![]() |
![]() ![]() |
![]() |
pescarush |
![]()
|
Musafir ![]() |
fleur, nu sunt confomre. (IMG:style_emoticons/default/angry.gif) deci, sotul tau le mananca singur.
|
|
|
dr_wise |
![]()
|
Musafir ![]() |
Sfecla rosie si porumbul sunt otravaaaa! Nu te atingi de ele, au IG mare!
In privinta cascavalului e f usor: scrie pe eticheta daca-i obtinut ptin oparire sau din lapte pasteurizat. |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 610 Joined: 8-August 06 From: Iasi, Romania Member No.: 469 ![]() |
Salutare sugubatelor, mai da ce de vorbarie ,fara mine, fara mine??? (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Iaca tzup si eu!
Iute-am cautat in frigider sa verific cascavalu meu si iata: cascaval Tundia, traditional-lucrat manual, produs prin oparirea casului obtinut din lapte crud de vaca. (IMG:style_emoticons/default/yeah.gif) Se exista in cele 2 variante: simplu si afumat. E o descoperire de citeva zile, eu 'misun' dupa produse cit mai naturale... Astazi D: un mar P: piept de pui la gratar cu salata mixta cu brinza feta, cafea cu spuma de lapte, ceai verde C: o pulpa cu ardei copti. Fug la retetar sa-mi fac propiectul de lucru pe weekend ,sa pot merge la cumparaturi ptr materia prima.Pup. Rectific,numele cascavalului e Tudia, Nu Tundia.Scuze! |
|
|
dr_wise |
![]()
|
Musafir ![]() |
Shi di shine-i facut, ma rog?! Ca mi-s tari curioasi!
Meniul de today: d - un mar...pauza 20min...2 painici filosofale cu icre de crap si rosie, ceai cu scortisoara, black coffee 12:00: un mar ionatan p - piept pui gratar, ardei capia copti s - cam mult, da' conform: o bucatica de racitura din carne slaba cu mustar Dijon frantuzesc, apoi un ou ochi pe pat de telemea si cas, un copanel de pui, piure de urzici Acum apa la greu, ca fuse sarata telemeaua... Stoina dear, ai dreptate, trebe sa-mi fac si eu lista pt maine...parca as trage un "secretul cuptorului"...l-a facut careva? impresii? Va pup de noapte buna! |
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 135 Joined: 18-September 07 Member No.: 2,247 ![]() |
o,da,secretul cuptorului il facusi io,ca am vazut ca stoina-l repeta des.e delicios,parol!
cascavalul "tundia"nu l-am vazut pe la noi.din pacate putine sunt pe la mine.se vorbeste ca se va construi un hipermarket Real,dar cine stie cind...nici ciocolata 85%cacao nu am mai gasit demult! (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) ieri am inceput totul cu bine,insa seara mi-am dat in cap-dupa cina am mincat o bomboana de caramel cu ciocolata de la fiul meu. |
|
|
dr_wise |
![]()
|
Musafir ![]() |
Dona, eu am rezistat eroic aseara la atacul bomboanelor! A venit sotul meu de la Londra cu specialitati englezesti de ciocolata, parca Thorntons - The Art of The Chocolatier si Cadbury se numesc...haoleuuu! miroseau bine, aratau bine, ce mai...nu va pun poze cu ele pt ca va termin psihic! Iar fiu-meu a gustat exact bomboana care-mi facea cu ochiul, din martipan cu o migdala intreaba lipita deasupra...si facea mmmmm....mmmmm....il dezmostenesc!!!
Am baut apa la greu, la un moment dat am avut oarece elan sa ma reped in cioco 85% dar am zis NU, e pacat de abstinenta de sapt asta. M-am hotarat, plec la praduit dupa ingrediente pt "secretul cuptorului". Va pup cu drag! |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 610 Joined: 8-August 06 From: Iasi, Romania Member No.: 469 ![]() |
Dotoressa, secretul cuptorului e delicios, vei vedea!
