![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Da, treaba trebuie tinuta sub observatie si, multumesc lui Dumnezeu, nici n-a fost nevoie sa mai iau ceva.
|
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Eu am luat si am avut probleme.
Si cu firul meu de cerclaj va dati seama ce jale am suferit (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 240 Joined: 11-September 08 Member No.: 4,691 ![]() |
Acidul folic se asimileaza foarte greu din alimentatie de acea se recomanda supliment de 4 mg /zi timp de 3 luni inaintea sarcinii si in primul trimestru de sarcina
In statele unite, odata cu intorducerea acidului folic ca supliment alimentar in paine s-a observat o reducere foarte importanta a reducerii nasterilor cu copii cu defect la tubului neural. Nu e gluma, chiar poate face diferenta Eu am toate analizele bune, si ma hranesc echilibrat, nu imi lipseste nimic din organism, insa eu luam din proprie initiativa complexul b cu acid folic dupa ce am aflat de sarcina , din sapt 5 si brusc ma simteam mai bine, parul care incepuse brusc sa cada si unghiile sa se rupa isi reveneau , dar dr mi-a zis sa iau doar acid folic ca probabil nu e suficient gramajul din combinatie si abia din trim 2 sa trec la prenatale, surpiza iar chelesc si mi`s varza unghiile, probleme care la prima sarcina nu au fost asa vizibile in mare parte majoritatea ne pastram organismul in limite decente(e relativ usor azi) dar din punct de vedere mineral si vitamine e mai bine si un complex de vitamine macar pana trece perioada de lauzie, te simti si mai bine si categoric nu duc la nici o supradoza de vitamine. Nu stiu voi, eu imi dau silinta cat mai mult sa mananc crud, ptr o aismilare buna a vit si min, insa majoritatea mancarurilor romanesti si nu numai sunt tratate termic si isi pierd mare parte din proprietati Eu sunt pro vitamine, in special pe periaoda sarcinii, fiecare cum crede |
|
|
Roxana_ |
![]()
|
Musafir ![]() |
Bun venit Issa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) si sarcina usoara! Probabil ca dna doctor nu te-a informat gandindu-se ca-ti vei lua diverse carti care exista pe piata. Am mai spus eu pe aici de una care mi-a fost de folos 'Catea viitoarei mame'.
In primul trimestru am luat tardyferon fol (adica fier cu acid folic) si vit E (care-i f buna pentru dezvoltarea placenei). In trim II, dna doctor mi-a zis sa trec pe Elevit si desi luam doar 1/2 de vitamina tot aveam pofta de mancare prea mare. Celalata dna doctor (cea cu care voi naste), cand m-a vazut asa de bine dezvoltata (adica cu vreo 13 kg in plus) a zis sa renunt la vitamine, atata timp cat mananc sanatos (adica fructe, legume). Deci eu fac parte din categoria aia care asimileaza mai repede daca ia vitamine. Parul imi cade totusi, desi nu-i o regula. |
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 9 Joined: 14-October 08 Member No.: 5,112 ![]() |
Da!! Rommi si eu sunt de aord cu vitaminele, desi le iau destul de greu. Cand simt ca se duc pe gat imi da senzatie de voma. Nu am putut lua niciodata nici un fel de vitamine pentru ca organismul meu nu cred ca le "aproba". Eu astept rezultatele analizelor, mi le da abia la sfarsitul lunii, si mi-e tare frica de toxoplasmoza aia.
(IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) |
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 9 Joined: 14-October 08 Member No.: 5,112 ![]() |
Nici eu nu am pofte Roaxana, ba chiar nu prea pot manca. Parca mi-e sila de orice. Dar nu ma doare nimic, nu mi-e greata, dar sunt foarte indispusa. Cred ca ma satur din vitaminele astea.
|
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/welcome.gif) issa!
Sa ai grija de tine, sa mananci sanatos si sa nu exagerezi cu efortul fizic. |
|
|
strumfita |
![]()
|
Musafir ![]() |
Roxi sa stii ca esti tare draguta in poze cu burtica. si baietelul Altheei e un scump.
|
|
|
Roxana_ |
![]()
|
Musafir ![]() |
Am facut poze noi cu burtica, ca alea-s de acum o luna. Sa nu va speriati ca-i maricica.
Of, e asa de greu sa ma concentrez la serviciu in ultima vreme, ca ma gandesc numai la copilasi (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) . Issa, pai esti in primul trimestru, asa ca-i explicabila starea ta. S-ar putea sa ai si somnolenta. |
|
|
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Pai si unde sunt pozele bre? Ca ma tot holbez pe grup si nimic (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 19th May 2025 - 04:06 PM |
|