![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 135 Joined: 18-September 07 Member No.: 2,247 ![]() |
draga mea pastelata,
ceea ce povestesti tu cred ca este o stare prin care mai toate adolescentele mai simtitoare si introvertite ajung sa treaca.sunt stari specifice adolescentei,cind simtim ca nimic nu are nici o importanta,ca nimic nu are rost,ca viata si lumea sunt niste chestii absurde... imi amintesc ca asa simteam si eu la virsta ta.aripile erau prea grele si mari pentru a mai putea zbura...(vezi "Albatrosul"lui Baudelaire (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) problema este ca nu este bine sa continui sa mergi pe calea aceasta a nepasarii fata de lume si spre depresie.consecintele pot fi mult mai grave decit iti poti inchipui acum.trebuie sa te gindesti serios la viitorul tau,la ceea ce vrei sa faci,la ceea ce vrei sa ajungi,unde vrei sa ajungi.acestia sunt ani cu care nu te mai intilnesti niciodata in viata,din care trebuie sa faci cei mai frumosi ani,si care trebuie sa te ajute sa afli cine esti,ce-ti place,ce vrei si ce nu vrei. nu accepta sa treaca viata si sa te lasi dusa de curent,s-ar putea sa te duca intr-o directie pe care o vei regreta multi ani mai tirziu. daca te ajuta cu ceva,sunt convinsa ca asa este in clasa a 9-a,mai tirziu va fi mai bine.colegii nici nu-i cunosti inca bine.in ce priveste acneea...eu vad aici mai degraba o persoana timida,care pune faptul ca nu se simte bine in pielea ei pe seama cosurilor. mergi la un psiholog daca nu poti singura depasi problema,insa nu uita-anii acestia nu se mai intorc,nu-i scapa din mina.acneea se rezolva cu tratamente,viitorul tau sta in mianile tale. |
|
|
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Eu imi amintesc acum peripetiile de printr-a IX-a si ma cracanez de ras, dar pe atunci totul era evident f tragic si serios.
In prima saptamana m-am si batut cu un coleg i-am rupt mana si el mi-a facut un cucui in cap (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Dupa o luna am cerut sa fiu mutata in alta clasa ca deja imi uram cu pasiune toti colegii. Dupa o saptamana in noua clasa care era mega plictisitoare am mers sa plang pe la directoare ca vreau inapoi (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Rau cu rau dar mai rau fara..ceva de genu (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Mutata inapoi am shezut cumintel o luna...dupa care m-am batut cu o fata (si de atunci am ramas prietene f bune pana in ziua de azi (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) - dar nu recomand metoda aceasta de a-ti face prietenii ca nu da rezultate tot timpul (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ). Apoi a mai fost si drama ca in generala avusesem 10 pe linie pana la sfarsit, fusesem pe la olimpiade pe tzara and shit, eram obisnuita mereu cu locul 1. In liceu (care era intr-un oras mai mare)...la sfarsitul clasei a 9-a nu aveam nota mai mare de 6 decat la engleza si sport si eram amenintata de corigenta la 2 materii (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Dar pot sa spun cu mana pe inima ca anii aia de liceu au fost cei mai frumosi din viata mea...chiar am avut parte de distractii la greu si intamplari deosebite. Fiecare etapa a vietii e frumoasa in felul ei, dar sunt convinsa ca la 90 de ani, daca m-ar intreba cineva ce ani as vrea sa retraiesc ...aia ar fi!!! God I miss high school (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) |
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 103 Joined: 23-October 07 From: Brasov Member No.: 2,481 ![]() |
hmmmmm...Pastelata, as vrea sa-ti spun ceva mai intelept decat eternul "uita-te in jur, sunt oameni care au mult mai putin decat ai tu si nu se lasa batuti". Dar din faimosul adagiu Allymcbealean (sic) : "Stiu ca nu e o problema foarte importanta, dar e problema MEA si asta o face vitala!" rezulta ca efectul in aceste cazuri e undeva intre 0 si 0 cu virgula.
