IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

83 Pages V  « < 61 62 63 64 65 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Mamici... si burtici, topic de anunturi pentru fericitele mamici
3A
post Jan 7 2009, 04:24 AM
Post #621

Incurabil

Group: Membru de Onoare
From: Toronto
Member No.: 3,077

(IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) la gravidute
Clau, asa am simtit si eu prima data, fluturasi
Eu daca as fi in locul tau as lua blugii. E adevarat ca-s cam scumpi...
Si eu am fost f. deprimata ca hainele de gravide sunt inchise la culoare...
Asa ca am rugat-o pe maica-mea sa-mi croiasca o rochie mai colorata si n-am mai iesit din ea toata vara (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

Ma altur si eu lui Pesca. Am impresia din ce am mai citit si pe aici ca tu Roxi esti f. modesta.
Eu una recunosc cinstit ca dupa prima luna in care ma scula copilul din 2 in 2 ore imi venea sa fac urat la exul care se ducea sa doarma in sufragerie sa fie liniste.
Oi fi fost eu mai ciudata, poate aveam nevoie de mai multa atentie.

Stii care e chestia ciudata, barbatii sunt cam speriati de mogaldete in general si le e frica sa nu-i rupa. Dar nu-s toti barbatii asa, am intalnit si barbati care si-au suflecat manecile la bebei mama mama.
Pe de alta parte, mamele e clar sunt cele mai aproape si cum se si pricep e cam greusa mai aiba loc si sotul.
Dar va descurcati voi precis (IMG:style_emoticons/default/blush.gif)

Go to the top of the page

+Quote Post
Roxana_
post Jan 7 2009, 09:12 AM
Post #622

Musafir

3A si Lexie, multumim (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) (stiti voi de ce).

Clau, pai stai super cu kg. Eu in saptamana 22 aveam deja +12. Am mai spus si o spun: eu sunt genul ce pune f repede, dar dau jos la fel de repede. As zice ca tine de metabolismul fiecareia. Pai amica mea s-a ingrasat doar 13 in toata sarcina, de fapt le avea cam de prin luna a 7 a deja si apoi n-a mai luat. Pai la mine, acum in luna a 8 a (sau a 9 a, depinde cum socotesc) se pun asa imediat si nici nu mai mananc portii mari sau de multe ori pe zi. Vorba unei alte foste gravidute: te ingrasi si de la apa.

Eu am lucruri chiar f vesele de gravidute sa stii. O parte le-am cumparat din Titan si o parte mi le-a trimis soacra-mea. Sa-ti iei 2 perechi de pantaloni buni, d-aia cu banda la burtica ca te vor tine toata sarcina. Ai grija sa aiba un fel de elastic la spate, ca altfel vor cadea dupa tine. Eu am purtat o pereche din luna septembrie si vreau sa spun ca-mi vin si-acum. Daca n-au elasticul ala, le pui tu, ca e frustrant sa-ti ridici tot timpul pantalonii. Cunosc fete (dar sarcina lor a fost vara) care au purtat pantaloni cu talie joasa si n-a mai fost nevoie sa-si ia din aia de gravide, dar eu sunt aia care trebuie sa aiba cald la mijloc, asa ca n-am adoptat aceasta metoda.

Si eu as da banii pe blugi, daca-mi vin bine. S-ar putea sa nu-i mai prinzi la reduceri (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) .

3A, la carte scrie ca majoritatea lauzelor o cam dau in depresie. Dar am vazut si exceptii (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) , asa ca nu ma las cu una cu doua.

Pe mine ma deranjeaza sfaturile amicelor care au facut cezariana....ca daca intervine ceva...fa cezariana etc. Eu vrea sa nasc natural, cu epidurala si gata. Imi fac asa o campanie pro-cezariana, cand am citit si eu si m-am documentat si clar nasterea naturala bate de departe cezariana.

Aseara am visat-o pe dna doctor, c-am fost la control si ca-mi mai daduse nu stiu ce suplimente nutritive. Asta printre cifre (insotitoarele mele de bord).

+Quote Post
Oana
post Jan 7 2009, 10:48 AM
Post #623

Incurabil

From: Iasi
Member No.: 5,191

Si eu cand eram insarcinata cu Laurica am luat in grautate 25 kg. Aveam niste pofte ciudate, imi placea sa gust putina bere, mie in general nu-mi placea deloc. Tin minte ca intr-o noapte mi-a fost foarte rau pentru ca imi era pofta de ciocolata cu alune si portocale. S-a dus sotul la ora 2 noaptea la non-stop si dupa ce am mancat , am adormit ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.
La sarcina de gemeni nu puteam sa mananc carne si cand am facut analizele m-a intrebat doctorita cum de ma mai tin pe picioare, aveam o anemie destul de mare.

