IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

83 Pages V  « < 15 16 17 18 19 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Mamici... si burtici, topic de anunturi pentru fericitele mamici
Master of Norule...
post Jun 7 2008, 01:47 PM
Post #161

V.I.P.

Group: Membru de Onoare
From: Flower power
Member No.: 1,880

Nu mai stiu la ce analize se uita doctorul si iti da sau nu acidul asta folic, daca e Ok analiza respectiva nu mai iti da ca nu iti trebuie in excces.
Oricum ginecologul stie cel mai bine ce sa-ti dea si ce nu eu zic sa nu iei nimic pana nu ajungi la doctorsi iti spune el ce si cum. Dar cauta un ginecolog bun bun, e foarte important sa simti siguranta fata de doctorul care il ai. Si poti sa te duci si la cursurile ale de mamici.
Cand mergi cica il legani femeile in lunile mai mari incostient fac asta, daca te uiti la ele au mersul leganat. Am vazut o faza faina intr-un film mamica isi punea castile pe burtica si ii punea muzica la bebelas. Eu in primele luni ii puneam muzica simfonica citisem eu ca erau cateva bucati de muzica simfonica care induceau somnul si il prelungeau si cum fiica-mea dormea putin ii puneam bucatile alea. Tre' sa caut lista daca vrei ti le dau. Am citit o carte foarte buna despre somnul bebelusilor Nighttime parenting acolo scria. Acolo m-am dumirit cum sta treaba cu somnul.

This post has been edited by Master of Norules: Jun 7 2008, 01:49 PM
Go to the top of the page

+Quote Post
Cleo
post Jun 7 2008, 01:51 PM
Post #162

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

Roxiiiiiiiii (IMG:style_emoticons/default/pupaceala.gif) ptiiii ce ma bucur! Sa fie intr-un ceas bun (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
Mie spre sfarsitul sarcinii mi-a dat calciu cu vit d, in luna a 8-a fier. insa n-as lua nimic fara indicatii.
analize de sange trebuie sa va faceti amandoi sa vedeti de RH-ul
gata. daca scriu tot ce am in cap umplu 3 ecrane (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

+Quote Post
Altheea
post Jun 7 2008, 07:04 PM
Post #163

Incurabil

From: Constanta
Member No.: 1,203

O sa-mi continui acum pledoaria mea pentru acidul folic, care nu este altceva decat una din vitaminele B, mai precis B9. Din cate stiu asta nu iese la nici o analiza. In cazul vitaminei B9 nu se poate vorbi de supradoza, este o vitamina hidrosolubila. Organismul isi ia cat trebuie si restul il elimina. Se gaseste in legumele verzi si in unele fructe, dar organismul nostru il asimileaza mai bine pe cel sintetic. Pentru bebelus este bine sa fie luat chiar inainte de sarcina sau imediat, pentru ca tubul neural al copilului incepe sa se dezvolte foarte devreme, la 26-28 de zile de la conceptie.
Eu am facut analizele imediat cum am aflat ca sunt insarcinata si au iesit foarte bune, cu toate astea medicul mi-a prescris complex de vitamine. Insa inainte de sarcina n-am luat acid folic, asa cum se recomanda sa fie luat cu 3 luni inainte...si cam imi sta pe creier treaba asta.

Da, si RH-ul trebuie facut, dar din cate stiu doar al mamei ridica probleme daca este negativ....al tatalui nu are importanta

+Quote Post
Master of Norule...
post Jun 7 2008, 10:38 PM
Post #164

V.I.P.

From: Flower power
Member No.: 1,880

Cu toate ca o sa te contrazic mie mi se pare putin aberant ca organismul uman care e natural 100% daca pot spune asa, sa asimileze mai bine o vitamina sintetica decat una naturala. Nici eu n-asa lua nimic in sarcina de la mine putere. Medicul leaga informatiile care le are despre gravida , analize, ecografe si vede mai in adancime decat noi care nu suntem decat beneficiarii informatiilor.
Eu pana la 4 luni jumate tot ce mancam aproape varsam si am ajuns de nu mai avem putere sa merg pe strada, am ajuns in maternitate la perfuzii vre-o 2 saptamani atata m-am ferit de maternitate si tot am ajuns acolo. Si am intrebat un doctor daca copilul se dezvolta normal daca eu nu pot sa mananc mai nimic si mi-a zis: copilul e ca o ciuperca isi ia tot ce are nevoie din resursele mamei, eventual ramane mama fara resurse, el sigur nu.

+Quote Post
Altheea
post Jun 8 2008, 11:40 AM
Post #165

Incurabil

From: Constanta
Member No.: 1,203

Exact cum ai spus, MoN, copilul isi ia de la mamica necesarul de vitamine. Si atunci ce se intampla cu mamica? Ajunge sa faca o anemie, ajunge la perfuzii, ramane fara calciu. Eu de la varsta de 10 ani am suferit de anemie feripriva, aproape ca devenise o stare de normalitate pentru mine sa fiu anemica. Crezi ca ma ajutau spanacul, ficatul si toate alimentele cu continut de fier? Da de unde! Pana nu faceam cure cu doze sanatoase de fier nu eram om. La fel si in cazul persoanelor care sufera de lipsa de calciu...pot manca lactate si oua pana crapa ca tot cel sintetic ii aduce pe linia de plutire. Cand am facut analizele de sange pentru sarcina am avut cea mai mare bucurie: fierul , de care imi era foarte teama, a iesit foarte bine! Si restul analizelor la fel. Cu toate acestea medicul ma intreaba la fiecare vizita daca imi iau vitaminele.
In afara de anemia feripriva exista si o alta forma de anemie, aceea prin carenta de acid folic. Deficitul de acid folic la femeile este foarte periculos pentru bebelusi, am zis si inainte.
In ultimii doi ani 5 prietene de-ale mele au ramas insarcinate. Doua dintre ele si-au programat sarcina si si-au anuntat medicii de intentia lor. Imediat au primit tratament cu acid folic pe care l-au continuat si in timpul sarcinii.

