![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Membru Posts: 216 Joined: 19-March 07 From: Timisoara Member No.: 1,366 ![]() |
Nope (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 3,877 Joined: 9-December 05 From: Here and There Member No.: 70 ![]() |
Your German Name is:
(IMG:http://images.blogthings.com/germannamegenerator/girl.jpg) Britta Veronika What's Your German Name? http://www.blogthings.com/germannamegenerator/ Unde mai pui ca si seamana putin! (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 3,877 Joined: 9-December 05 From: Here and There Member No.: 70 ![]() |
..si-acum tin o bere in mana (si o beau)..
un Guiness, actually. Asa incepe totul: o poveste, un drum, o calatorie, un vis, un sens. Cu bagaje. Numai ca mie nu imi place sa fac bagaje. Nu sunt fana mutatului hainelor, despachetat, impachetat.. in plus, e exagerare; intr-o luna am impachetat si despachetat de 3 ori. Oare o sa se merite?.. Vizitatorilor jurnalului meu: va doresc numai bine.. si sa dea Domnul sa ne gasim bine toti. (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) |
|
|
kary_pink |
![]()
|
Musafir ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Lucrurile nu sunt ceea ce par a fi
Koblenz, Germania. Oras frumos, curat, civilizat. Frumos, nimic de zis. Frankfurt a M, Germania. Oras si mai frumos, cladiri inalte, faine, de-ti rupi gatul uitandu-te. Frumos, nimic de zis. Back to K, G. Evenimentul X in locul in care se intalnesc cele 2 rauri in Koblenz. Multa lume (in fiecare an cam 500.000 - 1.000.000 persoane). Agitatie. Drogati. Ciudati. Punkeri. Rockeri. Ma uit in jurul meu si ma ingrozesc. Gay cat vezi cu ochii. Se tin de mana, se pupa (nu e cazul sa spun mai urat). Nu-mi place. Nu am nimic cu ei, dar sa se pupe in intimitate, nu in fatza mea. Merg mai departe. Alte urlete (nemtii vorbesc extrem de tare si rad de te doare urechea) [cel putin aia din jurul meu]. Seara. Ora 22. 23. Multimea asteapta pe pod. Ce asteapta? Focul de artificii. Cred ca se face 00. In sfarsit, timid.. o artificie. Fleoshch.. alta, altele, alta, una verde care se deschide si se face mov. Se amesteca niste culori, se lumineaza apa, se lumineaza cerul. Trec 15 minute. Astept Focul de artificii. Mai trec inca .. Germanul din stanga urla, rade, explica tare. As vrea sa plec, da' nu am unde. E prea aglomerat. Stau locului si ma intreb de ce oi fi azi asa sensibila? Mai multe artificii.. multimea extaziata. Eu .. ma uitam .. (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) . Si pac! ultima artificie. Toti aplauda. S-a terminat, s-a terminat! (IMG:style_emoticons/default/huh.gif) Neinteresant. Pai ma asteptam sa raman cu gura cascata! Foc de ala de artificii am vazut. Si mai misto inca.. Plecam. Dam sa plecam. Hotaram sa Asteptam. Toti se imping. Ma uit la apa. E frigut.. Bate vantul. Ma intorc. Raman cu gura cascata (acum de-a binelea). Ma intreb: care e diferenta dintre Bucuresti si Koblenz?? Ma refer la mizeria ramasa in urma nemtilor. Sticle de bere sparte, cioburi, hartii, ambalaje. Nemtii arunca direct in Rhin. Eu pun hartia in geanta, sa o arunc la un hotel. Ma mira ca's asa neciopliti. Mizerie cat vezi cu ochii. Morala: lucrurile nu sunt ceea ce par a fi. *** |
|
|
![]()
|
|
Romanul tot roman (*)
2 noaptea. Plecam, uraaa! Avem cateva sute de km de parcurs, nicio problema, numai sa plecam. parca si statul asta degeaba nu e bun.. de fapt, ajunsesem de mult la concluzia asta. in zilele alea am intarit-o. autostrada, masini multe (la ora aia?), inchid ochii. ma obosesc la culme.. am impresia ca intram in parapet, urlu, stai!, masina, copacu', indicatorul.. numai ca mi se pare. luminile, masinile, condusul - imi joaca ochii feste. cred ca si strazile alea's un lucru nou (inca) pentru mine. ajungem. scurt dialog in urma caruia ma gandesc ca romanii sunt peste tot (iar romani). in sfarsit! vad un market, ma gandesc sa iau ceva ca tot nu am apucat, ma duc, claxoneaza dupa mine. unul da din maini nervos ca '-Hai odata! pleaca fara voi!' renunt la cumparaturi, imi pare rau, dar asta e.. urcam. 5 minute si am plecat. valuri.. mi se face rau imediat. mama lui de feribot! doar eu nu aveam nimic pe apa.. ca am mai mers.. in fine.. urcam, nu ne lasa sa stam in/langa masina. si eu care ma gandeam ca .. mai dorm putin. ca doar era in jur de 5.. asta e, ce sa facem, ne conformam. urcam 2 randuri de scari. canapele.. pe dreapta, pe stanga. numai ca nu ai loc. oamenii s=au intins ca shefii, n-au treaba. prostii sa stea in picioare.. nici macar un scaun nu era, ca erau ocupate de picioarele shefilor. acu ce-i de facut? mergem mai departe.. am inteles ca e bar, ca poti bea un suc.. numai de suc nu-mi arde mie. pamantul.. apa.. imi joaca sub picioare, rau. cand deodata.. il vad! the one.. the only one.. beauty shopul. ma gandesc: "-aleluia, imi mai distrag atentia si mai uit ca mi-e rau!!'