![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Post
#4141
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 610 Joined: 8-August 06 From: Iasi, Romania Member No.: 469 ![]() |
Am pregatit, ptr prima data de cind tin Monti,compozitia de farinata ptr maine.Din experienta voastra, cu ce iese beton in combinatie?
Nimfe, si eu sint in situatia ta.De ex Irinica s-a apucat dupa mine de regim si avem acelasi 9 kg date jos si probabil curind ma va intrece.Dar Doamne-ajuta, am sperante de numa-numa, fiecare organism cu metabolismu lui.Scad in dimensiuni si asta e minunat.Astazi am incercat sa imbrac o fusta cumparata toamna trecuta, e drept era usor largutza atunci, dar azi o puteam scoate pe fund cu fermoarul inchis.Chiar acum, lucrind la bucatarie ma oglindesc in fatza cuptorului (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) si sint tare multumita de imaginea mea (IMG:style_emoticons/default/dance.gif) Mi se pare ca sint tare 'slabiuta' desi, oricine altcineva ar spune :ce-i cu balenutza asta, se crede sexi?Raspuns:ei bine, da! Sint multumita de fiecare etapa, imi privesc cu drag picioarele cind ma dau jos din pat si recunosc ca lucrurile se schimba.Incet, dar sigur.So, inainte cu elan pina la victoria finala si (IMG:style_emoticons/default/iloveelady.gif) Clar Kalua are un loc in rai ptr cit bine face! (IMG:style_emoticons/default/friends3.gif) Pup tuturor! |
|
|
dr_wise |
![]()
Post
#4142
|
Musafir ![]() |
Da mai irinuco, asa se fac! Hai sa-ti povestesc cu amanuntul, precum nimphe, o luam de la '48 incoace...deci, icrele de stiuca sunt cele mai bune, fiindca au bobul mare si un gust mult mai placut decat restul...costa in jur de 150- 185ron/kg, dar daca cumperi maxim 100grame (eu cumpar de obicei cam de 10ron - 11ron) iti iese o cutie de smantana, d-aia de 1kg, plina!
Cum procedezi, in general, cu toate icrele: le scoti din frigider si le lasi sa ajunga la temp camerei, deci nu se bat cu mixerul imediat, atunci cand sunt reci. Cand incepi sa le mixezi, le bati bine simple, cca 1-2minute, fara nimic altceva in adaos, pana cand incep sa se sparga bobitele de icre si se albesc. Atunci poti incepe sa adaugi putin cate putin ulei...si mixezi intruna, mai pui putin ulei, mai mixezi, nu te opresti. Cand amestecul devine destul de gros, ai grija sa-i adaugi putina zeama de lamaie si un strop de apa minerala carbogazoasa, ca sa se mai inmoaie si sa devina afanate/pufoase. Sare nu tb sa pui, in general, fiindca icrele se pastreaza la magazin in saramura, ca sa nu se deprecieze. Chiar e indicat, daca-s prea sarate, sa pui apa minerala si sa le adaugi ulei pana cand se desareaza suficient. Asta-i toata povestea. La sfarsit adaugi ceapa tocata marunt, cca 1/2 ceapa potrivita pt o galetusa de icre. E greu? Stii ce bune ies? N-o sa mai cumperi porcarii d-alea gata facute niciodata! Sunt bune si icrele de crap, dar nu sunt la fel de gustoase ca cele de stiuca. In compensatie, carnea de crap e minunata, dar icrele sunt asa si asa, in schimb, carnea de stiuca e fara nici un Dzeu, dar icrele sunt bestial de bune! Pofta buna! Sa va povestesc destrabalarea mea din seara asta, dar sa nu-i spuneti lui kalua, ca ma spanzura de limba: migdale/50g mancate la botu' calului, in statia de la Carrefour, sosit acasa, mancat un copan de pui cu fasole verde pastai(mancarica facuta de mama, bestial de buna), apoi niste resturi de salata cu ton, vreo 2-3 linguri, apoi telemea de oaie, cat sa insoteasca 2 rosii prunisoare(d-alea tuguiate), un capia si 1/2 ceapa vanata. Desert cioco 85% cacao, vreo 4 cubulete. Daca mai ies din faza de platou vreodata, in conditiile de mai sus, merg si aprind lumanari pt Mr.MM la biserica. Asa sa-mi ajute Dzeu!!! Noapte buna! |
|
|
kalua |
![]()
Post
#4143
|
Musafir ![]() |
Dr_wise, dar ce apetit de om sanatos ai avut tu in seara asta! (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) (stau la cotitura si-astept sa scrieti (IMG:style_emoticons/default/pistolar.gif) )
Si te mai plangi ca nu se duc la vale kilele! (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) Mai mult nu vreau sa spun. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
dr_wise |
![]()
Post
#4144
|
Musafir ![]() |
|
|
|
![]()
Post
#4145
