![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Roxana_ |
![]()
|
Musafir ![]() |
Oana, nu e vorba ca sunt speriata. Nicidecum. Eu ii multumesc lui Dzeu c-am avut o sarcina fara probleme pana acum, pentru ca vad ce patesc alte cunostinte si nu prea ai cum sa le ajuti decat cu o vorba buna.
Asa, am reintalnit ieri o tipa care pierduse 5 sarcini pe motiv de coagulare a sangelui. Diagnosticul se numeste tromboflebita si se descopera dupa analize mai in detaliu. Am inteles ca se fac la Fundeni. Deci, sangele este prea dens si nu poate patrunde prin placenta pentru a hrani fatul. Pentru a duce sarcina la bun sfarsit (sarcina ce comporta f multe riscuri pentru copil - nedezvoltare normala), gravida face niste injectii in picior (am impresia ca zilnic) pentru a i se lichefia sangele. Amica mea care se afla acum in sapt 23 sta la pat, cred ca, de la 10 saptamani. Deci repaus total, plus consult medical aproape saptamanal, plus o multime de medicamente de luat, in afara de injectii. Evident ca o mama e in stare sa faca orice sacrificiu pentru a avea un copil. Foarte putini medici se baga sa urmareasca o astfel de sarcina. Imi scapa acum numele medicului care a ajutat-o pe tipa de ieri, stiu ca a nascut la spitalul Caritas. Baietelul e un dragalas si desi s-a nascut doar cu 2.3 kg, acum la 6 luni a luat f frumos in greutate. V-am spus c-am ales sa nasc la Medlife, ca loc de fite si ca sa nu am griji. De cand am ales, aud tot mai multe pareri contra acestui loc, dar nu vreau sa ma razgandesc. Pana la urma tot Giulestiul, Municipalul sunt mai bine utilate in caz ca apar complicatii la copil. Foarte importanta este si alegerea medicului care sa urmareasca sarcina. Cel mai bine e sa te urmareasca doi medici in paralel. Eu sunt optimista din fire, asa ca nu ma las influentata de tot felul de povesti pe care le aud, pentru ca e suficient sa se intample una nasoala, pe langa alte 20 bune si sa se auda doar de cea urata. Azi am intrat in saptamana 36 si ma simt bine. Nu pot sa stau in continuare locului, asa ca-mi caut tot timpul ceva de facut prin casa. Am mainile si picioarele umflate si ma aplec un pic mai greu. De cantarit nu m-am mai cantarit de vreo saptamana, ca nu vreau sa mai ma enervez. Ultima data aveam +22. Slava Domnului mijlocul nu mai m-a durut de la Craciun. In curand mai trebuie sa-mi fac niste analize, iar pe 8 ianuarie merg din nou la medic pentru control. Sara e in continuare o jucausa si-o energica, dar cum v-am mai spus, mie asta-mi place. Am auzit ca nu-i bine sa ne mangaiem burtica, ca putem provoca contractii. Eu una nu prea pot sa nu fac chestia asta pentru ca simt ca asa-i transmit dragoste. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Povesti urate sint destule din pacate insa atata vreme cat n-aveti motiv concret de ingrijorare nu va mai ganditi la ele (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Eu eram monitorizata de medicul de familie si moasa (masuratori etc) si de ginecolog. Conditiile dinmaternitatea Buzau erau teribile insa atat vreme cat am plecat de-acolo cu cel mai frumos cadou de pe lumea asta, un copil sanatos, detaliile s-au estompat. Clau sa ai o sarcina usoara si-o fetita sanatoasa, fetele noastre vor fi tize (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Roxi mai e un pic si-o vedem pe Sara in prim plan (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,059 Joined: 10-December 05 From: Tara Minunilor Member No.: 80 ![]() |
Da, Cleo, chiar asa, avem gusturi comune (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) .