. parfumuri.. incerc unul, doua, miros direct sticluta, nu mai dau pe mine sau pe testere. bleax, un cacharel, mi se face si mai greata. valurile se simt si mai si, mi-e rau, sincer.. sa stau jos, dar unde?! in sfarsit, ma duc la suveniruri, la ursuleti de plus, la prostii. la parfumuri, totusi. imi aleg ceva.. ma foiesc de colo colo, ma tin, imi vine sa cad, ma tin de el.. nu stie ce sa-mi faca. cand .. aud.. "-fata!!". ma gandesc.. ce treaba am eu, ca doar.. romana, romana, dar .. who cares.. imi continuu activitatea (sa-mi iau 2 sau 9 parfumuri? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ). cand..vin spre mine o fata si 2 gardieni. (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) si imi zic aia.. ca au prins-o pe aia cu un tester iesind din magazin si ca ea a spus ca nu intelege limba. "-bun si?! ce ma intere pe mine?" intreb. "-pai sa vezi," zice, "a spus ca tu ne poti traduce". Romanca jegoasa! Minte de rupe! ma gandesc. ma baga pe mine in panarama asta. si o intreb.. care-i treaba. imi zice: "=tradu-mi si mie ca nu stiu". ma uit la ea cu greata. body-guardul imi explica: "- prietena ta a vrut sa fure testerul asta (n. M.: era un j;adore, nu asa) si trebuie sa il plateasca pe loc sau o retinem pentru o zi". ii raspund: -"NU e prietena mea, nu e vina mea ca avem aceeasi nationalitate. " Pleaca. mi se face jena. mergem spre casa. iar vine gardianul si ma roaga sa ii traduc. refuz, motivandu-i ca nu vreau sa am de-a face cu astfel de persoane si ca nu vreau sa ma bag. romanca face in continuare pe proasta ca nu intelege, dar pana la urma plateste si iese. eu imi platesc parfumelele la casa vadit enervata si ies. nu stiu ce ma intreb. ies .. acum lumea probabil se intreaba de unde stiam eu ca e aia romanca si de unde stiam eu ca minte cand spune ca nu intelege limba. Ei bine, va mai amintiti de scurtul dialog de dinainte de imbarcare? a venit la masina noastra cineva si ne-a intrebat, vesel: "-sunteti din romania???" (de parca nu se vedea numarul). Ii raspund: "-Da!" si omul, si mai bucuros: "-Si sotia mea la fel!" si o cheama. de parca alta treaba nu am fi avut decat sa dialogam cu aia. si vine maimuta aia si incepe sa-i zica el (care nu stia romana): "-uite draga ei sunt romani bla bla bla" si incepe sa ne zica si noua ca se duc la buzau la x cu ocazia y .. romanca noastra il trimite in masina, ii zice nu stiu ce si vine si ea si se baga in seama. vede ca nu avem chef, pleaca. si le face semn sa urce.. * - asta e primul lucru pe care i l-am spus lui. Poate mai bine era sa spun: Tiganul tot tigan, da' dupa aia cica's rasista. NU, nu cred ca romanul tot roman, dar asta a fost prima impresie. Am intalnit si romani care FURA. Si a fost cam soc pentru mine.. pentru ca nu prea credeam in asta. |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 3,356 Joined: 2-January 07 From: Craiova Member No.: 924 ![]() |
ehh...
am patit si noi ceva de genul asta in viena (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) o cersetoare cerea bani;probabil;ca nu stiu germana (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) si i am zis in romana :iti dau daca imi ceri in romaneste. si uimire pentru toti cei cu care eram,a inceput tinganca:-Hai manca-ti-as da si mie,sa ti traiasca tot familionu si sa te ajute dumnezeu...! hm...tiganul...tot tigan...! si usor de recunoscut indiferent unde ai fi! |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 7,155 Joined: 3-February 06 From: the Moon Member No.: 180 ![]() |
Ehh, Poke, ai fi uimita cati romani sunt la cersit in strainatate (unde umbla cainii cu covrigi in coada (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) )!! Abunda de-a dreptul! Si ma refer la romani, nu neaparat tigani.. (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif)
|
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 3,356 Joined: 2-January 07 From: Craiova Member No.: 924 ![]() |
din ce mi au povestit cunostintele plecate prin afara,eu am inteles ca:tiganul ar cersi,romanul ar fura!
acu nu generalizez,normal,dar.... (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 7,155 Joined: 3-February 06 From: the Moon Member No.: 180 ![]() |
Romanul e mai versatil: si fura si cerseste! De-aia avem o reputatie atat de buna printre straini.. (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 12th May 2025 - 12:09 PM |
|