Acneea trece si oricum de aia a inventat bietul Max Factor * sa-i fie odihna usoara* fondul de ten, clasa a 9-a trece si ea...eventually... Solutie practica experimentata cu succes de subsemnata: daca mai e ca pe vremea mea *acum 2-3 ani* ,participarea la olimpiade iti asigura cam 2 saptamani de absente "pentru pregatire intensa", asta teoretic, ca unde merg 2, merg si 4 (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) ...saptamani in care : 1.stai acasa si te relaxezi/distrezi 2. nu trebuie sa suporti colegi de tipul "veriga lipsa in teoria evolutionista" 3.iti asigura dreptul la aere de superioritate fata de sus-numitii 4. te duci la olimpiada care e cea mai tare tabara posibila si intalnesti oameni cu adevarat inteligenti care vad dincolo de cosuri (caci exista viata beyond that)...sau "toci" dintr-aia infernali , prea preocupati de "geniul" memorarii mecanice ca sa mai aiba timp sa se spele si a caror acnee are cosuri la randul ei (sistem furuncule suspendate a la gradinile Semiramidei) ceea ce oricum te face sa uiti/reconsideri modul in care pui problema. Cea mai mare tampenie e sa stai inactiva si sa "letargizezi"...e cea mai periculoasa si mai rapid instalabila rutina! Asa ca motiveaza-te si apuca-te de invatat la o materie oarecare...ocupa-ti timpul si concentreaza-te pe "patratica" ta.Efectul bulgare d zapada e asigurat...cu impuls minim ajungi la rezultate maxime. The key is focusing and filling your time with something else!!!! De preferinta something care sa mearga de la sine dupa demarare si sa te angreneze (ocupe) 24/24. Obsesia si stressul cu privire la acnee nu fac decat sa o exacerbeze.Altii zic ca cica si arogantza face la fel...da' eu la aia nu renuntz!! (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Ce, vreti sa dau in depresie?! |
|
|
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 255 Joined: 12-August 07 Member No.: 2,031 ![]() |
mersi pentru raspunsuri
Da,OK sa zicem ca mi-am ales chimia pt olimpiada(si asigura mai mult de 2 sapt lipsa pt ca chimistii sunt mega protejati in liceu). dar faza e ca revin la intrebarea mea idioata "pentru ce imi trebuie?".nici nu stiu daca am vreo sansa sa trec macar de locala,pentru ca la cate teme avem nu am timp sa lucrez in plus(eu invat doar lucrand).poate ziceti ca nu trebuie sa scriu la toate,sau sa scriu mereu,dar parca n-am cum,la ce colegi am(nu toti,doar fostele colege sunt mai normale,dar restul isi fac temele si la mate si la romana,si sunt genii si la mate si la romana,si ma streseaza). eu oricum habar nu am ce vreau sa ma fac,si probabil nu va avea prea mare legatura cu chimia.Eu ma vad prin America, avand un serviciu de gen secretara, care sa nu-mi ocupe mai mult timp decat e normal,adica o combinatie dintre mine si Becky din cartile shopaholice (Sophie Kinsella),dar eu nici n-am idee ce ar trebui sa invat in afara de engleza.si nici macar nu stiu daca asta vreau neaparat. Si mai e o chestie.Ma urasc pentru ma tem prea mult sa nu mi se intample ceva mega penibil (pt mine e ceva penibil si cand ma asculta la muzica si ma pune sa cant-o profa care nu ma suporta,si care m-a intrebat daca m-am remarcat si acum la mate si cand i-am zis ca nu,a facut o moaca de 'vai de capu tau'.urasc oamenii astia-) |
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 103 Joined: 23-October 07 From: Brasov Member No.: 2,481 ![]() |
OOOOOFFFFFFF Doamne, muzica si sportul si profesorii aferentzi au fost cosmarurile anilor mei de scoala! Cu cat au o materie mai de umplutura cu atat se umfla pasatul in ei mai tare si se cred mai importantzi. Trateaz-o cu sictir si nu-i arata ca te poate "atinge", stii tu, cuvinte politicoase ca sa nu aiba de ce se lega dar priviri de "Hai, plictisesti si tu pe altcineva,papusa'?".