|
|
|
pescarush |
![]()
|
Musafir ![]() |
Clau, sa fie sanatoasa si sa va bucurati de ea. Si mie imi place mult numele Carla. (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif)
Sarcina usoara in continuare. Wow, Roxy, ce repede a trecut timpul. Mai ai 4 saptamani. Cred ca abia astepti. Nu te lua dupa tot felul de povesti, nu asculta in stanga si-n dreapta. Dar stii tu ce ai de facut. Si eu am primit o veste de Craciun, voi fi nasica la un baietel (al verisoarei mele), care urmeaza sa se nasca in jurul datei de 2 februarie. Ma bucur, ca demult imi doream sa botez un copilas. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) This post has been edited by pescarush: Jan 2 2009, 03:15 PM |
|
|
Roxana_ |
![]()
|
Musafir ![]() |
Da fetelor, mai e un pic. Nici mie nu-mi vine a crede. Inca mai tragem sa-i eliberam camera. Saptamana viitoare vreau sa luam si mobila. Mai am sa-i cumpar cateva body-uri pentru nou-nascut, detergent etc. De fapt, daca ma gandesc mai bine, mai am atatea de facut, dar acum stau acasa si-o sa am timp (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) .
Pesca, ce frumos (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) Si la mine termenul final ar fi 04 febr, dar sa vedem daca sta pana atunci in burtica. |
|
|
pescarush |
![]()
|
Musafir ![]() |
Roxy, grabeste-te sa pui la punct basic-ul. Pe mine m-au luat pe nepregatite amandoi. (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) Au venit mai repede si nu apucasem sa pregatesc totul.
In rest, sunt sigura ca sunt lucruri care se mai pot cumpara si dupa ce nasti. Vreti sa o puneti in camera ei cum o aduceti acasa din spital? Eu asa am facut cu cel mic, contrar parerilor ca e bine sa-l tii in camera cu tine pana pe la 6 luni si a fost un cumintel. (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) Bine, nici n-aveam loc de patut in dormitor la noi, iar camera lui era foarte aproape de a noastra. |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Aici nu se tin copiii in patul parintilor, de la bun inceput. Eu am tinut-o totusi pentru ca ne-am mutat aici abia cand avea 3 luni si-oleaca, iar unde statusem inainte nu era loc nicium pentru patutul ei. Si aici am pus patutul prima data in dormitorul nostru.
Ce detrgent vrei sa cumperi, Rox? (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) Body-uri, ciorapi lungi, overall de-ala pentru mers pe-afara iarna, manusi, etc. Numai sa nu cumperi foarte multe, in primul an cresc ca din apa, vei avea haine pe care o sa apuce sa le-mbrace o singura data sau deloc. In orice caz sa cumperi mai mult haine practice decat numai foarte frumoase, dar cam nefunctionale, care stau in dulap dupa aceea. |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,184 Joined: 24-October 08 From: Iasi Member No.: 5,191 ![]() |
Mai fetelor, copiii mei au dormit cu mine, erau asa de mici ca le-am pus patutul exact langa mine. Stateam cu un stres oribil, imi era frica sa nu moara prin somn si cand erau prea cuminti puneam mana pe pieptul lor sa-i simt, altfel nu eram linistita.
Nu erau bolnavi, dar ii verificam si-i intorceam de pe o parte pe alta, cum se face. Nu as fi avut liniste daca erau in alta camera, cred ca faceam tensiune pana ajungeam la ei. Acum, cand sunt maricei tot ma mai uit la ei, am ramas cu o pata pe creier (IMG:style_emoticons/default/unsure.gif) |
|
|
pescarush |
![]()
|
Musafir ![]() |
Eu spuneam de pus patutul copiilor in camera parintilor. Nici eu nu i-am luat cu mine in pat (decat mai tarziu, pe la un an, si nu va sfatuiesc).
De acord cu Kalua, nu lua prea multe hainute, oricum vei primi foarte multe si nu apuci sa o imbraci, ca doar n-o schimbi la fiecare 5 minute. |
|
|
Roxana_ |
![]()
|
Musafir ![]() |
La noi in camera nu e loc de patut, asa ca-i voi amenaja camera ei. Vreau sa-si dezvolte personalitatea inca de frageda. Evident ca imi voi mai pune un pat ceva langa patut, ca sa dorm langa ea. Intre dormitoare e cam 1 m si ceva, deci as putea sa dorm cu usile deschise, dar nu vreau sa-l deranjez pe Mr. ca el va avea serviciu si eu ma voi trezi peste noapte in mod sigur, pentru alaptat.
Kari, detergent pentru bebei. Am primit 2 pachete de haine de la socrela, f frumoase si de buna calitate. Trebuie sa le sortez pe varste (mi-a luat de pana la 1 an) si pe cele pentru nou-nascut sa le spal. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 17th May 2025 - 09:42 AM |
|