Cascavalul Tudia e fabricat de SC Tudia SRL,comuna Gramesti, jud. Suceava. Aseara am fost la Carrefour. Trebuie sa ma spovidesc total! 1. Am vazut cascaval afumat din lapte oparit, deci vestea buna este ca mai multe firme presteaza metoda.N-am cumparat si n-am studiat cit as fi vrut ptr ca era trecut de ora inchiderii,nu mai era picior de omuletz pe-acolo si ne tot soma cu ora inchiderii. Dar, am cumparat: inghetata made in Italia conforma,brinzeturi frantzuzesti, vinuri autohtone si spaniolesti,alune de padure de la firma Elmas(produsele lor sint impecabile), jambon frantzuzasc(ingrediente:carne,sare) si multe alte cicastusuri.De ce v-am impuiat capul cu lista mea de cumparaturi? Ptr ca asta am papat eu aseara (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) adica: jambon cu tot felu de brinzeturi in combinatie cu vinutz rosu sec (o minune) si desert inghetata cu alune. Stiu ca asta merit (IMG:style_emoticons/default/bataita.gif) da am facut-o lata si asta e! Imi asum consecintele ptr ca a fost mirific (IMG:style_emoticons/default/afro.gif) So, azi de dim, cumintica foc am papat: mere rase cu fulgi de ovaz si scortisoara, cafea cu lapte 0,1%, ceai. Doctoreaso, tin aproape, mi-am cumparat si eu icre de crap! (nu te las, nu te las, nu te las (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif) ) In Iasi e o zi rece, dar luminoasa.Sa avem un weekend tihnit, cu dragoste si desfatari (IMG:style_emoticons/default/glare.gif) |
|
|
dr_wise |
![]()
|
Musafir ![]() |
Frumoaselor, acu ma mai linisti, dupa o zi de alergaturi si bucatarit!
Sa va povestesc: gasi cascaval Tudia, mi-a sarit eticheta in ochi immediately si hatz, pe el! Da' sa stiti ca sunt o multime de oferte la cascavalul din lapte oparit, sau cum o fi denumirea corecta... (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) am mai luat una alta pt "secretul cuptorului" si cum am aterizat acasa, da-i si da-i...mai fratilor, e de munca la secretul asta!!!! Toata dupa amiaza am trebaluit la el si nici macar nu-l gustai, ca imediat ce l-am scos de la cuptor, am taiat-o la cosmetica, la desblanit! Fiu-meu mi-a spus c-a iesit excelent, desi avea si dovlecel si el a ramas marcat pe viata de la o alta incercare de-a mea, cu dovlecel si branza...a spus ca nu-i mai trebe dovlecel soon... Meniul il afisez deseara, cand ma intorc de la plimbarici. Stoina, baga baga tare la preparat icrele!!! Succes! Ciao! |
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 135 Joined: 18-September 07 Member No.: 2,247 ![]() |
bravo dr.wise pentru rezistenta in fata bomboanelor.esti o stinca. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) de obicei rezist si eu,dar nu mai vazusem nici macar cioco neagra cam demult!este prima abatere grava pe care o fac de cind tin MM,din iulie.
nici icre nu am gasit,mi-ti facut pofta! meniul de astazi: mic dejun-paine cu tarite +iaurt degresat prinz-salata de rosii cu brinza de oaie,piept de pui afumat.+cioco 85%(in sfirsit am gasit!!am luat la cutreierat orasul) cina-??cred ca o salata de ton cu ceapa si praz. |
|
|
dr_wise |
![]()
|
Musafir ![]() |
Jaaaa, Maica Tereza ma cheama! deocamdata....
Meniul s-a definitivat: d - portocala, iaurt Milli cu fulgi ovaz, cafea black 13:30: un mar ionatan 15:00: racitura din carne slaba de porc cu mustar Dijon, o bucata de piept de pui prajit, pregatit pt "secret", in combinatie cu o felie de cotlet de porc, ardei gras, ceapa 19:15: secretul cuptorului...in sfarsit! bun domle, dar am muncit la el, nu stiu daca o sa ma taie elanul prea curand pt urmatorul...adica o bucata de cotlet "secretit", salata de varza rosie cu ulei masline si otet mere, un deget de vin rosu sec....desert 2 cuburi cioco 85% cacao Acum zac precum o anaconda satula....si vegetez.... |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 15th May 2025 - 03:03 PM |
|