IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

685 Pages V  « < 545 546 547 548 549 > »   
Closed TopicStart new topic
> Ce mancam azi - Montignac?, Idei pentru meniuri Monti
Matra
post Dec 18 2007, 03:35 PM
Post #5461

Contaminat
*

Group: Contaminat
Member No.: 2,774

Buna fetelor,

Vreau sa ma laud si eu cu doua incercari culinare care mie mi-au placut. Nu sunt sigura daca se incadreaza intocmai in limitele Monti dar astept sfatul vostru.

Prima este dovlecei cu gorgonzola, ideea mi-a venit cand am vazut ceva asa reclama pe cutia unui vas termoizolant.
2 dovlecei mai grasuti se curata de coaja dupa care de taie in doua bucati.
Fiecare bucata la randul ei se taie de-a lungul in doua, rezultand astfel patru bucati de dovlecei.
Acestea se curata de semintele din mijloc. Se pun intr-un vas ceramic in care anterior s-a turnat o conserva de rosii, de 400gr. tocate sa se simta bucata de rosie.
Dovleceii se umplu in mijlloc cu branza gorgonzola, albastruie. Se acopera cu o folie de aluminiu si se baga la cuptor pentru 20 - 30 de minute.
Se verfica din cand in cand cu un cutit daca dovlecei s-au facut, cutitul trebuie sa intre usor in ei. Cand sunt aproape gata se scoate folia, se presara parmezan pe branza deja topita si se mai lasa la cuptor 10 -15 minute.
Eu sunt innebunita dupa ei mai ales ca se face repede . Sper sa va placa si voua (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Al doilea experiment s-a nascut de la o vanata care soma in frigider de 2 saptamani si careia nu ii mai gaseam intrebuintare.
Am curatat vanat, am taiat-o in rondele pe care le-am prajit in putin ulei pana s-au inmuiat un pic
Dupa aceea am tapetat o forma de ceramica pe fund cu o parte din feliile de vanata, pestea acestea am pus mai multe feli de cascaval afumat si cateva rosii mici taiate feliute. In plus condimente sare, piper dupa gust. Am acoperit intregul amestec cu restul de felii de vanata peste care am pus gorgonzola. Am turnat un pic de apa sa nu se lipeasca, desi vinete au eliminat si ele apa destula.
Le-am bagat la cuptor 20 de minute acoperite cu folie de aluminum.
Cand au fost aproape gata am scos folia, presarat parmezan pe ele si le-am mai lasat in cuptor 10 minute.

Astea sunt inventiile mele de peste weekend.

Go to the top of the page

+Quote Post
dr_wise
post Dec 18 2007, 04:21 PM
Post #5462

Musafir

(IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) not bad...da' sa-si spuna kalua parerea...mie-mi place cum suna!
Chiar mi-as pierde virginitatea la branza asta gorgonzola... ce gust are, la fel ca branza brie?

+Quote Post
Nimphetamin
post Dec 18 2007, 04:30 PM
Post #5463

Membru de Onoare

Group: Membru de Onoare
From: Bucuresti
Member No.: 1,359

Deja imi ploo in gura, eu fiind mare mancatoare de dovlecei si vinete.
Cred ca sunt conforme, nu vad de ce nu ar fi (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)
Gorgonzola e ca barnza cu mucegai. Eu nu stiu cum e brie, dar gorgonzola e nemaipomenita.

+Quote Post
dr_wise
post Dec 18 2007, 04:38 PM
Post #5464

Musafir

Domle, pana la urma care-i avantajul in cazul consumului de branza cu mucegai nobil?!!! E ca un fel de penicilina natur?

This post has been edited by dr_wise: Dec 18 2007, 04:38 PM

+Quote Post
kalua
post Dec 18 2007, 05:05 PM
Post #5465

Musafir

Brie e cumintica, gorgonzola are personalitate. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

Mancarurile sunt conforme.

+Quote Post
Nimphetamin
post Dec 18 2007, 05:08 PM
Post #5466

Membru de Onoare

Group: Membru de Onoare
From: Bucuresti
Member No.: 1,359

Nush ce propiretenati are, dar stiu ca flateaza papilele gustative ceva de speriat! (IMG:style_emoticons/default/blush.gif)

+Quote Post
lotte
post Dec 18 2007, 07:29 PM
Post #5467

Incurabil

Group: Obsedat
From: Ro Mania
Member No.: 324

Buna fetelor,

Azi am avut o zi tare frumoasa, am impartit cadouri pentru colegi iar maine urmeaza sa dau cadouri colaboratorilor.
Am primit multe cadouri de Craciun, doua hanorace, un ceas, sampanie, dulciuri, pixuri, o bricheta, un set complet pentru bauturi,calendare, si cel mai frumos cadou, un parfum Givenchy, "Very irresistible" (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)
Mai am vreo trei zile de foc la munca, dupa care abia astept sa ma relaxez.
Am mancat foarte putin in ultimele zile, pentru ca nu am avut timp, mai mult iarba si branza.
Tot la 52.600Kg am ramas.

Sambata am avut petrecerea de Craciun in club, ne-am simtit tare bine, desi imi planuisem sa stau pana la 1, am ajuns la 4.30 acasa.
Mai am de cumparat vreo patru cadouri si ma linistesc.

Va pup!