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,851 Joined: 16-March 07 From: Bucuresti Member No.: 1,359 ![]() |
Am pregatit, ptr prima data de cind tin Monti,compozitia de farinata ptr maine.Din experienta voastra, cu ce iese beton in combinatie? Nimfe, si eu sint in situatia ta.De ex Irinica s-a apucat dupa mine de regim si avem acelasi 9 kg date jos si probabil curind ma va intrece.Dar Doamne-ajuta, am sperante de numa-numa, fiecare organism cu metabolismu lui.Scad in dimensiuni si asta e minunat.Astazi am incercat sa imbrac o fusta cumparata toamna trecuta, e drept era usor largutza atunci, dar azi o puteam scoate pe fund cu fermoarul inchis.Chiar acum, lucrind la bucatarie ma oglindesc in fatza cuptorului (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) si sint tare multumita de imaginea mea (IMG:style_emoticons/default/dance.gif) Mi se pare ca sint tare 'slabiuta' desi, oricine altcineva ar spune :ce-i cu balenutza asta, se crede sexi?Raspuns:ei bine, da! Sint multumita de fiecare etapa, imi privesc cu drag picioarele cind ma dau jos din pat si recunosc ca lucrurile se schimba.Incet, dar sigur.So, inainte cu elan pina la victoria finala si (IMG:style_emoticons/default/iloveelady.gif) Clar Kalua are un loc in rai ptr cit bine face! (IMG:style_emoticons/default/friends3.gif) Pup tuturor! Stoina, iese buna in combinatii cu mancaruri tip creme: salata de icre, de vinete, fasole batuta sau icre de fasole, smantana...Eu nu o mananc cu unt, branza sau alte de-astea tari, ca m-am obishnuit fara paine. Te felicit si pe tine pt kgs pierdute, tine-o tot asa! (IMG:style_emoticons/default/estiok.gif) Abia astept sa ma laud si eu pe aici (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dar pana atunci, cale lunga (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) Si multa vointa!!! Da, Kalua merita pomenita zi de zi, cu multumirile de rigoare! (IMG:style_emoticons/default/aplauze.gif) Da mai irinuco, asa se fac! Hai sa-ti povestesc cu amanuntul, precum nimphe, o luam de la '48 incoace...deci, icrele de stiuca sunt cele mai bune, fiindca au bobul mare si un gust mult mai placut decat restul...costa in jur de 150- 185ron/kg, dar daca cumperi maxim 100grame (eu cumpar de obicei cam de 10ron - 11ron) iti iese o cutie de smantana, d-aia de 1kg, plina! Cum procedezi, in general, cu toate icrele: le scoti din frigider si le lasi sa ajunga la temp camerei, deci nu se bat cu mixerul imediat, atunci cand sunt reci. Cand incepi sa le mixezi, le bati bine simple, cca 1-2minute, fara nimic altceva in adaos, pana cand incep sa se sparga bobitele de icre si se albesc. Atunci poti incepe sa adaugi putin cate putin ulei...si mixezi intruna, mai pui putin ulei, mai mixezi, nu te opresti. Cand amestecul devine destul de gros, ai grija sa-i adaugi putina zeama de lamaie si un strop de apa minerala carbogazoasa, ca sa se mai inmoaie si sa devina afanate/pufoase. Sare nu tb sa pui, in general, fiindca icrele se pastreaza la magazin in saramura, ca sa nu se deprecieze. Chiar e indicat, daca-s prea sarate, sa pui apa minerala si sa le adaugi ulei pana cand se desareaza suficient. Asta-i toata povestea. La sfarsit adaugi ceapa tocata marunt, cca 1/2 ceapa potrivita pt o galetusa de icre. Dr-Wise, da, sunt perfect de acord cu modul in care ai explicat procesul de rpegatirle al icrelor, mult mai detaliat decat mine, mama detaliilor (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif) Atata doar ca eu nu pun ceapa direct in icre, ca s anu se strice gustul. Si unoeri, daca manac dimineata, inainte de serv, nu vreau sa miros a ceapa (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) Asa ca e la alegerea fiecaruia daca pune sau nu ceapa. Nici in vinete nu pun. Dom'le, am o pofta teribila de...fasole facaluita!!! Aveti idee daca fulgii de fasole din comert sunt conformi? Ca mi-e lene sa fierb fasole, sa o mixez etc... Meniul meu pe azi: MD: branza de vaci cu smantana, 1 cabanos, 1 felie de farina P: varza cu carne C: la Tulcea, nu stiu ce...probabil icre cu farinata si ceapa... Va pup, sa aveti un we de zile mari!! |
|
|
kalua |
![]()
Post
#4146
|
Musafir ![]() |
Nu stiu cat sunt de buni fulgii de fasole din punct de vedere montignac, te-as sfatui totusi sa-i ocolesti.
