si bucataria mea e cam 2,50 pe 2 m, nici loc de masa n-am in ea! (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) Pai bre, spuneti-mi si mie ca faceti aluatul cu lapte....deci asta a lipsit. Chiar m-am mirat de ce nu figureaza si laptele printre ingrediente, ca doar merge cu faina de naut....Eu m-am inspirat dintr-o reteta postata de voi la topicul de retete. Asa ca ar trebui editata reteta, parerea mea, sa nu mai ia si alte fete tzeapa (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) De crescut, a crescut nitzel pentru c-am pus 1/2 de pachetel de drojdie la 100 g faina. O fi avut gustul naspa si din cauza c-am folosit drojdie in loc de praf de copt ?! Kalua si Roxi, nu stiu cum va descurcati intr-o bucatarie atat de mica....Kalua, eu chiar mi te imaginam tronand ca o adevarata "chef"-a intr-o bucatarie imensa, in care prepari concomitent cate 3-4 feluri de bunatatzuri (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Pai sa ma vezi cand mancarea (de ex.: carnea, garnitura si sosul) se apropie de sfarsit si toate trebuie sa fie gata concomitent! (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Sa fereasca Dumnezeu sa-i vina cuiva in gand sa intre pe teritoriul bucatariei atunci, fac moarte de om! (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif)
Visul meu e sa am o bucatarie imensa dar cum nu voi avea niciodata bani pentru un casoi trebuie sa ma multumesc cu ce bucatarie gasesc in apartamentul inchiriat. Despre care reteta vorbesti, sylvia? Ca eu n-am gasit nimic la retete. (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,851 Joined: 16-March 07 From: Bucuresti Member No.: 1,359 ![]() |
neata,
meniul meu de ieri: MD: 2 felii paine de naut cu br de vaci amestecata cu ulei, sare, marar si ceapa verde. asta e almette-ul meu cu vedrdeata. iese mult mai bun si nu are niciun conservant (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) P: musaca de dovlecei cu soia C: mancarica de naut cu kaizer ( am dat-o gata, in sfarsit (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ) mai pe seara: cirese clatitele de naut nici mie nu mi-au iesit din prima, am si postat aici, iar Sylvia a zis sa pun doar lapte, fara apa. le-am facut si au iesit, dar mie nu mi-au placut la gust (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) in schimb, al meu sot a fost f incantat (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) eh, eu oricum nu ma dau in vant dupa clatite, asa ca nu e nicio pierdere. sa nu uit, pt cele care se confrunta cu constipatia: jumatate sau 1 lamaie stoarsa cu 1 pahar de apa pe stomacul gol, imediat dupa trezire, te trimite la toaleta instantaneu. vestea buna e ca parca am slabit 1 kg. vestea proasta e ca o fi din cauza ca m-am reapucat de fumat si de-aia nu mai rontai (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) nu va luati de mine, stiu ca nu e sanatos, dar am intrat in criza ca se apropie nunta si nu am mai slabit deloc. iar rochiar nu mai poate sa astepte (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) o zi faina tuturor |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 15th May 2025 - 01:21 AM |
|