La mine nu s-a pus niciodata problema daca sotul sa schimbe pemparsul sau nu, e ceva obisnuit sa hraneasca bebelusii si sa-i schimbe.
In prima zi e adevarat ca-i era frica sa puna mana pe ei, dar nici gand sa nu ma ajute, chiar o dadea la o parte pe maica-mea sa se ocupe el.
Faceau baie la bebelusi impreuna cand eram eu lehuza. Ramanea el acasa si ma trimitea la salonul de infrumusetare sa ma mai relaxez si eu.
Chiar aseara ma uitam cum spala un baietel si-l imbraca, nu facea nimic stangaci, chiar se descurca foarte bine. La cata experienta are... (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif)
Eu am grija sa-l laud intotdeauna.

Roxana, sa ne spui cum e cu injectia epidurala, caci si acum sunt curioasa.

+Quote Post
Roxana_
post Jan 7 2009, 05:22 PM
Post #624

Musafir

Mai fetelor, chiar stateam de vorba azi cu cineva si pot spune ca n-am avut pofte din alea mari (cu trezit noaptea) de care povesteste Oana. Intr-adevar, mananc cu placere piure, dar n-o bag la pofte. Vreo 2 luni cat am luat vitamine, aveam o pofta de mancare de zile mari. Bine c-am renuntat la ele.

Oana, f frumos din partea alui tau ca schimba pampersi. Stiu o groaza de barbati care stramba din nas. Eu as vrea sa-l 'educ' un pic si pe al meu sa se bage la schimbat, ca nu-i o chestie rusinoasa.
Pai nici eu n-o sa renunt la epilat etc cand va aparea Sara. Gasesc eu o modalitate sa dispar 2-3 ore de acasa. O femeie nu trebuie sa se neglijeze.

Ma distrezi cu epidurala. O sa-ti povestesc, dar mai dureaza pana nasc.

+Quote Post
Oana
post Jan 7 2009, 06:11 PM
Post #625

Incurabil

From: Iasi
Member No.: 5,191

Roxana lasa ca nu-i sfant daca face treaba asta. Mai incerca el sa caraie pe la inceput, dar eu ii taiam maiu cu urmatoarea fraza:" dar cand ai facut copilu ,nu ti-a fost rusine?" sau " ti-a fost greu sa faci copilu?"sau" te-ai simtit bine si acum ai uitat?"
Eu ii spun:"daca te fofilezi la treburile astea grele...lasa ca ma fac si eu ca-s obosita"
Nu stiu cat e de corect santajul asta emotional, practicat de mine, dar vad ca functioneaza (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

+Quote Post
romi79_2008
post Jan 7 2009, 06:31 PM
Post #626

Dependent

Group: Dependent
Member No.: 4,691

Roxana sa nu iti fie frica de depresie, se intampla cand atasametul normal mama-copil nu apare, acest atasament se naste din petrecerea si implicarea cat mai activa a mamei in tot ce inseamna viata unui nou-nascut
Daca e cineva sa ajute, sa ajute cu curatenie, mancare, spalat rufe, timpul parinte-copil e f important ptr dezvoltarea unui atasament sanatos care va tine o viata
am luat 4 kg intr-o luna, mi se face rau cand ma urc pe cantar, urca gramajul de la o zi la alta, am+11 kg, 25 sapt
ni s-a confirmat luna trecuta la eco morfo ca e boaba de cafea (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

+Quote Post
Roxana_
post Jan 7 2009, 06:56 PM
Post #627

Musafir

Romi, ma ajuta mami, asa c-o sa am timp suficient pentru Sara.

Apropo de kg, intre luna a 3 a si a 5 a am luat vitamine. La inceputul lunii a 3 a aveam +2, la sfarsitul lunii a 5 a aveam +12.

V-ati gandit la nume pentru fetita, Romi?

+Quote Post
romi79_2008
post Jan 7 2009, 10:13 PM
Post #628

Dependent

Group: Dependent
Member No.: 4,691

Eva Erin dar nu e definitiv. as vrea ceva mai rar in locul Evei dar ii place mult sotului

+Quote Post
Roxana_
post Jan 7 2009, 10:19 PM
Post #629

Musafir

E frumos Eva. Cu Erin nu-s obisnuita...probabil l-ati luat de la americani (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) .

+Quote Post
Diana.
post Jan 8 2009, 12:23 AM
Post #630

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

De la Erin Brockovich cred ca i se trage., Misto filmul. Pe fetita mea (daca o sa fi sa fie) o va chema Nina-Theodora si daca e baiat .. Theodor si ceva.

+Quote Post

83 Pages V  « < 61 62 63 64 65 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 17th May 2025 - 02:55 AM