+Quote Post
irinica
post Dec 18 2007, 07:47 PM
Post #5468

Obsedat

Group: Obsedat
From: iasi, romania
Member No.: 1,930

Buna dragelor!

Eu sunt prinsa pana peste cap de servici, serbarile copiilor, costume, curatenie, ...si toate cele specifice perioadei dar, daca nu am timp de scris inteleg ca imi sunteti prietene si tot ma gandesc la voi cand bag ceva in gura.

Roxi , am plecat de la 95 kg ( spre aducere aminte) si nu ma las.

N-am luat cadouri si asta ma necajeste si ma streseaza cel mai mult. Copiii mei sunt inca mici sa pot aplica metoda Doctoresei, asa ca imi bat capul si o sa storc ceva ...vreo idee.

Pe mine ma inebuneste gorgonzola, e cea mai minunata branza din cate am mancat! Trebuie savurata !

Meniul de ieri: ora: 10: 2 mere
ora 12 cafea fara cofeina , 2 morcovi
ora 17: salata ( morcov, varza, fasole boabe, ulei masline) si vinete in ulei
ora 21: o lingurita de dulceata de pere ( conforma dar...prea tarziu)

Azi: ora 9: ceai cu fulgi de ovaz si o lingurita de dulceata ( sa nu ma puce pe seara pofta de dulce!

ora 16: 2 mere....mai tarziu: salata ( varza, boabe fasole, ulei masline, masline)

Am facut carnati dupa o carte de bucate si au iesit super fain ( eu nu i-am gustat dar au zis copiii ca sunt super), nu stiu de ce tot cauta Stoina reteta ca e foarte simplu. Am pus la bait: muschiuleti, ceafa si cotlete de porc si ii dau tatalui meu la afumat si pot veni sarbatorile ca eu am ce manca. Se mira ia mei ( tata mai ales) ca m-am facut mai gospodina decat in alti ani, dar ei nu stiu ca de fapt voi si nenea Montignac m-ati facut gospodina. Stati sa vedeti ce o sa ii dau pe spate cu sarmalele mele cu linte in loc de orez! Nu vreau sa fac deloc sarmale cu orez, sa nu am nici o tentatie asa ca... o sa le spun ca eo reteta...vad eu ce natie de reteta (IMG:style_emoticons/default/iloveelady.gif) !

Maine am serbare la Maria si la Alexandru. La Alex nu-i bai dar la Maria ..mare bal mare. Nu va mai povestesc de cadouri pt. educatoare, ingrijitoare, ditiginte si profesori ca... stiti si voi cum este ( ma doare rau de tot capul!).

Va pup dragelor!

+Quote Post
dr_wise
post Dec 18 2007, 11:09 PM
Post #5469

Musafir

Gata!
Mi-am pierdut virginitatea si la gorgonzola! Imi placu, dar cred ca era si mai buna udata de niste vin rosu...anyway, anu' asta fuse unul plin de "maturizari", adicatelea am aflat ce-nseamna nautul, orez basmati, branzeturile cu mucegai, Nero d'Avola, rosiile cherry, avocado. E bineee!
Meniul de astazi:
d - finn crisp cu gem visine, iaurt, cafea cu lapte
ceai fructe padure
ceai verde
p - ciorba de vacuta cu smantana, ficatei pui la cuptor, salata de varza murata
ceai menta
s - o conserva de ton in ulei, ceapa rosie, ardei capia, gorgonzola, cioco 85%
- at -lotte: sincer, te invidiez! cred ca ai un colectiv tare simpatic la office, spre deosebire de mine...la noi nu se organizeaza petrecere de Craciun si cred ca, daca s-ar organiza, nu m-as simti deloc bine cu barbatii din firma mea, sunt meschini, misogini, plini de ei, ce mai, mi-e lehamite! Tot elanul si optimismul meu se duc pe apa sambetei cand ma gandesc la ei! In firma mea nu exista respect pt angajati si, mai rau, nu exista respect pt femei. Hmm, nici nu vreau sa ma mai gandesc, fiindca mi se face rau!
- at -irinica: nu stiu ce varsta au baietii tai, in schimb o prietena care are un baiat de 9 ani m-a invitat pe 27.12 la ea, sa sarbatorim Craciunul si m-am tot gandit ce sa-i iau cadou fiului ei...am vazut "Harry Potter", cartile si jocurile, am vazut si puzzle-uri interesante cu cel putin 1000 piese, cred ca sunt variante destul de tentante.

+Quote Post
kalua
post Dec 18 2007, 11:39 PM
Post #5470

Musafir

Doctoreaso, te-a invatat Matra la prostii si tu tare receptiva ai fost! (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Hai sa-ti fie de bine gorgontaleala! Mie-mi place si aia intretaiata cu straturi de mascarpone, o nebunie si aia!
Cu cadoul pentru baietu' de 9 ani: pai tu stii ce fel de copchil e ala, daca citeste (si nu are toata colectia HP), daca sta numai la comp sau ar mai face si-un puzzle, daca parintii s-ar pune sa joace cu el un joc i-ai putea lua asa ceva (gen Monopoly).

Eu am facut in seara asta o iahnie-piure de naut bestiala.

+Quote Post

685 Pages V  « < 545 546 547 548 549 > » 
Closed TopicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 6th August 2025 - 03:21 AM