More attitude! Esti hipersensibila din cate imi dau seama si cea mai buna aparare e o "masca" de aparare din aroganta si superbie *cuvant latin, pune-o pe profa sa va detalieze ce inseamna, eu refuz sa ma caracterizez prin altceva de cand l-am invatat (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) * Cu privire la "nu reusesc ca trebuie sa le fac pe toate" : 1. ce e aia "nu reusesc"? 2. daca sistemul romanesc e cretin si te pune sa le faci pe toate *doamne ia-ma , sa ma stresezi cu muziiiiica atunci cand eu sunt olimpica la chimie?!?* , asta nu inseamna ca tu trebuie sa faci ce zic tampitiii. Am dedus ca ai parinti intelegatori, explica-le ca vrei sa te concentrezi pe "bucatica" ta deocamdata si sa faci performanta si ca o sa o lasi mai moale cu alealalte. 3. poate ca nu vrei si nici nu trebuie si nici nu o sa faci chimie peste vreo 10 ani, cand o sa termini toate facultatile masterurile si ti se gata timpul...da, pui mic, daca nu experimentezi acum...cam cand crezi tu? eu am schimbat 2 facultati pana acum, nu am inteles sistemul" m-am apucat, o fac si daca imi sta in gat" la 15-16 ani NIMENI nu TREBUIE sa stie ce vrea sa faca. aia care stiu o sa se razgandeasca cel mai "cras" pana la urma. deci mergi pe ce ti se pune pata acum. pe chimie. eu iti urez din timp multa bafta la Nationala de Romana din primavara! (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Iar comparatia cu altii...just STOP right THERE! Nici nu e Netul destul de mare sa-tzi scriu cat de gresita e panta aia. Banuiesc ca ai trecut de la a fi cea mai cea in mediul din generala la a cam te pierde in multime la liceu. Un raison mai mult sa iti individualizezi "patratica". Si nu te apuca de "competitie" decat daca e de felul mobilizator, nu deprimant. Asta iti mai lipseste acum... All in all: injectii cu atitudine si cu "talk to the hand". (IMG:style_emoticons/default/322.gif) |
|
|
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 255 Joined: 12-August 07 Member No.: 2,031 ![]() |
ai dreptate.iubesc oamenii optimisti (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
*ce-i aia nationala de romana??am fost pe-aproape anul trecut(eram chiar cea mai neinspirata fiinta la romana,dar profa tot o dadea ca sunt buna si asa am ajuns eu la 20de sutimi de nationala),dar acum profa ma face sa cred ca nu stiu nimic:| sper sa trec si peste asta. |
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
... veste prosta: toata viata ai sa ai parte de competitie, fie ca iti place sau nu. Veste si mai proasta: daca iti cauti motive sa te plafonezi si sa te ratezi, le vei gasi intotdeauna. E alegerea ta, insa plinsul de mila poprie nu-ti aduce nici prieteni, nici realizari si in cele din urma o sa pierzi si orice urma de atentie care ti se acorda.
|
|
|
![]()
|
|
(IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) nu m-ai nimerit, nu prea sunt o optimista dar am dreptate pentru ca sunt lucruri de bun simt.Si eu am suferit foarte mult si am fost complexata, pana mi-am dat seama ca pot sa fac din faptul ca sunt diferita un atuu, poate chiar cel mai mare. Si acum am un singur complex, cel de superioritate. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) (glumeeesc, imi vine sa mor ca nu sunt mai fotomodea')
Nationala de Romana e prietena mea buna, am fost abonata 4 ani, si nu doar profa mea nu stia de unde sa ma ia, ci si somitatile ce corectau la natio' se certau pe lucrarile mele, care ca sunt geniale, care ca sunt de kko. Si eu oricum am dat la Medicina dupa aia asa ca s-au certat degeaba. (acum sunt la Drept (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) )Asa ca tu mai lasa ce zice unul si altul si fa ce crezi tu. Si nu-ti mai fa complexe ca nu stii ce vrei inca sa faci, ca ma bagi si pe mine in depresie...saptamana asta parca ma tenteaza Limbile Arabice.... (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Recomand Camil Petrescu "Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi" ca sa vezi putin ce face macinarea sufleteasca si "patosul luciditatii" din omul hipersensibil si hiperlucid . (oricum e la "canonice", nu strica s-o citesti). Nu e atat de vesela ca si Kinsella ca nu e prea obsedat de cumparaturi bietul Stefan, da poate te lamureste mai mult decat pot eu ca unele lucruri nu fac bine la ten. Asa e Maat, toata viata e o competitie, dar nu are rost sa iti creezi (fals) altele pe deasupra. Genul de "Tu cat ai luat, vai ce 0 barat sunt ca eu am luat mai putin" nu isi au rostul. Si competitia cea mai importanta e cu tine insuti si motivatiile tale intime. This post has been edited by Rossana: Oct 25 2007, 04:39 PM |
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Corect, Rossana, foarte corect.
Daca stau sa ma gindesc cita lume are probleme reale (boli grave, lipsuri materiale, etc) si compar cu ceea ce numesc eu "poblemele mele" ajung la concluzia ca sint un om fericit. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Nu cred ca am apucat sa iti spun (IMG:style_emoticons/default/welcome.gif) la noi, o fac acum, cu intirziere. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Maat,te anunt ca si depresia e o boala!!M-am saturat de placa asta pe care o baga toti cu probleme reale si incep sa zica de tot felul de boli si picioare lipsa.Ziceti asta de parca ati vrea sa ma simt vinovata pentru ceilalti(nu sunt o insensibila,ma simt rau si cand vad batrani neputinciosi si totusi care zambesc,iar eu ca o nesimtita,am 15ani si n-am chef de viata).
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 25th May 2025 - 11:06 PM |
|