![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Doctoreaso, crevetii intregi ori ii cureti inainte de-ai face (a nu se uita matul - dunga neagra din interiorul lor, se scoate printr-o taietura a spatelui), ori ii prepari asa (eu tot prajiti ii fac) si-i cureti la masa. Noi ii curatam de obicei inainte de a-i prepara.
stoina, noi nu mancam des raci, dar cand o facem, ii preparam de obicei cu un sos si-i mancam cu paste (sau glass noodles). Am pus o reteta aici. Acolo unde sta Emilia, in nordul Germaniei, sunt cu totul altfel de magazine decat aici, in sud. Arko nu exista la noi, noi avem alte pralinerii si cofetarii de lux. |
|
|
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 283 Joined: 16-January 08 From: Piatra Neamt Member No.: 3,047 ![]() |
Meniul de azi:
MD painica si branza de vaci cu iaurt ,ardei gras si pate hame; cafea cu lapte 0,1% P piept de pui cu susan,ciuperci marinate si castraveti murati C ton cu sos de rosii,ardei gras+castravete. Roxanica am scos momentan semintele din meniu. (IMG:style_emoticons/default/thanks.gif) |
|
|
dr_wise |
![]()
|
Musafir ![]() |
Mneeeeee, prea complicat!
Lasa, mai bine servesc creveti la rest, dupa care atac problema acasa... Hai sa va intreb ceva: chiftelutele cu susan sunt conforme? Am avut pofta de asa ceva azi la pranz, n-am mai facut chiftelute de la Craciun, dar pe astea le-am tavalit in susan, in loc de faina de soia. Cum e? Rau? Ieri seara m-a lovit vrednicia, am preparat icre de crap, mousse au chocolate (din 2 cioco Lindt 99% cacao - nu se puteau consuma ca atare, sunt vitriol curat!!!, ramasite de Lindt 85% cacao si 2 cioco Heidi 65% cacao cu portocala...a iesit ceva intre 75 si 85% cacao...parerea mea...buna, cu gust de portocala), plus am pregatit carnea tocata cu mirodenii pt astazi. Meniul de astazi: d - 2 mere rase cu scortisoara si fulgi ovaz, cafea cu lapte aerobic 2 ore + 1L apa p - chiftelute cu susan, salata babanoaie de cruditati, 1 pahar vin rosu, mousse au chocolate acum: 1 portocala ceai verde + apa s - ??? cred ca fructe Maine am de gand sa prepar o plachie de crap pt pranz, cu vin alb sec. Ihaaaaaaa! (IMG:style_emoticons/default/pistolar.gif) Ce mai, sportul asta ma incarca de energii nebanuite, in loc sa mi le consume! Stoinici, eu stau in Tomis Nord, pe Bdul Lapusneanu (langa Parcul Tabacariei), cel care uneste Gara cu Satul de Vacanta. Cel mai apropiat rest libanez este in intersectia de la Dacia, vis a vis de City Flower. Sincer, n-am atacat problema niciodata, dar la prima sosire a Roxanicai in Cta, ne pierdem virginitatea la mancaruri libaneze acolo. Sper sa fie o experienta placuta... |
|
|
roxanica10 |
![]()
|
Musafir ![]() |
Hai ca se vede treaba, cam stat cam toate prin bucatarie azi. Si eu fusei vrednicuta azi.
Doftoreaso, de-abia astept sa incercam libanezul din C-ta. Am auzit de unul bun si aici in Bucuresti. Se numeste Four Seasons. Poate vii tu aici si mergem 'a la four'. Stoinici, mersi de recomandare (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Nu stiu de ce asociez eu Marriot cu multi bani si parca resping din start ideea. Prefer restaurantele cu un raport bun calitate/pret. Apropo de susan, eu stiam ca nu-i de faza 1. Kalua, corecteaza-ma daca gresesc. Meniul meu de azi: D: orez basmati cu lapte 0,1%, fructoza, pastaie de vanilie si scortisoara G: alune P: (care a fost pe la orele 19): chiftelute de vita; spaghete integrale cu sos de rosii, pulpe de pui si ciuperci; la ambele am mancat salata verde, cu rosii, ceapa si castraveti; desert 100 ml de vin Nero d'Avola (dea lu' doftoreasa (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ). Pastele sunt de faza II, dupa mine. In sensul c-am pus si ulei. E pentru prima data cand mananc paste integrale si-s f multumita. Am zis ca de-acum numai d-astea cumpar, adica si lui Mr. roxanica, tot d-astea-i prepar. Trebuie sa manance si el sanatos. Nu ma deranjeaza culoarea lor. C: daca mi s-o mai face foame, ca vreau sa stau mai tarziu kiwi si pomelo Pesca, sper ca te vei relaxa in acest weekend! Nu-ti mai face griji din orice, ca parca trece viata altfel. Va pup si un weekend placut in continuare! |
|
|
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 159 Joined: 8-June 07 Member No.: 1,761 ![]() |
scuze ca ma bag peste voi, roxanica la marriott este un deliciu sa mananci la libanez, preturile sunt ok in raport cu calitatea. bucatarii sunt libanezi si stiu f bine ce fac. Un alt restaurant libanez bun, dar mai scump ca la marriott este piccolo mondo din 1 mai, la fel mancare excelenta.
|
|
|
dr_wise |
![]()
|
Musafir ![]() |
Ei, in cazul asta trebe sa punem de-o intalnire MM la "Libanezu' vesel" de la Marriot asap. Ce spuneti fetelor?
|
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 610 Joined: 8-August 06 From: Iasi, Romania Member No.: 469 ![]() |
Clara, asa este.Eu pretuiesc mult recomandarile vis de vis de crisme, e mare lucru sa mergi la sigur, fara experiente neplacute.
Eu, astazi: MD:painita cu pate de soia , rosii, painica cu magiun P: salata mixta cu omleta cu brinze C: o prepelitza intreaga(nu-i mare sfiriiala) ,am facut-o in sampanie alba si am pus un strop de sirop de agave si condimente.Stiu ca trb si o salata, dar am vrut sa simt gustul pina in maduva oaselor doar nu maninc in fiece zi prepelitza! (IMG:style_emoticons/default/iloveelady.gif) |
|
|
dr_wise |
![]()
|
Musafir ![]() |
Neataaaaaa!
Gata, m-am hotarat! Nu fac plachie de crap, pregatesc macrou la cuptor cu marar, otet si ulei...pt mine. Iar baietilor le fac tochitura moldoveneasca, cu b burduf, ou ochi si mamaliguta. Si vin din belsug! Acu imi servesc micul dejun glucidic, beau cafeluta si-o tai la sport. Va pup cu drag! |
|
|
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 283 Joined: 16-January 08 From: Piatra Neamt Member No.: 3,047 ![]() |
Meniul de azi:MD painica cu ou fiert,cas si ardei gras; gem conform ; cacao cu lapte si cafea (IMG:style_emoticons/default/haninoroc.gif) .
G 1 grape +1 smochina. P rasol de vita cu hrean si un salatoi cu ridichi si ceapa. C supa de vita cu turnatei din oua+tarate. Azi dimineata aveam 71,3 kg ! (IMG:style_emoticons/default/aplauze.gif) La noi e o zi insorita si pietrenii se plimba de zor cu telegondola. (IMG:style_emoticons/default/valea.gif) (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Alinice, gemul de dimineata, daca-i cu fructoza, nu se combina cu grasimi (ou fiert, cas). Doar gemul fara niciun fel de indulcitor are IG-ul 35.
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 20th August 2025 - 09:39 PM |
|