![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 132 Joined: 27-February 06 From: Bucuresti Member No.: 244 ![]() |
Se pot face doua lucruri mari si late: fatete ceramice (porcelain laminate veneers) sau coroane total ceramice.
Ce parere am? Una foarte buna. Slefuirea dintelui este minima si doar la nivelul smaltului, se reface pozitia dintilor putin strambi, fatetele sunt rezistente, nu se coloreaza de la vin, cafea, tigari etc etc. In ceea ce priveste coroanele - well, aceleasi avantaje mai putin partea cu slefuitul dintilor care nu mai este doar pe partea frontala si de aproximativ 0.5mm ci pe toata circumferinta dintelui iar grosimea creste spre 2-2.5mm. Sa nu te astepti totusi la minuni. Corectarea pozitiei unui dinte se poate face dar in limita bunului simt. Daca mai vrei ceva informatii specifice - intreaba-ma. Nu stiu ce altceva ti-as putea spune in acest moment. |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,542 Joined: 13-March 06 Member No.: 265 ![]() |
E normal ca in perioada de timp (imediat dupa slefuire si pana sa-ti aplice fateta ceramica) sa te doara dintele cand tii gura deschisa in fata neonului aluia? Nu stiu daca m-am exprimat foarte bine....(IMG:style_emoticons/default/rusinosul.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 132 Joined: 27-February 06 From: Bucuresti Member No.: 244 ![]() |
Da. Oricum dureaza cam 1 saptamana pana vin fatetele de la tehnician. In timpul asta dintele nu mai este atat de bine protejat si apare disconfort sau durere. Se poate face o protezare provizorie - detalii nu stiu pt ca nu am facut niciodata - ar trebui sa rezolve problema sensibilitatii dintilor.
|
|
|
happyCat |
![]()
|
Musafir ![]() |
Mersi pentru raspuns, punk.
Pe mine ma bate un gand de ceva vreme sa imi pun fie veneers fie coroane ceramice pe dintii din fata. Asta pentru ca dintii mei din fata sunt cam subtiati ('acid erosion' in limbaj de specialitate), marginile sunt destul de fragile, trebuie sa am grija ce rontai si in plus un dinte este incalecat putin peste celalalt. Insa tot aman din diverse motive. Eu sunt inscrisa aici la un cabinet stomatologic privat care ofera servicii desavarsite. Sotul meu si-a pus coroane de portelan pe dintii din fata si arata incredibil, foarte natural. Insa pretul aici este cam de 10 ori mai mare decat in Romania! M-am gandit sa merg in Romania la vreun cabinet stomatologic pentru aceasta treaba, insa nu am incredere foarte mare ca stomatologii romani se pricep sau au experienta foarte buna in stomatologia cosmetica. Nu stiu. De aia am intrebat, pentru ca am vrut sa aud parerea unui stomatolog din Romania. (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) |
|
|
![]()
|
|
Pai ce-ai vrea sa-ti raspund la partea cu stomatologii din Romania? Se fac si chiar foarte bine (IMG:style_emoticons/default/ametit.gif)
Preturile din UK nu le stiu dar daca sunt comparabile cu cele din State atunci da, este cam de 10 ori mai ieftin aici. |
|
|
happyCat |
![]()
|
Musafir ![]() |
Pai ce-ai vrea sa-ti raspund la partea cu stomatologii din Romania? Se fac si chiar foarte bine (IMG:style_emoticons/default/ametit.gif) Preturile din UK nu le stiu dar daca sunt comparabile cu cele din State atunci da, este cam de 10 ori mai ieftin aici. Aha, deci vesti bune legate de stomatologii romani. Asta vreau, sa capat incredere in ei pentru ca nu cred ca imi voi face aceasta lucrare aici. Asta-vara mi-am facut aici o coroana de portelan pe o masea, ii zice porcelain inlay... arata superb dar m-a costat 750 de lire! Ouch!!! |
|
|
![]()
|
|
aici un inlay se invarte pe la 200EUR
|
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,542 Joined: 13-March 06 Member No.: 265 ![]() |
Multumesc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Am si eu cateva nelamuriri (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Din ce cauze apar/pot aparea durerile de dinti (nu vorbesc de cele pasagere ci de cele care te tin cateva zile si sunt destul de dureroase cred) si cam ce se da spre tratament? Are legatura daca ai paradontoza? Adica e posibil ca aceste dureri sa insemne ca dintii sunt din ce in ce mai "precari" ?
|
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 1,312 Joined: 18-January 07 From: SB Member No.: 1,062 ![]() |
Durerile de dinti care dor sunt cele acute mai ales,cele cronice nu dor...parodontoza nu doare...pur si simplu tesutul de sustinere al dintelui incepe sa devina din ce in ce mai fragil,apare mobilitate la nivelul dintelui,iar in timp pierderea lui.Un semn incipient al parodontozei ar fi gingivita(cu sangerare la periaj),prezenta tartrului(care este iritanta asupra gingiei)...
Tratamentul este in primu` rand hotarat de catre o radiografie la dintele dureros...tratamentele sunt sute si mii...oricum degeaba iei antialgice sau antibiotice...ele-si fac efectu` pt timp scurt,si nu elimina CAUZA,aceasta putand fi eliminata numai de catre medic... Intrebarea ta are mai multe raspunsuri...(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Cu o adaugare mult mai competenta poate veni punkreas,ca el e avizat deja! "durerile de dinti care dor..." -acu` am vazut... (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif) suna foarte neacademic. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 13th May 2025 - 12:28 AM |
|