![]() |
![]() ![]() |
![]() |
pescarush |
![]()
|
Musafir ![]() |
Nimphe, ai inteles gresit. Se fac cezariene in Canada, dar nu la cerere. Medicul ginecolog stabileste daca e nevoie sau nu de asa ceva. Am o prietena care a nascut luna trecuta, are 40 de ani, si abia s-au hotarat cu cateva zile inainte de nastere sa-i faca cezariana, singurele motive fiind ca era prea mare copilul ( a avut 4.4 kg) si era si pozitionat transversal.
This post has been edited by pescarush: Jun 18 2008, 03:54 PM |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,851 Joined: 16-March 07 From: Bucuresti Member No.: 1,359 ![]() |
Of, parca imi vine sa nasc aici in Ro., desi stiu cum e situatia cu spagile, cu riscurile, cu nesimtirea etc. (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)
|
|
|
pescarush |
![]()
|
Musafir ![]() |
Nimphe, eu am nascut in Romania de 2 ori si am jurat ca nu mai calc in vreo maternitate romaneasca, atunci cand am iesit din spital cu al 2-lea (cand m-am vazut scapata de acolo (IMG:style_emoticons/default/mad.gif) ).
Cat despre parerea asistentelor din maternitate ... nu dau 2 bani pe ea. Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar le-am vazut ce le poate mintea. l.e. asta nu inseamna ca aici nu sunt medici incompetenti. (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) This post has been edited by pescarush: Jun 18 2008, 04:21 PM |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,851 Joined: 16-March 07 From: Bucuresti Member No.: 1,359 ![]() |
Ei, am zis si eu asa. Nu, nu m,a pun sa fac copil acum numai ca sa pot naste cezariana.
Asta e pana la urma. Cum o fi sa fie. Numai ca stiu ca la miopi e recomandata cezariana. Acu' om trai si om vedea. Sa ajung eu in Cad. si vedem noi ce va fi. |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,163 Joined: 15-February 07 From: Constanta Member No.: 1,203 ![]() |
Eu imi doresc din tot sufletul sa nu fiu nevoita sa fac cezariana. Este o operatie si organismul isi revine mult mai greu dupa ea. Muschiuletul de la burtica nu o sa se refaca cum trebuie, uterul la fel. Plus ca doare mult timp dupa, nu poti ridica greutati, nu poti face exercitii fizice. Prefer sa ma lupt o zi intreaga sa nasc decat sa sufar luni intregi dupa cezariana. Plus ca al doilea copil dupa o cezariana tot prin cezariana se va naste.
In legatura cu maternitatile mai exista si maternitatile particulare, unde nu se dau spagi. La un calcul rapid tot acolo ajungi cu cati bani trebuie sa imparti prin spital, dar conditiile nu se compara. Daca totul merge bine, medicul meu va deschide in august o maternitate particulara in Constanta. |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,405 Joined: 20-December 06 Member No.: 868 ![]() |
Roxi, cred ca eu sunt cea mai intarziata cu urarile (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif)
Tare m-am bucurat cand am aflat vestea cea mare. Iti doresc sa ai o sarcina cat mai usoara, si emotii...numai dintr-alea bune. Cat despre bebe, sunt sigura ca o iasa la fel de frumos si destept cum e si mamica.(IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) |
|
|
Roxana_ |
![]()
|
Musafir ![]() |
Sylvia (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) Esti o draguta. Sa stii ca nici cu ta-su nu se face de ras, daca seamana (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) . Mi-ar placea sa-i ia ochii lui albastri.
Althe, sa stii ca si eu ma gandesc sa nasc intr-o clinica particulara. Costurile se ridica cam pe la 1000 euro, dar esti tratat mult mai bine. |
|
|
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Ca tot ati vorbit de gemeni eu cred ca am ceva sanse ridicate sa fac, avand in vedere ca mama-mea are un frate geaman nu? (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)
Si cu toata discutia de cezariene and Co. m-ati speriat si mai tare de graviditate decat eram deja speriata, (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ca mie mi s-a zis ca probabil daca o sa raman va fi nevoie sa nasc prin cezariana din cauza unor probleme la coloana (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) Oricum, pt mine ideea de parenthood e asa undeva in viitorul f indepartat, deci nu ma apuc de pe acu sa imi fac griji (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
referitor la cezariana vs nasterea normala, noi femeile sintem 'inzestrate' sa nastem... perfect (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . durerea aia JUR (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ca o uitati rapidissimo. Am stat in camera c-o fata de undeva de la tara, tare simpatica al carei baietel tacea foarte rar ca sa nu spun deloc (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) , fii-mea cred c-a decis brusc ca-l lasa pe el la microfon ca si-asa n-are nici o sansa (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ... rar de tot a plans in cele 5 zile cat am stat la maternitate.
conditiile in maternitate? destul de vitrege. Am nascut iarna , copii stateau cu noi in pat si noi doar ce iesisem dintr-o operatie serioasa. In camera unde aveau ei patuturi era prea frig iar la noi? 50C. Dimineata ritualul era urmatorul: se-auzea un strigat pe hol 'dezbracati copiii pt baie' ii dezbracam si asteptam, dupa vreo 5 minute 'imbracati copiii ca s-a luat apa calda' ii imbracam apoi dupa vreo 30 de minute 'dezbracati copiii ca vine doamna doctor la control" venea doamna doctor cu niste ochelari de libelula, foarte severa si prost dispusa, dar am marait si eu la ea (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) si s-a potolit. Ahh si pt ca era chipurile epidemie de gripa familia n-avea voie sa intre in spital, asa ca sotul meu stia toate usile pivnitelor maternitatii. In schimb femeile care vindeau caciuli si fulare deschideau brusc usa salonului, la 6 dimineata cu strigatul 'caciuliiiiite, fulaaaare' si desi imi amintesc perfect zilele acelea, ce straluceste peste tot ce-a fost mai neplacut este sentimentul acela nou, care te copleseste incetisor si care nu-ti mai pleaca din suflet. 'sint mama' (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 7,155 Joined: 3-February 06 From: the Moon Member No.: 180 ![]() |
Cleo, ce frumos! (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)
Mai, m-ati speriat acum si pe mine! Desi ca si Angel, ideea de parenthood este foarte departe de mine, probabil mult mai departe chiar ca la ea (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) , eu, daca sunt mioapa, ar trebui sa nasc prin cezariana?! (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) Nu vreau asa ceva..sa fiu taiata si sa mai raman si cu cicatrici! Plus ca si eu am inteles din experiente ca refacerea este mult mai grea. (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 17th May 2025 - 08:04 PM |
|