Roxi, sa nu intri in panica citind toate astea...stii cum suntem noi, care mai de care mai sfatoase (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) . Mergi la medicul tau si el o sa stie ce este cel mai bine pentru tine. Iti doresc sa ai o sarcina cel putin de usoara si frumoasa ca a mea, multumesc lui D-zeu!
Si sa nu uiti sa ne tii la curent...ca oricum nu scapi de noi (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

+Quote Post
kalua
post Jun 8 2008, 01:06 PM
Post #166

Musafir

Nici eu n-am trebuit sa iau vitamine sau alte chestii in timpul sarcinii.
Eu am rh-ul negativ, fiica-mea pozitiv, nici din cauza asta n-au fost probleme.
Nu mi-a aparut nicio carie, totul a fost normal. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Aici se recomanda gravidelor sa nu manance carne cruda si derivate de carne crude (salam, sunca), nu oua crude (nu maioneza facuta in casa, nu tiramisu, mousse au chocolat), nu peste crud (nici de-ala marinat sau afumat), nu branzeturi din lapte nefiert (mozzarella, telemea, cas, urda, camembert). Toate legumele care se mananca crude (rosii, salate, etc.) spalate mai mult decat foarte bine, fructele la fel (astea curatate de coaja pe cat posibil). Parca cam atat.
O prietena de-a mea a nascut la sfarsitul lui aprilie si medicul a pus-o sa se tina de toate interdictiile astea. Eu personal am mancat de toate in timpul sarcinii (si chiar cu branza feta am fost mare prietena, mancam de rupeam dintr-asta).

+Quote Post
Roxana_
post Jun 8 2008, 01:27 PM
Post #167

Musafir

Cleo (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
Multumesc fetelor din suflet pentru toate informatiile.
Mi-am refacut testul de sarcina si iar a iesit pozitiv (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) . Deja am vorbit (prin sms) cu d-na doctor si maine la 7.30 sunt la dansa la consult. Ii dau incolo pe francezi si pe toate sedintele lor. Oricum o sa ajung la timp la serviciu. Probabil c-o sa ma sfatuiasca ce sa iau si ce nu. Eu am un dosar cu diverse informatii si tratamente ce le-am urmat, pe care d-na doctor le stie f bine. Pentru ca eu am avut nevoie de o oaresce pregatire de sarcina (aveam anexita si nu mai stiu ce). Din noiembrie 2007, dansa mi-a dat unda verde.
Kalua, ce bine c-ai spus cate ceva despre alimente. Probabil ca voi fi nevoita sa beau lapte si cum eu nu-l suport la gust simplu, voi adauga cacao.

+Quote Post
kalua
post Jun 8 2008, 01:33 PM
Post #168

Musafir

Rox, gandesti bine! Pe tot timpul sarcinii sa te gandesti ca tu si copilul sunteti mai importante decat firma lui peste. Si ca oricum nu-ti ridica nimeni statuie si nici firma nu se darama fara tine. Las-o mai moale. Eu m-am simtit bine in timpul sarcinii, nu mi-am luat nicio singura zi de concediu medical si eram pe ideea ca trebuie sa le fac pe toate. Cu 6 saptamani inainte de termenul de nastere, exact cand am intrat in concediul prenatal, am ajuns la spital, asta mica mai ca vroia sa iasa. Pe cauza de stres, mi s-a spus.

+Quote Post
Cleo
post Jun 8 2008, 07:43 PM
Post #169

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

cu rh-ul asa-i. al mamei ar putea ridica probleme (foarte rezolvabile de altfel, titrare se numeste procedura) daca al tatalui este pozitiv, la noi e invers deci a fost ok.

Roxi eu am primit o brosurica de la unul din medici (de familie sau ginecologul... ca nu-mi mai amintesc) "ghidul femeii gravide" mic si subtirel insa merge pas cu pas cu tine pe timpul sarcinii are un rezumat al informatiilor "bine de stiut" absolut de aplaudat. Deci ce alimente, ce simptoame ai, despre bebe in amanunt cat e la x saptamani ce organe se formeaza. intr-un cuvant: grozava! Intreaba de ea daca tot mergi la medic.

+Quote Post
Roxana_
post Jun 9 2008, 02:53 PM
Post #170

Musafir

Dragutelor, hai c-am avut o zi plina pana acum si n-am apucat sa dau raportul.
Azi, la 7:30 am fost la d-na doctor. Mi-a facut ecografie, consult, set de analize de sange si urina. Sunt un pic ingrijorata ca mi-a zis ca nu va fi usor, in sensul c-am uterul retrovers si-s si lungana (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) . Sarcina exista, are cel mult 3 saptamani. Peste 2 saptamani trebuie sa merg sa fac o trans-vaginala, la Sanador.
Ca pastile iau: Vit E forte, No-spa (seara inainte de culcare) si Tardyferon Fol. Am restrictii la ridicat greutati, stres, sex (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) . N-am voie nici macar sa fac dus cu apa fiarta. A zis sa ma spal ca la tara. A spus ca astea 2 saptamani sunt f importante.
Rh-ul il am pozitiv. Trebuie sa caut prin fisele sotului sa-l vad si pe-al lui.

+Quote Post

83 Pages V  « < 15 16 17 18 19 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 6th May 2025 - 09:35 PM