Ca sa nu mai vorbim din punct de vedere gastronomic. (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) Doar tu esti mare gospodina, ce-i asa mare lucru cu fiertul fasolei, doar nu trebuie sa stai langa ea s-o pazesti. |
|
|
![]()
Post
#4147
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 610 Joined: 8-August 06 From: Iasi, Romania Member No.: 469 ![]() |
Fetele, iubitele,
Tre sa spun, tre sa spun: inca un kg in minus, deci 10 pina acum.Yupieeeeeeeeeeeeeeeeee (IMG:style_emoticons/default/dance.gif) (IMG:style_emoticons/default/dance.gif) (IMG:style_emoticons/default/dance.gif) (IMG:style_emoticons/default/iloveelady.gif) D: painica filozofala(am combinat faina integrala de griu cu cea de ovaz si secara si-a iesit o bulca moale si pufoasa, de vis-va recomand amestecu!)+ swaiter +rosie+cafea decof, cu lapte0,1% Puuup! |
|
|
![]()
Post
#4148
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,851 Joined: 16-March 07 From: Bucuresti Member No.: 1,359 ![]() |
Nu stiu cat sunt de buni fulgii de fasole din punct de vedere montignac, te-as sfatui totusi sa-i ocolesti. Ca sa nu mai vorbim din punct de vedere gastronomic. (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) Doar tu esti mare gospodina, ce-i asa mare lucru cu fiertul fasolei, doar nu trebuie sa stai langa ea s-o pazesti. Ca bine zici, Kalua (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) O sa vad... M-ai atins la ambitz cand ai zis ca-s mare gospodina (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) Stoina, felicitari!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (IMG:style_emoticons/default/sexylady.gif) |
|
|
roxanica10 |
![]()
Post
#4149
|
Musafir ![]() |
Mai dragutelor, stiti ca va citesc cu drag, nu?! Am avut ieri o zi maraton si n-am apucat sa scriu meniul:
D: un mar, dupa iaurt cu fulgi P: ciorba de porc, copan la cuptor (era facut cu sos de rosii, morcovi si telina, dar cum stiu ca IG-ul ultimelor doua creste atunci cand sunt gatite, am preferat sa le ocolesc) cu salata de sezon Fac astia la cantina niste mancaruri f bune si variate. Fetelor, chiar sunt o norocoasa din punctul asta de vedere. Probabil ca din cauza asta nu petrec atat de mult timp in bucatarie, precum Nimphe. (IMG:style_emoticons/default/friends3.gif) C: un mar, o portocala, un grapefruit si cateva migdale Nimphe si Dr_wise va multumesc pentru lectia cu icrele. Sa stiti ca nici eu nu m-am incumetat sa fac asa ceva pana acum...asa ca m-ati scutit de un telefon catre mami. Sotului meu ii plac icrele si poate-i fac o bucurie in weekend. Irinica si Stoinici e un sentiment placut sa vezi ca iti atarna hainele pe tine. Eu am schimbat vreo 7 perechi de pantaloni de cand cu Monti (stie Kalua ca-s o pasionata a pantalonilor (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) . Fetelor, mai am o saptamana si plec la socrii mei intr-o vacanta de 3 saptamani pe care o astept cu mare nerabdare. Am inceput sa ma gandesc la bagaje, la chestii pe care o sa le cumpar pe acolo. Unde-or fi fetele noi? Issa, Robertina? Va pup! |
|
|
kalua |
![]()
Post
#4150
|
Musafir ![]() |
roxanico, nu stiu ce-ti fac daca-ti cumperi mai mult decat un pantalon din America! (IMG:style_emoticons/default/mad.gif) (IMG:style_emoticons/default/bataita.gif)
Ce vrei sa-ti iei de pe-acolo? |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 5th May 2025 - 05:26 PM |
|